Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Srebro występuje vet wersji do picia i/lub do smarowania.

Ostanie zdjęcie przerażające, nawet nie mogę sobie wyobrazić stanu przed szyciem rany.

wczoraj kolega mówił mi , że miał starego psa z uchylkiem i znany warszawski chirurg powiedział, że dopóki nie ma stanu krytycznego wiem co to znaczy nie operowac tylko podawać oarafine Nie warto spytać się oto veta, w tej chwili kupę trzeba wycisnąć; może po parafinie będzie mu łatwiej samemu robić. To tylko takie pytanie i podpowiedź od osoby, która miała kontakt z psem z uchylkiem.

Posted

W poniedziałek jadę z Karloskiem do kontroli więc zapytam o parafinę i srebro koloidalne.

Ostatnio pytałam weta o leki na stawy (nivalin i miligamme) bo Karlosek ma problem z tylnymi łapkami. Sprawia mu problem położenie się i wstawanie, bo jak już się "rozchodzi" to nie jest źle.

Póki szyja się nie zagoi nie można podawać tych leków bo wtedy rana będzie się gorzej goiła, ale leki p. zapalne które dostaje też wspomagają stawy.

Posted

Srebro nie jest tanie, wiec na razie nie ma co o nim myśleć; jest chyba rivanol do przemywania; antybiotyk , srebro to taki bonusik o super działaniu, mysle;ze niepotrzebnie o nim wspomniałam, jak nie ma kasy .

Posted

Karlosek codziennie ma płukaną ranę rivanolem i przemywaną jodyną.

Póki co rana wygląda dobrze, więc chyba faktycznie nie ma co szaleć i generować kosztów.

Porobiłam dzisiaj Karloskowi troszkę zdjęć. Wrzucę wieczorkiem

Posted

Jaka przecudna gromadka starowinek aż serce mięknie  :iloveyou: , marzy się aby wszystkie bidulinki miały taką godną starość :-(

W poniedziałek jadę z Karloskiem do kontroli więc zapytam o parafinę i srebro koloidalne.

Makilko zapytaj lekarza też o to srebro  :kiss_2:

Biedniusi ten Karlito. Widać, że tylne łapki już słabiutkie 

łapulki ma faktycznie słabiutkie  :lookarou:

wpłaciłam dla Karlinka 200 zł , w poniedziałek wizyta więc pieniążki jakieś muszą być  :loveu:

buziaczki przesyłam dla naszej kruszynki  :calus:

Posted

Karlosku , co u Ciebie??

Dziękuję wszystkim za nowe wpłaty dla Karlosa :Rose: 

Jutro  wszystko pouzupełniam bo wstyd się przyznać, jak padłam po przyjściu z pracy tak dopiero wstałam  :oops:  Jestem ze wszystkim do tyłu :(

Posted

Mam na koncie 200zł od Dorci  :Rose:

Jest też już  ponad 60zł wpłat za cegiełki z Sonki bazarku, ale to  wpiszę po zakończeniu bazarku łącznie - jeszcze trwa sprzedaż kamieni ;)

Czy ta cisza to dobry znak ? :sad:

Posted

Od 13 września Karlos jest już u Makili :) W schronisku przeszedł dwie operacje (  uchyłki jelita?) Długo czekał, aby znaleźć się na wolności .

Stałe deklaracje :

Dorcia2 - 20zł - wpłacone VI, VII,
od sierpnia 30zł - VIII, IX, X
Pani Ania - FB - 50zł
asiuniab - 10zł
milagros19863201 - 5zł ( VI,VII, VIII, IX, X)
ariete2503 - 25zł - wpłacone - VI , VII,VIII, IX
Alla Chrzanowska - 20zł - wpłacone V II, VIII, IX, X

jednorazowe - czerwiec 2014

bazarek marudy- 50zł
Alla Chrzanowska - 30zł
Maryna - 20zł
Halszka - 10zł
Panna Marple - 50zł
Javena - 15zł
Aimez_moi - 30zł
Beat2010 bazarek - 22zł

- lipiec