Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mariol - twoje słowa to miod na serce:loveu::loveu::loveu:
cieszę się bardzo, ze się uspokoil w stosunku do was - bo to bylo najważniejsze!:loveu:

gdyby ktos z waszych znajomych chcial dalmasia to jest takie cudo do oddania:

Parys - młody dalmatyńczyk przygarnięty rok temu. Zaszczepiony, ma książeczkę, bardzo lubi bawić się z dziećmi, długie spacery, jest bardzo milutki, lubi biegać skakać (nawet tańczyć). Potrafi usiąść na zawołanie "siad". Potrzebuje domu, w którym będzie miał ludzi do zabawy i którzy zapewnią mu odpowiednią dawkę ruchu. Właścicielka nie daje sobie z nim rady, często wypuszcza psa samopas, żeby pobiegał, a sąsiedzi piszą skargi.

• 2 weeks later...
  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Acha, jeszcze o tym bieganiu i polowaniu - próbowałam linki 20 metrowej ale nam z nia zupełnie nie szło ciągle się pies plątał i w końcu zrezygnowaliśmy. No, wieczorem to wiadomo,że wogóle nie ma zastosowania![/quote]

:evil_lol::evil_lol: współczuję. te linki:))) tez probowalam. to wszystko nie dziala. nigdy nie wychowalam mojego dalmata wiecej niz poza siad:shake: Nie dalam rady niestety.
ale wiem ze sa inne. bardziej ulegle. A moze i wlasciciele jacys specjalisci??

Bardzo fajnie by bylo gdyby jakis trener do dalmatow sie mogl wypowiedziec.

A te kamienie:placz:Biedak,....choc moj jadl kamienie dla zabawy. ale zebow nie lamal. biedny was dalmatek. No ale teraz ma dobrze.
Czemu go wywalili? bo jest nieokielznanym szatanem. Dlatego.
moze jest jakas szkola w poblizu gdzie trener zna sie na tych psach.
to oczywiscie dodatkowe wydatki i czas. Ale gdyby Wasz dalmat przestal sie tak rzucac na inne psiaki, to by bylo dla niego lepiej. wyszalalby sie z nimi wtedy lepiej niz samotnie. A jest wykastrowany?

• 6 months later...
Posted

Miałam juz nic nie dopisywac do tego wątku,bo historia otrutego maluszka jest straszna....i tak bardzo różni sie od naszej....
Może jednak się przyda trochę optymizmu?
Nasz piesuś jest kochany, wspaniały,mądry i bardzo piękny, a to wszystko co tu napisano to dowód że nawet trudne adopcje moga sie dobrze kończyć. Dziękujemy mądrym ludziom,którzy uratowali kiedyś naszą psinkę i setki innych biednych stworzeń,pozdrawiamy serdecznie.

Posted

Mariol napisał(a):
Miałam juz nic nie dopisywac do tego wątku,bo historia otrutego maluszka jest straszna....i tak bardzo różni sie od naszej....
Może jednak się przyda trochę optymizmu?
Nasz piesuś jest kochany, wspaniały,mądry i bardzo piękny, a to wszystko co tu napisano to dowód że nawet trudne adopcje moga sie dobrze kończyć. Dziękujemy mądrym ludziom,którzy uratowali kiedyś naszą psinkę i setki innych biednych stworzeń,pozdrawiamy serdecznie.

Pani Mariolu - bardzo się cieszę z tej zmiany:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

I to jest watek też dla ludzi...oby tak łatwo nie rezygnowali....