BoUnTy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 APSO ja Ci prześlę umowę w przyszłym tygodniu, ale gdybyś mogła mi jeszcze napisac adres na PW, bo nie wszystko umiem doczytać xD As i Lukrecjusz mają sie dobrze. Wszytko jest w porządku - mój pies dostał fioła bo myśli, że to szczeniaki, mama ma fobie, tata jest wściekły za mój bilet - uhmmm....ogólnie wszystko przez nie stoi na uszach ;) Dzisiaj po dwóch zabiegach spojówka Asa już nie jest nie jest przekrowiona i wwraca do stanu normalnego, a i oczko ładnie sie otworzołył - choć stan zapalny nadal jest to już wyraźnie ustępuje :) Quote
agamika Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='pucka69']o co chodzi z tym biletem?[/quote] Bounty zgubiła/ nie wzięła zdomu biletu który kupiła na pociąg i zorientowała się jak konduktor bilety kontrolował, tak więc musiał kupić bilet u kondyktora jeszcze raz i do tego droższy Quote
pucka69 Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 o kurczę, ale pech! 13 w piątek to moze był? :) Quote
agamika Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Tak jakby;) , dobrze ze droga powrotna była spokojna. [SIZE=1]Ps, tak wogóle to moja mama zakochała się w chłopakach;)[/SIZE] Quote
pucka69 Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 tak to jest! najpierw wszyscy krzycza ze nie! nie! - a potem sie zako****a i swinki waza po 1,5 kg! Quote
kapuszek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 razem z pożyczoną klatka daję do wykorzystania prawie całe pudełko cavia comlete dla swinek - wymieszane z suszonymi warzywami i pudełko karmy takiej z ziarenkami - mam nadzieję, że sie przydadzą nowym prosiakom :)moje chwilowo mają zakaz wszelkiej suchej karmy - ze względu na kryształki w moczu. Quote
pucka69 Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 o kurczę! dziękujemy! jak to zakaz? a na czym będa zeby ścierać? Quote
kapuszek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='pucka69']o kurczę! dziękujemy! jak to zakaz? a na czym będa zeby ścierać?[/quote] bo za dużo wapnia w karmie - i kryształki w moczu sie robią=ryzyko kamienia nerkowego, na sianku będą scierać, karmę i tak dostawały 2 razy dziennie... a sianko non stop mają. Quote
pucka69 Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 musza dostawac karmę! jedne zeby na sianku sie scieraja, a drugie na karmie wlasnie. ta karma ,ktora polecala moja wet jest dobra. ja nie wiem czy swince mozna wogole nie podawac karmy suchej - jesli sie myle to sorki! Wet kazal odstawic? Jesli wet - to oczywiscie ja sie pewnie mysle .... Quote
kapuszek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='pucka69']musza dostawac karmę! jedne zeby na sianku sie scieraja, a drugie na karmie wlasnie. ta karma ,ktora polecala moja wet jest dobra. ja nie wiem czy swince mozna wogole nie podawac karmy suchej - jesli sie myle to sorki! Wet kazal odstawic? Jesli wet - to oczywiscie ja sie pewnie mysle ....[/quote] no własnie wet kazał odstawić (OAZA)... a potem prawdopodobnie będzie wypłukiwanie kryształków z nereczek Quote
pucka69 Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 no tak ale nie mamy chyba na zbyciu dziewczynki? bo za tydzien - to te weźmie inviktus tak? wiadomo ile ich bedzie? dziewczynek znaczy? juz jest po poludniu? macie chłopakow? Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 na dziewczynki to sa sami chetni, wiekszosc osob z Warszawy.. [B]Domki oczekujące: [/B][COLOR=sandybrown][B]AnQ - Balbinka[/B] [B]Kapuszek, Czoko123 - dzieci Balbinki [/B][/COLOR] [COLOR=black][B]W domkach:[/B][/COLOR] [B][COLOR=magenta]Insomnia - Mumin[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]2 domki w Baniosze - Muminek i Włóczykij[/COLOR][/B] [COLOR=magenta][B][B]Kitka20 - Paszczak, Ryjek[/B] [B]BoUnTy - Lukrecjusz, As[/B][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000][B] [B]DS:[/B][/B][/COLOR] [B]bona_46 WARSZAWA - 2 samiczki[/B][/COLOR] [B][COLOR=red]Invictus hilaritas LUBIN (60 km od wroclawia) - 2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Kapuszek WARSZAWA - 1-2 samiczki[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Ania z Bytomia - 1 świnka (lepiej samiczka)[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]OlimpiaK WARSZAWA- 2 świnki[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Aniuś WARSZAWA-1-2 po wakacjach[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Nev! z nowego świnkowego forum - 1 samiczka[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Razem: 9-11 świń (4-5 dowolnych i 6-7 dziewczyn)[/COLOR][/B] [B][COLOR=black]DT:[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Elurin - do 5[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Apsa - do 5 (na razie urlop od DT)[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Pucka69 - 2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]xxxx52 - do 5[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Razem - do 17[/COLOR][/B] [B][COLOR=black]Niepewne:[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Palatina - 2? do DT[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]zuziaM - 1-2? - mało prawdopodobne[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]znajoma Bounty - 1?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Isiak - 1-2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]osoba z forum rękodzieła - 1-2?[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Razem: 6 do 9[/COLOR][/B] Quote
AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Dziewczęta, czy te świniaki są jeszcze?Jestem gotowa wziąć jednego, płeć w zasadzie obojętna. Miałam już do czynienia ze świnkami, niestety nasz świniak po długiej chorobie i leczeniu umarł w marcu. Mam klatkę i cały osprzęt. Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 wlasnie czekamy na wiesci , swinki sa- ile i jakiej plci (prawdopodobnie chlopcy), jeszczenie wiadomo Quote
kapuszek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='AnK']Dziewczęta, czy te świniaki są jeszcze?Jestem gotowa wziąć jednego, płeć w zasadzie obojętna. Miałam już do czynienia ze świnkami, niestety nasz świniak po długiej chorobie i leczeniu umarł w marcu. Mam klatkę i cały osprzęt.[/quote] z tego co słyszałam sa, ale niech sie wypowiedzą własciwe osoby, a może na 2 prosięta się skusisz :) Quote
AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Dwóch nie dam rady, mam nie za dużą klatkę...i dwa psy.Ale jeden też zawsze do przodu!:)Kiedy będzie coś wiadomo? I kiedy można byłoby go odebrać, no i skąd? Quote
AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 OK, to ja będę w pobliżu komputera czekać na znak. Quote
BoUnTy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Jak narazie dzięki Wam tyle świnek znalazło dom, także mozemy już mówić o dużym sukcesie ;) Chcialabym powiedzieć, że czasowo z przyczyn niezaleznych nie będe dawać nowych wieści o moich prosiakach bo nie będe mieć neta, a później jadę na wakacje i ze zwierzyńcem muszę się pożegnac (w domu zostaja rodzice i rodzeństw) - nie miejcie mi tego za złe ;) Quote
Elurin Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 Już jestem! Najpierw napiszę, co mi przybyło, potem poczytam wątek. Widzę na razie, że mamy nową świnkomiłośniczkę, witam! Jest 3 chłopców, było czterech, ale jednego ktoś dziś adoptował. Oto nowi: Forma gimnastyczna "piramida świń": [IMG]http://img183.imageshack.us/img183/2372/41914077te7.jpg[/IMG] forma "jeden za wszystkich, reszta za jednym" [IMG]http://img183.imageshack.us/img183/8152/32118893zx7.jpg[/IMG] i forma "kupą, mości panowie". [IMG]http://img261.imageshack.us/img261/892/48664199xn8.jpg[/IMG] Świnki jak zwykle przerażone, tradycyjnie jeden ma chore oczko (to te cholerne trociny, którymi wykładają pudła tymczasowe). Imion jeszcze nie nadałem. Kolorki bardzo ładne, brąz z czarnym, jak widać, niewiele białego. Delikwent z pierwszego planu drugiego zdjęcia jest najodważniejszy. Może niech będą Atos, Portos i Aramis. Najdzielniejszy - Portos. Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 juz sie martwilam o was.. swiniaczki sa sliczne.. Quote
AnK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Och, jak super!!!Są prześliczne! Świniaczki kochane:) To jak, jest kolejka do nich, czy uda mi się załapać na jednego? Ależ bym się cieszyła. Quote
invictus hilaritas Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 wydaje mi sie z jestes pierwsza chetna ;) wiec mozesz wybrac :) Quote
Recommended Posts