AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Jeju, wszystkie mi się podobają...Piękne są! Ale zatęskniłam za moim niezyjącym wieprzem...Hm...Ja bym mogła ją nawet jutro odebrać, bo jak rozumiem, chodzi o Warszawę. Tylko skąd? Może ktoś by wyjaśnił albo tutaj albo na priv-proszę:) Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 przesunio, mamusia na synka czeka :eviltong: Quote
Elurin Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 Widzę, widzę, tylko dogo mi wywala - próbowałem odpowiedzieć i wyszedłem do win. AnK, W-wa Centrum. Jeśli chcesz malca wziąć jutro - proszę bardzo, im wcześniej do DS, tym lepiej. O której byś mogła przyjechać? Quote
AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Po południu. Pożyczyłam swój samochód, odzyskam go ok. 16, więc po 16 mogę podjechać. Ja mieszkam na Mokotowie na granicy ze Śródmieściem, a zatem mogę się szybko teleportować... Quote
Elurin Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 OK, jeden świń jutro po południu jedzie do domku! No to jest super błyskawiczna adopcja! Dobry znak dla reszty! Portos wyszedł z domku. Drugi świń też (jeszcze nie wiem, który, dwaj to prawie bliźniacy). Najwyraźniej czują się pewniej. Aha, Balbinka nadal czeka na poród. Dodatek nadzwyczajny! Portos przypiął się do poidła! Żaden świeży prosiak tak szybko nie pił!!! To bardzo dzielny świń! Quote
PALATINA Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Ale śliczni są nowi panowie! Trzymam kciuki za dobre domki! :) Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 no to faktycznie smialek :) jeszcze dwoch panow szuka domku ;) jutro jak bede wiedziala ktorzy nadal do adopcji , porozkljam informacje na rozne fora.. Quote
invictus hilaritas Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 ktora swinka pojechala do nowego domku? ktore zostaly? Quote
AnK Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Do domku u mnie pojechał Aramisek:) Czyli zostalo Portos i Atos.Na razie siedzi w klatce w rogu i łypie wokół w totalnej zgrozie. Smutno mu pewnie bez braciszków...Liczę, że się ożywi po jakimś czasie. Na razie różne dobra jedzeniowe, które dla niego przygotowałam leżą nietknięte... Quote
agamika Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 A który to Aramis? ( a zdjęcia będą ?oczywiscie jak świniak sie oswoi ,żeby go nie stresować ?) Quote
Elurin Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 [quote name='agamika']A który to Aramis? ( a zdjęcia będą ?oczywiscie jak świniak sie oswoi ,żeby go nie stresować ?)[/quote] Na zdjęciu "piramida" ten na górze. Umie się, chłopak, ustawić;) Atos i Portos siedzą w domku i się boją. Quote
AnK Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Nadal boi się jak nie wiem co. Mam nadzieję, że zacznie jeść. Teraz sobie leży między kopcem siana a kopcem trawy, juz się tak nie kuli przynajmniej.Zdjęcia oczywiście będą...w odpowiednim czasie:) Quote
pucka69 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 trochę przestróg - poniewaz własnie pare godzin temu moja Inka umarła na wzdęcie w drodze do weta. Poszło to bardzo szybko - bo wczoraj wieczorem jadła mniej, a dzis wcale. Wet był od 17. Wzdęcie mogło byc ( najprawdopodobniej toksyczne - bo bardzo szybko) od cykorii, zieleniny - pryskanych lub pędzonych oraz od sianka z ziołami - jak za duzo ziół albo zioło nie takie jak potrzeba :( Quote
zasadzkas Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Już Ci ciotka pisałam: bardzo współczuję, bardzo. Trzymaj się dzielnie. :calus: Quote
invictus hilaritas Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Elurin udaloby cis ie zrobic zdjeci 2 chlopakom, bym mogla wstawic zdjecie na fora? zobaczcie:[url]http://www.allegro.pl/item216213428_swinki_morskie.html[/url] [QUOTE]Wysyłka 15 zł do 6 szt [/QUOTE] Quote
Elurin Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 [quote name='invictus hilaritas']Elurin udaloby cis ie zrobic zdjeci 2 chlopakom, bym mogla wstawic zdjecie na fora? [/quote] Postaram się, ale malcy siedzą niemal ciągle w domku. może jutro po południu, niech się trochę oswoją. [quote name='invictus hilaritas']zobaczcie:[URL]http://www.allegro.pl/item216213428_swinki_morskie.html[/URL][/quote] I znowu wysyłka...Tłuc takich po głowie, bo inaczej nie pojmą...:angryy::angryy::angryy: To jakaś (piiiiii) handlara żywym towarem... chomiki, kanarki...:shake: I jeszcze to na miau znalazłem: [URL]http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4315913.html[/URL] Chwała Bogu, kot przeżył... Quote
AnQ Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Czekamy, czekamy, nie zostawimy kobiety w ciąży :evil_lol: Quote
Elurin Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 Przed chwilą miałem telefon. Dzwonił znajomy AnK, zdecydowany na jednego chłopaka. Wypytałem go co nieco i umówiłem się na wtorek na przekazanie prośka. Z rozmowy wyłania się obraz sensownego gościa. O umowie wie, nie marudził, podpisze. Muszkieterowie mają szczęście. Quote
invictus hilaritas Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 no prosze, ta adopcja idzie w blyskawicznym tempie.. Quote
pucka69 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 ale fajnie - to jeszcze tylko jeden prawdopodobnie do wzięcia! :) Quote
Elurin Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 Te świnki są wyjątkowo dzielne. Obaj teraz leżą poza domkiem, tego dotąd nie było. Quote
pucka69 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 no a co miały biedne zrobić jak je tak ponazywałeś? musiały dostosowac swoje zachowanie do imion :) Quote
AnK Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Hej. Mój świniaczek (Aramis) ma się dobrze, tzn.nadal jest w ogromnym stresie, ale w nocy spał, a nawet zjadł to, co mu podałam wczoraj. Czyli świeżą zielenininę. Zrobił też kilka kup. Dzisiaj wychodząc do pracy podałam mu świeżutkie porcje. Biedny prosiak, siedzi cały czas w kącie klatki, ale musi się nieco uspokoić zanim zacznę procedurę oswajania...:) Mój kolega, który zgłosił się do Elurina, wprawdzie faktycznie nie miał jeszcze świnki, ale bardzo lubi zwierzaki. Jest młodziutki, ale odpowiedzialny- często opiekuje sie moimi psami, przyjeżdża je wyprowadzać, kiedy np. dłużej siedzę w pracy. Mam nadzieję, że rzeczywiście weźmie prosiaczka, a Elurin jeszcze go zdrowo przepyta. Natomiast ja na pewno służyć mu będę radą i poradą! A może nasze wieprzki się spotkają czasem:)) Quote
Elurin Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 [quote name='AnK']Mój kolega, który zgłosił się do Elurina, wprawdzie faktycznie nie miał jeszcze świnki, ale bardzo lubi zwierzaki. Jest młodziutki, ale odpowiedzialny- często opiekuje sie moimi psami, przyjeżdża je wyprowadzać, kiedy np. dłużej siedzę w pracy. Mam nadzieję, że rzeczywiście weźmie prosiaczka, a Elurin jeszcze go zdrowo przepyta. Natomiast ja na pewno służyć mu będę radą i poradą! A może nasze wieprzki się spotkają czasem:))[/quote] No toś go zarekomendowała! Zresztą z rozmowy wynika, że jest w porządku, zdecydowany na prośka. Jutro jeszcze go przemagluję, zarzucę stosem porad i innych takich... Quote
Recommended Posts