Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowe zdjęcia :loveu: :
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img125.imageshack.us/img125/1474/1002836ct5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/129/5f5ec74caee5f896.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/128/efef30de0e3961ef.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/129/15fe55c23055ae98.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/150/636767c365be9982.jpg[/IMG][/URL]

W poniedziałek idziemy do weterynarza, Nana świszczy przy oddychaniu, chrapie i ma ciepły nochal, ogólnie jakieś takie niezdrowe ciepło od niej bije :shake:
Za to apetyt ma spory i już przybrała troszkę :loveu: Bardziej otwiera się na ludzi i ogólnie super kochana psinka niezdara z niej :loveu:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to pokaze wam mojego pierwszego w zyciu tymczasowcza:) jeszcze nie mam pomyslu na imie ale mysle,mysle..niedawno przyjechal do mnie jako szkielecik totalny:-(ale bede go tu podtuczac i stawiac na nogi..jutro pojdziemy do weta bo nie chce go dzis stresowac dodatkowo ..oczy i skora nie wyglada dobrze ale niech sie lekarz wypowie...wyzelek jest taki delikatny i slodki ...chcial juz wejsc na kanape i jak powiedzialam ze nie wolno bardzo karnie poszedl na poslanko:loveu:troszku smierdzi ale dzis juz sie jakos przemecze...bez konsultacji lekarskiej nie bede nic robic
[IMG]http://img185.imageshack.us/img185/2332/img2391xa1.jpg[/IMG]

Posted

[B]Panca [/B]ja mam wrażenie, że on był szkolony. Jak w schronie zakładałam jemu i onkowi obroże, i powiedziałam "do mnie" pies natychmiast zrobił zwrot w moją stronę. Jest bardzo posłuszny. To bedzie bardzo dobry psiak, tylko trzeba zrobić z niego "ludzi" bo to skóra i kości. Kąpiel na razie odradzam, ale przetrzyj go chociazby wilgotną szmatą, żeby ten pierwszy pył kurz i zapach zniego zmieść.

Posted

[B]Herspri [/B]Nana wygląda cudnie! W poniedziałek przekażę Eli odpchlacz dla Ciebie, tzn Nany:evil_lol: Martwi mnie ten kaszel... Niech wet w razie czego zrobi potrzebne badania.

Posted

dzis juz jakos wytrwam nie bede go ruszac ..ide niebawem na urodziny to go sprawdze jak w domu sam zostaje to co porabia:evil_lol:po za tym co jakis czas podhodzi do mnie i merda ogonkiem:multi::multi:kladzie pyszczek na moich kolanch i chce byc glaskany..mam nadzieje ze ta chudosc to wynik niedozywienia anie jakiejs choroby ktora go trawi od srodka:roll:

Posted

Myślę, że tak, bo większość psów w schronie tak wygląda. Zobacz chcociażby na Nanę powyżej, też szkielecik był jak go Herspri wyciągała...

Posted

Tanitka to teraz taki obraz nędzy i rozpaczy, ale będzie z niego piękny pies!:p Niestety ja musiałam jemu i onkowi podać sedalin przed drogą, ponieważ do katowic jechałam sama, a razem dwa duże dorosłe i nie znające się psy to było ryzyko pogryzienia się. Jednak okazało się, że jeden i drugi jest łagodny (jeszcze przed podaniem uspokajacza) a później oba spały jak aniołki. Za to jak wyżełek wyszedł w k-cach z auta to myślę, że jakiś obserwator powinien mnie do prokuratury podać - nie dość, że szkielet psa, to jeszcze tak się chwiał (przez sedalin), że sprawiał wrażenie zagłodzonego na śmierć... Ale wiem, że się nim zajmiecie jak trzeba:lol:

Posted

straszna bida:placz::placz::placz:wrocialm do domu wlasnie w stresie cala ...a on spi tak mocno ze nie zauwazyl nawet...mam nadziejez ze z kazdym dniem bedzie lepiej...to super lagodny i delikatny piesek ale....juz do lozka mi sie pchal zanim wyszlam.Teraz spi jak kamien na poslanku.cdn relacji jutro.Tanitka a jak tam Twoja bidulinka?

Posted

[QUOTE]Ale wiem, że się nim zajmiecie jak trzeba:lol:[/QUOTE]

100000% !!!!! strasznie się cieszę, ze on już opuścił schornisko i jest w Warszawie- tu juz nie zginie!:lol:

[QUOTE]Tanitka a jak tam Twoja bidulinka? [/QUOTE]
moja podopieczna wyżlica z Kielc wczoraj zamieszkała w swoim nowym domu w Łodzi:multi::multi:- piękna wycieczkę wczoraj miałam;).

Posted

Jutro wizyta u weta, jestem pełna obaw. Boję się o jej płuca i boję się bo dopiero zauważyłam że sunia ma guzki koło sutków ( trzy guzki ), i chyba są one dla niej bolesne bo się wygina kiedy się jej tam dotknie :shake:
Postaram się napisać jutro do południa po powrocie od weta, jak nie to odezwę się wieczorem.

Posted

raport z dzisiejszej wizyty u weta:pani doktor powiedziala ze pies jest skrajnie zaniedbany i to od lat:-( nie ma 100%pewnosci ze to nuzyca - moze byc grzybica.Pobralala wymaz z ucha i oczka - za tydzien bedzie wynik.Po za tym jest wnetrem(jadra mu nie splynely) i bedzie musial przejsc operacje ich usuniecia:shake:gdyz jest duze prawdopodobienstwo nowotworu jak sie tego nie zrobi.W srode ide na konsultacje specjalisty dermatologa>Poki co mam go wykapac w nizoralu -co zaraz uczynie.Psina ma apetyt i duzo pije ale troche sie martwie ze relatywnie malo sika(moze to odwodnienie???-oby...) na spacerze ladnie chodzi na smyczy i z kazda godzina jest coraz zywszy ale jego wiek jest zdecydowanie podeszly- kochany jest bardzo tylko bedzie wymagal duuuuzo wizyt lekarskich i na pewno 2 operacje - druga na guzki przy sutkach:placz:

Posted

[quote name='Panca'] bedzie wymagal duuuuzo wizyt lekarskich i na pewno 2 operacje - druga na guzki przy sutkach:placz:[/quote]

No proszę, wyżlak też ma guzki przy sutkach :shake:, Panca wet powiedział Ci co to za guzki ?

Posted

guzki można wyciąć ale to nic groźnego, tyle że mogą się powiększyć.
Dostała tabletki na płuca za tydzień mam się z nią pokazać.
[B]Suka ma 10 lat[/B] a nie [B]4-6. [/B]
To tak w skrócie. Teraz idę umierać do łóżka :shake:

Posted

Kurcze same niefajne wieści:-(
Herspri czyli można by jednocześnie ze sterylką wyciąć te guzki. No ale najpierw płuca, wiadomo co to za świsty, te tabletki na co są?
A dlaczego Ty chcesz umierać hę????:diabloti:

Panca na ile lat go wet ocenił?

Byłam rano w schronie, zrobiłam nowe zdjęcia, około 10 psów. Dużo ich przybyło, bardzo dużo:-( To dopiero jakieś 40% nowych które dzisiaj zdążyłam zrobić, po południu zasiadam do uzupełniania strony. Zgłosiłam też wetce jednego psa ze schronu, który ma ranę na łapie do kości prawie, chyba się pogryzły...

Posted

[quote name='Dea']Kurcze same niefajne wieści:-(
Herspri czyli można by jednocześnie ze sterylką wyciąć te guzki. No ale najpierw płuca, wiadomo co to za świsty, te tabletki na co są?
A dlaczego Ty chcesz umierać hę????:diabloti:
[/quote]

Tak, można by je przy okazji sterylki powycinać, wet powiedział że nie będzie problemu. Tabletki sie nazywają Theoplus ma dostawać po dwie dziennie, ten lek powoduje rozkurcz mięśni oskrzeli i dzięki temu zmniejsza utrudnienia w oddychaniu.
Ostatnio Nana tak chrapała że aż sie obudziłam.
Umierać nie chcę ale mając 38 gorączki wydawało mi sie że już długo nie pożyję ;)

Niedobrze, kolejne psy w schronie :shake:

Posted

Pożyjesz pożyjesz, nie ma tak dobrze - umrzeć sobie i mieć święty spokój:evil_lol: Mam nadzieję, że to tylko zapalenie oskrzeli u Nany (chyba, że u Ciebie też...;))

Posted

Nie ja tam na gardłowe sprawy cierpię niestety, pół przytomna byłam u tego weta ale najważniejsze informacje przyswoiłam ;)
Tabletki wykupię jej jutro bo dziś w aptece akurat nie mieli na stanie.

Posted

uszka czarne a reszta hmmm...bardziej czarna albo brudna czekolada;)choc juz wykapany..krew mu tez zrobie bo naprawde boje sie o jego stan zaniedbania..dzis w 2 sklepach zoologicznych dostal za darmo przysmaki bo dobrym ludziom serca krwawia na jego widok:placz:strasznie mi go zal bo musial duzo wycierpiec w zyciu(mam tylko nadzieje ze go teraz nic nie boli...)on wyglada na rasowego psa..musial byc zjawiskowy kiedys...ale my zniego zrobimy uroczego staruszka,nie?tanitka:cool3:

Posted

Jak dla mnie Dubel jest ciemnobrązowy, ale też miałam wątpliwości. Ciekawe ile mu dadzą lat... A jak się zachowuje w domu, wyje jak jest sam, niszczy coś?
Herspri trzeba tyle nie śpiewać to gardło byłoby ok:evil_lol:

Strona schroniska zaktualizowana:p