Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elurin,ja też nie chcę ich skazywać na śmierć...Ale nie chcę również pisać -wykupujcie je natychmiast,bo to nie na mnie spadnie ciężar codziennej opieki nad świnkami...tylko na Was w Warszawie..a ja z daleka poklikać sobie mogę....
I właśnie dlatego tak piszę...
Ale uwierz mi chciałabym,tak jak i Ty uratować wszystkie świniaki.

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakiś transport da się chyba skombinować... 50 zł to 3 prosiaki.
To razem 250 zł (na 16 i 2/3 świnki) i 7-10 miejsc w DT. Brakuje 50 zł i 10-13 miejsc.

Posted

Po pierwsze one najpierw musiałby do mnie trafić. A przecież zanim to nastąpi musiałby u Lexi albo Bebe być przechowane, a to jednak 20 świń. Nie wiem kiedy teraz Ela jechałaby z Katowic do Wawy. Druga sprawa, że świnki nie byłyby w moim mieszkaniu tylko w kawalerce po dziadkach (Praga - obok Dw.Wileńskiego). Jest to zapuszczone mieszkanie. Obecnie są tam na DT dwa koty, do których co jakiś czas dwie dziewczyny przyjeżdżają dać jedzonko. Można byłoby się z nimi dogadać tak, żeby one też karmiły świnki i wtedy co 2 dzień można by tam jeździć i wymieniać się z nimi - wtedy my byśmy karmiły koty.

Lexi już idzie na dogo.

Posted

Ja moge wziac maksymalnie 4 swinki, ale to dopiero po 25 :-(
Czy beda to laboswinki czy gadoswinki jest mi obojetne, jaka swinka akurat potrzebuje DT, a ja mam miejsce, moge ja wziac.
Moge dolozyc sie do wykupu swinek 50zl, ale to decyzja musialaby pasc przed 15, bo wtedy wyjezdzam i nic nie bede mogla zrobic :cool1:
Klatka 70tka do mnie leci (Karena mi wysyla), ja mam jesze jedna 50tke i licze, ze moze uda mi sie dorwac jakas 70-80 gdzies tanio w miare.

Posted

Iwona - ais mówiła, że wiele osób przynosi jej klatki 60-tki dla królików, ale one są za małe, więc je składuje w garażu. Powiedziała, że nam je da. Ma ich sporo. Może dzięki księgarni pucki porozsyłalibyśmy te klatki po Polsce?

Posted

Lexi i Bebebe mogłyby jakoś te prośki rozdzielić między siebie. Na razie można by trzymać je po 4 w 60-kach, parę dni nie zaszkodzi.
Kalciu, Kimero - to co, po 25 zł? Bo brakuje 50-ciu...

DT: Trolka 2-3, Ayia 2-3, Kataryna 3, Kalcia 4 - razem 11-13.

Posted

[quote name='Elurin']To mamy DT: 2-3 świnki trolka, 2-3 świnki Ayia, razem 4-6 świń. Parę może weźmie Lexi, to optymistycznie zostaje 10 świń do Dt w W-wie.[/quote]

ale potrzebna klatka aby je trzymac :roll:

Posted

moge wziasc 2 dziewczynki..swinki musza byc w moim pokoju, wiec chlopcy odpadaja.. tylko ze nie mam klatki i aktualnie jestem splukana wiec nie bede miala na weta, gdyby chore byly, wiec potrzebowalabym wsparcia..

jest juz 300 zl uzbierane.. tylko Dt teraz pilnie poszukiwane ;)

Posted

Będzie klatka, Seledynek ci wyśle. Ja 60-kę muszę podesłać do Kataryny, bo ona też nie ma.

DT - Trolka 2-3, Ayia 2-3, Kataryna 3, Kalcia 4, Invi 2 - razem 13-15.
Składki - Trolka 20 zł, Karena 50 zł, Elurin 30 zł, Evelin 50 zł, Pucka 50 zł, Kataryna 50 zł, kimera 50 zł, Kalcia 50 zł - razem 350 zł.
Może tę nadwyżkę dać na gryzonie?

Posted

Wiem, że nigdy o tym nie mówiłam, ale może okazać się to ważne... Nie wiem dokładnie jak teraz wygląda sytuacja, którą opisze, ale mogę się więcej dowiedzieć... Mam znajomą, z którą raczej nie utrzymuję kontaktów... ale mogłabym ją poprosić i sądzę, że by pomogła... Jej tata jest konduktorem w pociągach (przynajmniej był jeszcze z 1,5 roku temu). Dziewczyna mieszka w Gliwicach a studiuje w Katowicach, mogłabym się spytać czy przypadkiem jej tata nie jeździ na trasie Katowice-Warszawa i wtedy mógłby przewieźć nawet tego samego dnia 20 świnek... albo jego koledzy w przedziale... ale to w ostateczności wyjście. Wolałabym jej o nic nie prosić.

Posted

Hej wam, ehhh ciężka sprawa... ja jestem całkiem spłukana teraz :( z przechowaniem świnek nie byłoby problemu (góra 10 - będzie ciasno, ale lepsze to niż śmierć) i z jedna 60 by się przydała w razie konfliktów. W razie odbioru tej gromadki, to ile mniej więcej trwało by DT na śląsku? ja jestem kasowo uziemiona do końca miesiąca, więc wygląda to nieciekawie :( Bebe ty byś wzięła na chwilę tą drugą 10 czy nie bardzo?

Posted

Próbuję ściągnąć bebe tutaj, ale chyba nie może. Na razie rozmawiałam z jej córką Elą. Nie wie czy będzie mogła wziąć świnki. Zobaczymy co napisze jak tutaj przyjdzie. Spytałam się Eli kiedy teraz będzie jechała na trasie Katowice-Warszawa, teraz czekam na odpowiedź.

Poza tym, eh... nie oszukujmy się, możliwe, że nie odkupimy wszystkich 20 sztuk, możliwe, że już kilka sprzedał.

W ostateczności można byłoby je umieścić w hoteliku. Trzeba się zorientować ile kosztuje doba dla jednej świnki. Może w Katowicach są takie hoteliki i są tańsze niż te w Warszawie? Bo np w "Bazylim" koszt za dobę to chyba 16 zł, sporo wyjdzie za tyle sztuk na dobę :/

Posted

[quote name='kalcia']Ja moge wziac maksymalnie 4 swinki, ale to dopiero po 25 :-(
Czy beda to laboswinki czy gadoswinki jest mi obojetne, jaka swinka akurat potrzebuje DT, a ja mam miejsce, moge ja wziac.
Moge dolozyc sie do wykupu swinek 50zl, ale to decyzja musialaby pasc przed 15, bo wtedy wyjezdzam i nic nie bede mogla zrobic :cool1:
Klatka 70tka do mnie leci (Karena mi wysyla), ja mam jesze jedna 50tke i licze, ze moze uda mi sie dorwac jakas 70-80 gdzies tanio w miare.[/quote]

Klatkę wysyłam jutro. Dzisiaj nie było dogo i nie miałam spisanego Twojego adresu.

Posted

No nic ludziki ja zmykam, bo na rano do roboty, a Inkuś nie daje mi spać ;) dzisiaj zostawiam mu włączone światło na noc, może to coś pomoże.... jakby coś się działo to Seledynku pisz na kom. Pozdrawiam

Posted

Jesli to bedzie hodowla to co robimy? wykupujemy?

Damy wogle rade z tyloma swiniami na tymczasach? teraz jest ok 13swinek
w tym tyg kolejne 10 prosiaczkow!
nie za duzo to bedzie? zapchamy wszystkie tymczasy nie wiadomo na jaki czas przeciez...

nie wiem juz co myslec o tym gadziarzu :shake::-(

Posted

Z wątku transportowego - może się przydać:
[URL]http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9472308&postcount=182[/URL]

Oby samiczki nie miały do tego niespodzianek w środku...:shake:

Jeżeli hodowla, to chyba nie ma sensu napędzać sprzedaży. To strasznie trudne, tym bardziej, że je widzieliśmy na zdjęciach... biedulki małe.

Posted

Seledynku, zgadzam się, że część mógł już sprzedać, ale musimy brać pod uwagę wszystkie świnie - żeby potem nie zostać z ręką w... kuwecie.
Hotelik to niezły pomysł, jesli zabraknie DT na Śląsku. Parę dni mogłyby w nim pomieszkać.
Szczerze powiem - nie mam pojęcia, co zrobić, jeśli to hodowla. Z jednej strony napędzanie podaży, z drugiej - ratujemy świnki, poza tym wydaje mi się, że i tak ktoś by je kupił na karmę, więc w zasadzie niczego nie napędzamy...
Nie wiem, czy to ma sens, ale tak mi się wydaje - i chyba wszyscy tak myslimy, bo niby czemu traktujemy wykupienie tych świń jak uratowanie im życia?

Posted

Cześć Nerisku, dawno Cię tu nie było. Jak świniaki? Zaloguj się może na naszym forum Caviarnia, będziemy mogli pogadać o prośkach:lol:
Ja mam 50-kę, 2 świnki tam wejdą na jakiś czas. Musimy zrobić zagęszczenie...