Maruda666 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Zapraszam na bazarek w części dla Karlosa - [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253728-Kupa-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-ogrzenie-starych-ko%C5%9Bci-do-04-07?p=22223516#post22223516[/url] Quote
Doda_ Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Ja rozmawiałam kiedyś z dexterką w sprawie Karlosa, jeszcze raz się spytam o miejsce i cenę Karlos jest w Warszawie.. w tą sobotę nie mogę, ani w następną. W najbliższą środę mam wolne, ale będę transportować ONka z Bytomia do Opola własnie do dexterki, może by coś wymyślić, zorganizować , żeby 2 psiaki w jednym dniu do niej zabrać.. jeśli bedzie miała miejsce. Quote
Doda_ Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Można znaleźć jakiś transport ze zwrotem kosztów paliwa z Warszawy chociaż do połowy drogi np. Łódź czy gdzieś . Tylko z tego co pamiętam, adopcje są tylko w weekendy ? :( Quote
Beat2010 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Adopcje są codziennie, tylko nie zawsze osoby adoptujace mogą być w tygodniu z uwagi na pracę Quote
Olena84 Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Dam jednorazowo. Zbierałam na operacje oczu i okazało sie, że nic z tego, takie cuda mam z rogówką, że narobili nadziei i nic z tego:(, wiec mogę wspomóc chociaż psiaka. Quote
Maruda666 Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 [quote name='Olena84']Dam jednorazowo. Zbierałam na operacje oczu i okazało sie, że nic z tego, takie cuda mam z rogówką, że narobili nadziei i nic z tego:(, wiec mogę wspomóc chociaż psiaka.[/QUOTE] Też zaczęłam myśleć o takim zabiegu, ale znając życie, nie zdecyduję się. Szkoda, że nic z tego nie wyszło :( Ciocia :loveu:, cały czas wspierasz te staruszki :) Quote
Beat2010 Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały Quote
asiuniab Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 [quote name='Beat2010']Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały[/QUOTE] :( nie, nie takich wieści się spodziewałam, czyli sugerujesz, żeby lepiej taką operację miał poza schronem?? Quote
Beat2010 Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 [quote name='asiuniab']:( nie, nie takich wieści się spodziewałam, czyli sugerujesz, żeby lepiej taką operację miał poza schronem??[/QUOTE]zawsze byłoby lepiej; on nie może czekać na operację; wiec pewnie trzeba go zostawić tam gdzie i modlić sie; żeby się udało Quote
Maruda666 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki. Przed zabiegiem pewnie i tak Karlosa nie wydadzą? Quote
Beat2010 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 (edited) [quote name='Maruda666']Pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki. Przed zabiegiem pewnie i tak Karlosa nie wydadzą?[/QUOTE] Można by powalczyć; ale co dalej,? Gdzue go zawiesc; gdzue trzynac po operacji; teeaz to on cierpi ..jeszcze gdybym via pewna, że diagnoza jest właściwa operuje najlepszy chirurg -to może byłabym spokojniejsza Edited June 22, 2014 by Beat2010 Quote
Olena84 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 ile trzeba na to pieniedzy, na operacje gdzies, na przetrzymanie? Quote
Beat2010 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='Olena84']ile trzeba na to pieniedzy, na operacje gdzies, na przetrzymanie?[/QUOTE] wątpię, żeby ktoś wiedział jak nie wiadomo co operować, gdyby miał być operowany w wzięto nie polecę żadnej całodobowej kliniki, musiałby od razu wrócić do domu, trzeba popytać znajomych chirurgów ile kosztuje operacja usunięcia uchylka, bo tylko taka mamy diagnozę , on jest bardo trudny w opiece pooperacyjne j tzn nie lubi lekarz y Quote
Maruda666 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='Beat2010']wątpię, żeby ktoś wiedział jak nie wiadomo co operować, gdyby miał być operowany w wzięto nie polecę żadnej całodobowej kliniki, musiałby od razu wrócić do domu, trzeba popytać znajomych chirurgów ile kosztuje operacja usunięcia uchylka, bo tylko taka mamy diagnozę , on jest bardo trudny w opiece pooperacyjne j tzn nie lubi lekarz y[/QUOTE] A w nowym miejscu problem z obsługą mógłby być jeszcze większy :shake: Quote
Beat2010 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='Maruda666']A w nowym miejscu problem z obsługą mógłby być jeszcze większy :shake:[/QUOTE] Niestety tak; tu opiekunka juz go zna od najgorsze j strony Quote
Beat2010 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='Maruda666']A w nowym miejscu problem z obsługą mógłby być jeszcze większy :shake:[/QUOTE] Niestety tak; tu opiekunka juz go zna od najgorsze j strony Quote
dorcia2 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [COLOR=#000000][QUOTE]operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. [/COLOR][/QUOTE] to już w ten czwartek, tak się o niego boję :-( ale co tu można zrobić w tej sytuacji :placz: kochana bidulinka planowanie transportu trzeba chyba na razie przełożyć Quote
Beat2010 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='dorcia2'][COLOR=#000000] to już w ten czwartek, tak się o niego boję :-( ale co tu można zrobić w tej sytuacji :placz: kochana bidulinka planowanie transportu trzeba chyba na razie przełożyć[/QUOTE] Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz? Quote
asiuniab Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [quote name='Beat2010']Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz?[/QUOTE] no i jest to jakiś pomysł; Quote
dorcia2 Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz?[/COLOR][/QUOTE] tak, to dobry pomysł, juto będzie wykonany telefon :loveu: Quote
Doda_ Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 [quote name='Beat2010']Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały[/QUOTE] [quote name='Beat2010']Można by powalczyć; ale co dalej,? Gdzue go zawiesc; gdzue trzynac po operacji; teeaz to on cierpi ..jeszcze gdybym via pewna, że diagnoza jest właściwa operuje najlepszy chirurg -to może byłabym spokojniejsza[/QUOTE] Ale czy jakby Karlos zostal zabrany przed operacja to bedzie mogl byc operowany poza schronem? Bo kiedys cos wspominalas, ze operacja musi byc w schronie, taki warunek byl? Tak jak mowilam, w ta srode moglabym go przetransportowac, dostalam wiadomosc od dexterki i niestety nie ma wolnych miejsc :( Co z sylwiaso ? zwolnily sie moze miejsca? Quote
Beat2010 Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 (edited) [quote name='Doda_']Ale czy jakby Karlos zostal zabrany przed operacja to bedzie mogl byc operowany poza schronem? Bo kiedys cos wspominalas, ze operacja musi byc w schronie, taki warunek byl? Tak jak mowilam, w ta srode moglabym go przetransportowac, dostalam wiadomosc od dexterki i niestety nie ma wolnych miejsc :( Co z sylwiaso ? zwolnily sie moze miejsca?[/QUOTE] Operacja poza schronem pewnie możliwa; dyr mówiła; ze najlepiej u nich czyli nie negowala operacji gdzie indziej; Sylwiaso miała się odezwać jak będą wolne miejsca, jak dzwoniłam miała 2 psy ponad przewidywana ilość, jest miejsce u makili Edited June 23, 2014 by Beat2010 Quote
asiuniab Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='Beat2010']Operacja poza schronem pewnie możliwa; dyr mówiła; ze najlepiej u nich czyli nie negować operacji gdzie indziej; Sylwiaso miała się odezwać jak będą wolne miejsca, jak dzwoniłam miała 2 psy ponad przewidywana ilość, [B]jest miejsce u makili[/B][/QUOTE] no i u Makili miałby na pewno bardzo dobrze, nie umniejszając innym hotelikom, ale nie ma tam wolnych "pokoi", jakbyśmy się zdecydowali na Makilę, to tylko transport byłby problemem i oczywiście deklaracje, ale to jak wszędzie; tak czy siak, musimy dać radę; Quote
Beat2010 Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='asiuniab']no i u Makili miałby na pewno bardzo dobrze, nie umniejszając innym hotelikom, ale nie ma tam wolnych "pokoi", jakbyśmy się zdecydowali na Makilę, to tylko transport byłby problemem i oczywiście deklaracje, ale to jak wszędzie; tak czy siak, musimy dać radę;[/QUOTE] Dorcia2 oferowala, że może podjechać do połowy drogi :) Quote
Recommended Posts