pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 do reklamacji potrzebny jest paragon a nie pudełko :) Quote
Ania z Bytomia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [/quote]Cześć Czytałem o Twojej sytuacji. Nie obraź się, ale wydaje mi się, że na razie masz tyle na głowie, że dodawanie jeszcze jednej świnki jest trochę nie na miejscu. W dodatku samiczki... Na dziś tę świnkę rozetkę chce adoptować Pucka, która niedawno straciła Inkę. TZ jeszcze się musi wypowiedziec, ale decyzja jest raczej ostateczna. Poza tym dla świnki lepiej, jeśli nie będzie jeździć po Polsce. Zastanów się nad samczykiem, proszę. Nie będziesz musiała ciąć Leosia, a taka operacja jest cholernie ryzykowna. Pamiętasz Wacka Evelin? Ja bym żadnego swojego świnia nie kastrował, choć moi weci to najlepsi "świniarze" w Warszawie. Od razu będziesz mogła połączyć świnki, jeśli weźmiesz samczyka. Mam teraz dwóch chłopaków do adopcji, piękni są...bracia. Antek i Felek. Następni będą za miesiąc. Może dobierzesz sobie jakiegoś? Jeszcze raz - nie obraź się. Chodzi mi o dobro świnek - także Leosia. I tak, jak piszę - może samczyk. Jak już się ze wszystkim uporasz. To znaczy, ja wiem, że Ty najlepiej wiesz, co robić...nie chcę Ci doradzać na siłę. To tylko moja opinia. Przepraszam za całe zamieszanie dot. rozetki. Wiesz, jak jest z adopcjami... Pzdr Paweł-Elurin[/quote] no cóż...:-( zrobisz jak zechcesz, doniczego cie nie zmusze... Leoś nie doczekał sie współlokatorki:-( 1 sama wybrałam - została wydana komu innemu, z Łomianeczką też nie wyszło, ale już nie musi:placz: Leoś ma teraz sporo przyjaciół za TM... odszedł cichutko w nocy:-( a jeszcze o 3:30 jak szłam spać domagał sie o marchewke i mizianko na dobranoc, wszystko było ok... DLACZEGO!!!!!!!:placz: :placz: :placz: byłeś takim dzielnym świnkochłopaczkiem, tyle w życiu przeszłeś, współlokatora nie doczekałeś - wiedz że zawsze bede cie ciepło wspominać :-( twoje słodkie chrumkanie, kwikanie na powitanie i nawet te najgłośniejsze piski jak już w przedpokoju mnie słyszałeś że mleczyki niose:placz: NIGDY CIE NIE ZAPOMNE,wiedz że pewna część mojego serca należy do ciebie !!! Niech ci łąki zawsze będą zielone i pełne mleczyków które tak uwielbiałeś... :placz: :placz: :placz: [*] [*] [*] Quote
Ania z Bytomia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 dzis cie Leosiu pochowie, tam gdzie cie znalazłam... pod porzeczkami na działce ;) :placz: Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Aniu bardzo bardzo ci wspolczuje.. :placz: Dla Leosia <"> Quote
Ania z Bytomia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 żegnaj Leosiu...:-( [IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/4e2ae269394012e185a9d29e869c6e9d,5,19,0.jpg[/IMG][IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/5eb8143c4a1d39590f166cab23ec5247,5,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/63ec7c17354ce9f43cc4174d8f66aecd,5,19,0.jpg[/IMG][IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/9d4520788c4cb36c63ade320d98bc744,5,19,0.jpg[/IMG] [*] [*] [*] Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Bardzo mi przykro...:placz: Żegnaj Leosiu:placz: :placz: :placz: Quote
BoUnTy Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Aniu tak mi przykro :( Eurin znam Anię i uwierz mi, ze mimo tego ile ma na głowie, swietnie sobie daje radę, a jej zwierzaki mają sie bardzo dobrze :) Widziałam w pierwszym poście, ze jest ktoś z katowić w staie zapewnoć DT dla nowych świnkoosób, a więc jeśli byłąby potrzeba i świnki by jechały do Katowic, to ja także moge jeszcze chociażby z 2 na tymczas przechować, ale tylko jesli byłyby z klatką, bo ja już żadną nie dysponuję (o ile do tego czasu nie kupię Asowi i Lukrowi nowej, wiekszej :)) Mimo tego, ze wolę być jako 'wyjście awaryjne' to pisze moją propozycje, żeby ewentualnie na przyszłość było ;) Quote
Korenia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Dziewczyny i chłopaki :P z Wawy - mam pytanie, czy jakbym kupiła na allegro klatkę - czy mógłby ktoś ją odebrac? Bo pisze, że odbiór tylko osobisty. Klatka by była taka makabrowa - jeżeli zmiesci mi się na biurko to dla Kazia, a ta jego dla makabry :) Quote
bebebe1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Aniu, tak bardzo mi przykro :placz: Leoś miał szczęście, że miał taki wspaniały i kochający domek. Pozdrawiam cieplutko. Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Bounty - nie wiedziałem. Napisałem, jak to widzę, ciężko jest na odległość być obiektywnym. Aniu - przepraszam, że w Ciebie zwątpiłem. Wiesz, że Balbinka ma maluszki? Widziałaś zdjęcia? Co myślisz o Andzi - tej śwince z chorym oczkiem? To ona: [IMG]http://img177.imageshack.us/img177/7223/25899198rw6.jpg[/IMG] [IMG]http://img503.imageshack.us/img503/9093/42914990du0.jpg[/IMG] Bounty tak Cię zarekomendowała, że skłonny jestem przekazać Ci Andziunię pod opiekę. To świnka, która wymaga czułości i opieki, najmniejsza z miotu. I to oczko...Ale wetka twierdzi, że powinno jej przejść. Quote
bebebe1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 No, ja właściwie nie wiem dlaczego mnie nie ma w 1. poście w żadnej pozycji :mad: A ja czekam na malutką dziewczynkę dla moich dwóch bab. Jak się człowiek nie upomni o swoje, to go nawet nie zauważą ;) Bardzo dziękuję :) Quote
BoUnTy Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Eurin, ale ja przecież nic nie powiedziałam xD Teraz to do Ani nalezy decyzja, cy chce nowego zwierzaka :) Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Bounty - wyjaśniłaś mi coś. O to chodzi. Znasz Anię, wiesz, jak mają jej zwierzaki i to jest ważne. A Ania oczywiście sama zdecyduje. Ja tylko proponuję. Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Witajcie dziewczyny i chłopaku:) Piszę bo mam mały problem z chłopakami. Jako że nigdy wcześniej nie miałam dwóch świnek na raz zawsze pojedynczo mam pytanko. Chłopaki dzisiaj są nieznośne tzn tłuką się, Ryjek goni Paszczaka w koło po klatce i hmm jak to napisać robi próby kopulacyjne?? tak to przynajmniej wygląda hałasują tzn kłucą się przy tym nie wiem mam ingerować? wcześniej zdażały się malutkie sprzeczki ale ta mi się wydaje ostra i nie wiem trzymać ich dalej razem i pozwolić samym się dogadać czy rozdzielić? Ryjek jest większy od Paszczaczka i boje się o niego. Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Nie ma się czym przejmować, dopóki nie biorą się do zęboczynów. Kolega Ryjek dorasta i zaczyna pokazywać, kto tu jest szefem. I tyle. Paszczak albo mu się postawi - a niekoniecznie musi od razu być bitka na poważnie - albo podporządkuje, i Ryjek przestanie tak szaleć. Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Ugryż jest zaklepany . Pojedzie razem ze Stasiem i Jurandem . Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Elurin']Ojjj...do kogo? Będą razem mieszkać???[/quote] Nie . Ugryż będzie mieszkał u koleżanki Kareny :lol: Ugryż wcale nie wchodzi do domku . On jest strasznie ciekawski , Musi wszystko mieć pod kontrolą :evil_lol: Quote
Elurin Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 No, w końcu dominujący z niego świń. Dobrze - to mamy tylko 2 świnki do adopcji plus dzieci Balbinki. Nie jest źle. Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 chyba ze zajmiemy sie 2 nowymi swinkami szukajacymi domku - patrz 2 watek proskow ;) Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 świnek brakło ?:crazyeye:Coś takiego :evil_lol: Czy ktoś z Wrocławia ma pożyszyć transporterek dla Ugryzia ? Karena nie ma jak przewieść 3 świnek . Potem transporterek odeśle Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 na kiedy ten transporter? aniu! tak mi przykro! ja jeszce cały czas pamietam jak Jadzia umierała i inka :( kurczę! wiem że masz mi za złe tę Łomiankę, bo to ja ją zagarnęłam dla siebie. Ale tak to jest jak człowiek sie zakocha! nie ma przeproś. jak już przebolejesz Leosia - i jeszcze bedziesz chciała z nami rozmawiać - to powrócimy do tematu świnki. Tak to jest na wątku - jak ktoś nie pisze to sama widzisz co sie dzieje. Wszytkim przypominam ze świnka z Kalisza szuka transportu - to dziewczynaka - bardzo mozliwe ze w ciąży. Czy ktoś reflektuje? Quote
Recommended Posts