agoxa Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Hodowla Agoxa FCI - w Warszawie [url]www.agoxa.blogspot.com[/url] Quote
agoxa Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Hodowla Agoxa FCI w Warszawie [url]www.agoxa.blogspot.com[/url] Quote
kfiatek19833 Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 hej nie chcialam zakladac nowego tematu. chcialam zapytac czy cena za szczeniaka 10 tysiecy to jest normalna cena na Polskim rynku? Quote
Aysel Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 Zależy po jakich rodzicach, z jakiej hodowli i jak się pies przedstawia wystawowo (bo to, że się pisze, że jest wystawowy to jeszcze nic). W świecie 10 tysięcy złotych to taka cena normalna jak za wystawowego psa z dobrymi genami. Zazwyczaj zagraniczne hodowle sprzedają psy na wystawy za 2000-2500 euro minimum. W Rosji można znaleźć fajnego psiaka wystawowego za 1500 euro. Quote
kfiatek19833 Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 no ok w swiecie. ale czy w Polsce to normalna??? ma ktos moze tu psa w takiej cenie?? Quote
Aysel Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Miałam suczkę za mniej więcej takie pieniądze, importowałam ją z zagranicy. Wszystko zależy po jakich rodzicach jest ten pies, jakie ma geny. W Polsce taka średnia cena wystawowego psa (takiego wystawowego co cośtam już ugra + dobrymi genami) to 5-6 tys. Na bank bywają psy droższe, mamy w Polsce coraz więcej światowej klasy psów, ściąganych z top hodowli za ogromne pieniądze więc sprzedaje się je już w Polsce za te 10 tysięcy. Wyślij mi na pw wiadomość jaki to pies za te 10 tys? :) Quote
kfiatek19833 Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 (edited) szczerze powiedziawszy to sledziłam na roznych stronach ceny psów przez dobrych pare miesiacy i nie napotkalam psa w takiej cenie. dopiero ostatnio pierwszy raz. moze w koncy chihuahua beda w takich cenach a nie po 1000 zl. bo to juz dla mnie jest przesada. taki maly pies nie powinien byc dostapny dla kazdego. wlasnie ze wzgledu na swoje gabaryty. jesli znajde ogloszenie to przesle link. Edited March 10, 2014 by kfiatek19833 Quote
_KIWI_ Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Nie widziałam, żeby ktoś pisał o tej hodowli. JA POLECAM HODOWLĘ Z WAŁBRZYCHU: http://chilii-pepeer.pl/ Quote
ulvhedinn Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Jasne, oto śliczna reklama jedna z większych pseudohodowli, trafiają psy z wodogłowiem... Quote
pa-ttti Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Nie widziałam, żeby ktoś pisał o tej hodowli. JA POLECAM HODOWLĘ Z WAŁBRZYCHU: http://chilii-pepeer.pl/ hehe a Kiwi wciąż będzie polecała tą swoją jedną z największych fabryk psów w Polsce Chilii - pepeer... słabe to. Quote
pa-ttti Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Miałam suczkę za mniej więcej takie pieniądze, importowałam ją z zagranicy. Wszystko zależy po jakich rodzicach jest ten pies, jakie ma geny. W Polsce taka średnia cena wystawowego psa (takiego wystawowego co cośtam już ugra + dobrymi genami) to 5-6 tys. Na bank bywają psy droższe, mamy w Polsce coraz więcej światowej klasy psów, ściąganych z top hodowli za ogromne pieniądze więc sprzedaje się je już w Polsce za te 10 tysięcy. Wyślij mi na pw wiadomość jaki to pies za te 10 tys? :) absolutnie się nie zgodzę. 5-6tys to nie jest średnia cena za wystawową chihuahua. Średnia cena to jakieś 3tys około. Bo jedna hodowla sprzeda za 8tys bo tak sobie wymyśliła, inna za 2,5tys, bo tak sobie wymyśliła. Można z psem jeździć po świecie i robić mu championaty kilku krajów, wydać na to fortunę, a można mu zrobić tylko championat PL, i nikt nie powiedział że ten pies jest gorszy, to po prostu aspiracje właściciela. Ale szczenięta po obu psach mogą być równie śliczne i jak najbardziej wystawowe. Podobnie krycia- można kryć psem za grube pieniądze bo ma mnóstwo championatów, można pokryć równie ślicznym ale nie tak utytułowanym. Zresztą, ceny kryć są czasem wyssane z palca, podobnie jak ceny szczeniąt. Widzę śliczne maluchy za 800 euro z Rosji np, widzę też przeciętne chihuahua za 4-5 tysięcy w Polsce, bo sobie hodowca tyle akurat zażyczył i ma ładną stronę internetową i dobrą reklamę. Quote
Chihuahua123 Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Poleci mi ktoś hodowlę chihuahua? Szukam szczeniaczka na wystawy i może do hodowli. Do 6000 zł. Quote
Chilloutdog Kennel Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Wysłałam wiadomość. A odpowiadając na post powyżej, tu nie chodzi o śliczne szczenięta, bo wszystkie szczenięta są śliczne, raczej, chodzi o pięknie zbudowane psy z dobrym charakterem na show. Ceny też mają swoje uzasadnienie na ogłół !!!! Wiadomo, trzeba się znać, a to wcale nie jest łatwe. Może średnia cena w polsce, to tak jak mówi Pa-ttti, ale co to za psy i co to za linie? A za tym co to za potomstwo póżniej? Zupełnie się nie zgadzam z tym. Zacząć można od średniej jakości, ale jak potem dość do tych z najwyższej półki? Quote
misiaaa.13 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Zna ktoś jakieś dobre hodowle chi w niemczech? (okolice Berlina) Quote
pa-ttti Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Wysłałam wiadomość. A odpowiadając na post powyżej, tu nie chodzi o śliczne szczenięta, bo wszystkie szczenięta są śliczne, raczej, chodzi o pięknie zbudowane psy z dobrym charakterem na show. Ceny też mają swoje uzasadnienie na ogłół !!!! Wiadomo, trzeba się znać, a to wcale nie jest łatwe. Może średnia cena w polsce, to tak jak mówi Pa-ttti, ale co to za psy i co to za linie? A za tym co to za potomstwo póżniej? Zupełnie się nie zgadzam z tym. Zacząć można od średniej jakości, ale jak potem dość do tych z najwyższej półki? ale tak jak pisałam, cenę ustala sobie hodowca a często jest ona wyssana z palca i ma się nijak do "jakości" szczeniąt. Jeśli hodowca jeździ po całym świecie na wystawy i kryje najlepszymi psami, to tak czy inaczej wydaje na to sporo kasy. Hodowla psów bywa bardzo kosztownym hobby. Quote
Ewelcia Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Witam wszystkich Jak dobrze wiemy chihuahua to na najfajniejsza rasa i chcemy o tym przekonać wszystkich dlatego prosimy o pomoc Nasza Niunia bierze udział w konkursie na Psa roku 2015 Pomóżcie na wygrać bo kto ma wygrać jak nie słodka chihuahua Głosujcie z nami liczy się każdy głos http://plebiscyty.ec...1,t,id,kid.html Dziekujemy i bedziemy informowac o postępach Quote
Chichi Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Witam na forum. Chcę kupić chihuahua do domu - nie chcę go wystawiać ani rozmnażać. Proszę o jakieś sprawdzone hodowle z Wielkopolski. Z jakim wydatkiem muszę się liczyć? 1000zł wystarczy? Jak wybrać szczenię z miotu? - boję się obcych psów, chcę wybrać psa jak najbardziej spokojnego. Wiem, jak wiele zależy od wychowania, ale pies sam z siebie też jakiś charakter już ma. Quote
klematyzja Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Mam szczenie chi na oku :) Pomożecie ocenic? :) Quote
dorobella Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Widzę, że hodowle nie są aktualizowane. Rosołowe Gwiazdki, reportaż na temat tej "hodowli" był w Uwadze http://incognitopl.blogspot.com/2015/02/a-mogliscie-zabic-dziekujemy.html Isubusz- hodowla jest i w ZKwP i w PKMPR. ZKwP widocznie nie jest w stanie weryfikować jak ktoś się zapisze też do innego stowarzyszenia. "nasza hodowla nazyWa się isubusz..Nalezymy do PKMPR.. " 17.08.2016 http://www.kupsprzedaj.pl/o/chihuahua-krotkowlosy-i-dlugowlosy/3453229 z 21.08.2016 Rasa Chihuahua Nazwa hodowli isubusz Nazwa stowarzyszenia (związku) Związek Kynologiczny http://olx.pl/oferta/chihuahua-dlugowlosy-i-krotkowlosy-CID103-IDbukON.html#e14f7e9e2f http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Statut_ZKwP.pdf Członkostwo Związku ustaje : § 18C 5) wstąpienia do innej krajowej organizacji kynologicznej, co automatycznie powoduje ustanie członkostwa, Quote
rododendron543 Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 Czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć w temacie hodowli Master York z Orzesza (ZKwP o/Katowice, http://masteryork.pl). Zastanawiam się nad szczeniakiem z tej hodowli, będzie to moja pierwsza Chi, nie chciałabym się naciąć. Bardzo proszę o opinie. Quote
Per Sempre Posted April 21, 2017 Posted April 21, 2017 Witam wszystkich forumowiczow, dawno mnie tu na forum nie było, pewnie kilka lat, ale widze kilku starych znajomych. Prowadze hodowle chihuahua Per Sempre - www.persempre.pl, jestem lekarzem weterynarii, wiec sluze także poradami weterynaryjnymi. Quote
Recommended Posts