Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Hektor, częściej zwany Heniem, zawdzięcza swoją wyjątkową urodę rodzicom - to mix fila brasileiro i boksera. Ma ok. 3 lat ( ur. 26.05.10r.), jest wesołym, pogodnym i bardzo przyjacielskim chłopakiem. Psiak zna podstawowe komendy, które dobrze byłoby z nim powtarzać. Jest bardzo inteligentnym psem i szybko się uczy. Lubi dzieci, biega za piłkami (choć nie aportuje), bardzo dobrze znosi jazdę samochodem. Poprzedni właściciele są zrozpaczeni ale muszą oddać psiaka z powodów osobistych. Hektor może zamieszkać zarówno w mieszkaniu, jak i w domu z ogrodem - jednak z uwagi na krótką sierść powinien spać w domu (nie zostanie wydany do budy, ani na łańcuch). Osoby zainteresowane adopcją Hektora, proszę o kontakt na numer telefonu 510-516-082 bądź [email protected]

Edited by Aleksandra95
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Tiaaa...pies piękny i niczemu nie winien...tylko mi nóż hodowcy się otwiera dla tego, co tak (celowo zapewne) sobie radośnie zmieszał te dwie rasy :mad: i zapewne po rodzicach bez uprawnień (i mogę mniemać, że ten brak uprawnień hodowlanych- nie bez przyczyny- co zazwyczaj bywa) taka radosna twórczość...ech, ludzie...ręce opadają...

Edited by bea100
Posted

[quote name='bric-a-brac']Cudowny jest! Olu, dlaczego chcą go oddać?[/QUOTE]

Psiak przebywa u mojej ciotki. Mają go od szczeniaka-na początku był psem domowym, ale że wujek nie chciał potem psa w domu, wylądował na zewnątrz. Do tego musi mieszkać w kojcu, bo rozplątuje siatkę i zwiewa. Cioci jest strasznie żal, że musi go oddać, ale dla jego dobra musimy znaleźć mu dom, gdzie będzie mógł spać w domku- z ludźmi. Do tego teraz pracują znacznie więcej i Hektor ma krótsze spacery niż zawsze. Jest to cudowny psiak! A jak nastawiony na pracę z człowiekiem :loveu:

[quote name='bea100']Tiaaa...pies piękny i niczemu nie winien...tylko mi nóż hodowcy się otwiera dla tego, co tak (celowo zapewne) sobie radośnie zmieszał te dwie rasy :mad: i zapewne po rodzicach bez uprawnień (i mogę mniemać, że ten brak- nie bez przyczyny) taka radosna twórczość...ech, ludzie...[/QUOTE]

Wiesz, byłam z nimi wtedy w tej hodowli.. i mówili, że to wpadka, bo tatusiem został bardzo młody-niespełna roczny bokser i mówili, że nie sądzili, że on coś zdziała.. :/ Rodzice akurat byli rodowodowi, no ale mieszanka wyszła

Posted

[quote name='Aleksandra95']...Wiesz, byłam z nimi wtedy w tej hodowli.. i mówili, że to wpadka, bo tatusiem został bardzo młody-niespełna roczny bokser i mówili, że nie sądzili, że on coś zdziała.. :/ Rodzice akurat byli rodowodowi, no ale mieszanka wyszła[/QUOTE]
Jestem hodowcą od wielu lat. "Niespełna roczny" pies pokryje sukę bez problemu. Jeśli tamci "hodowcy" tak nie sądzili, no to ja nie mam słów.
To nie "mieszanka wyszła" ale kundel. Wyprodukowano kundelki. A Kundelków dość mamy w schronach i po lasach itd. i to takich, że się serce kraje...i nie wiadomo któremu pierwszemu pomóc...
Ale już się nie odzywam.

Pies nie winien durnocie ludzi. Niech znajdzie dobry dom.

Posted

[quote name='bea100']Jestem hodowcą od wielu lat. "Niespełna roczny" pies pokryje sukę bez problemu. Jeśli tamci "hodowcy" tak nie sądzili, no to ja nie mam słów.
To nie "mieszanka wyszła" ale kundel. Wyprodukowano kundelki. A Kundelków dość mamy w schronach i po lasach itd. i to takich, że się serce kraje...i nie wiadomo któremu pierwszemu pomóc...
Ale już się nie odzywam.

Pies nie winien durnocie ludzi. Niech znajdzie dobry dom.[/QUOTE]

Ja wiem, że to kundel.. Ale ciocia z wujkiem wybrali właśnie tego psa.. teraz chce mu pomóc i znaleźć dobry dom. Bardzo chciałam żeby wzięli psa ze schroniska, nawet byłam tam z nimi, ale nie wybrali żadnego, bo szukali boksera i do tego szczeniaka..

Posted

Pies piękny, ale co do jego losów to chce mi się wyć. Począwszy na tym jak został poczęty (zgadzam się z Bea), to jak doczytałam, że ten pies teraz mieszka w kojcu na zewnątrz to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mam ogromny sentyment do bokserów (przed Therionem miałam najukochańszą sunię Herę
[*] ), nie rozumiem jak "zrozpaczeni" właściciele mogli wywalić tego psa z kanapy do budy.