iwna5702 Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 Zapraszam na bazarek:min tez na potrzeby Lupuska: http://www.dogomania.com/forum/topic/333494-staruszki-w-potrzebie-bazarek-jesienny-do-1010-do-godz-2000/ Quote
Romka Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Dziewczyny szukam kogoś do sprawdzenia domu w Prażmowie na trasie Piaseczno-Grójec.PILNE!!! Quote
iwna5702 Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 Stan Lupusa bardzo sie pogorszyl, nie wstaje - wczoraj bylam u Izy akurat Lupus brał kroplówki. Nasz weteran nie chce jesc i pic więc zostalo podejęte odzywianie dozylne oraz leczenie antybiotykiem , Lupus mial tez zrobione badania krwi. Na ten moment nie mozna podac komórek bo piesio jest leczony i za słaby na razie. Zobaczymy co przyniesie obecne leczenie. Pozstaram sie wieczorkiem umieścic zdjęcia Lupusa i film z reszta psiaków u Izy - min tez z Portosem i Czupurkiem :) Będe prosila o pomoc skarrpete staruszkową bo wydatki skoczyly !!!! Quote
iwna5702 Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Ponizej rachunki za kroplówki Lupuska Quote
iwna5702 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Niestety LUPUS nie dał rady - mimo intensywnego leczenia nie dało sie już nic zrobić Lupusek odszedł za TM {*}. Po serii kroplówek chwilowo jego stan sie polepszyl - zaczął ciekawie sie rozglądać i obserwować ze swojego legowiska otoczenie - ale jednak choroba okazała się silniejsza. Nerki całkowicie przestały pracować i juz nic nie można było na to poradzić. Jedyne pocieszenie to to, ze ostatnie miesiace przezyl w domu u boku swoich Państwa miał legowisko w pokoju miedzy kanapa a telewizorem. Był kochany, był czyjś .... Quote
dorcia2 Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 bardzo mi przykro z powodu Lupuska, poznałam go przy okazji odwiedzin u Dieselka i Czupurka , podstawiał się do głaskania i smakołyki zjadał chętnie, kochany psiak zdjęcie z sierpnia żegnaj psinko kochana Quote
dorcia2 Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Portosek ma jeszcze sporo siły, jest nadzieja, ze nacieszy sie dłużej wolnością, ma tylko jedna niepokojaca rzecz - wysadzone oko. Zaczęlomu się to jakiś rok - póltora temu, trzeba będzie go przebadac pod tym katem jak się juz zadomowi :) Portoska poznałam również , to przecudny żywiołowy radosny psiak , tak się cieszył, że o mało mnie nie przewrócił , tak bardzo spragniony bliskości człowieka , najważniejsze , że już poz schronem Quote
asiuniab Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 bardzo mi przykro z powodu Lupuska, poznałam go przy okazji odwiedzin u Dieselka i Czupurka , podstawiał się do głaskania i smakołyki zjadał chętnie, kochany psiak zdjęcie z sierpnia żegnaj psinko kochana najgorsza wiadomość dzisiejszego ranka:( żegnaj Lupus Quote
iwna5702 Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Jest mi strasznie smutno z powodu jego odejścia - on był taki kochany, probowal nadrobić starcone lata, biegal za pilka na ile mu sil starczało, szkoda ze tak krótko trwalo jego szczęście :( Quote
iwna5702 Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 bardzo mi przykro z powodu Lupuska, poznałam go przy okazji odwiedzin u Dieselka i Czupurka , podstawiał się do głaskania i smakołyki zjadał chętnie, kochany psiak zdjęcie z sierpnia żegnaj psinko kochana Dorcia, dziekuje za to zdjęcie - gdzie Lupusek pięknie wygląda i uśmiecha się do nas. Quote
Beat2010 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Lupusek był wspaniałym psiakiem, bardzo żal jak kochane psy odchodzą.....Dzięki Iwnie miał prawdziwie dobrą starość U Portoska, po podaniu antybiotyku do oczka jest wyraźna poprawa - szara " warstwa" na oku zmniejsza się. W schronie nasz Ralfik też ma takie szare oczko, może to to samo czyli stan zapalny? lekarz po sekundzie oglądania ( akurat przechodził i opekunka go zapytała o to oczko ) uznał, że to zaćma i że Ralf na to oczko nie widzi Quote
iwna5702 Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Jak pokazało życie diagnozy schroniskowych lekarzy nie raz rozmijały się z rzeczywistością :( Quote
Beat2010 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 U Portoska, po podaniu antybiotyku do oczka jest wyraźna poprawa - szara " warstwa" na oku zmniejsza się. W schronie nasz Ralfik też ma takie szare oczko, może to to samo czyli stan zapalny? lekarz po sekundzie oglądania ( akurat przechodził i opekunka go zapytała o to oczko ) uznał, że to zaćma i że Ralf na to oczko nie widzi Niestety, Ralfikowi usunęli w weekend oko- był guz. I to tyle o zaćmie. Quote
dorcia2 Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 w sobotę miałam okazję Portoska wygłaskać bo u "naszych" chłopaczków byłyśmy Portosek ma w sobie tyle energii i radości , że aż miło popatrzeć ,taki cudny psiak a tyle lat w schronisku spędził :( skakał ,biegał buziaki rozdawał i cieszył się jak szalony , aż nie mogłam filmu nagrać http://pl.tinypic.com/r/w6w56u/9 Quote
iwna5702 Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Cudny filmik - u Izy głownie większe psiaki - to dobrze, ze jest takie miejsce dla nich. Z załatwieniem miejsca dla większego psa jest zawsze duzy kłopot. Film oglądam z przyjemnością - widać jak wspaniałe warunki maja psy i jakie są szczęśliwe Quote
Beat2010 Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Portosek jest tam bardzo szczęśliwy. Quote
Beat2010 Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Będzie nowy filmik z Portosem w roli głownej. Tj nie on miał być bohaterem filmu, ale , jak zawsze, zagrał męską rolę pierwszoplanową:) chyba zgłosimy go do Oskara. Ma straszne parcie na szkło i lubi wtykać nos w obiektyw. 1 Quote
asiuniab Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 super, chcemy Portosa, a co jak chłopak ma takie potrzeby to trzeba Mu umożliwić lans:) 1 Quote
Beat2010 Posted December 18, 2015 Posted December 18, 2015 i obiecany filmik z hotelik- gdzies tam plącze się i Portos :) http://pl.tinypic.com/player.php?v=14ayhol&s=9#.VnEzq08gpHE 1 Quote
asiuniab Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 jakie One wszystkie szczęśliwe, ogonki chodzą:) Quote
Beat2010 Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 jakie One wszystkie szczęśliwe, ogonki chodzą :) ciotki przyjechały i częstują :) Quote
iwna5702 Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Kochane - na filmiku nie wyglądają na staruszków. Biegaja razem - kiedyś izolowane, pojedynczo w oddzielnych boksach, naładowane energią i troszkę agresją w zw. z izolacją i brakiem swobody - teraz szczęśliwe , biegają w stadzie po swoim terenie. CUDNE TO JEST :) Portosik - rewelacja. Portos i Czerik sa na całkowitym utrzymaniu jednej z naszych koleżanek- Hani. Czeruś niestety nie trzyma niczego i strasznie zanieczyszcza dom- bo ze względu na swój stan zdrowia tam mieszka . Strasznie potrzebne sa podklady - kazda ilość. Cały czas czekam na podsumowanie ostatnich wydatków na Finke u Kasi - część stałych deklaracji będę chciała przenieść na Tawo i jeśli będą jakieś jeszcze wolne pieniążki, to przynajmniej na jakiś czas przeniosę je na konto Portoska - żeby Hania miała trochę grosza na podklady dla Czerika. Docelowo - tak jak wcześniej pisałam myslę o wyciągnięciu ze schroniska kolejnego bidula, ale jak zawsze wszystko zależy od kasy. 1 Quote
Recommended Posts