Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elurin']Hehe, ja mam 8 świń do końca sierpnia plus trzy do weekendu. I może jeszcze czwarta przyjedzie...Da się żyć.
U mnie w 100 żyją w miarę szczęśliwie 4 świnki, ale mam zamiar za miesiąc zafundować im 120-kę. Większych chyba nie ma (przydałaby się 150-ka...).[/quote]

Dla mnie szczytem możliwości jest 100-ka. Na większą klatkę miejsca nie mam. No chyba, że kiedyś zmienię mieszkanie :roll: . Mówisz, że 4 mogą sobie żyć... Hmmm... Trzeba to przemyśleć ;)

[B]Elurin[/B]... chcesz powiedzieć, że w 100-tce masz zamiar trzymać 12 prośków :crazyeye:. Ja wiem, że tylko na chwilę, ale i tak jestem w szoku ;)

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aniuś'][B]Elurin[/B]... chcesz powiedzieć, że w 100-tce masz zamiar trzymać 12 prośków :crazyeye:. Ja wiem, że tylko na chwilę, ale i tak jestem w szoku ;)[/quote]

A w którym miejscu ja to napisałem???
4 moich chłopców jest w 100-ce, Balbinka z dziećmi w pożyczonej 80-ce, 3 samczyki laboratoryjne w pobercikowej 60-ce. I mam jeszcze awaryjną 60-kę, pustą.
Nie jestem sadystą, no! Czuja się dotkniony!;)

A wracając do tematu - przejrzałem wątek na Maluchach. Na razie masz przewagę - doświadczenie plus odległość.
Bebebe - kontratakuj, proszę!

Posted

[quote name='Elurin']A w którym miejscu ja to napisałem???
4 moich chłopców jest w 100-ce, Balbinka z dziećmi w pożyczonej 80-ce, 3 samczyki laboratoryjne w pobercikowej 60-ce. I mam jeszcze awaryjną 60-kę, pustą.
Nie jestem sadystą, no! Czuja się dotkniony!;)
[/quote]

No już... nie czuj się dotknięty. Pliiis... Proszę o wybaczenie :razz:
Ja zapytałam - ile prośków może żyć w 100-tce. Ty napisałeś, że możesz mieć niedługo ich 12. Resztę sobie dopowiedziałam. Myślałam, że może jakieś pięterka masz czy cuś...
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina ;)

Posted

No tak, tyle się tu działo, a mnie nie było, jakbym chciała z góry skazać się na porażkę :shake:
Co do odległości, to jasne, że nie mam żadnych szans :mad: no, chyba, że atutem będzie odległość np. do... czeskiej granicy albo Krakowa, hmmmm, a najlepiej do Będzina albo do Bytomia. Tam mam naprawdę blisko :eviltong:
Co do doświadczenia pozostawiam to Waszej ocenie, a właściwie Twojej, Elurin, bo przecież Ty tu rządzisz :cool3: prezesuniu.
Co do warunków - ogródek, a w nim trawka zielona oraz liście malin i porzeczek, a w mieszkaniu klatka 70 połączona na stałe z drewnianym okratowanym wybiegiem o wymiarach 115x50 (?), coś koło tego, nie mogę teraz zmierzyć.
Dobra, dosyć tego ble ble i zachwalania własnej kandydatury, do rzeczy: najmniej chodzi tu o zaspokojenie moich aspiracji z posiadania Andzi, a najbardziej o jej dobro. Jeśli z jakiegokolwiek powodu, bez wnikania w szczegóły uznasz, że Andzia powinna iść do kogoś innego, nie ma sprawy, chociaż nie ukrywam, że baaaaaaardzo bym chciała jej zapewnić domeczek. I z całą pewnością to będzie bardzo dobry domeczek.
No ale Andzia jest tylko jedna, a "cymbalistów było wielu". Kto zostanie Jankielem? :lol:
Aha, jeśli chodzi o to kto był pierwszy, to z całą pewnością to byłam ja :multi:

Zasadzkas, świnek wygląda, jakbyś go uprała w pralce i się sfilcował :evil_lol:
Wrzuć go teraz do płynu z lanoliną, a wełna wróci do normy. Tylko bez wybielacza optycznego! Bo wypłowieje.

Posted

Właśnie wycięłam mu kołtuny na pupie i przy tylnych nóżkach. Jeszcze kąpiel i czesanie, tylko dzisiaj dość chłodno i on jeszcze w nowym miejscu, więc chyba dziś mu daruję. Jest taki przyjacielski, pochodzi, wchodzi na Ciebie i zadziera główkę

Posted

Bebebe - pamiętam! A moim 3 młodszym świnkom Cebion smakuje! Tylko Bercik, rzecz jasna, ma swoje zdanie...protestant jeden;)
No to mamy znowu remis - Aniuś doświadczenie+bliskość, Bebebe doświadczenie+ogródek.
A może tak - Aniuś weźmie Andzię, a Bebebe tę rozetkę z Jordanowa? O, tę: [URL]http://allegro.pl/item221197800_oddam_swinka_morska_z_akwarium_rozetka_.html[/URL]
Żeby prośki daleko nie jeździły?
Inna sprawa, że zeszłej zimy wiozłem 4 świnki do Konina...

Posted

[quote name='Elurin']No to mamy znowu remis - Aniuś doświadczenie+bliskość, Bebebe doświadczenie+ogródek.
A może tak - Aniuś weźmie Andzię, a Bebebe tę rozetkę z Jordanowa? [/quote]

Hmmm... Mnie takie rozwiązanie pasuje :razz: . Ale nie wiem co na to Bebebe...

Aniuś - Andzia... Pasuje ;)

Posted

No, no, Elurin przyznaj się, że chcesz mieć Andzię na oku? :eviltong:
Napisałam do tego gostka z Allegro, żeby się dowiedzieć w jakim wieku jest świnka. Ale obawiam się, że nic z tego nie będzie, bo jak wiecie ja muszę mieć świnkę-dziecko. I to nie dlatego, że takie jest moje widzimisię, tylko dlatego, że kolejna dorosła świnka z charakterem grozi u mnie wybuchem :crazyeye:
Przecież nawet chłopaków-laborków chciałam wziąć i kastrować, żeby tylko były to malutkie dzieciaczki. I bardzo się cieszę, że wszystkie chopce poszły w świat bez użycia noża. Bardziej, niż Wam się może wydawać :multi:

Posted

[quote name='bebebe1']No, no, Elurin przyznaj się, że chcesz mieć Andzię na oku? :eviltong:[/quote]
Przyznaję się. Bez bicia. Świnka jest tak urocza, że ciężko mi będzie ją oddawać. Wiem, że muszę, nie mogę trzymać jeszcze 2 prośków, ale żal...

Posted

Elurin no jak dla mnie przesadzasz z tym castingiem calym..
bebebe1 byla pierwsza, z jasnych powodow musi miec mala dziewuszke- nie wiadomo kiedy taka mala znowu bedzie, ma ogrod, swietne warunki w domu, towarzystwo dla swinki ...
Anius przeciez moze poczekac, sa teraz 3 rozetki to adopcji ok roczne- nie namowisz meza, nie da sie?

[U]Anius Chrupka ma dom, wiec musisz szukac innej swinki, przykro mi bardzo.. [/U]

Posted

Invictus - może i trochę przesadzam, ale zależy mi na jak najlepszym domku dla tej świnki.
No właśnie...świnki...podejrzałem dziś prośki i wyszło mi, że Andzia to Andziej:oops: Jest, owszem, dziewoja (tak myślę...:oops:), ale trikolor, ta:
[IMG]http://img520.imageshack.us/img520/3452/44098688qr2.jpg[/IMG]
Julcia:lol:
Płeć znaczy nadal niepewna...
Karena - klatki doszły, odebrałem. Oczywiście poczta urwała róg jedej kuwety:angryy:, na szczeście da się przykleić. Że też nigdy nie może paczka dojść bezproblemowo:angryy:
Dzisiejsze fotki rodzinki:
Maluchy przy jedzeniu:
[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/8312/63286846vq2.jpg[/IMG]
Mamuśka:
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/5002/56183304wf5.jpg[/IMG]
I Andziej:
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/6128/54061444ww0.jpg[/IMG]

Posted

Ja oczywiście chętna bym była na Julcię... Choć Andziej bardziej kolorystycznie mi się podoba ;)
Tyle, że już nie jestem pewna czy Bebebe nie ma tu nadal pierszeństwa ;). No i czy Julcią też będzie zainteresowana... :razz:

Posted

[quote name='invictus hilaritas']Elurin no jak dla mnie przesadzasz z tym castingiem calym..
bebebe1 byla pierwsza, z jasnych powodow musi miec mala dziewuszke- nie wiadomo kiedy taka mala znowu bedzie, ma ogrod, swietne warunki w domu, towarzystwo dla swinki ...
[/quote]
Dzięki Invictus za zrozumienie, Ty jedna doceniłaś moje walory ;)
Cóż, kiedy ostatnie słowo należy do właściciela. A właściciel, jak się okazuje nie potrafi odróżnić chłopca od dziewczynki :oops: Nie chodziło się na biologię, oj nie chodziło :eviltong:
Haha, dla mnie z największą przyjemnością może być Julka, byle tylko nie okazała się Julkiem :oops:

Posted

[quote name='bebebe1']Dzięki Invictus za zrozumienie, Ty jedna doceniłaś moje walory ;)
Cóż, kiedy ostatnie słowo należy do właściciela. A właściciel, jak się okazuje nie potrafi odróżnić chłopca od dziewczynki :oops: Nie chodziło się na biologię, oj nie chodziło :eviltong:
Haha, dla mnie z największą przyjemnością może być Julka, byle tylko nie okazała się Julkiem :oops:[/quote]
Bebebe - jak bezbłędnie rozpoznasz płeć u 3 (słownie trzech) 2-tygodniowych świnek, to masz u mnie skrzynkę browca:evil_lol:.
Weci mylą płeć nawet dorosłych świnek, a Wy tu ode mnie oczekujecie jakiejś wszechwiedzy...;)
Bebebe - zaczynam skłaniać się ku Twojej ofercie...Ten ogródek mnie przekonuje.

Posted

[quote name='Elurin']Bebebe - jak bezbłędnie rozpoznasz płeć u 3 (słownie trzech) 2-tygodniowych świnek, to masz u mnie skrzynkę browca:evil_lol:.
[/quote]
Myślę, że z całą pewnością zaoszczędziłeś właśnie równowartość skrzynki browca :lol:

[quote name='Elurin']
Weci mylą płeć nawet dorosłych świnek, a Wy tu ode mnie oczekujecie jakiejś wszechwiedzy...;)
[/quote]
Niedawno pisałam Wam, jak poszłam do weta z 4-letnim (!) samczykiem i zapytałam go o płeć mojego zwierzaka, a gostek na mnie taaakie oczy :crazyeye:

[quote name='Elurin']
Bebebe - zaczynam skłaniać się ku Twojej ofercie...Ten ogródek mnie przekonuje.[/quote]
:bigcool:

A może będzie tak, jak pisze Aniuś, że świnkokobiety okażą się dwie i będzie po kłopocie :)

Posted

Elurin,świnki sa twoje i ty decydujesz,ale....przypomnij sobie ile zrobiła Bebebe na watku świnkowym - słynne porady Bebebe, cierpliwie, chociaż była pytana po raz kolejny o to samo...
Jest to wg mnie dodatkowy atut Bebebe...I jeszcze jeden-jest ekspertem od świnek...I do makabry należy....

Uśmiechnełam sie tylko czytając o kłopotach z rozpoznaniem płci..
Oj,prezesuniu,prezesuniu..

Posted

Oczekiwanie na nową koleżankę w słynnym już ogródku (gdybym wiedziała, że będzie podlegał ocenie, to bym upozowała bardziej fotogeniczny kawałek trawki) :eviltong:
[URL="http://img72.imageshack.us/my.php?image=dsc00262li7.jpg"][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/192/dsc00262li7.th.jpg[/IMG][/URL]
A tutaj Bronka w dwóch odsłonach:
odsłona pierwsza - być kobietą
[URL="http://img292.imageshack.us/my.php?image=hpim2247yr2.jpg"][IMG]http://img292.imageshack.us/img292/2269/hpim2247yr2.th.jpg[/IMG][/URL]

Odsłona druga - fryzurka typu schody, schody, schody, czyli musical po polsku :):
[U][URL=http://img254.imageshack.us/my.php?image=1007223ay2.jpg][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/1516/1007223ay2.th.jpg[/IMG][/URL][/U]
Bronka wybacz! Nie wezmę już nożyczek do ręki.

P.S. Dzięki za wszystkie słowa uznania :)

Posted

bebebe, właśnie się zastanawiałam, czy Jasia nie obciąć, co by mógł ładnie odrosnąć, jak nabierze formy. Dzięki, rozwiałaś moje wątpliwości jedną fotką. Nożyczki ostre mam, chłopaki jutro znów u mnie, więc zrobimy mu nową fryzurę

Posted

Neris - odezwał się do mnie opiekun tego 4-letniego prośka. Zgadza się! Będziesz miała 2 świnie!
Bebebe - teraz to chyba poczekamy aż płeć będzie pewna. Wybierzecie sobie świnki. Ty masz pierwszeństwo...:eviltong:
A prosiątka prześliczne! Bronka wygląda całkiem, całkiem. ale ja mam podobno spaczony gust:evil_lol:

Posted

Tego co wygląda jak Koncjusz?

Czy to ma w takim razie nastąpić w sobotę czy czekamy? Bo ja następnym razem będę w Warszaie 14 sierpnia. Nieruchawa jestem mocno...