sybil Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Doda_ to pięknie, że walczysz o poprawę bytu pokrzywdzonych psów, ja też chciałabym, żeby wszystkie hotele dla psów miały kilka gwiazdek, ale wiem, że za 10 PLN/dziennie tak nie będzie. Gorzej, nawet te gdzie stawka jest 50 PLN/dziennie nie są idealne. I tutaj nie polemizuję z Tobą. Ale na litość boską, czy jesteś jasnowidzem, że wiesz i twierdzisz , że betkak otwierając hotel nie miała pojęcia co to jest parwo? Chyba przeginasz. Quote
Doda_ Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 tak, wiem , bo o tym bylo juz na ktoryms wątku, wiec jasnowidzem nie jestem. i nie 10pln/dziennie, a 300 lub wiecej. Poniewaz jest ponad 30 psow. Quote
sybil Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 No proszę Cię! 10 PLN/dziennie za jednego psa, chciałabyś, żeby utrzymała 30 psów za 10 PLN? Quote
Doda_ Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 a 300 pln dziennie to sporo, oj sporo. I nie chodzi mi wcale o 5 gwiazdeczki. Zaklada hotel, ma obowiazek zapewnic psom dobre warunki, opieke. Powinna miec tez wiedze, doswiadczenie!!!! a tu kompletnie nic. Nagle 30 psow. I nagle umieraja biedne szczeniaczki... a obronczynie hotelu jak zwykle usprawiedliwiaja . bronia na oslep. Szkoda ze nie zrozumiecie, ze wlasnie tym krzywdzicie zwierzaki. Nie trzeba AŻ bić, znecac sie, zeby to nazwać krzywdą. Wystarczy ze popieracie pseudohotele. To jest tez krzywda wobec zwierzat. Quote
sybil Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 W takim razie jedynym wyjściem jest umieszczanie psów w hotelach, które oferują dobre ( wg norm określonych przez Panie) warunki - dobra karma, indywidualne, długie spacery, kilka psów w hotelu (nie więcej), indywidualne pokoje (no, najwyżej 2-ki), tylko za trzeba zapłacić 50-70 PLN dziennie. No i ważny warunek: pies musi być zdrowy . Gdzie podzieją się te chore, stare, z biegunkami, siusiające i kupkające pod siebie? Najlepiej żądać cudów za dychę, albo lepiej - za darmo (takie żądanie czytałam na jednym z wątków). Nie zawsze hotel skromny (nawet biedny) oferujący warunki niskiej klasy jest pseudohotelem. Doda_, jeśli uważasz, że 300 PLN dziennie na 30 psów to majątek, to może załóż wzorcowy hotelik za taką kwotę, tylko nie zapomnij o prądzie, wodzie, środkach do prania i czyszczenia i paru innych sprawach, za które trzeba zapłacić, bo za darmo nic nie dają. Powodzenia. 3 Quote
Ayame Nishijima Posted March 3, 2015 Author Posted March 3, 2015 Sybil, dzięki za wpis :) I Doda, nie, nie przestanę pisać co myślę, tylko dlatego, że ciebie boli, że czasem ktoś wytknie ci prawdę. Wypowiadasz sie o miejscu w którym nie byłaś, nie widziałaś. Lista uratowanych psów jest długa. Tych, które nie są w hotelu, a mają własne domy. Lista tych które gdyby nie ten szczególny hotel pewnie by nie przeżyły też. Dla ciebie nie liczą się żadne fakty poza tym, że odszedł szczeniaczek. Ale gdzie ten szczeniaczek się zaraził i czy miał szanse przeżyć, czy ktoś go leczył i wiedział, że oddaje do hotelu chorego to już nie ważne. Tylko dlatego, ze można dokopać Betkak, której tak nie znosisz. Wcześniej żaden pies w hotelu nie chorował, a szczeniaków było tam multum. Nagle przyjeżdża nowy pies, on jest chorym nr 1 a dopiero później choruje inny szczeniak, który - ciekawostka - już od jakiegoś czasu był w hotelu. Nie wiadomo na co, nie wiadomo jaki jest czas inkubacji wirusa, ale ty wskazujesz winnego. A jeszcze nie wiesz - bo nikt nie wie - co to za wirus. Coś szwankuje: albo uczciwość albo zrozumienie. Więc jak to jest, Doda? Nie rozumiesz natury chorób wirusowych czy jesteś zwyczajnie nieuczciwa i manipulujesz psią śmiercią dla własnych korzyści? 3 Quote
Ada-jeje Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 W takim razie jedynym wyjściem jest umieszczanie psów w hotelach, które oferują dobre ( wg norm określonych przez Panie) warunki - dobra karma, indywidualne, długie spacery, kilka psów w hotelu (nie więcej), indywidualne pokoje (no, najwyżej 2-ki), tylko za trzeba zapłacić 50-70 PLN dziennie. No i ważny warunek: pies musi być zdrowy . Gdzie podzieją się te chore, stare, z biegunkami, siusiające i kupkające pod siebie? Najlepiej żądać cudów za dychę, albo lepiej - za darmo (takie żądanie czytałam na jednym z wątków). Nie zawsze hotel skromny (nawet biedny) oferujący warunki niskiej klasy jest pseudohotelem. Doda_, jeśli uważasz, że 300 PLN dziennie na 30 psów to majątek, to może załóż wzorcowy hotelik za taką kwotę, tylko nie zapomnij o prądzie, wodzie, środkach do prania i czyszczenia i paru innych sprawach, za które trzeba zapłacić, bo za darmo nic nie dają. Powodzenia. No i mamy jasne wytlumaczenie, że za dychę nie może być dobrej opieki, bo wtedy liczy się ilość a nie jakoś. Ktoś kto sprawuje opiekę nad większą ilością psów wie ile czasu zajmie mu dobra opieka. Nie rozumie jak można przyjmować do hotelu psy zdrowe młode z staruszkami, które potrzebują spokoju, podawania leków i często szczególnej opieki. Wtedy zakładam hotel hospicjum, dla takiej ilości psów której jestem w stanie zapewnić należytą im opiekę i na pewno nie za dychę, bo to nie jest realne. Nieprawdą jest że staruszki nie zabierają czasu, zapewne nie potrzebują dużo ruchu, wybiegu, ale za to bardzo często trzeba im podawać leki w różnych postaciach, częściej wymagają wizyt u weta, niejednokrotnie pampersów itd. Biorąc pod uwagę realia nie będzie afer ani zadym na wątkach. Quote
Malgoska Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Sybil, o braku znajomości parwo pisala sama betkak. Zakladajac hotel nie miala pojęcia o jego prowadzeniu. O wszystko pytala największych znawcow na Dogo, którzy jej psy podsyłali. Pisząc o przywlekaniu paskudztwa do Krakowa nie mialam na myśli robienia sekcji w ZHW. Quote
elik Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 przelew dla Chani poszedł. Serdeczne dzieki :) Jak tylko pojawi się na koncie, dopisz w rozliczeniu i dam znać :) Quote
elik Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Serdeczne dzieki :) Jak tylko pojawi się na koncie, dopisz w rozliczeniu i dam znać :)Właśnie się pojawił :) Daję znać i dopisuję :) 150,00 zł - deklaracja za I, II i IIIBardzo serdecznie dziękujemy :D Quote
Doda_ Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 No i mamy jasne wytlumaczenie, że za dychę nie może być dobrej opieki, bo wtedy liczy się ilość a nie jakoś. Ktoś kto sprawuje opiekę nad większą ilością psów wie ile czasu zajmie mu dobra opieka. Nie rozumie jak można przyjmować do hotelu psy zdrowe młode z staruszkami, które potrzebują spokoju, podawania leków i często szczególnej opieki. Wtedy zakładam hotel hospicjum, dla takiej ilości psów której jestem w stanie zapewnić należytą im opiekę i na pewno nie za dychę, bo to nie jest realne. Nieprawdą jest że staruszki nie zabierają czasu, zapewne nie potrzebują dużo ruchu, wybiegu, ale za to bardzo często trzeba im podawać leki w różnych postaciach, częściej wymagają wizyt u weta, niejednokrotnie pampersów itd. Biorąc pod uwagę realia nie będzie afer ani zadym na wątkach. Sybil, o braku znajomości parwo pisala sama betkak. Zakladajac hotel nie miala pojęcia o jego prowadzeniu. O wszystko pytala największych znawcow na Dogo, którzy jej psy podsyłali. Pisząc o przywlekaniu paskudztwa do Krakowa nie mialam na myśli robienia sekcji w ZHW. Quote
Ayame Nishijima Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 hmmm... doszliśmy do przeklejania postów więc się chyba temat wyczerpał ;) Quote
gluchypies Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Właśnie przelałam 63 złote dla Chani w spadku po Żabce http://www.dogomania.com/forum/topic/142701-%C5%BCaba-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-po-4-latachnie-ma-nic-a-chce-%C5%BCy%C4%87/page-15 proszę o potwierdzenie na wątku, gdy wpłyną :) dziękuję! Quote
elik Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Właśnie przelałam 63 złote dla Chani w spadku po Żabce http://www.dogomania.com/forum/topic/142701-%C5%BCaba-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-po-4-latachnie-ma-nic-a-chce-%C5%BCy%C4%87/page-15 proszę o potwierdzenie na wątku, gdy wpłyną :) dziękuję! W imieniu Chani bardzo, ogromnie dziękujemy :) Quote
Doda_ Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Tak jak mądra topi powiedziala na innym watku Naganiaczki nie slysza, nie widza, a jak juz troche zobacza to i tak nie zrozumieja... wklejam, nie dlatego ze temat wyczerpal, ale dlatego ze udajecie ze tych postow nie widzicie. Nic sie nie dzieje, nic nie ma, betkak o parwo wiedziala od poczatku, ma spore doswiadczenie, liczy sie oczywiscie JAKOSC a nie ILOSC.... blablabla, chcecie zyc w takim przekonaniu ale nic z tego. Quote
elik Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Doda jest jak ten wrzód na dupie. Jątrzy, aż wreszcie pęknie. Czekamy. Quote
sybil Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Tak jak mądra topi powiedziala na innym watku Naganiaczki nie slysza, nie widza, a jak juz troche zobacza to i tak nie zrozumieja... Tak jak pytałam na innym wątku : "Do którego hoteliku Wy "naganiacie" Quote
Ada-jeje Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Kanalie trzeba piętnować, może też pękną jak ten wrzód na dupie. Quote
elik Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Lustereczko powiedz przecie, kto się uważa za najlepszą i najmądrzejszą na świecie ? Quote
Ada-jeje Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Jeszcze trochę cierpliwości i to lustereczko powie prawdę o kanaliach, zwłaszcza o jednej, cwanej, przebiegłej, uważającej że jest tak inteligentną, iż nikt się nie poznał na jej chytrym planie umieszczania w chlewie bezdomnych biednych zwierząt. Quote
Ada-jeje Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Tak jak pytałam na innym wątku : "Do którego hoteliku Wy "naganiacie" Jesteśmy jak zauważyłaś na wątku Korka Quote
elik Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Lustereczko powiedz przecie, kto jest największą kanalią na świecie ? Quote
elik Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Lustereczko powiedz przecie, kto się uważa za najlepszą i najmądrzejszą na świecie ? Lustereczko powiedz przecie, kto jest największą kanalią na świecie ? Dziękuje lustereczko za odpowiedź. Zgadzam się z Tobą :) Quote
Ada-jeje Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Lustereczko powiedz przecie, kto jest największą kanalią na świecie ? juz sie pod tym podpisalas? przeciez to nie koniec ujawniania faktów. Quote
Recommended Posts