Bonsai Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 [quote name='bea100']A wpłata moja dotarła może?[/QUOTE] Dotarła, dziękuję. Tylko tak sobie myślę, że chyba rozliczę ją na ogólnym wątku przytuliskowym, bo inaczej ciężko będzie mi rozliczyć zakup smakołyków (od razu kupię ich więcej, żeby każdy psiak coś miał dla siebie). Czy tak może być? Quote
bea100 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Gdzie będzie rozliczenie- nie istotne dla mnie. Zależy mi by ten wielki dzieciak miał w tej ciasnocie swoją chwilę radości :) Quote
Bonsai Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 [quote name='bea100']Gdzie będzie rozliczenie- nie istotne dla mnie. Zależy mi by ten wielki dzieciak miał w tej ciasnocie swoją chwilę radości :)[/QUOTE] Będzie miał. Dziękuję. :) Quote
bea100 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Bonsai']Będzie miał. Dziękuję. :)[/QUOTE] To ja dziękuję i czekam na wieści smakołykowe :) Ciekawa jestem czy te smakołyki co wybrałyśmy to będą migiem na ząb i już ? ;) Quote
bea100 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Czy Syriusz był odrobaczany w przytulisku? Bo ma fajną karmę i szkoda, by miał do tego wspólników :roll: Quote
Bonsai Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 [quote name='bea100']Czy Syriusz był odrobaczany w przytulisku? Bo ma fajną karmę i szkoda, by miał do tego wspólników :roll:[/QUOTE] Nie był. :shake: Ja załatwiłam dziś tabletki na odrobaczenie Kamy, Zibiego, suni husky i jeszcze jednego małego psa, któremu być może się poszczęści, bo oni wyjeżdżają do zapsionych miejsc. Ale fakt, że wypadałoby odrobaczyć wszystkich... Quote
DONnka Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Bonsai, według moich danych karma dla Syriusza została dziś doręczona o godz. 10.53 :cool3: Czy możesz to potwierdzić ? A w sprawie odrobaczenia, zgadzam się w całej rozciągłości :) Quote
bea100 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Bonsai: a czy możesz zakupić tabletki na odrobaczenie Syriusza? Ja pokryję koszty- tylko mi napisz jakie koszty tabletek na tego "malucha" ;). Wpłaty na te tabletki mogę dokonać w przyszłym tyg. jak będę w banku (nie mam konta netowego) Quote
Bonsai Posted January 31, 2014 Author Posted January 31, 2014 Tak, Wojtek napisał mi smsa o 12:35, że karma dotrała - dziękujemy!!! Jutro będziemy w przytulisku. Co do tabletek, postaram się załatwić. Znajoma załatwiła mi dla tych psiaków które w ten weekend wyjeżdżają, tabletki w cenie hurtowej, ale niestety nie da rady załatwić ich więcej, bo to nie od niej zależy... Więc mogę kupić normalnie w lecznicy. Tylko nie wiem ile on może ważyć. 40 kg lekką ręką bym mu dała, ale nie wiem ile dokładnie. Quote
bea100 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Zakup w lecznicy i trudno jak nie da rady inaczej. On pewnie pod tym futrem jest chudy? Ale patrząc na wielkość to wg mnie bliżej 50kg... Quote
Bogusik Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Ile kosztuje 1tabl/10kg dehinel plus w lecznicy? Quote
mdk8 Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 cioteczki zajrzyjcie proszę http://www.dogomania.pl/forum/threads/250236-Kubraczki%2A-colibra%2A-ciuszki%2A-na-karm%C4%99-i-og%C5%82oszenia-do-9-02-2014-Godz-20-00 Quote
Bonsai Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 [quote name='bea100']Zakup w lecznicy i trudno jak nie da rady inaczej. On pewnie pod tym futrem jest chudy? Ale patrząc na wielkość to wg mnie bliżej 50kg...[/QUOTE] Faktycznie, może mieć około 50 kg... To kawał psa. :) [quote name='Bogusik']Ile kosztuje 1tabl/10kg dehinel plus w lecznicy?[/QUOTE] Dopytam jeszcze dziś i napiszę. Dziś Syriusz miał okazję spotkać się z innym psem, małym kundelkiem. Bardzo pozytywnie się zachowywał, maluch się go wyraźnie bał i powarkiwał, ale Syriusz zapraszał go do zabawy - i to nawet całkiem delikatnie traktując malucha. Quote
bea100 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 [quote name='Bonsai']... Dopytam jeszcze dziś i napiszę. ...[/QUOTE] Dzięki- to czekam :) Quote
bea100 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Czekam na podanie mi kwoty za te tabletki dla Syriusza... Quote
bea100 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 OK to skoro obiecanej kwoty nie ma, to wpłacę jutro (bo jestem rano w banku) 50zł na tabletki dla Syriusza. U mnie w lecznicy koszt Dehinel Plus to 10zł/tabl. A jeśli uda się odrobinę taniej- będzie na paróweczki by ładnie w nich połknął te tabletki ;) Quote
rutta Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Bonsai jest chyba jeszcze w trasie Kalisz - Łódź - Warszawa (jeśli dobrze ją zrozumiałam :)), na pewno napisze. Quote
Bogusik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='bea100']OK to skoro obiecanej kwoty nie ma, to wpłacę jutro (bo jestem rano w banku) 50zł na tabletki dla Syriusza. U mnie w lecznicy koszt Dehinel Plus to 10zł/tabl. A jeśli uda się odrobinę taniej- będzie na paróweczki by ładnie w nich połknął te tabletki ;) bea100 wstrzymaj się jeszcze z przelewem.Dziewczyny maja dzisiaj urwanie głowy,więc trzeba spokojnie poczekać.Na wątku zbiorowym psiaków z G. doczytałam,że zmienia się wet i ma być jutro w przytulisku.Może on coś w tej sprawie zaradzi...? Pytałam o cenę tabletki,bo mogę zamówić znacznie taniej.Zamówiłabym 2 op.po 10tabl. więc jeszcze by zostało dla innych piesków.Pozostawiam do spokojnego rozważenia... Link do zamówienia: http://www.manitera.de/tierarzneimittel/praparate-fur-hunde/praparate-zur-entwurmung/dehinel-plus-flavour-10-tabletten Quote
Bonsai Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Przepraszam, ale nie miałam kiedy napisać. Dziś do przytuliska przyjeżdża nowy wet. Wojtek się z nim spotka. Poprosiłam go, żeby zapytał o odrobaczenie jakimiś lepszymi tabletkami, najlepiej na koszt gminy ;) a jeśli nie to chociaż żeby załatwił to taniej. Da mi dziś znać co wynikło z tej rozmowy i wizyty. Quote
bea100 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 OK- wczoraj mnie tu już nie było i dzisiaj rankiem też nie- syn był w banku więc w każdym razie rano dla Syriuszka poleciało ode mnie dzisiaj 50zł. Jutro powinny być na koncie. To jest kasa na jego wydatki. Jeśli się uda odrobaczyć Syriusza na koszt gminy- lub taniej- byłoby doskonale :)- dajcie mi znać- to czekam na wieści w takim razie :) Quote
Bonsai Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Dziś w przytulisku był nowy weterynarz, Wojtek pytał go o odrobaczenie - powiedział, że zrobi to wieloskładnikowymi tabletkami. Wojtek odniósł pozytywne wrażenie odnośnie weta, wydawał się zainteresowany pomocom tym psom. Wojtek zauważył, że Syriuszowi dziś z dziąseł leciała krew. Podejrzewam, że to od wędzonej kości, jaką mu daliśmy jako smakołyk, ale trzeba to sprawdzić. Znam przypadek psa ze schroniska, który przez kilka lat żył z patykiem, kością czy czymś tam (po wyciągnięciu było to trudne do zidentyfikowania) w jamie ustnej z przelotem do jamy nosowej przez kilka lat. Quote
Recommended Posts