Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chcę zaśmiecać wątku ale nie mogłam wysłać PW,  Naprawdę nie mam z tym nic wspólnego. Napisałam  już do administratora.

Posted

U mnie pojawia się następujący komunikat cytuję " Kocurkotka nie może otrzymywać wiadomości. "  Sprawdź proszę bo do innej dogomaniaczki wysłałam bez kłopotu, sama również przed chwilą otrzymałam wiadomość. 

Administrator jak dotąd nie odpowiedział ;(  

ps

Przepiękne zdjęcia zwierzaków.

Posted

UWAGA
Dziś podjęliśmy 2 próbę krycia Oxy :)
Oxa okazałą się być "cnotką nie wydymką"
była chętna i tańcowała przed psem Pies też Był i Jest chętny
ale Oxa okazałą się delikatna i każde próby pokrycia kończyły się płaczem i piskiem
gdy samiec sie "wbił" w Oxe ona panikowała i uciekała podejmowaliśmy też próbę trzymania oxy ale gdy ją się trzyma to staje się agresywna w stosunku do samca i kupi ogon
A samiec nie chciał na Siłę
jak psy biegały luzem to Oxa sama mu się pod nogi pchała
ale małpa za delikatna
a po 2 godzinach już pies trochę opadł z sił

dzisiaj
Oxa była bardziej chętna nawet dużo bardziej ale ta sama bajka
po 30 minutach Podjęliśmy próbę inseminacji
i tu poszło jak po maśle
we wtorek spróbujemy ponownie - MOŻE - uda się naturalnie jak nie to znowu zrobimy inseminację

a wiec..Możliwe że spodziewamy się szczeniąt :D

Posted

puki co mamy Facebooka ;) strona powoli się robi

Nasza typowo wystawowa - Ale oxa ma super predyspozycje do sportu - jak mamy okazję to to wykorzystujemy :)
ale żeby robić to "zawodowo" to nam się nie pali :D

w planach też jest na wakacje kolejne białe do domu ;)

Posted

Witamy się chyba pierwszy raz u Was  :)

Owczary fajne :) i trzymam kciuki za Oxe ,  wyjątkowo mi się bardzo podoba bo ja raczej nie owczarkowa.  :P 

Opowiedz coś o charakterze bosow. Sa zbliżone do onkow czy to zupełnie inna bajka ? jak z ich aktywnością ? ciekawi mnie to..

• Upvote 1
Posted

Mam obie rasy w domu więc mam spore porównanie
Różnica jest kolosalna
BOSom z charakteru bliżej do Collie ;)
Mają świetne charaktery i w zasadzie to jest rasa do wszystkiego :)
bardzo chętnie pracują z człowiekiem
nie są tak narwane jak ON - nie mają takiej "agresji" nie są takie terytorialne
Są albo Powinny być Bardzo zrównoważone
są bardzo delikatne uczuciowe - bardzo silną więź z właścicielem
Nie ufne do obcych - Mają cechy każdego Owczarka
akceptują wszystkie zwierzęta

Są aktywne to trzeba im przyznać każdy sport mile widziany (dla psa do 30kg ;) )
Lubią robić wszystko :D jeśli właściciel chce to one też
Ale jeśli nic się z nimi nie robi to ne se same znajdą zajęcie - jak na inteligentnego Owczarka przystało
Są marudne i gadatliwe - szczekanie jęczenie i wszystkie odgłosy które potrafią z siebie wydać ;)

na spacerach nie zaczepia innych psów innych ludzi nie szczeka na nich nie warczy - Oxa zaatakowała tylko raz człowieka ale sam sobie był winien bo  znienacka wyskoczył do nas - więc bos jeśli musi stanie w twojej obronie

Co do zdrowotności to napewno dużo zdrowsze stawy i układ kostny ale rewanżuje to ALERGIE wszystko co białe to alergik ;)

Posted

Ale potrzebują dosyć sporej pracy za młodu - w sumie cały czas
Bez dobrej socjalizacji mogą być lękliwe albo agresywne do obcych
albo bez dobrego wychowania są urwisami - takimi bombami energii którą wyładowują na wszystkim - i czasami przeciwstawiają się właścicielowi -
jak się da tej rasie wejść na głowę to sprawia masę problemów
Są bardzo delikatną rasą,nie potrzebują "twardej ręki w domu" ale na pewno stanowczego i konsekwentnego przewodnika
To owczarek - i potrzebuje dużo pracy od właścicieli - wielką zaletą jest fakt że te psy bardzo chętnie pracują - więc jak nowy początkujący właściciel się choć trochę przyłoży będzie miał świetnego psa :)