Talagia Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='NightQueen'][B][URL="http://www.dogomania.pl/members/16736-Talagia"][B]Talagia[/B][/URL] a ubierasz im w zimie kombinezon żeby się kule nie robiły? bo ja mam dokładnie w tym celu zakupiony cały kombinezon z nogawkami ;) [/B][/QUOTE] Nie robia im sie nigdy kule :) Tylko między palcami, ale wycinam tam włoski i jest spokój :) Quote
NightQueen Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Talagia']Nie robia im sie nigdy kule :) Tylko między palcami, ale wycinam tam włoski i jest spokój :)[/QUOTE] szczęściara :cool3::evil_lol: Quote
marta23t Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Korenia']A jakiego masz psiaka?[/QUOTE] maltańczyka , shih tzu / w typie z adopcji z Dogo/ i beagla:) ubieram te małe pimpki:) Quote
Daisy1 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Jeśli chodzi o ubranka to polecam sklep Hotdog w Warszawie albo i sklep internetowy e-hotdog.pl Tu sa super rzeczy! :) Quote
Guest olka12 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 To trochę chamskie co pisze doglove bo mój pies i ja zawsze dobrze wyglądamy w święta i wcale nie jest tak jak on pisze Quote
NightQueen Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [quote name='olka12']To trochę chamskie co pisze doglove bo mój pies i ja zawsze dobrze wyglądamy w święta i wcale nie jest tak jak on pisze[/QUOTE] Ja tam uważam że racje ma. Pies to nie zabawka żeby go stroić na imprezy. Mam psa i ma ubrania, lubię zaszaleć i kupić coś odjechanego ale nie po to żeby tylko pięknie wyglądała, ubranie ma ogrzać psa, to nie element dekoracyjny Quote
Yuveza Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Dokładnie [B]NightQueen[/B] pies ma mieć ciepło i ochronę a przy okazji może w tym ładnie wyglądać, a jest tyle rzeczy że każdy może kupić coś ładnego-i spełniającego swoją role:D A nie ubierać psa na imprezy! bo poco psu ubranie na święta(?), mały drobiazg nie zaszkodzi ale ubranie które nie będzie spełniało pożytecznej roli (jak np: kombinezon na śnieg) jest psu zbędne, musi tylko być w jakimś niewygodnym stroju..... Ja ewentualnie mogę założyć mojej psince na okazję jakieś ładniejsze szelki, np: jak idziemy na spacer na ulicę tam są ludzie zakładam jej szelki ładniejsze a na zwykłe figle w lesie te 'gorsze'.. Quote
Asia&Kleo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='westie_justa'] Ja ewentualnie mogę założyć mojej psince na okazję jakieś ładniejsze szelki, np: jak idziemy na spacer na ulicę tam są ludzie zakładam jej szelki ładniejsze a na zwykłe figle w lesie te 'gorsze'..[/QUOTE] [B]Westie justa[/B], czy Ty "ubierasz" swojego psa w ładniejsze szeleczki czy tam ubranka- dla ludzi? A nie dla siebie? Odebrałam to tak, że chwalisz się psem ludziom na ulicy... Przepraszam, jeśli zle Cię zrozumiałam Jednak ja zakładam psom ładne obroże, szele itd. dla siebie, bo mi się podoba, nie obchodzą mnie inni... Quote
Chantell Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Asia&Luna'][B]Westie justa[/B], czy Ty "ubierasz" swojego psa w ładniejsze szeleczki czy tam ubranka- dla ludzi? A nie dla siebie? Odebrałam to tak, że chwalisz się psem ludziom na ulicy... Przepraszam, jeśli zle Cię zrozumiałam Jednak ja zakładam psom ładne obroże, szele itd. dla siebie, bo mi się podoba, nie obchodzą mnie inni...[/QUOTE] a co to za różnica? przecież ma prawo ubrać co jej się podoba, a zakładając ładniejsze szelki nie robi psu krzywdy, a i oko można nacieszyć. Quote
Asia&Kleo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tylko się pytam... A z resztą wspomniałam, że mogłam [B]Justę[/B] zle zrozumieć Quote
gops Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Chantell']a co to za różnica? przecież ma prawo ubrać co jej się podoba, a zakładając ładniejsze szelki nie robi psu krzywdy, a i oko można nacieszyć.[/QUOTE] pewnie ze moze , niektorym zalezy na zdaniu innych ja ubieram psa tak zeby mi sie podobal a nie innym Quote
Luzia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ja też jak idę do lasu/ nad wodę zakładam psom gorsze obroże i biorę gorszą smycz ( bo wiem jak taki spacer wygląda, a nie będzie mi się chciało potem na przykład Rogza prać :evil_lol:) Quote
Suciune Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Co myślicie o tym kubraku? [url]http://allegro.pl/kubrak-regulowany-ubranko-dla-psa-promocja-34cm-i1381975562.html[/url] Szukam ubranka na mrozy dla mojego terierowatego kundelka. Jest podwozie, jest ocieplenie - wydaje się być całkiem przyzwoity :) Quote
gops Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Suciune']Co myślicie o tym kubraku? [url]http://allegro.pl/kubrak-regulowany-ubranko-dla-psa-promocja-34cm-i1381975562.html[/url] Szukam ubranka na mrozy dla mojego terierowatego kundelka. Jest podwozie, jest ocieplenie - wydaje się być całkiem przyzwoity :)[/QUOTE] wydaje sie bardzo fajny :) i cena nie najgorsza Quote
Yuveza Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='gops']pewnie ze moze , niektorym zalezy na zdaniu innych ja ubieram psa tak zeby mi sie podobal a nie innym[/QUOTE] Ja też ubieram psa dla siebie, jakbym miała dla innych to by nie była 'różowa' bo ludzie mogliby sobie mnie skojarzyć z 'różową dziewczynką' a ja nie lubię różu. A trochę źle to sformułowałam, chodziło mi o nawiązanie do ubierania na święta że może olka12 chce żeby inni się zachwycali ubrankiem psa, dlatego taki przykład ale na szelkach, bo oczywiście że mam w d***e co inni sądzą o wyglądzie mojej suńki, ale fajnie jak będzie się podobała<choć nie musi. A do lasu zakładam jej gorsze żeby te ładniejsze się nie zniszczyły (bo nie chcę patrzeć na zniszczone szelki) ale też nie kupuje do lasu pierwszych lepszych, są różowe bo tak jak już mówiłam moja psina ma ten kolor i chcę żeby była ładna także w lesie bo na nią cały czas patrzę:p [B]Suciune[/B] myślę że kubrak byłby dobry na mrozy, jeżeli piesek byłby strasznym zmarźluchem to można jeszcze kupić sweterek pod spód, ale wątpię więc derka by się sprawdziła;) Quote
Suciune Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Pisząc długość, sprzedawcy chodzi, jak mniemam, o wymiar od kłębu do nasady ogona? Facepalmowe pytanie, ale ja się na tym nie znam kompletnie :oops: Quote
Yuveza Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 tak dokładnie, od kłębu do nasady ogona;) (to nie było głupie pytanie, po to jest forum:D) Quote
Asia&Kleo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='westie_justa']Ja też ubieram psa dla siebie, jakbym miała dla innych to by nie była 'różowa' bo ludzie mogliby sobie mnie skojarzyć z 'różową dziewczynką' a ja nie lubię różu. A trochę źle to sformułowałam, chodziło mi o nawiązanie do ubierania na święta że może olka12 chce żeby inni się zachwycali ubrankiem psa, dlatego taki przykład ale na szelkach, bo oczywiście że mam w d***e co inni sądzą o wyglądzie mojej suńki, ale fajnie jak będzie się podobała<choć nie musi. [/QUOTE] O to mi chodziło, już kumam Dzięki, że mi odpowiedziałaś bez pretensji i głupich komentarzy Quote
NightQueen Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='gops']pewnie ze moze , niektorym zalezy na zdaniu innych ja ubieram psa tak zeby mi sie podobal a nie innym[/QUOTE] zresztą przeciętnemu Kowalskiemu nei robi różnicy jakie szelki czy obroże ma pies sąsiadki na sobie :evil_lol: [B] Suciune[/B] a dla jakiego to psa? chyba nie tego w sygnaturze? :p Quote
Suciune Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='NightQueen']zresztą przeciętnemu Kowalskiemu nei robi różnicy jakie szelki czy obroże ma pies sąsiadki na sobie :evil_lol: [B] Suciune[/B] a dla jakiego to psa? chyba nie tego w sygnaturze? :p[/QUOTE] No pewnie, że nie ;) Mam jeszcze terierowatego kundla - i dla niego właśnie. Quote
NightQueen Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Suciune']No pewnie, że nie ;) Mam jeszcze terierowatego kundla - i dla niego właśnie.[/QUOTE] duży jest on? Quote
Yuveza Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Asia&Luna']O to mi chodziło, już kumam Dzięki, że mi odpowiedziałaś bez pretensji i głupich komentarzy[/QUOTE] Nie, to mi niepotrzebne:D Quote
puchu Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Suciune']Co myślicie o tym kubraku? [url]http://allegro.pl/kubrak-regulowany-ubranko-dla-psa-promocja-34cm-i1381975562.html[/url] Szukam ubranka na mrozy dla mojego terierowatego kundelka. Jest podwozie, jest ocieplenie - wydaje się być całkiem przyzwoity :)[/QUOTE] Nie polecam. Mam taki i przez wyprofilowanie na zadzie podwiewa. Gumka niewiele pomaga. Quote
Suciune Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='NightQueen']duży jest on?[/QUOTE] Wielkości jack russel terriera. Prawdę mówiąc nie wiem, ile ma w kłębie :P [B]puchu[/B] niestety ale już go kupiłam. Trochę się zmartwiłam, ale może akurat w przypadku mojego nie będzie tak źle... Quote
Recommended Posts