Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, ala123 napisał:

Gdyby ktoś zechciał wesprzeć mnie jeszcze jakimś bazarkiem, będę bardzo, bardzo wdzięczna.

Ja zrobię po niedzieli, ale mam niewiele fantów jeszcze nie wystawianych :(  Czy wystawić też rzeczy z Twojego ostatniego bazarku, które nie zostały kupione ?

Posted
5 godzin temu, Aldrumka napisał:

Ja zrobię po niedzieli, ale mam niewiele fantów jeszcze nie wystawianych :(  Czy wystawić też rzeczy z Twojego ostatniego bazarku, które nie zostały kupione ?

Dziękuję bardzo :) Możesz wystawić te fanty, oczywiście. 

Mam jeszcze dużo fantów od Cassi_, część oddałam Dorze1020. Jeżeli chcesz, to zrobię zdjęcia, pomierzę i tez mogłabyś je wystawić. Ja też przymierzam się wprawdzie do bazarku, ale fantów wystarczy i dla mnie.

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Niestety bazarkiem  nie wspomogę. Ani pieniędzmi :(
Mogę jedynie dalej ogłaszać Daszeńkę i rudego kocurka.

A Bibi i Fobia mają ogłoszenia? Bo kiedyś zrobiłam im i olx mi usunął, bo znalazł podobne... :(

Bibi ma, Fobii jeszcze nie ogłaszam, bo ona nadal mało adopcyjna ...

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Daszę stale ogłaszam. Podmieniam jej zdjęcie główne, podmieniałam też najpierw rejon Warszawy, a teraz znowu dałam na Lublin: https://www.olx.pl/oferta/spokojna-mala-i-kochana-sunia-CID103-IDiqqyN.html

Rudzielec: https://www.olx.pl/oferta/sliczny-mlody-krol-lew-szuka-pilnie-domku-CID103-IDmbooq.html

Grafita i Malwinkę już ściągnęłam.

Może ktoś mógłby wykupić odświeżanie Daszce i rudzielcowi?

Tysko, dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia :) Grafit ma już dom w Krakowie, kotka Malwinka również dzisiaj pojechała do Lublina. Trzymajmy kciuki !!!!

Dasza ma ogłoszenia na Lublin ( ostatnio była na Kraków, ale bez odzewu), suczka Malwina, która po nieudanej adopcji trafiła do hoteliku pod Krakowem ma ogłoszenia na Kraków. Ostatni Rudzielec, ten wystraszony też w niedzielę jedzie do domu do Wyszkowa. W poniedziałek od wetki z Izbicy przyjeżdża do domu w Zamościu niewielka gabarytowo, ok. 2 - 3 letnia biało-czarna koteczka ( jedna ze stada, które sterylizowałam na koszt Fundacji Szare, bure i łaciate; trzy wróciły do domu - zawożę im karmę; jedna malutka nie żyje...)

Posted
8 godzin temu, Olena84 napisał:

My - dogomaniacy - bierzemy sobie kolejnego psiaka pod opiekę ale bazarek będzie nadal wspólny i na Twoje długi, także będziemy wspomagać i od mojej mamy wysyłam znowu do lecznicy

Cytat

poszło 100zł

Dziękuję :) :)

Posted
3 minuty temu, ala123 napisał:

Tysko, dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia :) Grafit ma już dom w Krakowie, kotka Malwinka również dzisiaj pojechała do Lublina. Trzymajmy kciuki !!!!

Dasza ma ogłoszenia na Lublin ( ostatnio była na Kraków, ale bez odzewu), suczka Malwina, która po nieudanej adopcji trafiła do hoteliku pod Krakowem ma ogłoszenia na Kraków. Ostatni Rudzielec, ten wystraszony też w niedzielę jedzie do domu do Wyszkowa. W poniedziałek od wetki z Izbicy przyjeżdża do domu w Zamościu niewielka gabarytowo, ok. 2 - 3 letnia biało-czarna koteczka ( jedna ze stada, które sterylizowałam na koszt Fundacji Szare, bure i łaciate; trzy wróciły do domu - zawożę im karmę; jedna malutka nie żyje...)

Dobrze rozumiem? TEN Rudzielec? :): https://www.olx.pl/oferta/sliczny-mlody-krol-lew-szuka-pilnie-domku-CID103-IDmbooq.html

A ta biało-czarna koteczka jedzie do domu, w sensie do DS? :)

PS: W takim razie podmieniam Daszę na inne miasto. Może Łódź?

Posted
17 minut temu, ala123 napisał:

Bibi ma, Fobii jeszcze nie ogłaszam, bo ona nadal mało adopcyjna ...

W takim razie Bibi mogę też ogłosić, na inne miasto, ale potrzebne są nowe zdjęcia by się nie powielało i by olx nie wyrzucił.

Fobię może jednak ogłosić mimo wszystko?

Posted
5 godzin temu, ala123 napisał:

Dziękuję bardzo :) Możesz wystawić te fanty, oczywiście. 

Mam jeszcze dużo fantów od Cassi_, część oddałam Dorze1020. Jeżeli chcesz, to zrobię zdjęcia, pomierzę i tez mogłabyś je wystawić. Ja też przymierzam się wprawdzie do bazarku, ale fantów wystarczy i dla mnie.

To już jak uważasz. Jeśli to coś ułatwi, że ja wystawię a nie TY to tak może być :)

Posted
6 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

W takim razie Bibi mogę też ogłosić, na inne miasto, ale potrzebne są nowe zdjęcia by się nie powielało i by olx nie wyrzucił.

Fobię może jednak ogłosić mimo wszystko?

Fobię i Bibi ogłasza moja znajoma na Śląsk zdaje się (mam telefony z tamtego regionu) i one mają też wydarzenie na FB.

Myślę, że trzeba ogłaszać zarówno Fobię jak i Zorkę (matkę Fobii i Bibi), nie ma innego wyjścia. A nuż trafi się ktoś z doświadczeniem, kto sobie poradzi... Nie wiem czy dam radę coś z nich jeszcze wykrzesać... Jak nam coś wybędzie z domu to mam zamiar przenieść Zorkę i Fobię... na razie niestety nie dam rady.

Jak spłacę zadłużone psiaki (niewiele m już zostało) to moje bazarki będą na psiaki ali.

Posted
22 godziny temu, Aldrumka napisał:

To już jak uważasz. Jeśli to coś ułatwi, że ja wystawię a nie TY to tak może być :)

lubisz robić zdjęcia ciuszkom i mierzyć;)?

Posted
2 godziny temu, Olena84 napisał:

lubisz robić zdjęcia ciuszkom i mierzyć;)?

chodziło mi o to, że jak juz ala123 sfotografuje i pomierzy to nie wiem czy samo wystawienie i prowadzenie bazarku jest odpowiednia pomocą

Posted
11 godzin temu, Aldrumka napisał:

chodziło mi o to, że jak juz ala123 sfotografuje i pomierzy to nie wiem czy samo wystawienie i prowadzenie bazarku jest odpowiednia pomocą

wiem, ja po prostu lubię robić bazarku ale mierzenie ciuszków i fotografowanie jest dla mnie najmniej fajne:( a jeszcze z 60 ciuszków mnie czeka do "obfocenia"

Posted
Dnia 12.05.2017 o 17:22, Tyś(ka) napisał:

Dobrze rozumiem? TEN Rudzielec? :): https://www.olx.pl/oferta/sliczny-mlody-krol-lew-szuka-pilnie-domku-CID103-IDmbooq.html

A ta biało-czarna koteczka jedzie do domu, w sensie do DS? :)

PS: W takim razie podmieniam Daszę na inne miasto. Może Łódź?

Tak, o tego Rudego chodzi. Miał pojechać w niedzielę,ale okazało się,że transport będzie dopiero w piątek. Kotka czarno-biała ma ds w Zamościu, od jutra  prawdopodobnie.

Jeżeli chodzi o ogłoszenia Daszy, to aktualnie zmieniłam na Lublin. Ty może zrób na Warszawę?

Skoro Murka mówi,żeby ogłaszać też Fobię i Zorkę, to je ogłaszajmy. Napisz tylko, na jakie miasta Ty zrobisz ogłoszenia,żebyśmy się nie powieliły.

Posted

Aldrumko, chętnie zrobię zdjęcia fantów i wyślę Ci , będę wdzięczna za pomoc. Tak, jak pisałam ja też przymierzam się do bazarku, ale ciągle coś staje na przeszkodzie. W dodatku rozpadł mi się aparat, usiłuję opanować inny ze średnim skutkiem.

Posted

Cytat
CAŁOŚĆ DŁUGU w Royal Vet,  bez kosztów RUDEGO, który jeszcze nie został podsumowany, wynosi 3634 zł
Dotychczasowe wpłaty: 660zł Gmina Radecznica
                                     250zł ze zbiórki zorganizowanej przez lokalne Stowarzyszenie "Stąd Jesteśmy"
                                     200zł wpłaty poprzez FB na konto Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt
w sumie wpłaty:           1110zł

3634zł - 1110zł = 2524zł pozostaje do zapłaty

Wpłaciłam 100zł:    2524zł-100zł (15.05.2017)= 2424zł

paragon1505.jpg.e50eef08c3c352c67a19ce5fe691c0e3.jpg

Posted
7 godzin temu, ala123 napisał:

Tak, o tego Rudego chodzi. Miał pojechać w niedzielę,ale okazało się,że transport będzie dopiero w piątek. Kotka czarno-biała ma ds w Zamościu, od jutra  prawdopodobnie.

Jeżeli chodzi o ogłoszenia Daszy, to aktualnie zmieniłam na Lublin. Ty może zrób na Warszawę?

Skoro Murka mówi,żeby ogłaszać też Fobię i Zorkę, to je ogłaszajmy. Napisz tylko, na jakie miasta Ty zrobisz ogłoszenia,żebyśmy się nie powieliły.

To wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki za aklimatyzację. Ogłoszenie jednak ściągnę, jak już będzie u siebie. Tak profilaktycznie, by nie zapeszyć...

W takim razie znowu ogłoszę Daszę na Warszawę - choć tam u mnie wisi od początku.

Mogę ogłaszać Fobię i Zorkę na Warszawę, chyba że inne miasta też wchodzą w grę :). Tylko potrzebuję innych zdjęć od tych, które są, by olx nie usunął.

Posted
14 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

To wspaniała wiadomość! Trzymam kciuki za aklimatyzację. Ogłoszenie jednak ściągnę, jak już będzie u siebie. Tak profilaktycznie, by nie zapeszyć...

W takim razie znowu ogłoszę Daszę na Warszawę - choć tam u mnie wisi od początku.

Mogę ogłaszać Fobię i Zorkę na Warszawę, chyba że inne miasta też wchodzą w grę :). Tylko potrzebuję innych zdjęć od tych, które są, by olx nie usunął.

Dziękuję za pomoc. Tysko, możesz wziąć zdjęcia z 94 i 95 strony tego wątku, ja ich nie wykorzystywałam do tej pory, no i są aktualne

Posted
Dnia 12.05.2017 o 10:20, Olena84 napisał:

poszło 100zł

Dziękuję bardzo :) :) Pieniądze są już na koncie wetki.

250zł -100zł wpłata Oleny84 i Jej Mamy =150zł pozostaje do spłaty

Niestety doszły kolejne koszty - 144zł : za rtg postrzelonego kota Hermana z Radecznicy, który przebywa w szpitaliku w Izbicy, a tam nie mają aparatu i za leczenie kolejnych 2 kotów z rodziny patologicznej. Przepraszam, ale nie mogę przejść obojętnie obok potrzebującego pomocy zwierzęcia.

No i jest kolejny pies, tym razem zostawiony w szczerym polu przez dwóch niezidentyfikowanych ludzi. Kilka dni trwało,zanim wystraszony psina pozwolił do siebie podejść. Od 16 maja przebywa w szpitalu w Royal Vecie; oczywiście babeszjoza, wyniki bardzo złe, pies wychudzony i słaby. Miejmy nadzieję,że wyjdzie z tego.

20170517_181039.jpg.231effefb32ca2feb434b5b9e71a6dab.jpg

20170518_093548.jpg.3dfd74ee609c19e05acf5edae92ed138.jpg