marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Dzięki Małgonia ;) Patrzyłam na ohmydog, ale za szele dla mełego wyszło 59zł, a to jednak trochę za dużo jak na teraz dla mnie :( Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Hejka Madzia ;) Moje miasto przestaje mi się podobać.... Znajoma dostała mandat za psy bez smyczy (przygarnęła je tydzień wcześniej, są półdzikie, zbiegły z posesji w czasie wchodzenia sąsiadki i max 30 minut ich nie było, bo ich szukali). Facet pijaczek zgłosił że się ich boi (szczegół że to małe burki, które były bezpańskie od prawie roku i latały po mieście). I mandat 50 zł. Dzisiaj ja miałam niewątpliwą przyjemność go spotkać... Stałam na obrzeżach miasta, niedaleko posterunku policji, polana, ja na środku, rzucam psu piłkę. Facet przejeżdża rowerem (daleko od nas) i drze się że musi zejść z roweru bo się psa boi, i że albo zakładam kaganiec albo dzwoni po policję(wtf, posterunek obok :mdleje:). Przechodnie zaczęli się na niego wydzierać że głupot się czepia, pies daleko od niego, przynosi piłkę, więc o co mu chodzi. No ale żeby nie było wzięłam ją na smycz (aportowanie w kagańcu jest trudne). Ale muszę się go wyszczegać, bo może zrobić problemy.... Wiem że nie powinna być bez smyczy, ale w takiej sytuacji się czepiać to już przesada (to była naprawdę duża odległość, trzeba było krzyczeć, pomijając że bliżej miałam na posterunek policji niż do faceta, więc robi to typowo na złość). Chyba nigdzie już bez smyczy nie pozwolą psa puścić :( Dobrze że tylko on jeden taki, i najczęściej pijany więc raczej tylko straszy, no ale jednak :/ Quote
łamAga Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Hmmm z tego co wiem to przepisy "mówią " że pies musi być na smyczy lub w kagańcu jeżeli jest psem agresywnym a jeżeli własciciel ma nad swoim psem kontrole to chyba nie jest obowiązek posiadania ani smyczy ani kagańca .... ale mogę się mylić .... Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Raz się rozpisałam i się czytać nikomu nie chce :p Quote
*Magda* Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Raz się rozpisałam i się czytać nikomu nie chce :P Przeczytałam, ale nie chce mi się rozpisywać :P Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Hmmm z tego co wiem to przepisy "mówią " że pies musi być na smyczy lub w kagańcu jeżeli jest psem agresywnym a jeżeli własciciel ma nad swoim psem kontrole to chyba nie jest obowiązek posiadania ani smyczy ani kagańca .... ale mogę się mylić .... W sumie nie wiem jak to jest. Słyszałam że albo na smyczy, albo w kagańcu, a jak agresywny to to i to. Ale nie wiem dokładnie. W każdym razie faceta będę unikać, albo zakładać szelki z napisem policja ;) Quote
*Magda* Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 To są ogóle przepisy, a każdy Urząd Miasta ma jeszcze swoje wewnętrzne. Najlepiej zadzwonić do UM i dopytać ;) Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Przeczytałam, ale nie chce mi się rozpisywać :P Lyń :p Ale przeczytałaś, to już coś :D Jutro szkoła, od 8 do 18, a tu mam wybrać temat pracy inżynierskiej, promotora.... Mój wybrany ma 10 miejsc, a chętnych z tego co wiem już 37. Kto pierwszy ten lepszy, tylko że ja rzadko pierwsza jestem :( Quote
łamAga Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Nie no najlepiej kolesia unikać ale trzeba tez wiedziec jakie sie ma prawa i czy policja ma prawo dac mandat ;) Quote
Erykowa Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Przekichane z takim 'upierdliwym" facetem.Ale to też zależy chyba od podejscia SM. U mnie dziś inna sytuacja niedaleko stoją panowie ze Sm ja idę z Er na smyczy nagle leci do nas spasiony lablador i zaczyna warczeć i atakować Ermana.Właściciel niedaleko nie może go odwołać,Erman w szoku-chyba pierwszy raz spotkał się z taką sytuacją i nie wiedział co robić.Pan-właściel jak krzyknęłam,zeby zabrał swojego psa zaczął lecieć w drugą stronę wtedy pies w końcu poleciał za nim.Nie wiem ile to trwało ale w tym czasie panowie ze SM zdążyli się ulotnić Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 To są ogóle przepisy, a każdy Urząd Miasta ma jeszcze swoje wewnętrzne. Najlepiej zadzwonić do UM i dopytać ;) Chyba tak zrobię, dzięki ;) Jeden facet a mnie wkurza :/ Najlepsze jest to że policja u nas jest spokoju, wiele razy głaskali Kajkę, nic się nie czepiają. Chyba że dostają zgłoszenie, to muszą :( Quote
marta1624 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Przekichane z takim 'upierdliwym" facetem.Ale to też zależy chyba od podejscia SM. U mnie dziś inna sytuacja niedaleko stoją panowie ze Sm ja idę z Er na smyczy nagle leci do nas spasiony lablador i zaczyna warczeć i atakować Ermana.Właściciel niedaleko nie może go odwołać,Erman w szoku-chyba pierwszy raz spotkał się z taką sytuacją i nie wiedział co robić.Pan-właściel jak krzyknęłam,zeby zabrał swojego psa zaczął lecieć w drugą stronę wtedy pies w końcu poleciał za nim.Nie wiem ile to trwało ale w tym czasie panowie ze SM zdążyli się ulotnićEhh to miałaś przeżycia :( U mnie SM nie ma, tylko policja. Ale wkurza mnie że 1 facet robi tyle zamieszania, i to nie tam gdzie trzeba (bo jak widzi napakowanych kolesiów z amstaffopodobnym psem to nic nie mówi :/) Quote
marta1624 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Hejka Marciochna, zrób mi kawy :> Proszę, zrobiona. Zapraszamy do Łaz :D Quote
Małgonia Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Cwaniara... ledwo zyje po nocce z Hanką, jeszcze sie z TŻ pokolcilam, wiem mam cicha ndzieje ze zabierze Hanke do rodziców a ja stwierdze ze nie mam ochoty z nimi jechac i pojde spac :siara: no może jeszcze pojde na 2h spacer z kundlem... Quote
*Magda* Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Proszę Małgonia, kawka dla Ciebie :loveu: Quote
marta1624 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Cwaniara... ledwo zyje po nocce z Hanką, jeszcze sie z TŻ pokolcilam, wiem mam cicha ndzieje ze zabierze Hanke do rodziców a ja stwierdze ze nie mam ochoty z nimi jechac i pojde spac :siara: no może jeszcze pojde na 2h spacer z kundlem... I pomyśleć że serię "nieszczęśliwych wypadków" spowodowała słodka, mała Hanka :D Jak ty się na spacer chcesz doczłapać to nie wiem ;) Quote
Małgonia Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Proszę Małgonia, kawka dla Ciebie :loveu: dzieki :D Marta,Hanka nie taka mała :D Poza tymnie chce mi sie jechac do tesciow po wczorajszym wypadku, bo tesciowa bedzie przyzywac i wyolbrzymiac.Fakt ze kolorowo z nogą nie jest, ale nie chce mi sie tego wysłuchiwać... Quote
*Magda* Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 dzieki :D Ciesz się, że takiej Ci nie zaserwowałam :evil_lol: Quote
marta1624 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 dzieki :D Marta,Hanka nie taka mała :D Poza tymnie chce mi sie jechac do tesciow po wczorajszym wypadku, bo tesciowa bedzie przyzywac i wyolbrzymiac.Fakt ze kolorowo z nogą nie jest, ale nie chce mi sie tego wysłuchiwać... Ciesz się, że takiej Ci nie zaserwowałam :evil_lol: Dla mnie mała, porównując do mnie :p No nie dziwię ci się, że nie chcesz jechać ;) Poza tym kto lubi teściowe :D Quote
Małgonia Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Moja jest w miare ok, ale wyolbrzymia, przesadza czesto, wymysla rozne historie ktore juz po kilka razy slyszalam, anajbardziej uwielbiam jak jej cos powiem a ona za jais czas o tym mowi jakby w tv uslyszala i to takie mądre jest i ona to wie! :D Napiłabym sie właśnie takiej sypanej czarnejkawy ale ta co TZ pije to mi ie smakuje Quote
marta1624 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Moja jest w miare ok, ale wyolbrzymia, przesadza czesto, wymysla rozne historie ktore juz po kilka razy slyszalam, anajbardziej uwielbiam jak jej cos powiem a ona za jais czas o tym mowi jakby w tv uslyszala i to takie mądre jest i ona to wie! :D Napiłabym sie właśnie takiej sypanej czarnejkawy ale ta co TZ pije to mi ie smakuje Widzisz twoja teściowa myśli, że jeszcze nie skumałaś co mówiła i musi ci powtórzyć (kilka-dziesiąt razy :D) Wyślij TŻ po inną kawę :p Quote
Recommended Posts