Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/2707/tnp1070774mg2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img92.imageshack.us/img92/5859/tnp1070776mp0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/7625/tnp1070777cl2.jpg[/IMG]

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna dziewczynka :loveu:
Dea możesz powiedzieć coś więcej o festynie organizowanym przez AS'a ? W programie jest adopcja psów z Cieszyńskiego schroniska,wiesz jak to będzie wyglądało ?

Posted

[quote name='Herspri']Śliczna dziewczynka :loveu:
Dea możesz powiedzieć coś więcej o festynie organizowanym przez AS'a ? W programie jest adopcja psów z Cieszyńskiego schroniska,wiesz jak to będzie wyglądało ?[/quote]
Niewiele, to robi As. Pewnie tak jak co roku, będzie licytacja rysunków, zbiórka pieniędzy na schronisko, konkurs na najładniejszego psa (prywatnie ludzie przychodzą z psami). Ze schroniska przyjedzie 5 wybranych psów (w piątek postaram się dowiedzieć jakie pojadą, dowiedziałam się tylko, że ustalono że 5), które zostaną pokazane na scenie, później będą siedziały na tyłach amfiteatru i będzie je można zobaczyć i adoptować. Chcę poprosić Asa aby podawali też w trakcie imprezy adres naszej strony internetowej.

Posted

Na tym drugim wątku z mojego podpisu (psy spoza schroniska) dodałam na pierwszej stronie pilnie szukające domu dwa psy: [B][COLOR=Red]spaniela i boksera.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Herspri']No ale rozumiem, że umowy w razie czego będą podpisywane :smhair2: ?[/quote]
Oczywiście, te nasze emirowskie, nie schroniskowe. Bez umowy mowy nie ma że dostanie ktoś psa. I dodatkowo dopilnowane kastracje.

Posted

W schronie są także dwa małe kotki: rudy i czarny, takie do pół roku. Uaktualniam też stronę schronu, ale coś zdjęcia się nie chcą wgrywać, same opisy wyszły:angryy: znowu jakaś awaria...

Posted

Dea kiedy będziesz w schronisku ? Rozejrzyj się za sporym szpicowatym psem ( w sensie samcem ), trochę brudny z bliznami/ranami na pysku, bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Dziś ten pies chodził sobie u mnie po terenie szkoły ( a nawet do środka za uczniami przylazł ;) ) Zdaje mi się że ktoś zadzwonił na schronisko, po szkole już go nie widziałam nigdzie.

Posted

[quote name='natalia_aa']Czy Asti nadal do adopcji?
Na niebieskim forum padło pytanie czy Asti toleruje suki...[/quote]
Tak, Asti nadal jest do adopcji. Przypuszczam, że suki tak (choć nie jest to sprawdzone), ale psy nie.

Posted

[quote name='Herspri']Dea kiedy będziesz w schronisku ? Rozejrzyj się za sporym szpicowatym psem ( w sensie samcem ), trochę brudny z bliznami/ranami na pysku, bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Dziś ten pies chodził sobie u mnie po terenie szkoły ( a nawet do środka za uczniami przylazł ;) ) Zdaje mi się że ktoś zadzwonił na schronisko, po szkole już go nie widziałam nigdzie.[/quote]
Ok, powinnam być w piątek, jeśli nie będzie lało. W razie czego zadzwonię i zapytam czy jest.

Posted

Ten starszy [B]wyżeł [/B]poszedł do adopcji, ale nie wiem czy się cieszyć, mam mieszane uczucia. Dwie młode dziewczyny ze Śląska, dzwoniły najpierw do schronu, dopytywały się, czy jeszcze jest sprawny, czy chodzi, robiły podobno miłe wrażenie. Zapowiedziały się na sobotę. Niby wszystko ok, poszły z nim na spacer, pies od razu je zaakceptował. Ale przy umowie adopcyjnej - jest tam o kastracji i zakazie rozmnażania zaczęły protestować, że w żadnym schronisku tego nie ma w umowach... I do tego mają suczkę wyżła. Kurcze, nie podoba mi się to:shake:
Strona schronu zaktualizowana.

Posted

[quote name='Herspri']Właśnie tak apropo kotów to mam chętnego na czarnucha ale do domu wychodzącego .[/quote]
No to jest mały czarnuch w schronie (około 3 miesięczny) i wysłałam ci na maila przed chwilą jeszcze jedno info, tam też jest czarnuch:p

Posted

Dea a czego sie obawiasz co do wyzla?ja sie bardzo ciesze bo zawalilam troche sprawe:oops:ale summa summarum domek i tak jest!przepraszam ale mialam rodzinne problemy..trzymam kciuki za wyzla:loveu:

Posted

[quote name='Panca']Dea a czego sie obawiasz co do wyzla?ja sie bardzo ciesze bo zawalilam troche sprawe:oops:ale summa summarum domek i tak jest!przepraszam ale mialam rodzinne problemy..trzymam kciuki za wyzla:loveu:[/quote]
Że został zaadoptowany tylko do rozmnażania... i co jeśli się nie będzie do tego nadawał...

Posted

wyrzuca go?????nieeee nawet tak nie chce myslec..a u Was psy maja chipy?wiem ze ten proces ma objac wszystkie psy ale kiedy..to rozwiazaloby problem poniekad

Posted

[quote name='Panca']wyrzuca go?????nieeee nawet tak nie chce myslec..a u Was psy maja chipy?wiem ze ten proces ma objac wszystkie psy ale kiedy..to rozwiazaloby problem poniekad[/quote]
mają, ale one były ze Śląska, więc jak psa nie zarejestrują to chip jest guzik wart, w innym schronie niż nasz nie dojdą do właściciela. Najchętniej wysłałabym kogoś stamtąd na wizytę poadopcyjną:cool3:

Posted

[quote name='Dea']Ale przy umowie adopcyjnej - jest tam o kastracji i zakazie rozmnażania zaczęły protestować, że w żadnym schronisku tego nie ma w umowach... I do tego mają suczkę wyżła. Kurcze, nie podoba mi się to:shake:
[/quote]

:shake: porażka - będą małe wyżełki niebawem na allegro :shake:

ja się boję ogłaszać sznaucerkę :placz: będę chyba pisała, że ona wysterylizowana jest :roll: nie wybaczyłabym sobie jakby trafiła do rozmnażania :placz:

Posted

Dea, moim zdaniem lepiej im psa nie wydawać - albo się zgadzają na warunki adopcji albo nie a już ta straszna niechęć do kastracji przy posiadaniu suki tej samej rasy mi śmierdzi i nie sądzę żeby wizyta przed adopcyjna pokazała jak oni będą traktowali psa na tle rozrodczym.

Ja chciałam o kotkach, płeć bym chciała znać bo pani by chciała kocura a w końcu nie wiem jakiej płci są te koty które zaproponowałaś .

Posted

One podpisały w końcu tą umowę, schron nie miał podstaw nie wydać psa (tego [B]wyżła[/B]).
Co do [B]sznaucerki [/B]kontaktowała się ze mną osoba na gg, która ją zobaczyła na stronie schronu, że to prawdopodobnie suczka jej znajomych. Wyjechali zostawiając psa pod czyjąś opieką, i ktoś go podobno wypuścił z ogrodu. Jutro mają jechać do schronu sprawdzić, czy to ona. Mają przywieźć książęczkę szczepień w celach dowodowych. Napiszę jak będę wiedziała.
[B]Malawaszka [/B]tak, i Szena i Szera poszły do adopcji:multi: Nie wiem jak Szena, ale Szera trafiła w fajne ręce, widziałam jej zdjęcia na Naszej Klasie:p
[B]Herspri [/B]te trzy kociaki to jeszcze nie wiem, Anita już chyba do Ciebie pisała, będą się je starali wyłapać, są półdzikie. Jutro spróbuję się dowiedzieć jakiej płci jest ten mały czarny w schronie. Czy o tego psa ci chodziło?
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/1769/tnp1080433qx3.jpg[/IMG]