marta1624 Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 No nie mamy komarów ;) Powiem ci że tylko w wodzie wolnostojącej takiej np w basenie się mnożą, ale to wystarczy przypilnować (z reguły przykrywamy basen) ;) A do oczka nie przychodzą ;) Jeśli chodzi o koty.... Przychodziły, póki psów nie było (czytaj Lucka). Odkąd jest mędziarz to koty odeszły :D Quote
rashelek Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Ten brązowo-błękitny szarpak jest świetny, bardzo mi się podoba kolorystyka :grins: U nas o dziwo w tym roku też komarów nie ma, nawet w lesie tak nie gryzą :hmmmm: I z kleszczami się, tfu tfu, trochę uspokoiło :loveu: Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 No tu gdzie mieszkam i chodzę to kleszczy mało znajduję ;) Za to jak jedziemy do babci to jest masakra, kleszcz nad kleszczem :angryy: Quote
Baski_Kropka Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Komarów właśnie jest od zarąbania, u Ciebie Mikowate nie ma zbyt blisko wody wiec nie mają sie gdzie mnożyć... ale u mnie... A kleszcze Dex złapał tylko jednego od kwietnia a łazimy po takich krzakach nie rzadko że o siebie się czasami martwie ;P Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 Hejka ;) Jakbym zniknęła to znaczy że się usmażyłam :D Quote
łamAga Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 [quote name='marta1624']Hejka ;) Jakbym zniknęła to znaczy że się usmażyłam :D[/QUOTE] To u nas podobnie :lol: Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 U nas burza się szykuje :roll: A jutro miałam jechać nad wodę a nie będę mieć auta :placz: Quote
łamAga Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 [quote name='marta1624']U nas burza się szykuje :roll: A jutro miałam jechać nad wodę a nie będę mieć auta :placz:[/QUOTE] z buta idz :evil_lol: Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 U mnie burza poszła bokiem to może do ciebie idzie, Sylwia ;) Aga poszłabym, ale w TV by mnie pokazali jako ta co nad pasem się znęca bo ciągnie leżącego po chodniku ;) Kaja mi 5 minut nie może iść a co dopiero 40 :D Jest opcja że pójdę po auto do pracy do taty, ale koło 11, więc tez nie wiem czy dojdę :roll: Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 Hejka Magda ;) Ale mi dzisiaj net chodzi.... Co chwilę nie mam :shake: Quote
Ty$ka Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Hejka. U nas się burza szykowała, ale se poszła. A szkoda, bo duchota okropna... Quote
marta1624 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 U mnie też sobie poszła ;) Za to wczoraj była i mam newsa- Kaja poszła na spacer, i była tylko delikatnie zdenerwowana :crazyeye: Pobiegała za piłką, cały spacer przeszła luzem ;) Dopiero w domu bardziej się spieła ;) Quote
marta1624 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Hejka Aga ;) Duchota....... A ja właśnie po auto wychodzę..... Quote
Baski_Kropka Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 U mnie nie ma newsów, burza i pies zabunkrowany w łóżku :/ Quote
marta1624 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Właśnie wróciłam znad zalewu :loveu: Babcia cały czas biadoliła- dziecko, nie jedź, burza idzie! Jak na razie zdążyłam wrócić a burzy niet. Cały czas duchota :roll: Baski ja moją próbowałam odczulać, ale ona jest w miarę odważna bez towarzystwa babci i mamy. To one stwarzają nerwową atmosferę :shake: Quote
Baski_Kropka Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 To dobrze, że chociaż bez nich jest w stanie funkcjonować. Mój łomoty przeżywa w samotności w sypialni, albo w sypialni z nami spiącymi w nocy :P Na dworze nie ma szans przebywac. Quote
marta1624 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Jeśli chodzi o burzę to dajemy radę ;) Gorzej że ja mieszkam z rodzicami :D A Kaja i mama to złe połączenie... No cóż, będziemy ćwiczyć spokój nawet przy niej ;) Ale fajerwerki blisko lub w dużej ilości to niestety raczej nie do przejścia :shake: Quote
kalyna Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 [quote name='marta1624']Jeśli chodzi o burzę to dajemy radę ;) Gorzej że ja mieszkam z rodzicami :D A Kaja i mama to złe połączenie... No cóż, będziemy ćwiczyć spokój nawet przy niej ;) Ale fajerwerki blisko lub w dużej ilości to niestety raczej nie do przejścia :shake:[/QUOTE] a zabawy węchowe? najpierw kilka razy na sucho, a o 24.00 w Sylwka zrobić taką mega akcję poszukiwawczą piłki, spod sterty z całego roku wytłaczanek po jajkach? :diabloti: [URL="http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/2009/07/21/wykorzystac-burze/"]http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/2009/07/21/wykorzystac-burze/ [/URL] Quote
marta1624 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 (edited) Kalyna- w sylwestra próbowałam wszystkiego. Niestety Kaja zamyka się w sobie, prawie miesiąc zapiera się i nie chce na spacer wychodzić :shake: Próbowałam metodami pozytywnymi, ale nie ukrywam- w tym roku w sylwestra bać się jej dam, ok, ale po sylwku na spacer MA wyjść, kupiłam łańcuszek zaciskowy jakiś czas temu i nie zawaham się go wtedy użyć ;) Ogólnie to nie jest tak że jakoś się trzęsie itp, popiskuje jakieś 2 minuty i idzie spać, jedynie niespokojna. Za to na dworze porażka :shake: I najbardziej boi się wtedy kiedy brak zagrożenia, np po sylwestrze w południe nie strzelają a ona i tak nie chce wyjść z domu.A wszystko zaczęło się wtedy jak strzelili niedaleko niej petardą, tacy gówniarze :angryy: Edited July 8, 2014 by marta1624 Quote
Recommended Posts