Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kochani, jak w temacie- dziś rano błąkała się po mojej ulicy młoda suczka DON z ciemną maską, prawdopodobnie w cieczce, bo zdjęłam z niej dwa psy:-(
Na razie bezpieczna u mnie, co potem zobaczymy...
Sunia młodziutka, myślę, że około 1 roku, ma obrożę, niestety bez adresatki, trochę wystraszona, ale bez przesady, potrafi otwierać drzwi i furtki:-) Niezbyt dobrze nastawiona do psiaków, znaleziona z cocker spanielem, samcem, który tymczasowo jest u moich sąsiadów...
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA JEJ ZDJĘĆ , POST 16 i 18. Jest Piękna!

Edited by madziakato
dopisek
Posted

madziakato napisał(a):
Zaopiekowany po sąsiedzku na szczęście, widzę go przez okno:-)

To dobrze, na stałe tam jest czy szuka domu?

Może zostały wyrzucone z pseudohodowli:-(

Posted

Gabi79 napisał(a):
To dobrze, na stałe tam jest czy szuka domu?

Może zostały wyrzucone z pseudohodowli:-(
Tak naprawdę to nie mam pojęcia, co zdecydują sąsiedzi, ale mają już dwa swoje psiaki. Ja to naiwniak jestem i wierzę, że się zgubiły...A ten mój Kromołów to mnie już do białej gorączki doprowadza, jesli chodzi o psy....

Posted

madziakato napisał(a):
Kochani, jak w temacie- dziś rano błąkała się po mojej ulicy młoda suczka DON z ciemną maską, prawdopodobnie w cieczce, bo zdjęłam z niej dwa psy:-(
Na razie bezpieczna u mnie, co potem zobaczymy...
Sunia młodziutka, myślę, że około 1 roku, ma obrożę, niestety bez adresatki, trochę wystraszona, ale bez przesady, potrafi otwierać drzwi i furtki:-) Niezbyt dobrze nastawiona do psiaków, znaleziona z cocker spanielem, samcem, który tymczasowo jest u moich sąsiadów...

Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki....

Posted

Neelith napisał(a):
Sunia, która zaginęła w listopadzie w Siewierzu chyba nadal się nie odnalazła, ogłoszenia są stale odnawiane, to jest sprzed kilku dni: tablica.pl/oferta/uwaga-zaginal-pies-CID103-ID4s3Dh.html Może warto sprawdzić?
Dziękuję za wstawienie zdjęć, chyba nigdy się tego nie nauczę.... O suni z Siewierza wiem, Ci Państwo którym zaginęła nawet u mnie byli przy okazji innej DONki z Poręby(odebrana przed właścicieli).
Niestety to nie jest ona na 100%:-(

Posted

madziakato napisał(a):
Dziękuję za wstawienie zdjęć, chyba nigdy się tego nie nauczę.... O suni z Siewierza wiem, Ci Państwo którym zaginęła nawet u mnie byli przy okazji innej DONki z Poręby(odebrana przed właścicieli).
Niestety to nie jest ona na 100%:-(

Szkoda mi tych właścicieli, tak długo już szukają, a sunia jak kamień w wodę :( Oni szukają, tymczasem inni ludzie wywalają psy bez żadnych skrupułów, ech. Tak czy owak będę przeglądać ogłoszenia, bo to przecież niemożliwe żeby oba te psiaki zostały porzucone, a już zwłaszcza ten cudny spanielek :(

Posted

Neelith napisał(a):
Szkoda mi tych właścicieli, tak długo już szukają, a sunia jak kamień w wodę :( Oni szukają, tymczasem inni ludzie wywalają psy bez żadnych skrupułów, ech. Tak czy owak będę przeglądać ogłoszenia, bo to przecież niemożliwe żeby oba te psiaki zostały porzucone, a już zwłaszcza ten cudny spanielek :(
Wiem, też mi ich strasznie żal, poznałam ich, świetni ludzie... Tam jeszcze była taka historia, ze jakaś Pani znalazła podobną do ich sunię, tych Państwa nie było w domu, byli tylko dziadkowie , więc sunia została na placu...Jak wrócili młodzi- to się okazało, ze to nie ich suczka.... Jednak została u nich, była mega wystaszona, zaopiekowali się nią i dali dom. bardzo dobrzy ludzie....

Posted

Jest młoda, więc może się wszystkiego nauczyć. CUDO:crazyeye:

madziakato napisał(a):
To prawda, ale bardzo nadpobudliwa, tylko dla odpowiedzialnych ludzi z wiedzą o rasie, psach ogólnie.

Posted

DagaK napisał(a):
Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki....
DagaK, witam Cię na wątku:-) W zasadzie myślę o sterylce, tylko niewiem, co byłoby gdyby np. zgłosił się właściciel i miałby problem....Może ktoś z Was wie, jak to wygląda od strony prawnej?