Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:niewiem:Proszę o radę jakich argumentów mam uzyć tłumacząc:agrue: sąsiadowi, że aby nauczyć szczeniaka czytości w domu to nie wkładanie jego mordki w odchody i wyrzucanie go na dwór.

Sasiad twierdzi, że tak mu radził jakiś treser :shake: :stupid: i już dwa psy (jamnikopodobnego i owczarka niemieckiego) w ten sposób nauczył czystości, teraz planuje nabycie kolejnego psa (owczarek niemiecki - BINGO zdechł ze starości) i boję się, że w ten sam sposób będzie "szkolił" tego szczeniaczka:errrr:.
Ja mu opowiadam o innych - bardziej humanitarnych - metodach, np w jaki sposób ja uczyłam Zoję czystości, ale żadnemoje argumenty do niego nie trafiają.

• 1 month later...
Posted

Powiedz mu,ze moze doprowadzic do tego, ze pies po narobieniu sam bedzie wkładał mordke w odchody a czystosci sie nie nauczy.
(Taką sytuacje opisywał już w swojej książce Smyczyński 30 lat temu)

Posted

Ja znam taki dowcip, jak facet po zastaniu kałuży wkładał psu pysk w kałużę i wyrzucał go przez okno, po czym pies na widok właściciela nauczył się wkładać pysk w kałużę i wyskakiwać przez okno...

Niestety, są ludzie, którzy "wiedzą swoje" i żaden argument do nich nie trafi. Może gdyby powiedział to jakiś autorytet, to by trafiło. Może daj sąsiadowi jakiś artykuł w gazecie o uczeniu psa czystości? Czasem jest tak, że jak ktoś coś mówi to nieważne, ale jak "w gazecie napisali", to co innego... Było chyba w którymś "Moim Psie".

• 2 months later...
Posted

Ja uważam, że ten facet nie zmieni swojego zdania. Pewnie uważał, że skoro takie traktowanie przynosi oczekiwane rezultaty to po co zmieniać coś co jest dobre. Nie będzie mu się chciało bawić w niańczenie i na pewno Cię nie posłucha. Szkoda, że są tacy ludzie i, że posiadają psy, które potem mszczą się na całym świecie. Tak było jest i będzie.

Apropo tego kursu darmowego w internecie. Nie podoba mi się on. Strasznie rzadko przychodzą maile i nie ma w nich nic konkretnego. Są krótkie i ogólnikowe, jeszcze rzadnych porad nie dostałam a minęło już kilka dni. Szkoda, że nie można dostać całego kursu naraz.

pozdrawiam

Posted

Można postraszyć kogoś takiego trochę i mówić np. że jest taka choroba, którą może dostać pies od maczania nosa w moczu. Że ta choroba jest droga w leczeniu i że mówi tak wet. Często wyjścia finansowe bardziej do ludzi trafiają...

Posted

[quote name='Anuśka']Apropo tego kursu darmowego w internecie. Nie podoba mi się on. Strasznie rzadko przychodzą maile i nie ma w nich nic konkretnego. Są krótkie i ogólnikowe, jeszcze rzadnych porad nie dostałam a minęło już kilka dni. Szkoda, że nie można dostać całego kursu naraz.
[/quote]

Nie ma czego żałować.
Po kursie dostaniesz jeszcze parę reklam.