Aleksa. Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 (edited) Hektor, częściej zwany Heniem, zawdzięcza swoją wyjątkową urodę rodzicom - to mix fila brasileiro i boksera. Ma ok. 3 lat ( ur. 26.05.10r.), jest wesołym, pogodnym i bardzo przyjacielskim chłopakiem. Psiak zna podstawowe komendy, które dobrze byłoby z nim powtarzać. Jest bardzo inteligentnym psem i szybko się uczy. Lubi dzieci, biega za piłkami (choć nie aportuje), bardzo dobrze znosi jazdę samochodem. Poprzedni właściciele są zrozpaczeni ale muszą oddać psiaka z powodów osobistych. Hektor może zamieszkać zarówno w mieszkaniu, jak i w domu z ogrodem - jednak z uwagi na krótką sierść powinien spać w domu (nie zostanie wydany do budy, ani na łańcuch). Osoby zainteresowane adopcją Hektora, proszę o kontakt na numer telefonu 510-516-082 bądź [email protected] Edited March 16, 2014 by Aleksandra95 Quote
bric-a-brac Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Cudowny jest! Olu, dlaczego chcą go oddać? Quote
Kamila Proc Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 no wlasnie, widac, ze dobry chlopak Quote
bea100 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 (edited) Tiaaa...pies piękny i niczemu nie winien...tylko mi nóż hodowcy się otwiera dla tego, co tak (celowo zapewne) sobie radośnie zmieszał te dwie rasy :mad: i zapewne po rodzicach bez uprawnień (i mogę mniemać, że ten brak uprawnień hodowlanych- nie bez przyczyny- co zazwyczaj bywa) taka radosna twórczość...ech, ludzie...ręce opadają... Edited February 1, 2014 by bea100 Quote
Aleksa. Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 [quote name='bric-a-brac']Cudowny jest! Olu, dlaczego chcą go oddać?[/QUOTE] Psiak przebywa u mojej ciotki. Mają go od szczeniaka-na początku był psem domowym, ale że wujek nie chciał potem psa w domu, wylądował na zewnątrz. Do tego musi mieszkać w kojcu, bo rozplątuje siatkę i zwiewa. Cioci jest strasznie żal, że musi go oddać, ale dla jego dobra musimy znaleźć mu dom, gdzie będzie mógł spać w domku- z ludźmi. Do tego teraz pracują znacznie więcej i Hektor ma krótsze spacery niż zawsze. Jest to cudowny psiak! A jak nastawiony na pracę z człowiekiem :loveu: [quote name='bea100']Tiaaa...pies piękny i niczemu nie winien...tylko mi nóż hodowcy się otwiera dla tego, co tak (celowo zapewne) sobie radośnie zmieszał te dwie rasy :mad: i zapewne po rodzicach bez uprawnień (i mogę mniemać, że ten brak- nie bez przyczyny) taka radosna twórczość...ech, ludzie...[/QUOTE] Wiesz, byłam z nimi wtedy w tej hodowli.. i mówili, że to wpadka, bo tatusiem został bardzo młody-niespełna roczny bokser i mówili, że nie sądzili, że on coś zdziała.. :/ Rodzice akurat byli rodowodowi, no ale mieszanka wyszła Quote
bea100 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 [quote name='Aleksandra95']...Wiesz, byłam z nimi wtedy w tej hodowli.. i mówili, że to wpadka, bo tatusiem został bardzo młody-niespełna roczny bokser i mówili, że nie sądzili, że on coś zdziała.. :/ Rodzice akurat byli rodowodowi, no ale mieszanka wyszła[/QUOTE] Jestem hodowcą od wielu lat. "Niespełna roczny" pies pokryje sukę bez problemu. Jeśli tamci "hodowcy" tak nie sądzili, no to ja nie mam słów. To nie "mieszanka wyszła" ale kundel. Wyprodukowano kundelki. A Kundelków dość mamy w schronach i po lasach itd. i to takich, że się serce kraje...i nie wiadomo któremu pierwszemu pomóc... Ale już się nie odzywam. Pies nie winien durnocie ludzi. Niech znajdzie dobry dom. Quote
Aleksa. Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 [quote name='bea100']Jestem hodowcą od wielu lat. "Niespełna roczny" pies pokryje sukę bez problemu. Jeśli tamci "hodowcy" tak nie sądzili, no to ja nie mam słów. To nie "mieszanka wyszła" ale kundel. Wyprodukowano kundelki. A Kundelków dość mamy w schronach i po lasach itd. i to takich, że się serce kraje...i nie wiadomo któremu pierwszemu pomóc... Ale już się nie odzywam. Pies nie winien durnocie ludzi. Niech znajdzie dobry dom.[/QUOTE] Ja wiem, że to kundel.. Ale ciocia z wujkiem wybrali właśnie tego psa.. teraz chce mu pomóc i znaleźć dobry dom. Bardzo chciałam żeby wzięli psa ze schroniska, nawet byłam tam z nimi, ale nie wybrali żadnego, bo szukali boksera i do tego szczeniaka.. Quote
Aleksa. Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 [quote name='Kamila Proc']wlasnie, i ma takie smutne oczka[/QUOTE] Taki jego urok :loveu: zawsze taką minkę ma :lol: Quote
Kamila Proc Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 no wiem, ale i tak mi sie robi ckliwie jak na niego patrze Quote
malagos Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Wygląda na taką poczciwą trąbę, bardzo kochaną... Quote
megi345 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Jest przecudowny,długo szukać domu nie będzie musiał ;-) Quote
Aleksa. Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Na razie brak zainteresowania :( Quote
Kamila Proc Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 kto sie zainteresuje poczciwa traba? Quote
UlaFeta Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Ten pies jest cudny.A co to za hodowla?To jacys "hodofcy'' od 7 bolesci,bo w normalnej to jest niedopuszczalne.A pozniej w "typie rasy"pelno w schronach.:-( Quote
Kamila Proc Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 mysle, ze szybko zostanie zauwazony Quote
Kamila Proc Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 ale na razie nawet na tym watku nikt go nie odwiedza Quote
paula82 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Pies piękny, ale co do jego losów to chce mi się wyć. Począwszy na tym jak został poczęty (zgadzam się z Bea), to jak doczytałam, że ten pies teraz mieszka w kojcu na zewnątrz to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mam ogromny sentyment do bokserów (przed Therionem miałam najukochańszą sunię Herę [*] ), nie rozumiem jak "zrozpaczeni" właściciele mogli wywalić tego psa z kanapy do budy. Quote
Kamila Proc Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 niestety, to kolejna rozpaczliwa historia Quote
Recommended Posts