barb Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Nie chcę zaśmiecać wątku ale nie mogłam wysłać PW, Naprawdę nie mam z tym nic wspólnego. Napisałam już do administratora. Quote
Kocurkotka Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 a dziwne bo nie mam przepełnionej skrzynki hymmm Quote
barb Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 U mnie pojawia się następujący komunikat cytuję " Kocurkotka nie może otrzymywać wiadomości. " Sprawdź proszę bo do innej dogomaniaczki wysłałam bez kłopotu, sama również przed chwilą otrzymałam wiadomość. Administrator jak dotąd nie odpowiedział ;( ps Przepiękne zdjęcia zwierzaków. Quote
Kocurkotka Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 UWAGA Dziś podjęliśmy 2 próbę krycia Oxy :) Oxa okazałą się być "cnotką nie wydymką" była chętna i tańcowała przed psem Pies też Był i Jest chętny ale Oxa okazałą się delikatna i każde próby pokrycia kończyły się płaczem i piskiem gdy samiec sie "wbił" w Oxe ona panikowała i uciekała podejmowaliśmy też próbę trzymania oxy ale gdy ją się trzyma to staje się agresywna w stosunku do samca i kupi ogon A samiec nie chciał na Siłę jak psy biegały luzem to Oxa sama mu się pod nogi pchała ale małpa za delikatna a po 2 godzinach już pies trochę opadł z sił dzisiaj Oxa była bardziej chętna nawet dużo bardziej ale ta sama bajka po 30 minutach Podjęliśmy próbę inseminacji i tu poszło jak po maśle we wtorek spróbujemy ponownie - MOŻE - uda się naturalnie jak nie to znowu zrobimy inseminację a wiec..Możliwe że spodziewamy się szczeniąt :D Quote
*Magda* Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 A stronkę hodowli macie? Bo wyskakuje mi tylko z FB, a ja anty facebook'owa :P Quote
Tyśka) Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Też chętnie poczytałabym co i jak :D Wasza hodowla jest stricte wystawowa czy coś oprócz tego robisz z Oxą? Quote
Kocurkotka Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 puki co mamy Facebooka ;) strona powoli się robi Nasza typowo wystawowa - Ale oxa ma super predyspozycje do sportu - jak mamy okazję to to wykorzystujemy :) ale żeby robić to "zawodowo" to nam się nie pali :D w planach też jest na wakacje kolejne białe do domu ;) Quote
Kocurkotka Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 www.perlajuryfci.pl - bo domena już jest tylko przekierowuje puki co na Facebooka ;) Quote
*Magda* Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 No właśnie to mi znalazło i automatycznie prosiło o logowanie na FB ;) No to czekam aż stronka będzie aktywna :) Quote
Tyśka) Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Godzinę temu, Paulina94 napisał: Powodzenia, licznych miotów życzę :P A ja udanych, zgodnych z zamierzeniami Waszej hodowli ;) Quote
Kocurkotka Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 Wybrany samiec Daje piękne szczenięta :) Quote
Ania :) Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 Witamy się chyba pierwszy raz u Was :) Owczary fajne :) i trzymam kciuki za Oxe , wyjątkowo mi się bardzo podoba bo ja raczej nie owczarkowa. :P Opowiedz coś o charakterze bosow. Sa zbliżone do onkow czy to zupełnie inna bajka ? jak z ich aktywnością ? ciekawi mnie to.. 1 Quote
Kocurkotka Posted January 14, 2016 Author Posted January 14, 2016 Niby ON i BOS to rodzina chociaż by Prapraprapraprpapaprprra dziadek Oxy (zdjęcie z pedigreedatabase) Quote
Kocurkotka Posted January 14, 2016 Author Posted January 14, 2016 Mam obie rasy w domu więc mam spore porównanie Różnica jest kolosalna BOSom z charakteru bliżej do Collie ;) Mają świetne charaktery i w zasadzie to jest rasa do wszystkiego :) bardzo chętnie pracują z człowiekiem nie są tak narwane jak ON - nie mają takiej "agresji" nie są takie terytorialne Są albo Powinny być Bardzo zrównoważone są bardzo delikatne uczuciowe - bardzo silną więź z właścicielem Nie ufne do obcych - Mają cechy każdego Owczarka akceptują wszystkie zwierzęta Są aktywne to trzeba im przyznać każdy sport mile widziany (dla psa do 30kg ;) ) Lubią robić wszystko :D jeśli właściciel chce to one też Ale jeśli nic się z nimi nie robi to ne se same znajdą zajęcie - jak na inteligentnego Owczarka przystało Są marudne i gadatliwe - szczekanie jęczenie i wszystkie odgłosy które potrafią z siebie wydać ;) na spacerach nie zaczepia innych psów innych ludzi nie szczeka na nich nie warczy - Oxa zaatakowała tylko raz człowieka ale sam sobie był winien bo znienacka wyskoczył do nas - więc bos jeśli musi stanie w twojej obronie Co do zdrowotności to napewno dużo zdrowsze stawy i układ kostny ale rewanżuje to ALERGIE wszystko co białe to alergik ;) Quote
Kocurkotka Posted January 14, 2016 Author Posted January 14, 2016 Ale potrzebują dosyć sporej pracy za młodu - w sumie cały czas Bez dobrej socjalizacji mogą być lękliwe albo agresywne do obcych albo bez dobrego wychowania są urwisami - takimi bombami energii którą wyładowują na wszystkim - i czasami przeciwstawiają się właścicielowi - jak się da tej rasie wejść na głowę to sprawia masę problemów Są bardzo delikatną rasą,nie potrzebują "twardej ręki w domu" ale na pewno stanowczego i konsekwentnego przewodnika To owczarek - i potrzebuje dużo pracy od właścicieli - wielką zaletą jest fakt że te psy bardzo chętnie pracują - więc jak nowy początkujący właściciel się choć trochę przyłoży będzie miał świetnego psa :) Quote
Recommended Posts