Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Robin jest śliczny, sylwetka wyżła, tylko wzrost nie ten (Robin jest takim typowym średniakiem) - przypomina mi Granda, któremu niedawno szukaliśmy domu - i znalazł ten dom.\
Czarna sierść, biały front - dżentelmen w każdym calu.
Tylko - to przerazona kupka psiego nieszczęścia. Bał się nas - szczekał, chował się do budy. Jaki jest naprawdę, przekonałam się, jak przyszedł pan zajmujacy się psami. Robin tak się cieszył - i wtedy nawet nas zaakceptował. Jednak na wyprowadzenie psa i lepsze fotki nie było czasu. Było juz sporo po 18.00, a nasz czas kończy sie o 18.00.
Tylko dlatego, że toczyłam miła pogawekę z panem - o psach no i dlatego że właśnie Melba szła do domu - zostaliśmy dłużej.

Robin jest młody - trudno mi dokładnie powiedzieć, może 2-3 lata może mniej. Białe ładne ząbki. Tyle ile widziałam przez klatkę.
Następnym razem zabiorę obrożę odpowiednią dla niego i zrobię mu fotki spacerowe.

Postaram się o lepsze fotki, ale Robin biedny jest bardzo.

Posted

supergoga napisał(a):
Ciociu Marmar dlaczego pytałaś. Znasz tego psiaka może. Wuiesz coś o nim?

Ciociu nie znam,ale reklamujac psinke ,pytaja gdzie przebywa,wiem ze transport nie problem;)

Posted

supergoga napisał(a):
No, jak dobry domek to i transport się znajdzie, zresztą co Ci będe mówiła, sama to wiesz.

wiem wiem ciociu,nasi chlopcy jezdza w Twoje strony dosc czesto,az mnie skrecalo aby z nimi wczoraj jechac i odwiedzic ciocie Goge i jej TZ;)

Posted

Oj cioteczko Marmar :mad: bardzo nieładnie, żeś nie zabrała się w drogę. Tak bym chętnie znów zobaczyła Twoją buzię - popraw się i nastepnym razem - czekam.

Posted

Nie widziałam jeszcze psiaczka - pogoda pomieszała nam szyki:angryy:
mam nadzieję, że we wtorek się uda, to jeszcze jakieś fotki bym zrobiła i może wyciągnęła biedaka na spacer

Posted

Dzisiaj jak ostatnio w każdy wtorek i czwartek, czyli w te dni, kiedy mozemy pojechać do schroniska, leje... jak z cebra:angryy:
No trudno, nie można tego dalej przekładać, wiec pojadę i pewnie poznam Cię, Robinku...
Tyle że przy takiej pogodzie to pewnie fotek Ci nie zrobię... i spacerku nie będzie:-(

Kto zamawiał taką pogodę? No kto?:mad:

Posted

Basiaap postraszyła - a mówię, mimo że to mikro-dziewczyna z postury, wszyscy sie Jej boją. Prosty przykład. Pogoda sie po południu zrobiła piękna.
Robinek wyszedł z klateczki, ma fotki - czekam na nie.
Psiak mini-wyżełek pilnie bardzo poszukuje domku.
Gdzie go znajdzie?

Posted

Mam nadzieję, że pogoda będzie sie mnie bała częściej:roll: :lol:

Na szczęście lać przestało...

Poznałam Robinka:iloveyou:
Tak jak ciotka supergoga pisała - baaaardzo podobny do Granta... I z wyglądu, i z konstrukcji psychicznej - też bardzo delikatna psina. Strach myśleć, jak schronisko na niego wpłynie:shake: Choć jest w lepszym stanie niż przedtem - nie boi się już tak, troszkę się chyba oswoił z sytuacją... Bardzo radośnie nas przywitał, wysuwał łapki zza krat:-( , baaaaardzo chętnie wyszedł na krótki spacerek... a potem zapierał się przed klatką...

To kochany, miły, bardzo delikatny piesek...

Acha - jest młodziutki, ma rok, najwyżej półtora.

Zrobiłam troszkę fotek, ma je ciotka goga:oops: (bo moje umiejętności w kwestii wstawiania są b. mizerne), zapewne w trosce o swego ulubieńca wkrótce je wstawi.

Szkoda Robinka...
mam nadzieję, że znajdzie domek tak jak Grant...

Posted

O kurcze - normalnie ta sama foremka.
nie ma tam w okolicy pseudo-produkcji niby-wyżłów??

I nawet ten ogonek obcięty... :crazyeye:

Ale mi go żal biedaka....

Posted

No właśnie on taki Grandowy, tylko wydawał mi sie nieco lżejszej, mniejszej formy.
Ale sliczny i elegancki jak Grand.

Może też znajdzie amatora - warto, bo jest miłym psem.

JUtro jeszcze jedna porcja fotek. Czekamy na domek.