Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=georgia]Uciekła Rudzia, która kilka dni temu została [/FONT][FONT=georgia]wyadoptowana[/FONT][FONT=georgia] z Kielc do Poznania...[/FONT]

[FONT=georgia]Prosimy o pomoc!!!!!!
okolice Poznania: Kicin, Zieliniec, Gruszczyn...
[/FONT]

Posted

[quote name='bea100']Jest info na ogólnym, że Syriusz już w DS.
Czekamy na więcej informacji...

Serio ??? :crazyeye:
To szybciorem domek się trafił ;)
Dajcie więcej info :modla:

Posted

Marycha35 napisał(a):
Wiadomo tylko, że pani z gminy domkiem zachwycona... Ma być tam wizyta PA.

z tym "zachwytem pani z gminy " to byłabym ostrożna. Cieszą się,że jeden pies z głowy.
Mam nadzieję,że jednak dobrze trafił ale uspokoję się dopiero po dobrych wieściach po wizycie PA.

Posted

To była niestety adopcja gminna, a tym nie ufam. Będziemy ciągnąć za język urzędników, ale nie mamy tak naprawdę żadnej gwarancji, że Syriusz trafił w dobre ręce. I w sumie nie mamy też podstawy prawnej, by kontrolować warunki... Zrobimy, co się da, by się dowiedzieć w jakie warunki trafił, ale mamy bardzo ograniczone pole do popisu. :shake:

Posted

Zawiodłam się tu na całej linii. Tyle czasu prosiłam. Syriusz nie został odrobaczony.
Nie został też odpchlony.
Jest w DS i nie musimy się dowiedzieć gdzie trafił. Patrząc na jego gabaryty, mogę mniemać, że trafił do pilnowania na wiejski łańcuch. A robale razem z nim. I zapewne takiej ocieplonej porządnej budy też nie doświadczy.

Serce mi się pokrajało.

Już pisałam na ogólnym, ale jeszcze raz napiszę na prawidłowym wątku: nie chcę zwrotu kasy na odrobaczenie Syriusza, niech wpadnie do ogólnego worka psiaków z G.

Posted (edited)

Zawiodłam się tu na całej linii. Tyle czasu prosiłam. Tak mi zależało. Niestety Syriusz nie został odrobaczony.
Nie został też odpchlony.
Jest w DS i nie musimy się dowiedzieć gdzie trafił. Oczywiście o to nie mam żadnych pretensji, wiadomo.
Patrząc na jego gabaryty, mogę mniemać, że trafił do pilnowania na wiejski łańcuch. A robale zostaną razem z nim. I zapewne takiej ocieplonej porządnej budy na jaką się zrzucałam na bazarku budowym- też nie doświadczy. Ot, taki zwykły los gminnego wielkiego owczara Syriusza...

Serce mi się pokrajało.

EDIT
Już pisałam na ogólnym, ale jeszcze raz napiszę na prawidłowym wątku: nie chcę zwrotu kasy jaką przeznaczyłam na odrobaczenie Syriusza, niech wpadnie do ogólnego worka psiaków z G.

Edited by bea100
Posted

Powtórzę post z wątku ogolnego:

Bardzo mi przykro, że wyszło jak wyszło i że czujesz do nas żal. Nie taki był zamierzony efekt. Chcieliśmy dobrze. Nie chciałam wydawać Waszych pieniędzy nieefektywnie, np. na odrobaczenie, skoro weterynarz zarzekał się, że to zrobi w najbliższym czasie. Z poczucia odpowiedzialności nie chciałam tych pieniędzy wydać w ciemno. Próbowaliśmy się z nim kontaktować, ale to naprawdę nie jest takie proste zadanie, jakby mogło się wydawać.
A jeżeli trafił źle, to jednorazowe odrobaczenie i odpchlenie niewiele mu pomoże - to jest smutna prawda.

Ale bądźmy dobrej myśli. Wojtek mówił, że Syriusz mieszka w domu z dużym obejściem... Możliwe, że w końcu może swobodnie biegać. Zobaczymy co uda nam się dowiedzieć. Naprawdę, mi Syriusz też jest bardzo bliski. To genialny pies.