ulka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Poszukuję kochającego domu dla suczki. Nie jest agresywna. Lubi dzieci i inne zwierzaki. Mieszka w domu z ogrodem, nie jest wiązana , ani zamykana w kojcu. Nie niszczy roślin w ogrodzie. Śpi latem na zewnątrz i pilnuje domu, zimą, jak na przyjaciela przystało w domy blisko ludzi. Zmusza mnie wyjazd, abym rozstała się z moją ukochaną psinką. Niestety w życiu bywa różnie. Nie zależy to wyłącznie odemnie, bo gdyby tak było napewno nie byłoby w tej chwili tego ogłoszenia. Quote
ulka Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Tak jak obiecałam wklejam zdjęcia. Sunia jest mądrym psiakiem i bardzo lubi być blisko ludzi. Nikigo nie ugryzła, niemniej jednak dobrze sprawuje się jako pies pilnujący domu. W tej chwili spadło z niej mnóstwo sierści, bo przecież jest ciepło, ale zimą wygląda jak misio. U mnie nie spała na zewnątrz, ale myślę , że nie było by to dla niej krzywdzące. Jednak pies nie nadaje się do budy na łańcuch, ani też do zamykanego kojca. Pozdrawiam wszystkich. Quote
ulka Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Witam to znowu Ja. Niestety chyba nie ma chętnego na zaopiekowanie się moją sunią. Niestety mam czas do końca lipca, bo potem sama nie wiem co zrobię. Wyjeżdżam w sierpniu, a tam gdzie jadę nie mogę zabrać psa ze sobą. Trudno jest mi się z nią rozstawać, bo naprawdę to bardzo mądry i posłuszny pies. Nie była na szkoleniu, ale dużo komend , przynajmniej tych podstawowych zna. Na spacerach jest posłuszna i nie jest agresywna. Nie jest kłopotliwa. Nie niszczy ogródka. Nawet potrafi bez żadnych szkód pozostać w domu na 8 godzin, gdy np. idę do pracy. Bardzo proszę o odrobinę zaintersowania. W sierpniu gdy wróci mój mąż, to nie wiem co się z nią stanie. Zasługuje na dobre traktowanie. Zaznaczam - nie nadaje się na łańcuch i potrzebuje towarzystwa ludzi, bo jest bardzo przytulaśna. Quote
beka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 A ja nie widzę zdjęć.. Gdzie jest sunia? A czy dałaś jeszcze jakieś ogłoszenia czy tylko na dogo?? A umieściłaś ja na forum owczarka? http://www.owczarek.pl/forum/forum_topics.asp?FID=20 Ulka jeszcze jedno. Powinnaś zastrzec żeby sunia zoslała wysterylizowana lut Ty to zrób inaczej może trafić jako suka rozpłodowa do jakieś pseudochodowli.... Quote
BasiaD Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Ulka, poproś cioteczki o allegro. I wstaw sunię na forum owczarków. Ona jest taka śliczna i dobrze ułożona, napewno znajdzie kochający domek! Trzeba się tylko troszkę postarać... Quote
halbina Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Pies przepiękny i znajdzie dom na pewno, ale czy teraz, w okresie wakcji?... wszyscy wyjeżdżają... albo na urlop, albo na stałe... :roll: Quote
beka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 o juz widzę zdjęcia .. Jak chcesz to na owczarka ją wrzucę tylko jakiś kontakt do Ciebie albo się zarejestruj bo pewnie będą pytania... Pamiętaj o tej sterylizacji, zwłaszcza jak bedziesz ogłaszać przez allegro. Rózni ludzie tam zaglądają. Azycie suki rozpłodowej zamkniętej w cianej klatce i szczeniaki przy każdej cieczce to jeszcze gorsze niż schron. Jest piękna napewno znajdzie dom. tu jest ogłoszenie o psie http://www.ojej.pl/opolskie/Opole/Zwierzeta/psy_i_koty/Przyjme_za_darmo/ogloszenie_nr_355373.html Quote
ulka Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Suka faktycznie nie jest sterylizowana, ale nie myślałam, że ktoś kto mógłby ją przygarnąć, to nie po to aby jej zrobić krzywdę. Zaznaczam , że nia miała szczeniąt, bo nie posiada rodowodu. Jestem z małopolski. Wieczorem będę na dogo. Pozdrawiam. Quote
beka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Ulka niestety pseudochodowcy łażą również po dogo ...... Zobowiazanie do sterylki też nic nie da skoro wyjeżdzasz. Najlepiej ja ciachnąc... Ja też mam onkę bez rodowodu (z dogo :)) i w przyszłym misiącu idzie pod nóz . Ma 1,8 mcy. Wysłałam Ci linki do dwóch ogłoszeń. Masz pw. Quote
Koperek Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Podaj w pierwszym poście nr tel. chociażby- łatwiej będzie się kontaktować. Na Twoim miejscu, jeśli chciałabym, aby "mala" znalazła DOBRY DOM to bym ją wysterylizowała- wtedy masz prawie 100% pewności, że nie będzie wykorzystywana! Pomyśl o tym! Znam sytuację, jak dobrą "powierzchowność" mogą przedstawiać potencjalni właściciele psa przypominającego rasowego:angryy: i chcę przestrzec przed takowymi. Quote
Herspri Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Dobry domek poszukiwany ! Piękna sunia puchata :loveu: No dalej dalej śmialo kto przygarnie suczke ;> Quote
ulka Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Witam ponownie. Właśnie przeczytałam wiadomośc , że być może moja sunia znajdzie dobry domek. Oby tak się stało. Jednak to nic pewnego. Będę w kontakcie . Pozdrawiam. Ulka. Quote
halbina Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Trzymamy kciuki! Proszę uważać na pseudohodowców... Quote
ulka Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 Witam ponownie. Moja sunia nadal szuka domku. Osoby , z którymi się kontakuję są mało konkretne, a czas płynie szybko i nieubłaganie. Quote
halbina Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Niestety, to nie jest dobry czas na szukanie nowego domku na cito... zresztą, kiedy jest taki czas?... :roll: Quote
Recommended Posts