Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=purple]Madzialeno... Ty mnie nie zrozumiałaś, kochana :cool3: te 666 noży Ci dałam, żebyś miała czym rzucać;) a nie że masz je przyjąć ode mnie na klatę :evil_lol: i dlatego 666, bo wiem, że kochasz tę liczbę :diabloti: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]a dla Ani miałam przygotować inną liczbę noży - jaką tam by chciała :cool3: bo to głównie między Wami dwoma była "debata";)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]to 666 to była dygresja taka.. dlatego w nawiasie napisałam[/COLOR][/B]

[B][COLOR=purple]i nie uważam, że jesteś żałosna! :cool3: chodziło mi o to, że akurat takie sformułowanie było niepotrzebne... akurat było to skierowane do Ciebie... ale obojętnie do kogo by nie było, miałabym takie samo zdanie... po prostu... troszkę za dużo zostało powiedziane:cool3:[/COLOR][/B]

[B][COLOR=purple]ja Was wszystkie lubię, macie swoje zdanie - szanuję to... jednych zdanie podzielam, innych nie - normalne (trudno się zgodzić z każdym)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]tylko mi się tu nie kłócić już :cool3: bo jak nieeee....:diabloti: to Wam zrobię z tyłków jesień średniowiecza!:mad: :evil_lol: a jesień mamy piękną tego roku... ;)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=purple]no... buzioleee!! :loveu:[/COLOR][/B][/quote]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]eeeeeeeeeeeeeee.. no to cie nie zrozumialam..:oops::oops:.. myslalam ze tys mi wbila w klate te noze .... ale nie... nic od ciebie nie dostalam... nawet noza w klacie :shake::shake:;) buuuhahahhahaha..... [/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]przeca ja sie juz nie klucilam, nie kluce i nie zamierzam...po prostu przekrzykiwalysmy sie ...... :roll: i nozami tez nie kcem rzucac... powiedzialam co mialam do powiedzenia bo mamy podobno wolnosc slowa .... i myslenia ;)a ja nie chce i nie musze sie zgadzac z kazda opinia na dogo.... i oklamywac wszystkich dookola ze TAK oczywiscie naturlisz owszem macie racje... tak jest bo ktos to chce uslyszec ;) [/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]co do pseudohodowli to temat wywoluje skrajne emocje.... ale pseudohodowla nie rowna pseudohodowli a hodowla nie rowna hodowli....[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]zeby powstala rasa BANDOG jak i dawniej kazda inna nowa rasa ....zazwyczaj :roll: MUSZA byc skrzyzowane jakies 2 inne rasy... gdzie poczatkowo to kundle, a potem sie je dopracowuje ....................:razz:[/COLOR][/FONT][/B]

a tera was caluje.. ide do kosciola sie wyspowiadac :evil_lol::evil_lol:

edit...
chce zauwazyc jeszcze ze dopoki "prawo" nie bedzie zaostrzone pod kontem traktowania psow (proponuje jak kuba bogu tak bög kubie ;)) wogole zwierzät... dopoki beda traktowane jak rzecz a wszystkie czyny oceniane jako NISKA SZKODLIWOSC :angryy: to los ich bedzie jaki jest....
wystarczy obowiazkowe chipowanie zeby namierzyc wlasciciela zaniedbanego psa i slone kary ....
nie gruba kasa za kupienie, ale grozba konkretnej surowej kary za zaniedbanie psa.... ale to jest za piekne :roll:
patrze z mojego punktu widzenia... nie stac mnie dac za psa 3000 zl.... a chce go miec... schrony powiedzmy sa puste bo nie ma rozmnazanych na potege psow.... i co??? i nie moge se kupic przy czym ktos kogo stac kupuje zeby pokazac ze obok najnowszego mercedesa jest tez lepszy jako posiadacz psa.... niekoniecznie go kocha i dba o niego- wazne ze ja mu zazdroszcze ze mogl tego psa nabyc ...... jest w elicie ..... i tylko to sie liczy :cool1:

Posted

[quote name='clockwork'][B][FONT=Arial][COLOR=blue]eeeeeeeeeeeeeee.. no to cie nie zrozumialam..:oops::oops:.. myslalam ze tys mi wbila w klate te noze .... ale nie... nic od ciebie nie dostalam... nawet noza w klacie :shake::shake:;) buuuhahahhahaha..... [/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][/FONT][/B]a tera was caluje.. ide do kosciola sie wyspowiadac :evil_lol::evil_lol:

edit...
chce zauwazyc jeszcze ze dopoki "prawo" nie bedzie zaostrzone pod kontem traktowania psow (proponuje jak kuba bogu tak bög kubie ;)) wogole zwierzät... dopoki beda traktowane jak rzecz a wszystkie czyny oceniane jako NISKA SZKODLIWOSC :angryy: to los ich bedzie jaki jest....
wystarczy obowiazkowe chipowanie zeby namierzyc wlasciciela zaniedbanego psa i slone kary ....
nie gruba kasa za kupienie, ale grozba konkretnej surowej kary za zaniedbanie psa.... ale to jest za piekne :roll:
patrze z mojego punktu widzenia... nie stac mnie dac za psa 3000 zl.... a chce go miec... schrony powiedzmy sa puste bo nie ma rozmnazanych na potege psow.... i co??? i nie moge se kupic przy czym ktos kogo stac kupuje zeby pokazac ze obok najnowszego mercedesa jest tez lepszy jako posiadacz psa.... niekoniecznie go kocha i dba o niego- wazne ze ja mu zazdroszcze ze mogl tego psa nabyc ...... jest w elicie ..... i tylko to sie liczy :cool1:[/quote]

[B][COLOR=Purple]jak ja bym Ci mogła wbić noża w klatę... Madzialeeeno... nigdy w żyyciuu:)

idź się wyspowiadać koniecznie :cool3: tylko pod warunkiem, że 666 razy:cool3: inaczej będzie nieważne :diabloti: :evil_lol:

chipowanie i kary popieram, jak najbardziej!!
Zuzka ma chipa już od jakiegoś czasu:) (alem się pochwaliła ;))

też Cię cmokamy:loveu:

P.S. chciałam przy okazji zauważyć... że absolutnie, w nawet najmniejszej części, nawet ciut... ani pół ciuta... nie jesteś uzależniona od dogo! :loveu: :evil_lol: :evil_lol:
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]

P.S. chciałam przy okazji zauważyć... że absolutnie, w nawet najmniejszej części, nawet ciut... ani pół ciuta... nie jesteś uzależniona od dogo! :loveu: :evil_lol: :evil_lol:
[/COLOR][/B][/quote]
[COLOR=DarkOrange][B]Też to zauważyłam:evil_lol:
Zresztą która z NAS jest uzależniona od Dogo??:hmmmm:
Bo ja napewno nie:evil_lol: DOGOMANIA FEE!! BLEE!!:comp26:
:evil_lol::diabloti::diabloti::evil_lol:

Basieńko zapodaj ferbatu:)
Jakie dziś serwujesz??:cool3:
[/B][/COLOR]

Posted

[COLOR=Red][FONT=Arial][B]Byłam ....poogladalam fotaski randkowe :loveu:....i już jestem grzeczna jak pani w moim wieku przystalo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=Red][FONT=Arial][B]Byłam ....poogladalam fotaski randkowe :loveu:....i już jestem grzeczna jak pani w moim wieku przystalo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR][/quote]
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
ale kawały opowiadasz:p:loveu:

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=purple]jak ja bym Ci mogła wbić noża w klatę... Madzialeeeno... nigdy w żyyciuu:)[/COLOR][/B]

[CENTER]:loveu::loveu:[/CENTER]
[B][COLOR=purple]idź się wyspowiadać koniecznie :cool3: tylko pod warunkiem, że 666 razy:cool3: inaczej będzie nieważne :diabloti: :evil_lol:[/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]oj... zanim zalicze 666 spowiedzi to zdonzom mnie juz odstrzelic :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][COLOR=purple]chipowanie i kary popieram, jak najbardziej!![/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Zuzka ma chipa już od jakiegoś czasu:) (alem się pochwaliła ;))[/COLOR][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]klocus tez ma.... :razz:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][/FONT][/B]
[B][COLOR=purple]też Cię cmokamy:loveu:[/COLOR][/B]

[B][COLOR=purple]P.S. chciałam przy okazji zauważyć... że absolutnie, w nawet najmniejszej części, nawet ciut... ani pół ciuta... nie jesteś uzależniona od dogo! :loveu: :evil_lol: :evil_lol: [/COLOR][/B]
[/quote]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]nie jestem :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]
[quote name='emdziolek'][COLOR=darkorange][B]Też to zauważyłam:evil_lol:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=darkorange]Zresztą która z NAS jest uzależniona od Dogo??:hmmmm:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Bo ja napewno nie:evil_lol: DOGOMANIA FEE!! BLEE!!:comp26:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]:evil_lol::diabloti::diabloti::evil_lol:[/COLOR][/B]
[/quote]
[B][FONT=Arial][COLOR=blue]przeca mowie ze nie jestem uzalezniona od dogo..:diabloti:. ale zdaje sobie sprawe ze wy jestescie uzaleznione odemnie.. dlatego tu zaglondam :roll:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='Imbir1']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
ale kawały opowiadasz:p:loveu:[/quote]

:crazyeye:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:crazyeye::crazyeye:no i zaś spaliłam kawał :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

kolejne fotki z wczorajszej randki:loveu::evil_lol:
[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0495.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0496.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0497.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0498.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0499.jpg[/IMG]

Posted

c.d.:loveu:
[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0500.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0501.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0502.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0503.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0504.jpg[/IMG]

Posted

c.d.:p
[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0505.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0506.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0508.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0510.jpg[/IMG]

[IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r219/imbir12/PIC_0511.jpg[/IMG]

Posted

Tak, mamy wyprany mózg, jak ktoś mi juz powiedział.Yhm :evil_lol: W żaden sposób nie gloryfikuje hodowli psów z papierami bo wiem, ze tam tez są często przekręty. Ale szlag mnie trafia jak widze ile jest kundelków w schroniskach i ciągle rodzą się nowe a inni beztrosko je rozmnażają :p I nie chodzi mi tu o POSIADACZY takich psów a o ich "HODOFFCÓW".Wiem, ze i tak nie dotrze Amen.

Aha i co jest złego w pytaniu o hodowlę z ktorej sie psa wzięło ? :O

Randkowe zdjęcia - bomba! :loveu:

Posted

[quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]Też to zauważyłam:evil_lol:
Zresztą która z NAS jest uzależniona od Dogo??:hmmmm:
Bo ja napewno nie:evil_lol: DOGOMANIA FEE!! BLEE!!:comp26:
:evil_lol::diabloti::evil_lol:

Basieńko zapodaj ferbatu:)
Jakie dziś serwujesz??:cool3:
[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]no jaasne, że żadna z nas nie jest uzależniona :cool3:
ale Madzialena to w pierwszej kolejności!! :evil_lol: :diabloti:

dzisiaj herbata czerwona:) może być?;)[/COLOR][/B]

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=Red][FONT=Arial][B]Byłam ....poogladalam fotaski randkowe :loveu:....i już jestem grzeczna jak pani w moim wieku przystalo :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]Alu... nie oszukuj nas tu :cool3: przecie widzę, że rozrabiasz :evil_lol: :diabloti:[/COLOR][/B]

[quote name='Matinka']Ptrzebrnęłam przez prawie cały wątek :). Mizianko[/quote]
[B][COLOR=Purple]witaaaamy witaaaaamy!! :multi: :)
i gratulujemy wytrwałości :p
[/COLOR][/B]
[quote name='an_bzik']Tak, mamy wyprany mózg, jak ktoś mi juz powiedział.Yhm :evil_lol: W żaden sposób nie gloryfikuje hodowli psów z papierami bo wiem, ze tam tez są często przekręty. Ale szlag mnie trafia jak widze ile jest kundelków w schroniskach i ciągle rodzą się nowe a inni beztrosko je rozmnażają :p I nie chodzi mi tu o POSIADACZY takich psów a o ich "HODOFFCÓW".Wiem, ze i tak nie dotrze Amen.

Aha i co jest złego w pytaniu o hodowlę z ktorej sie psa wzięło ? :O

Randkowe zdjęcia - bomba! :loveu:[/quote]
[B][COLOR=Purple]Aniu... napisałam to wcześniej, ale się powtórzę... wszystkich nas trafia, że tyle kundelków w schroniskach - ale nie tylko! - rasowe psy też oddają, bo się komuś znudziły!! co to za różnica, czy pies ma papier czy nie ma? pies jest psem... i obojętnie, gdzie by się nie urodził należy mu się jakieś normalne życie, prawda???
Tak mówisz... jakby któraś z nas rozmnażała psy beztrosko... nie zmienisz świata! takie hodowle były i będą... wszystkich nas to boli...
a jak już taki piesek się urodzi, to jest po ptakach - jakie to ma znaczenie, czy gdzieś przypadkiem się urodził, czy w hodowli psów z papierem, czy w pseudohodowli były psy rozmnażane dla kasy? jak już taki piesek jest, to przecież najwazniejsze, żeby znalazł dom!!
wszyscy wiedzą, że są hodowle normalne i takie, gdzie suka jest brzydko mówiąc maszynką do rozmnażania... no i co z tym zrobisz? sama nic...
i powtarzam - i rasowe psy są rozmnażane i porzucane, i kundelki...
dajmy więc już spokój, skąd one pochodzą.. w ogóle zamknijmy ten temat! i pomagajmy im znajdować dobre domki:)
finito!:)

cieszymy się, że zdjątka spacerowe się podobają:)
ech... to wszystko dzięki Bimbrowej :loveu:
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]no jaasne, że żadna z nas nie jest uzależniona :cool3:
[FONT=Arial][COLOR=Red]
oczywiście ze NIE ;):eviltong::eviltong::eviltong:[/COLOR][/FONT]
ale Madzialena to w pierwszej kolejności!! :evil_lol: :diabloti:
[COLOR=Red][FONT=Arial]tak ona nawet w poniedziałki nie nadrabia blogasów od soboty godzina 13....:evil_lol:[/FONT][/COLOR]

dzisiaj herbata czerwona:) może być?;)
[FONT=Arial][COLOR=Red]:hmmmm: a dobra jest ....:razz:[/COLOR][/FONT]
[/COLOR][/B]

[B][COLOR=Purple]Alu... nie oszukuj nas tu :cool3: przecie widzę, że rozrabiasz :evil_lol: :diabloti:[/COLOR][/B]
[B][/B][/quote]:oops::oops:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops:no nie oszukuję .....jestem grzeczna ...jak jANIOŁEK [IMG]http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/k015.gif[/IMG][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:oops::oops:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops:no nie oszukuję .....jestem grzeczna ...jak jANIOŁEK [IMG]http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/k015.gif[/IMG][/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]h h h ... ależ z Ciebie żartownisia :evil_lol:

a herbata czerwona b. dobra:)
dla mnie każda herbata dobra:p[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]h h h ... ależ z Ciebie żartownisia :evil_lol:

a herbata czerwona b. dobra:)
dla mnie każda herbata dobra:p[/COLOR][/B][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu .......ja jestem bardzo ......no ..........poważna :grins:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Basiu, przepraszam, ze wrócę do tematu ale nikt tu nie mówi, ze psy bez rodowodu sa mniej kochane gorsze czy coś. Tfu!
Po prostu kupując psa z pseudohodowli napędza się całą machinę ich produkowania, przez co domy tracą schroniskowce. Z jakiegoś powodu matka szczeniąt nie mogła mieć rasowych dzieci.. Mimo to 'hodowca', dla kasy rozmnożył ją. Jak bedzie miał chętnych - będzie to robił dalej. Jesli nie, to moze zapali mu sie czerwona lampeczka i zajmie sie czyms innym.

I absolutnie popieram ratowanie schroniskowych bidulek tak jak to zrobiłaś Ty z Zuzankową! (btw bosko jej w tej czerwieni obróżki:loveu:)

Zwracam się do reszty... Nadal nie wiem, czemu pytanie o hodowlę jest wg Was złe?

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu .......ja jestem bardzo ......no ..........poważna :grins:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]Alu... ja nigdy nie wątpiłam.... w Twoją powagę :roflt:[/COLOR][/B]

[quote name='Werka'][COLOR=royalblue]Ja najbardziej lubię wieloowocową :eviltong:[/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]takie też posiadam:) zapraszam, jakby co;)[/COLOR][/B]

[quote name='an_bzik']Basiu, przepraszam, ze wrócę do tematu ale nikt tu nie mówi, ze psy bez rodowodu sa mniej kochane gorsze czy coś. Tfu!
Po prostu kupując psa z pseudohodowli napędza się całą machinę ich produkowania, przez co domy tracą schroniskowce. Z jakiegoś powodu matka szczeniąt nie mogła mieć rasowych dzieci.. Mimo to 'hodowca', dla kasy rozmnożył ją. Jak bedzie miał chętnych - będzie to robił dalej. Jesli nie, to moze zapali mu sie czerwona lampeczka i zajmie sie czyms innym.

I absolutnie popieram ratowanie schroniskowych bidulek tak jak to zrobiłaś Ty z Zuzankową! (btw bosko jej w tej czerwieni obróżki:loveu:)

Zwracam się do reszty... Nadal nie wiem, czemu pytanie o hodowlę jest wg Was złe?[/quote]
[B][COLOR=Purple]Aniaaaaa.. litooościii.. pliiiiisssss...:cool3:
Ostatni raz piszę w tym temacie: tak, masz rację, że kupując psa z pseudohodowli zabiera się dom tym ze schroniska....
ale... idąc dalej tym tropem... również kupując rodowodowego psa z hodowli, która jest naprawdę ok - też się zabiera dom bidom z przytulisk:roll:
czy Twój białasek jest z hodowli, czy ze schroniska? jeśli z hodowli, to co... wygląda na to, że zrobiłaś tak samo, jak Ci, co biorą psy z pseudohodowli - zabrałaś dom schroniskowemu psiakowi? a jeśli jest ze schroniska to zrobiłaś ok?
Ania.. wzięłaś Bezika, bo taki Ci się podobał... ma dom i to jest najważniejsze!
i na koniec... wierzysz w to, że pseudohodowcy przestaną hodować psy dla kasy?? ile osób przekonasz, żeby nie kupowali tam psa? zawsze znajdą się tacy, co się uprą... co nie zrozumieją o co chodzi...
naprawdę... nie uleczysz całego świata, choć bardzo byś chciała... ech...
więcej w tym temacie nie napiszę nawet jednego małego przecinka :cool3:
[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]
a czerwona obróżka... ech.. ładnemu to we wszystkim ładnie, co niee? :loveu: :evil_lol:[/COLOR][/B]

Posted

Nie zgadzam się z tym co piszesz w większości ale już nic nie napiszę :eviltong::eviltong: bo mam dość przerabiania tego tematu :p EOT. Serio. I tak się nie zgodzimy.

Posted

[quote name='Werka'][COLOR=royalblue]Hello;) widzę na filmikach że Zuzolek już duży :cool3: ile ma w kłębie?[/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]nooo... spoooraaa jest... prawie taka jak Bimberos :evil_lol:
nie mierzyłam jej jeszcze nigdy dokładnie...
ale była mierzona tak mniej więcej... i coś około 60 cm będzie ;)
podobno jeszcze troszkę urośnie:)
a jak się położy i wyciągnie, to maaaatkooooo.... jaka ona jest dłuuuugaaaaaa[/COLOR][/B] :evil_lol: [B][COLOR=Purple]wieeeeelkie psisko :loveu:[/COLOR][/B]