bea100 Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Jest info na ogólnym, że Syriusz już w DS. Czekamy na więcej informacji... Quote
Mortes Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 [FONT=georgia]Uciekła Rudzia, która kilka dni temu została [/FONT][FONT=georgia]wyadoptowana[/FONT][FONT=georgia] z Kielc do Poznania...[/FONT] [FONT=georgia]Prosimy o pomoc!!!!!! okolice Poznania: Kicin, Zieliniec, Gruszczyn...[/FONT] Quote
DONnka Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 [quote name='bea100']Jest info na ogólnym, że Syriusz już w DS. Czekamy na więcej informacji... Serio ??? :crazyeye: To szybciorem domek się trafił ;) Dajcie więcej info :modla: Quote
Marycha35 Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Wiadomo tylko, że pani z gminy domkiem zachwycona... Ma być tam wizyta PA. Quote
mdk8 Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Marycha35 napisał(a):Wiadomo tylko, że pani z gminy domkiem zachwycona... Ma być tam wizyta PA. z tym "zachwytem pani z gminy " to byłabym ostrożna. Cieszą się,że jeden pies z głowy. Mam nadzieję,że jednak dobrze trafił ale uspokoję się dopiero po dobrych wieściach po wizycie PA. Quote
Bonsai Posted March 4, 2014 Author Posted March 4, 2014 To była niestety adopcja gminna, a tym nie ufam. Będziemy ciągnąć za język urzędników, ale nie mamy tak naprawdę żadnej gwarancji, że Syriusz trafił w dobre ręce. I w sumie nie mamy też podstawy prawnej, by kontrolować warunki... Zrobimy, co się da, by się dowiedzieć w jakie warunki trafił, ale mamy bardzo ograniczone pole do popisu. :shake: Quote
Marycha35 Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 To wkurza najbardziej!!! Jak budy przyjąć mieli podarowane to chętnie, a teraz "gmina" się rzuca, że info poufne... Quote
bea100 Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Zawiodłam się tu na całej linii. Tyle czasu prosiłam. Syriusz nie został odrobaczony. Nie został też odpchlony. Jest w DS i nie musimy się dowiedzieć gdzie trafił. Patrząc na jego gabaryty, mogę mniemać, że trafił do pilnowania na wiejski łańcuch. A robale razem z nim. I zapewne takiej ocieplonej porządnej budy też nie doświadczy. Serce mi się pokrajało. Już pisałam na ogólnym, ale jeszcze raz napiszę na prawidłowym wątku: nie chcę zwrotu kasy na odrobaczenie Syriusza, niech wpadnie do ogólnego worka psiaków z G. Quote
bea100 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 (edited) Zawiodłam się tu na całej linii. Tyle czasu prosiłam. Tak mi zależało. Niestety Syriusz nie został odrobaczony. Nie został też odpchlony. Jest w DS i nie musimy się dowiedzieć gdzie trafił. Oczywiście o to nie mam żadnych pretensji, wiadomo. Patrząc na jego gabaryty, mogę mniemać, że trafił do pilnowania na wiejski łańcuch. A robale zostaną razem z nim. I zapewne takiej ocieplonej porządnej budy na jaką się zrzucałam na bazarku budowym- też nie doświadczy. Ot, taki zwykły los gminnego wielkiego owczara Syriusza... Serce mi się pokrajało. EDIT Już pisałam na ogólnym, ale jeszcze raz napiszę na prawidłowym wątku: nie chcę zwrotu kasy jaką przeznaczyłam na odrobaczenie Syriusza, niech wpadnie do ogólnego worka psiaków z G. Edited March 5, 2014 by bea100 Quote
Bonsai Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 Powtórzę post z wątku ogolnego: Bardzo mi przykro, że wyszło jak wyszło i że czujesz do nas żal. Nie taki był zamierzony efekt. Chcieliśmy dobrze. Nie chciałam wydawać Waszych pieniędzy nieefektywnie, np. na odrobaczenie, skoro weterynarz zarzekał się, że to zrobi w najbliższym czasie. Z poczucia odpowiedzialności nie chciałam tych pieniędzy wydać w ciemno. Próbowaliśmy się z nim kontaktować, ale to naprawdę nie jest takie proste zadanie, jakby mogło się wydawać. A jeżeli trafił źle, to jednorazowe odrobaczenie i odpchlenie niewiele mu pomoże - to jest smutna prawda. Ale bądźmy dobrej myśli. Wojtek mówił, że Syriusz mieszka w domu z dużym obejściem... Możliwe, że w końcu może swobodnie biegać. Zobaczymy co uda nam się dowiedzieć. Naprawdę, mi Syriusz też jest bardzo bliski. To genialny pies. Quote
Marycha35 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Bonsai jak tylko dacie radę, looknijcie jak ten psiak trafił, jak jest traktowany. Może ludzie ok jednak. Quote
Recommended Posts