Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stan Lupusa bardzo sie pogorszyl, nie wstaje - wczoraj bylam u Izy akurat Lupus brał kroplówki.

Nasz weteran nie chce jesc i pic więc zostalo podejęte odzywianie dozylne oraz leczenie antybiotykiem , Lupus mial tez zrobione badania krwi.

Na ten moment nie mozna podac komórek bo piesio jest leczony i za słaby na razie.

Zobaczymy co przyniesie obecne leczenie.

Pozstaram sie wieczorkiem umieścic zdjęcia Lupusa i film z reszta psiaków u Izy - min tez z Portosem i Czupurkiem :)

Będe prosila o pomoc skarrpete staruszkową bo wydatki skoczyly !!!!

Posted

Niestety LUPUS nie dał rady - mimo intensywnego leczenia nie dało sie już nic zrobić Lupusek odszedł za TM {*}.

Po serii kroplówek chwilowo jego stan sie polepszyl - zaczął ciekawie sie rozglądać i obserwować ze swojego legowiska otoczenie - ale jednak choroba okazała się silniejsza. Nerki całkowicie przestały pracować i juz nic nie można było na to poradzić.

Jedyne pocieszenie to to, ze ostatnie miesiace przezyl w domu u boku swoich Państwa miał legowisko w pokoju miedzy kanapa a telewizorem.

Był kochany, był czyjś ....

Posted

bardzo mi przykro z powodu Lupuska, poznałam go przy okazji odwiedzin u Dieselka i Czupurka , podstawiał się do głaskania i smakołyki zjadał chętnie, kochany psiak 

zdjęcie z sierpnia 

s31vl0.jpg

żegnaj psinko kochana 

Posted

Portosek ma jeszcze sporo siły, jest nadzieja, ze nacieszy sie dłużej wolnością, ma tylko jedna niepokojaca rzecz - wysadzone oko.

Zaczęlomu się to jakiś rok - póltora temu, trzeba będzie go przebadac pod tym katem jak się juz zadomowi  :)

Portoska poznałam również , to przecudny żywiołowy radosny psiak , tak się cieszył, że o mało mnie nie przewrócił , tak bardzo spragniony bliskości człowieka , najważniejsze , że już poz schronem 

Posted

bardzo mi przykro z powodu Lupuska, poznałam go przy okazji odwiedzin u Dieselka i Czupurka , podstawiał się do głaskania i smakołyki zjadał chętnie, kochany psiak 

zdjęcie z sierpnia 

s31vl0.jpg

żegnaj psinko kochana 

najgorsza wiadomość dzisiejszego ranka:( żegnaj Lupus

Posted

Jest mi strasznie smutno z powodu jego odejścia - on był taki kochany, probowal nadrobić starcone lata, biegal za pilka na ile mu sil starczało, szkoda ze tak krótko trwalo jego szczęście  :(

Posted

zdjęcie z sierpnia 

s31vl0.jpg

żegnaj psinko kochana 

Dorcia, dziekuje za to  zdjęcie - gdzie Lupusek pięknie wygląda i uśmiecha się do nas.

Posted

Lupusek był wspaniałym psiakiem, bardzo żal jak kochane psy odchodzą.....Dzięki Iwnie miał prawdziwie dobrą starość

U Portoska, po podaniu antybiotyku do oczka jest wyraźna poprawa - szara " warstwa" na oku zmniejsza się. W schronie nasz Ralfik też ma takie szare oczko, może to to samo czyli stan zapalny?   lekarz po sekundzie oglądania ( akurat przechodził i opekunka go zapytała o to oczko ) uznał, że to zaćma i że  Ralf na to oczko nie widzi

Posted

U Portoska, po podaniu antybiotyku do oczka jest wyraźna poprawa - szara " warstwa" na oku zmniejsza się. W schronie nasz Ralfik też ma takie szare oczko, może to to samo czyli stan zapalny?   lekarz po sekundzie oglądania ( akurat przechodził i opekunka go zapytała o to oczko ) uznał, że to zaćma i że  Ralf na to oczko nie widzi

Niestety, Ralfikowi usunęli w weekend oko- był guz. I to tyle o zaćmie.

• 4 weeks later...
Posted

w sobotę miałam okazję Portoska wygłaskać bo u "naszych" chłopaczków byłyśmy 

Portosek ma w sobie tyle energii i radości , że aż miło popatrzeć ,taki cudny psiak a tyle lat w schronisku spędził :(

skakał ,biegał buziaki rozdawał i cieszył się jak szalony , aż nie mogłam filmu nagrać 

http://pl.tinypic.com/r/w6w56u/9

• 3 weeks later...
Posted

Cudny filmik - u Izy głownie większe psiaki - to dobrze, ze jest takie miejsce dla nich. Z załatwieniem miejsca dla większego psa jest zawsze duzy kłopot.

Film oglądam z przyjemnością - widać jak wspaniałe  warunki maja psy i jakie są szczęśliwe

• 2 weeks later...
Posted

Będzie nowy filmik z Portosem w roli głownej. Tj nie on miał być bohaterem filmu, ale , jak zawsze, zagrał męską rolę pierwszoplanową:) chyba zgłosimy go do Oskara. Ma straszne parcie na szkło i lubi wtykać nos w obiektyw.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Kochane - na filmiku nie wyglądają na staruszków. Biegaja razem - kiedyś izolowane, pojedynczo w oddzielnych boksach, naładowane energią i troszkę agresją w zw. z izolacją i brakiem swobody - teraz szczęśliwe , biegają w stadzie po swoim terenie.  CUDNE TO JEST  :) Portosik - rewelacja.

Portos i Czerik sa na całkowitym utrzymaniu jednej z naszych koleżanek- Hani. Czeruś niestety nie trzyma niczego i strasznie zanieczyszcza dom- bo ze  względu na swój stan zdrowia tam mieszka .

Strasznie potrzebne sa podklady - kazda ilość.

Cały czas czekam na podsumowanie ostatnich wydatków na Finke  u Kasi - część stałych deklaracji będę chciała przenieść na Tawo  i jeśli będą jakieś jeszcze wolne pieniążki, to przynajmniej na jakiś czas przeniosę je na konto Portoska - żeby Hania miała trochę grosza na podklady dla Czerika. Docelowo - tak jak wcześniej pisałam myslę o wyciągnięciu ze schroniska kolejnego bidula, ale jak zawsze wszystko zależy od kasy.

• Upvote 1