Laverna Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Musisz uważac na pare rzeczy - po pierwsze, przednie łapy muszą być prostopadle do ziemie, ogon golden ma na równi z linią grzbietu, wiec eksponujesz go za wysoko. Bedziesz musiała uwydatniać jej tylne kątowanie, wiec zawsze możesz jedną tylną łapę odstawić bardziej do tyłu ( tą od sędziny). Nawet tutaj mało kto będzie Ci doradzać jak wystawiac psa, przeciez zawsze to jakaś konkurencja, masz doświadczonego hodowcę, najlepiej z nim to przedyskutuj. Fajnie że ćwiczysz z psem! powodzenia [quote name='Wiza'] Nasza nowiutka poza :D Quote
Alter Idem Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Laverna napisał(a):Bedziesz musiała uwydatniać jej tylne kątowanie, wiec zawsze możesz jedną tylną łapę odstawić bardziej do tyłu ( tą od sędziny). A skad pomysl, ze "odstawienie jednej tylnej lapy bardziej do tylu" wyeksponuje katowanie ? Quote
Wiza Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Ogon trzymam dobrze, przednie łapy wiem ale z tym psem to trudno idzie bo ona je spowrotem odstawia a tylne kątowanie dziwnie tylko na foytkach wygląda jak patrze na ustawienie too te kąty w relu lepiej wyglądają A wystawiamy sie na razie w Ustroniu i w Krakowie Quote
Gazuś Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ogonek trzymasz troche za wysoko. Z tym odciąganiem to ja się nie zgadzam - trzeba przedewszystkim pamiętać, że łapy mają być prostopadle do podłoża. Przednie poleciały jej troszkę do przodu i wyszedł 'trapezik' Quote
aga616 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ogon powinien teoretycznie równo z linią grzbietu, z przednimi łapami mam ten sam problem - bardzo często są za bardzo do przodu, ale ćwiczymy:eviltong: Quote
amokk Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Gazuś napisał(a):Ogonek trzymasz troche za wysoko. Z tym odciąganiem to ja się nie zgadzam - trzeba przedewszystkim pamiętać, że łapy mają być równoległe do podłoża. Przednie poleciały jej troszkę do przodu i wyszedł 'trapezik' Kasia, lapy rownolegle do podloza?? :) Quote
Gazuś Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Tfu, tfu tfu! Ale ze mnie matematyczka! Oczywiście - prostopadle. Quote
Toller Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Gazuś napisał(a):Tfu, tfu tfu! Ale ze mnie matematyczka! Oczywiście - prostopadle. Hihih, sama też się zawsze tak mylę :evil_lol: :lol: Quote
Dominika i Porto Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 He he równoległe ale się uśmiałam :) mój pies też najchętniej pokazywał by się z łapami ułożonymi równolegle i w pozycjii horyzontalnej :) atu trzeba prostopadle łapy trzymać :) Quote
Paula&Goofi Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Witajcie ! Mam pytanie... Będę uczyć się wystawiać labradory i chciałam zapytać czy jeśli suka będzie miała powiedzmy 60 cm, a w wzorcu jest od 54-56 cm będzie odbiegała od wzorca? Czy jest jakaś granica czy coś? Czekam na odpowiedzi! Quote
Gazuś Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Skoro wzorzec dopuszcza do 56 a suka ma 60, to chyba jasne, że od wzorca odbiega ;-) Quote
Dominika i Porto Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Hmm chyba sama sobie odpowiesz na pytanie :))) jesli nie 54-56 to nie wzorcowa ..... Ale zasadniczo tego aż tak nie widać zresztą pomiaru psa powinno się dokonać specjalną miarką a centymetrem wychodzą czasem inne wyniki. Quote
Paula&Goofi Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Rozumiem dzięki ;) Spytałam bo myślałam że może być coś takiego że np. dopuszcza się 2 cm w góre i w dół od wzorca... Serdeczne Dzięki! ;) Quote
Paula&Goofi Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ja jestem w trakcie nauczania ślicznej Labki :) Straszny łakomczuch z niej :D Kilka fotek : Skomentujcie je prosze :D Quote
madalenka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Pilnuj lapek, szczegolnie przednich, zeby byly rownolegle (tylne chyba nie musza byc). I prostopadle do podloza.;) Quote
Paula&Goofi Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 madalenka napisał(a):Pilnuj lapek, szczegolnie przednich, zeby byly rownolegle (tylne chyba nie musza byc). I prostopadle do podloza.;) Bardzo dziękuje za wskazówki ;) Nie dziwcie się dopiero 2 razy się spodkałam z tą labką :) Jeszcze musimy sporo przećwiczyć ;) A przede wszystkim Kłus ;) Quote
cuciola Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 na klusik dobrze jest wprowadzic sobie komende: my mamy dlugie ruuuuun :) Quote
Paula&Goofi Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 cuciola napisał(a):na klusik dobrze jest wprowadzic sobie komende: my mamy dlugie ruuuuun :) Jak z nią robie kłusik mówie "KŁUS" i powtarzam ;) Quote
s.bourignon Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Wizo - ja myślę, że powinnaś trochę bardziej opuścić rękę ze smakołykiem, tak by głowa Twojego psa nie była pionowo w górę, tylko bardziej w poziomie. ;) Ale ogólnie fajnie wygląda, szkoda, że ma tak spadziste kątowanie tyłu (z przodu zresztą też), ale ona ma czas... Acha i wydaje mi się, żebyś trochę poluzowała ringówkę, tak by leżała na barkach. :D Quote
Alter Idem Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 s.bourignon napisał(a): Ale ogólnie fajnie wygląda, szkoda, że ma tak spadziste kątowanie tyłu (z przodu zresztą też), ale ona ma czas... Aaaaaaa..., widze, ze i Ty nalezysz do "specjalistow", ktorzy, NIE PYTANI zreszta, lubuja sie w obrabianiu psow bliznich ...... :shake: Quote
Sonika Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Alter Idem napisał(a):Aaaaaaa..., widze, ze i Ty nalezysz do "specjalistow", ktorzy, NIE PYTANI zreszta, lubuja sie w obrabianiu psow bliznich ...... :shake: A ja myślę, ze takie uwagi nie zaszkodzą. Wiza się pewnie nie obrazi, bo i tak wie, ze to jest opinia amatora. Ja czasami lubie wiedzieć co myslą o moim psie miłośnicy goldenów, ktorzy znają wzorzec. Też dam w najbliższym czzasie zdjęcie i ocenicie. Na nikim sie nie wzorowałam, Lukas nigdy na wystawy nie bedzzie jezdzil, wiec postawa bedzie pewnie tragiczna. :lol: Quote
aga616 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Raptuskowy na ostatniej wystawie w Ustroniu: coraz lepiej nam to stanie wychodzi:eviltong: Quote
Recommended Posts