Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mnie cieszy, że świniaczki tak ekspresowo znajdują domki oby tak dalej.
U nas wszystko dobrze już nawet prośki podchodzą do krat jak im daje jedzonko:)

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mój prosiaczek daje się głaskać od wczoraj wieczór. Tylko już sama nie wiem, czy dlatego, że przywykł do mnie, czy z przerażenia, bo jak go głaszczę, to leży i ani drgnie. Ale już nie ucieka jak oszalały po klatce;)

Posted

[quote name='AnK']A mój prosiaczek daje się głaskać od wczoraj wieczór. Tylko już sama nie wiem, czy dlatego, że przywykł do mnie, czy z przerażenia, bo jak go głaszczę, to leży i ani drgnie. Ale już nie ucieka jak oszalały po klatce;)[/QUOTE]

Moje też się dają głaskać i nawet brać na ręce Tylko Paszczak zdążył mnie już dwa razy olać:evil_lol: i mojego TZta też ech olewa nas chłopak:evil_lol:

Posted

[quote name='Kitka20']Moje też się dają głaskać i nawet brać na ręce Tylko Paszczak zdążył mnie już dwa razy olać:evil_lol: i mojego TZta też ech olewa nas chłopak:evil_lol:[/quote]
no to musze powiedzieć ,że nie jestescie osamotnieni, mnie tez As zdązył podlać jak był te 3 dni:shake::evil_lol:

Posted

Jestem! Balbinka rano jeszcze była sama w klatce!
Mali są wyjątkowo odważni, siedzą głównie poza domkiem. Trafiłem z imionami!
Portosik ma lekko ropiejące oczko, dostaje sól fizjologiczną i jest już lepiej.
Dziś wieczorem przyjeżdża ten chłopak od AnK po prośka. Ciekawe, którego wybierze?

Posted

No to teraz moja czas na wiadomosci o Asie i Lukrecjuszu ;)A więc, maluchy zrobiły się starsznie odważne - podchodza do prętów, jedzą z ręki (o ile jest to coś dobrego), a jak widzą, że wyciągam sianko, to przebiegają z jednego końca klatki, a jak otworze to nawet nie jestem w stanie go do niej włożyć, bo one już chcą i wychodza z klatki i posilają sie z mojej ręki ;) A jak wkłądam je do klatki to spod ręki nie uciekają ;) Boją się tylko jak sie je bierze na ręce tzn. As już tak nie, bo się rpzyzwyczaił, ale Lukier wpada w panikę i strasznie krzyczy ;)Dają sie teraz juz nawet głaskac za uszkiami lub pod bródkami jak jedzą ;)Widze już bardzo duże postępy w ich zachowaniu, widać, że powoli nabierają zaufania :) A i oczko Asa już bardzo ladnie wygląda - na tyle dobrze, że czasami nie wiem które to te chore, ale jak biore go na kolana i odwrócę odpowiednią stroną to odzyskuje orientacje (taki punkt rozpoznawczy - pyszczek w stronę drzwi) xD Male strasznie dużo jedza i piją (o dziwo jescze żaden mnie nie ochrzcił) - lubią marchewkę, ziele krwawnika i oczywiście ich ulubione sianko melisowe za które by się chyba zabić dały :) Pozdrawiam ;)

Posted

Świetne wiadomości, Bounty!
Balbinka ma doskonały słuch - kiedy słyszy, że grzebię przy trawie (trawka leży na klatce moich chłopaków), od razu zaczyna pyskować, że jej się też należy! Taka cwana!
I oczywiście stawia na swoim...:lol:

Posted

[quote name='invictus hilaritas']moze mi ktos wyslac umowe adopcyjna swinek ??

Elurin o ktorej dzisiaj chlopak chetny adopcja swinki przychodzi do ciebie?[/quote]
1. Zaraz Ci wyślę.
2. ok. 19-tej. Zgodził się bez uwag na umowę, to b. dobry znak, ale jeszcze ich (będzie miał wsparcie w postaci ojca) przemagluję+dobre rady...i inne takie. Wszelkie wieści zapewne dopiero po 20-tej...jak nie później.

Posted

Portosik pojechał do domu!
Bardzo mili ludzie. Początkujący świniarze, ale wyglądają bardzo sensownie. Kupili nawet sól fizjologiczną do chorego oczka (zresztą oczko wygląda już na zdrowe).
Wygłosiłem wykład na temat opieki nad prośkami, zanotowali nazwisko p. Mileny (mieszkają na Służewiu), podpisali umowę, obiecali pisać na makabrze.
To tyle. Jutro mój ojciec odbiera Łomianeczkę. Jeśli to chłopak, to go chyba razem z Atosem posadzę, bo biedak strasznie jest przerazony sam w klatce.
Zdjęcia Atosa wstawię później.

Posted

Ten przystojniak szuka domu:
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/2549/32018152ne3.jpg[/IMG]
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/3337/54701525kt2.jpg[/IMG]

Atosik poznał się dziś ze starszymi kolegami. Najbardziej dokuczał mu Benio, potem zamknąłem wszystkich dużych poza Batmankiem. Ten też ganiał malucha, choć w końcu obaj się uspokoili. Teraz Atos drzemie w domku.

Posted

W sobotę kolejne chłopaki:shake: ...Ponoć jeden szczególnie piekny.
Samiczki miały być... ale się rozmyły.
Tzn. będą, ale nie wiadomo kiedy.

Posted

[quote name='zasadzkas']A ilu ich jest? Też cztery?[/quote]
Chyba tak. Liczba jest niepewna, bo któryś może zostać adoptowany wcześniej - tak, jak ostatnio, miało być 4, były 3.

Posted

[B]Aktualizacja:[/B]

[B]Świnki oczekujące:[/B]
[B][COLOR=yellowgreen]Atos[/COLOR][/B]

[B]Domki oczekujące:
[/B][COLOR=sandybrown][B]AnQ - Balbinka[/B]
[B]Kapuszek, Czoko123 - dzieci Balbinki
Ania z Bytomia - Łomianeczka
[/B][/COLOR]
[COLOR=black][B]W domkach:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=magenta]Insomnia - Mumin[/COLOR][/B]
[B][COLOR=magenta]2 domki w Baniosze - Muminek i Włóczykij[/COLOR][/B]
[COLOR=magenta][B][B]Kitka20 - Paszczak, Ryjek[/B]
[B]BoUnTy - Lukrecjusz, As[/B][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff00ff]AnK - Aramis[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff00ff]kolega AnK - Portos[/COLOR][/B]
[COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000][B]
[B][COLOR=black]DS:[/COLOR][/B][/B][/COLOR]
[B]bona_46 WARSZAWA - 2 samiczki[/B][/COLOR]
[B][COLOR=red]Invictus hilaritas LUBIN (60 km od wroclawia) - 2 samiczki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Kapuszek WARSZAWA - 1-2 samiczki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Ania z Bytomia - 1 świnka (lepiej samiczka)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]OlimpiaK WARSZAWA- 2 świnki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Aniuś WARSZAWA-1-2 po wakacjach[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Nev! z nowego świnkowego forum - 1 samiczka[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Razem: 9-11 świń (4-5 dowolnych i 6-7 dziewczyn)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]DT:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Elurin - do 5 (w tej chwili zapełnienie)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Apsa - do 5 (na razie urlop od DT)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Pucka69 - 2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]xxxx52 - do 5[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Razem - do 17[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Niepewne:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Palatina - 2? do DT[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]zuziaM - 1-2? - mało prawdopodobne[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]znajoma Bounty - 1?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Isiak - 1-2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]osoba z forum rękodzieła - 1-2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Razem: 6 do 9[/COLOR][/B]

Posted

APSO wysłalam dzisiaj umowę adopcyjną (podpisaną przez mamę, ale dane kotaktowe tzn. numer telefonu i mail są moje) ;)
As i Lukrecjusz mają się dobrze, jedza strasznie dużo, dużo piją i sikają (dlatego klatke już czyściłam 3 razy :|), dzisiaj As po raz pierwszy upomniał się o jedzenie ;) Z mordką wpatrzoną w sianko piszczał jak stare drzwi, a jak podeszłam do katki to podbigł do mojej ręki, a później spwrotem w stronę sianka, już potem nawet się spod mojej ręki nie odsunęły, tylko czekały az dostaną ;) A karmy swojej nie lubią, one wolą sianko melisowe xD

Posted

Bounty, to świetne wieści! A mój faworyt Lukrecjusz jak się ma?:loveu:
Dzwoniłem wczoraj do domku Włóczykija. Oba prośki mają się dobrze, mają towarzystwo (jeden królika, drugi innego prośka), więc z tej strony jest OK.
AnQ - no właśnie, to tak pod wpływem czytania świnskich wątków chyba:evil_lol:
Balbinka jest szeroka straszliwie. Malcy kopią raz na jakiś czas, widać, jak jej się boki ruszają. Na moje oko poród może być w każdej chwili.