madziakato Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 (edited) Kochani, jak w temacie- dziś rano błąkała się po mojej ulicy młoda suczka DON z ciemną maską, prawdopodobnie w cieczce, bo zdjęłam z niej dwa psy:-( Na razie bezpieczna u mnie, co potem zobaczymy... Sunia młodziutka, myślę, że około 1 roku, ma obrożę, niestety bez adresatki, trochę wystraszona, ale bez przesady, potrafi otwierać drzwi i furtki:-) Niezbyt dobrze nastawiona do psiaków, znaleziona z cocker spanielem, samcem, który tymczasowo jest u moich sąsiadów... ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA JEJ ZDJĘĆ , POST 16 i 18. Jest Piękna! Edited March 15, 2014 by madziakato dopisek Quote
madziakato Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Czy ktoś miałby czas mi pomóc i wkleić zdjęcia(wyślę na meila- będę bardzo wdzięczna) Quote
madziakato Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 http://tablica.pl/oferta/znaleziono-mloda-suczke-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-zawiercie-CID103-ID5igrJ.html?action=show&id=78234807 Quote
Gabi79 Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Madziu, melduję się u suni. Jak dobrze, że ją zgarnęłaś z ulicy, piękna jest Quote
madziakato Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 [quote name='Gabi79']Madziu, melduję się u suni. Jak dobrze, że ją zgarnęłaś z ulicy, piękna jest Witam Cię, sunia wspaniała, ale strasznie nerwowa , ale po tym co wyczyniały z nią okoliczne burki, wcale się nie dziwię.... zobaczcie, jaki cudak spaniel, był z nią http://tablica.pl/oferta/znaleziony-rudy-spaniel-zawiercie-CID103-ID5igg9.html Quote
Gabi79 Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 [quote name='madziakato']Witam Cię, sunia wspaniała, ale strasznie nerwowa , ale po tym co wyczyniały z nią okoliczne burki, wcale się nie dziwię.... zobaczcie, jaki cudak spaniel, był z nią http://tablica.pl/oferta/znaleziony-rudy-spaniel-zawiercie-CID103-ID5igg9.html O rany, a gdzie jest teraz spaniel? Quote
madziakato Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Gabi79 napisał(a):O rany, a gdzie jest teraz spaniel?Zaopiekowany po sąsiedzku na szczęście, widzę go przez okno:-) Quote
Gabi79 Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 madziakato napisał(a):Zaopiekowany po sąsiedzku na szczęście, widzę go przez okno:-) To dobrze, na stałe tam jest czy szuka domu? Może zostały wyrzucone z pseudohodowli:-( Quote
madziakato Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Gabi79 napisał(a):To dobrze, na stałe tam jest czy szuka domu? Może zostały wyrzucone z pseudohodowli:-(Tak naprawdę to nie mam pojęcia, co zdecydują sąsiedzi, ale mają już dwa swoje psiaki. Ja to naiwniak jestem i wierzę, że się zgubiły...A ten mój Kromołów to mnie już do białej gorączki doprowadza, jesli chodzi o psy.... Quote
Neelith Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Kolejne biedactwa :( Oba piękne! Spaniel mógł uciec za sunią, trudno uwierzyć że ktoś go porzucił, choć bywa i tak :( Quote
madziakato Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Neelith napisał(a):Kolejne biedactwa :( Oba piękne! Spaniel mógł uciec za sunią, trudno uwierzyć że ktoś go porzucił, choć bywa i tak :( Fajnie, że jesteś:-) Quote
DagaK Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 madziakato napisał(a):Kochani, jak w temacie- dziś rano błąkała się po mojej ulicy młoda suczka DON z ciemną maską, prawdopodobnie w cieczce, bo zdjęłam z niej dwa psy:-( Na razie bezpieczna u mnie, co potem zobaczymy... Sunia młodziutka, myślę, że około 1 roku, ma obrożę, niestety bez adresatki, trochę wystraszona, ale bez przesady, potrafi otwierać drzwi i furtki:-) Niezbyt dobrze nastawiona do psiaków, znaleziona z cocker spanielem, samcem, który tymczasowo jest u moich sąsiadów... Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki.... Quote
Gabi79 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 DagaK napisał(a):Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki.... Albo zrobić sterylkę, tylko wiadomo, to kosztuje. Quote
Neelith Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 [quote name='madziakato']Czy ktoś miałby czas mi pomóc i wkleić zdjęcia(wyślę na meila- będę bardzo wdzięczna) Możesz do mnie wysłać na [email protected] :) Quote
madziakato Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 DagaK napisał(a):Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki....Witam u suni:-) Quote
Neelith Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Jak można zgubić/porzucić tak piękną sunię? :crazyeye: Patrzcie i podziwiajcie: Quote
Neelith Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 (edited) Sunia, która zaginęła w listopadzie w Siewierzu chyba nadal się nie odnalazła, ogłoszenia są stale odnawiane, to jest sprzed kilku dni: http://tablica.pl/oferta/uwaga-zaginal-pies-CID103-ID4s3Dh.html Może warto sprawdzić? Edited March 15, 2014 by Neelith Poprawka Quote
madziakato Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Neelith napisał(a):Sunia, która zaginęła w listopadzie w Siewierzu chyba nadal się nie odnalazła, ogłoszenia są stale odnawiane, to jest sprzed kilku dni: tablica.pl/oferta/uwaga-zaginal-pies-CID103-ID4s3Dh.html Może warto sprawdzić?Dziękuję za wstawienie zdjęć, chyba nigdy się tego nie nauczę.... O suni z Siewierza wiem, Ci Państwo którym zaginęła nawet u mnie byli przy okazji innej DONki z Poręby(odebrana przed właścicieli). Niestety to nie jest ona na 100%:-( Quote
Neelith Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 madziakato napisał(a):Dziękuję za wstawienie zdjęć, chyba nigdy się tego nie nauczę.... O suni z Siewierza wiem, Ci Państwo którym zaginęła nawet u mnie byli przy okazji innej DONki z Poręby(odebrana przed właścicieli). Niestety to nie jest ona na 100%:-( Szkoda mi tych właścicieli, tak długo już szukają, a sunia jak kamień w wodę :( Oni szukają, tymczasem inni ludzie wywalają psy bez żadnych skrupułów, ech. Tak czy owak będę przeglądać ogłoszenia, bo to przecież niemożliwe żeby oba te psiaki zostały porzucone, a już zwłaszcza ten cudny spanielek :( Quote
madziakato Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Neelith napisał(a):Szkoda mi tych właścicieli, tak długo już szukają, a sunia jak kamień w wodę :( Oni szukają, tymczasem inni ludzie wywalają psy bez żadnych skrupułów, ech. Tak czy owak będę przeglądać ogłoszenia, bo to przecież niemożliwe żeby oba te psiaki zostały porzucone, a już zwłaszcza ten cudny spanielek :(Wiem, też mi ich strasznie żal, poznałam ich, świetni ludzie... Tam jeszcze była taka historia, ze jakaś Pani znalazła podobną do ich sunię, tych Państwa nie było w domu, byli tylko dziadkowie , więc sunia została na placu...Jak wrócili młodzi- to się okazało, ze to nie ich suczka.... Jednak została u nich, była mega wystaszona, zaopiekowali się nią i dali dom. bardzo dobrzy ludzie.... Quote
madziakato Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Gabi79 napisał(a):Jest prześliczna!!!To prawda, ale bardzo nadpobudliwa, tylko dla odpowiedzialnych ludzi z wiedzą o rasie, psach ogólnie. Quote
betkak Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Jest młoda, więc może się wszystkiego nauczyć. CUDO:crazyeye:madziakato napisał(a):To prawda, ale bardzo nadpobudliwa, tylko dla odpowiedzialnych ludzi z wiedzą o rasie, psach ogólnie. Quote
madziakato Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 DagaK napisał(a):Warto byłoby podać jej zastrzyk, żeby nie było niespodzianki....DagaK, witam Cię na wątku:-) W zasadzie myślę o sterylce, tylko niewiem, co byłoby gdyby np. zgłosił się właściciel i miałby problem....Może ktoś z Was wie, jak to wygląda od strony prawnej? Quote
Recommended Posts