Jump to content
Dogomania

Delikatny "pudelek" Koko,od 4 lat zyje w schronisku.Trojmiasto. Ma dom.

Recommended Posts

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rozmawialysmy-wydaje mi sie,ze to wspanialy dom dla pudla,pani bardzo zaangazowana w niedawno utraconego pieska.Nie wiem,czy to będzie Koko-to trudny pies i może nie sprostac oczekiwaniam.A chcemy,aby do tych panstwa trafil pies,nie tylko taki,ktory potrzebuje pomocy (bo wszystkie potrzebuja),ale także taki,z ktorym oni beda po prostu szcześliwi.Wiec pomożemy wyszukac takiego psa?

Posted

brazowa1 napisał(a):
Sasiadami z boksu Koko sa Ciapek i Marian.Dwa debilki.Chyba jedyne psy,ktore mnie szczerze nie lubia-ot tak, za nic.załozyc im watek,tak dla zgrywy?

Oooo juz na pewno je wydasz!!!JUz to widze ,,robaczku:):razz::razz:

Posted

brazowa1 napisał(a):
Rozmawialysmy-wydaje mi sie,ze to wspanialy dom dla pudla,pani bardzo zaangazowana w niedawno utraconego pieska.Nie wiem,czy to będzie Koko-to trudny pies i może nie sprostac oczekiwaniam.A chcemy,aby do tych panstwa trafil pies,nie tylko taki,ktory potrzebuje pomocy (bo wszystkie potrzebuja),ale także taki,z ktorym oni beda po prostu szcześliwi.Wiec pomożemy wyszukac takiego psa?

Ja mam wrażenie, że oni szukają klona swojego poprzedniego pieska.
Liczą na to, że będzie dokładnie taki sam. Zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i zachowanie....
Dlatego ja po śmierci mojego pudelka - nie zdecydowałam się na taką rasę:-(
Bałam się, że następny nie będzie repliką - bedzie po prostu sobą... Bałam się, że będę je cały czas porównywać.

Posted

tak,mysle,ze nadzieja,ze pies bedzie taki sam,gdzies jest...i pewnie w jakims schronisku,jest pies,ktory moglby zapelnic pustke po poprzedniku...tylko my o nim jeszcze nie wiemy.
Ale on nie bedzie taki sam,jak poprzedni przyjaciel...chociaz,kto wie?
Bo porownania sa i irytacja lekka,ze tamten byl taki wspanialy,a ten nie bardzo-ja tak mialam,bo zdecydowalam sie na taka sama rase.No i sie doigralam :diabloti:
ja mam ciagle w glowie takiego pudlo-pona,ktorego poznalam niedawno w Gdyni,ciemnodymny.Niesamowity pies...musze poprosic koleżanki z Gdyni o fotki.

• 4 weeks later...
Posted

Czy tego Koko nie można po prostu czesać, miałby długą, od czasu do czasu trochę przyciętą nożyczkami sierść. Można by użyć czegoś w rozpylaczu przeciw filcowaniu i pies nie miałby stresu.

Posted

mozna wszystko,każdego psa da rade nauczyc.Czesanie łap i glowy to bedzie poczatkowo masakra,ale wszystko da rade.Tylko czas i cierpliwość.Na nozyczki tez reaguje bardzo zle.Ale wiadomo,w domu,zrelaksowany pies,tu kłaczek-tam kłaczek-mozna.Tylko kto?

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

ale sedalinu można dać więcej - może to mniej szkodliwe niż narkoza? znam taki przypadek spaniela - musieli mu dawać tyle sedalinu że był nieprzytomny i nie walczył :cool3: