Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na bazarek w części dla Karlosa - [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253728-Kupa-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-ogrzenie-starych-ko%C5%9Bci-do-04-07?p=22223516#post22223516[/url]

Posted

Ja rozmawiałam kiedyś z dexterką w sprawie Karlosa, jeszcze raz się spytam o miejsce i cenę

Karlos jest w Warszawie.. w tą sobotę nie mogę, ani w następną. W najbliższą środę mam wolne, ale będę transportować ONka z Bytomia do Opola własnie do dexterki, może by coś wymyślić, zorganizować , żeby 2 psiaki w jednym dniu do niej zabrać.. jeśli bedzie miała miejsce.

Posted

Można znaleźć jakiś transport ze zwrotem kosztów paliwa z Warszawy chociaż do połowy drogi np. Łódź czy gdzieś .

Tylko z tego co pamiętam, adopcje są tylko w weekendy ? :(

Posted

Dam jednorazowo. Zbierałam na operacje oczu i okazało sie, że nic z tego, takie cuda mam z rogówką, że narobili nadziei i nic z tego:(, wiec mogę wspomóc chociaż psiaka.

Posted

[quote name='Olena84']Dam jednorazowo. Zbierałam na operacje oczu i okazało sie, że nic z tego, takie cuda mam z rogówką, że narobili nadziei i nic z tego:(, wiec mogę wspomóc chociaż psiaka.[/QUOTE]

Też zaczęłam myśleć o takim zabiegu, ale znając życie, nie zdecyduję się. Szkoda, że nic z tego nie wyszło :(

Ciocia :loveu:, cały czas wspierasz te staruszki :)

Posted

Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały

Posted

[quote name='Beat2010']Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały[/QUOTE]
:( nie, nie takich wieści się spodziewałam, czyli sugerujesz, żeby lepiej taką operację miał poza schronem??

Posted

[quote name='asiuniab']:( nie, nie takich wieści się spodziewałam, czyli sugerujesz, żeby lepiej taką operację miał poza schronem??[/QUOTE]zawsze byłoby lepiej; on nie może czekać na operację; wiec pewnie trzeba go zostawić tam gdzie i modlić sie; żeby się udało

Posted (edited)

[quote name='Maruda666']Pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki. Przed zabiegiem pewnie i tak Karlosa nie wydadzą?[/QUOTE]
Można by powalczyć; ale co dalej,? Gdzue go zawiesc; gdzue trzynac po operacji; teeaz to on cierpi ..jeszcze gdybym via pewna, że diagnoza jest właściwa operuje najlepszy chirurg -to może byłabym spokojniejsza

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='Olena84']ile trzeba na to pieniedzy, na operacje gdzies, na przetrzymanie?[/QUOTE] wątpię, żeby ktoś wiedział jak nie wiadomo co operować, gdyby miał być operowany w wzięto nie polecę żadnej całodobowej kliniki, musiałby od razu wrócić do domu, trzeba popytać znajomych chirurgów ile kosztuje operacja usunięcia uchylka, bo tylko taka mamy diagnozę , on jest bardo trudny w opiece pooperacyjne j tzn nie lubi lekarz y

Posted

[quote name='Beat2010']wątpię, żeby ktoś wiedział jak nie wiadomo co operować, gdyby miał być operowany w wzięto nie polecę żadnej całodobowej kliniki, musiałby od razu wrócić do domu, trzeba popytać znajomych chirurgów ile kosztuje operacja usunięcia uchylka, bo tylko taka mamy diagnozę , on jest bardo trudny w opiece pooperacyjne j tzn nie lubi lekarz y[/QUOTE]
A w nowym miejscu problem z obsługą mógłby być jeszcze większy :shake:

Posted

[COLOR=#000000][QUOTE]operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. [/COLOR][/QUOTE]

to już w ten czwartek, tak się o niego boję :-( ale co tu można zrobić w tej sytuacji :placz: kochana bidulinka
planowanie transportu trzeba chyba na razie przełożyć

Posted

[quote name='dorcia2'][COLOR=#000000]

to już w ten czwartek, tak się o niego boję :-( ale co tu można zrobić w tej sytuacji :placz: kochana bidulinka
planowanie transportu trzeba chyba na razie przełożyć[/QUOTE]
Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz?

Posted

[quote name='Beat2010']Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz?[/QUOTE]
no i jest to jakiś pomysł;

Posted

[COLOR=#000000] [QUOTE]Tak, może tajemnicza osoba chętna do adopcji zadzwoni do biura lub dyrektorka ii potwierdzi chęć adopcji po operacji i, może będą się bardziej starac;co Dorcia? Co o tym sadzisz?[/COLOR][/QUOTE]

tak, to dobry pomysł, juto będzie wykonany telefon :loveu:

Posted

[quote name='Beat2010']Rozmawiałam dziś o Karlosie Cały odbyt ma zaczeewieniony, wypukły, to ponoć jednak uchylek jelita, operacja raczej musi być .Tylko gdzie? W schronie jest zapisany na 2 6.06. osoba z którą mówiłam; na moje pytanie czy przeżyje operacje powiedziała; ze tak tzn to takie wróżenie z fusów; ale pisz e żebyście wiedziały[/QUOTE]

[quote name='Beat2010']Można by powalczyć; ale co dalej,? Gdzue go zawiesc; gdzue trzynac po operacji; teeaz to on cierpi ..jeszcze gdybym via pewna, że diagnoza jest właściwa operuje najlepszy chirurg -to może byłabym spokojniejsza[/QUOTE]

Ale czy jakby Karlos zostal zabrany przed operacja to bedzie mogl byc operowany poza schronem? Bo kiedys cos wspominalas, ze operacja musi byc w schronie, taki warunek byl?
Tak jak mowilam, w ta srode moglabym go przetransportowac, dostalam wiadomosc od dexterki i niestety nie ma wolnych miejsc :(
Co z sylwiaso ? zwolnily sie moze miejsca?

Posted (edited)

[quote name='Doda_']Ale czy jakby Karlos zostal zabrany przed operacja to bedzie mogl byc operowany poza schronem? Bo kiedys cos wspominalas, ze operacja musi byc w schronie, taki warunek byl?
Tak jak mowilam, w ta srode moglabym go przetransportowac, dostalam wiadomosc od dexterki i niestety nie ma wolnych miejsc :(
Co z sylwiaso ? zwolnily sie moze miejsca?[/QUOTE]

Operacja poza schronem pewnie możliwa; dyr mówiła; ze najlepiej u nich czyli nie negowala operacji gdzie indziej; Sylwiaso miała się odezwać jak będą wolne miejsca, jak dzwoniłam miała 2 psy ponad przewidywana ilość, jest miejsce u makili

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='Beat2010']Operacja poza schronem pewnie możliwa; dyr mówiła; ze najlepiej u nich czyli nie negować operacji gdzie indziej; Sylwiaso miała się odezwać jak będą wolne miejsca, jak dzwoniłam miała 2 psy ponad przewidywana ilość, [B]jest miejsce u makili[/B][/QUOTE]
no i u Makili miałby na pewno bardzo dobrze, nie umniejszając innym hotelikom, ale nie ma tam wolnych "pokoi", jakbyśmy się zdecydowali na Makilę, to tylko transport byłby problemem i oczywiście deklaracje, ale to jak wszędzie; tak czy siak, musimy dać radę;

Posted

[quote name='asiuniab']no i u Makili miałby na pewno bardzo dobrze, nie umniejszając innym hotelikom, ale nie ma tam wolnych "pokoi", jakbyśmy się zdecydowali na Makilę, to tylko transport byłby problemem i oczywiście deklaracje, ale to jak wszędzie; tak czy siak, musimy dać radę;[/QUOTE]
Dorcia2 oferowala, że może podjechać do połowy drogi :)