łamAga Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='marta1624']Może kiedyś jeszcze dosiądziesz, jak już przebrniesz tą ciążę słonicy :D [/QUOTE] na tą chwilę jestem zdecydowana że Fabian będzie na 100% jedynakiem ;) Quote
Baski_Kropka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Ja też sobie myśle, że jedno w zupełności wystarcza, ale z drugiej strony sobie myślę, że dobrze mieć rodzeństwo. Kiedyś rodziców w końcu zabraknie i fajnie jest mieć kogoś bliskiego... Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 No ja żałuję że jestem jedynaczką, chociaź jak byłam młodsza to się cieszyłam :D Ale spodziewam się że po urodzeniu jednego dziecka na drugie bym się nie zdecydowała ;) Quote
rashelek Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='magdabroy']Ogólnie przyjęta zasada to 2.5% masy ciała ;) Przy psie ważącym 30kg wychodzi równo 750g na dobę ;) Ale każdy pies jest inny i trzeba obserwować ;) Mojej wystarczają 2%, ale są na wątku barfowym psy, które jedzą 3% albo i więcej ;)[/QUOTE] A jak się do tego mają mieszanki warzywne, twarożki, kefiry itp? Zmniejsza się wtedy dawkę mięsa, czy pies je danego dnia np. 900g? Lepiej dla dziecka, jak ma rodzeństwo i nie ma między nimi za dużej różnicy wieku ;) Także wychodzę z założenia, że 2 albo wcale. A że w ogóle mnie nie kręci macierzyństwo, to raczej zostanę przy 0 :lol: Quote
Baski_Kropka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='marta1624']Hejka ;) Tak, jesteśmy z Łaz. Może wybierzemy się do Poraja, na razie mamy jechać do Częstochowy ;) I muszę nauczyć moją podróżować pociągiem :D[/QUOTE] Na psa zestresowanego w pociagu też mam patent. Dodam, że połowę pierwszej podróży chciał uciec przez okno/szybę i nawet wskoczył jakiejś babce na kolana :P Trząsł się jak galareta i w ogóle robił w majtki... Chcesz poznać sposób? :P Teraz jezdzi już prawie na luzie pociągiem i coraz lepiej busem. Także w tych tematach czuje się specjalistką... jeszcze tylko miejski zgiełk musimy opanować, ale w taką pogodę ciężko leźć na centrum jak skwar leje się z nieba ja ledwo zipie a pies myśli tylko w którym cieniu zaniemóc... :/ :P Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Dexowa dawaj sposób bo my pociągiem to rzadko jeździmy ;) Bardzo się nie stresuje, ale trochę ją przeraża jadący pociąg ;) Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='rashelek']A jak się do tego mają mieszanki warzywne, twarożki, kefiry itp? Zmniejsza się wtedy dawkę mięsa, czy pies je danego dnia np. 900g? Lepiej dla dziecka, jak ma rodzeństwo i nie ma między nimi za dużej różnicy wieku ;) Także wychodzę z założenia, że 2 albo wcale. A że w ogóle mnie nie kręci macierzyństwo, to raczej zostanę przy 0 :lol:[/QUOTE] Z tego co się orientuję to mieszankę liczy się jak mięso, czyli np jak teraz dawałam 750g to 500g mięsa i 250g warzyw ;) (z tym że moja warzyw mało co je, nawet już odmawia przy Majce... To teraz samo mięso ma ;)) Quote
*Magda* Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='rashelek']A jak się do tego mają mieszanki warzywne, twarożki, kefiry itp? Zmniejsza się wtedy dawkę mięsa, czy pies je danego dnia np. 900g? Lepiej dla dziecka, jak ma rodzeństwo i nie ma między nimi za dużej różnicy wieku ;) Także wychodzę z założenia, że 2 albo wcale. A że w ogóle mnie nie kręci macierzyństwo, to raczej zostanę przy 0 :lol:[/QUOTE] Wlicza się to w dobowy posiłek ;) Warzyw/owoców czy tam kefiru pies nie je codziennie, więc to nie jest problem jak jakiegoś dnia pies zje 100g mniej mięsa, ale dostaje za to 100g warzyw ;) Ja też uważam, że dziecko powinno mieć rodzeństwo :) Ja mam 3 braci i siostrę. Wiele razy się tłukliśmy itp. ale nie chciałabym być jedynaczką :shake: Quote
Aleksa. Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='marta1624']Ola odebrałam szarpaki, są super :loveu: Dziękuje :loveu:[/QUOTE] To ja dziękuję :) ciesze się, że się podobają :loveu: To te jak ktoś nie widział :p [url]http://rs1149.pbsrc.com/albums/o591/dorowa1/IMG_1238.jpg~320x480[/url] Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Na żywo jeszcze ładniejsze :loveu: Mam fotki, ale tylko domowe ;) Wieczorem dodam :) Quote
*Magda* Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Aleksandra95'] To te jak ktoś nie widział :p [URL]http://rs1149.pbsrc.com/albums/o591/dorowa1/IMG_1238.jpg~320x480[/URL][/QUOTE] Ale brzydkie :diabloti::eviltong: Quote
Aleksa. Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='magdabroy']Ale brzydkie :diabloti::eviltong:[/QUOTE] Kurcze, to po co się tak starałam :diabloti: Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='magdabroy']Ale brzydkie :diabloti::eviltong:[/QUOTE] Jak ty :diabloti: :eviltong: Quote
*Magda* Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Aleksandra95']Kurcze, to po co się tak starałam :diabloti:[/QUOTE] Nie wiem :diabloti: [quote name='marta1624']Jak ty :diabloti: :eviltong:[/QUOTE] Ja jestem śliczna :loveu: Quote
łamAga Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Ja też sobie myśle, że jedno w zupełności wystarcza, ale z drugiej strony sobie myślę, że dobrze mieć rodzeństwo. Kiedyś rodziców w końcu zabraknie i fajnie jest mieć kogoś bliskiego...[/QUOTE] Ja też jestem tego zdania i bardzo się ciesze w faktu że mam troje rodzeństwa ale na moje problemy zdrowotne ciaża jest za "mocna" :shake: i ciesze się że przed nią nie wiedzialam że tak ciężko będę ją znosiła bo gdybym wiedziała to na pewno bym się nie zdecydowała na dziecko ;) a tak będzie sobie mały chłopczyk ;) Quote
kalyna Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Aleksandra95']To te jak ktoś nie widział :p [URL]http://rs1149.pbsrc.com/albums/o591/dorowa1/IMG_1238.jpg~320x480[/URL][/QUOTE] Piękne :loveu: [quote name='dOgLoV']Ja też jestem tego zdania i bardzo się ciesze w faktu że mam troje rodzeństwa ale na moje problemy zdrowotne ciaża jest za "mocna" :shake: i ciesze się że przed nią nie wiedzialam że tak ciężko będę ją znosiła bo gdybym wiedziała to na pewno bym się nie zdecydowała na dziecko ;) a tak będzie sobie mały chłopczyk ;)[/QUOTE] Jezzzu, a jakie masz problemy? ostatnio mniej na dogo jestem to i na czasie z wszystkim nie jestem :shake: Quote
łamAga Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='kalyna']Piękne :loveu: Jezzzu, a jakie masz problemy? ostatnio mniej na dogo jestem to i na czasie z wszystkim nie jestem :shake:[/QUOTE] A to takie moje stale problemy "nerwy" ;) Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Magda to szarpaki też śliczne :loveu: Aga, moja mama też miała problemy po urodzeniu mnie, więc jestem jedynaczką ;) Quote
angineuuka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='magdabroy']Nie wiem :diabloti: [B]Ja jestem śliczna [/B]:loveu:[/QUOTE] z której strony? :diabloti: Quote
łamAga Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='marta1624'] Aga, moja mama też miała problemy po urodzeniu mnie, więc jestem jedynaczką ;)[/QUOTE] No czasami tak bywa :roll: Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='Angi']z której strony? :diabloti:[/QUOTE] Od tyłu :D :diabloti: Quote
*Magda* Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Angi']z której strony? :diabloti:[/QUOTE] [quote name='marta1624']Od tyłu :D :diabloti:[/QUOTE] Z każdej :eviltong: Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Piłki też doszły :p Jeszcze tylko szczotka :D Quote
marta1624 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Dodam jutro bo siedzę na tablecie ;) Mam fotki z zabawy czarpakiem, niestety Kaja była świeżo obudzona i domowe ;) I filmik :D Quote
Recommended Posts