trolka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 deklaruję 20 zł na wykup tych świniorków, niestety na więcej nie mogę sobie pozwolić- może ponegocjujemy z nim tą cenę? Jeżeli bylby transport do Wrocka mogę przyjąć 2-3 świnki na tymczas, ale też bym potrzebowała klatkę. Quote
Elurin Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Kareno - to jest najważniejszy problem, skąd DT... Pucko - niezłe jaja...Bij się o tę klatkę, opłaca się :diabloti: Quote
Evelin Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 I co dalej z tymi świnkami...20 świń to dużo... O ile dobrze rozumiem za tydzien ma być 10 laboprośków... Poza tym mam olbrzymie watpliwości, czy nie napędzilibyśmy pseudohodowli wykupując wszystkie po 15zł... Nie zrozumcie mnie źle,ja po prostu czuję się bezsilna... Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Ja się dołożę 50 zł. Nie mogę patrzeć na te zdjęcia...:-( Quote
seledynek Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Dlatego trzeba spytać dlaczego tak dużo świnek na raz sprzedaje. Jeżeli kończy hodowlę no to może się "opłaca" wykupić wszystkie, ale jeśli nie no to nie wiem co zrobić. Tak jak Elurin napisał "te tak uratujemy, a tych nie"? Lexi jest z Tychów blisko Katowic, kiedyś pisała, że mogłaby wziąć na tymczas świnki. Bebe chyba nie weźmie... Quote
Evelin Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 [quote name='seledynek']Jeżeli kończy hodowlę no to może się "opłaca" wykupić wszystkie, ale jeśli nie [/quote] jeśli nie kończy,to za pół roku będzie podobne ogłoszenie... I jak sie dowiedzieć czy naprawdę kończy? Uwierzysz takiemu? Praktycznie brak jest możliwości sprawdzenia... [QUOTE]no to nie wiem co zrobić. [/QUOTE] właśnie. Jeśli cos wymyslicie ,to ja też się przyłączę.Choć watpliwości mam.Niestety nie jestem w stanie zaopiekować się tyloma świnkami..I naprawdę jest mi ich szkoda..Świat bywa podły... Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Jeżeli to hodowla, to rzeczywiście nie ma sensu napędzać interesu. Czasami zastanawiam się, czy wchodzić jeszcze kiedykolwiek na te ogłoszenia na terrarystyce... :bad-word::wallbash: Quote
trolka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 To kto ma konto na tym terrarystycznym, żeby się spytać? Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Ludzie - WOSM wrócił!!! ja mam konto, ale on napisał, że kontakt tylko telefoniczny. Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Przepraszam, zapomniałam, że nie wszyscy są tam zarejestrowani ;): [URL]http://swinkimorskie.org/sforum/index.php[/URL] Wkleić tam ogłoszenie, czy najpierw dowiemy się czy to hodowla? Quote
Elurin Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Na początek dowiedzmy się, czy to hodowla - czyli czemu sprzedaje aż tyle świń. Potem możemy podjąć decyzję i wklejać info na inne fora - choć na większości już Zytka wkleiła. Mamy na razie zadeklarowane 50+30+20 = 100 zł - czyli na 1/3 prośków. Mamy też mozliwy DT w Warszawie (dzięki, Seledynku!) dla wszystkich prośków, ale konieczne byłoby codzienne jeżdżenie do nich (świnki mieszkałyby w pustym mieszkaniu, traktuję to jako ostateczną rezerwę). Proponuję też, jesli zdecydujemy się wykupić świnki, negocjowanie ceny, czyli zejście do 10 zł/świnkę. Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Dzisiaj już chyba za późno na dzwonienie:roll: Kto skontaktuje się z gościem? Mogę to zrobić, tylko jeżeli powie, że wyprzedaje hodowlę to co dalej - rezerwować? kto by je ewentualnie odebrał? Quote
Elurin Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Właśnie, najpierw musimy ustalić, kto odbiera świnki i gdzie jadą. To musimy załatwić dziś. Najlepiej byłoby, gdyby ktoś z Katowic/okolic (Lexi albo Bebebe) zadzwonił jutro do gościa i wypytał, potem decyzja. Ew. Karena zadzwoni, ale ktoś musi zadeklarowac odbiór. Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 ok. W takim razie czekam na rozwój sytuacji. Gdyby dogo padło, piszcie na caviarni. Elurin, masz moją kom. w razie czego. Quote
seledynek Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Mam telefon do Bebe, a ona pewnie do Lexi. Postaram się zaraz ją ściągnąć na dogo. Quote
pucka69 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 mam mieszane uczucia - ale dam 30 zł = 2 świnki. tylko jeśli to możliwe poproście o te świnki co tak patrzą na mnie ze zdjęć Quote
Evelin Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Ok,to brzmi rozsądnie. .Dorzucę się oczywiście jesli zostanie podjeta decyzja o wykupie,np 50zł choć wątpliwości nadal mam. Edytowałam post bo doczytałam na Caviarni co ma być z prośkami z labo... Musicie zdecydować sami, ja mieszkam daleko i codziennej opiece nad prośkami w Wraszawie Wam nie pomogę.... I nie możemy za bardzo obciążać Seledynek..Raz już tak było... Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 No tak, to duże obciążenie. Zaczyna włączać mi się rozsądek, bo w takich sytuacjach zawsze reaguję najpierw impulsywnie, a potem analizuję... Decyzja należy do osób, które miałyby się zająć prośkami. Mnie łatwo pisać z Koszalina... Quote
pucka69 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 o przepraszam - 3 na mnie patrzą - to dam 50 zł Quote
Ayia Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 w ostatecznosci pisalam ze 2-3swiniaki moge wziasc do siebie, potrzebuje tylko wtedy klatke bo moja 80-tke ma kimera :razz: Quote
Elurin Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 To mamy 200 zł - na 13 i 1/3 świni. Brakuje 100 zł. Też mam wątpliwości, ale, jak pisałem - Wiktorka wyciągnęliśmy, a tym powiemy - sorry, nie możemy? Ja nie umiem ich skazać na śmierć dla przyjemności gadziarzy... Z DT w W-wie to trochę skomplikowane, może Seledynek to opisze. Quote
Karena Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Znowu jestem zła, że mieszkam tak daleko:angryy: Mogę jeszcze podrzucić link kuzynce KulaPaPa, ale nie wiem czy mogliby, bo chyba klatki nie mają. Może maja znajomych, którzy by dali im DT... Quote
Elurin Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 To mamy DT: 2-3 świnki trolka, 2-3 świnki Ayia, razem 4-6 świń. Parę może weźmie Lexi, to optymistycznie zostaje 10 świń do Dt w W-wie. Quote
kataryna18 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 ja moge na dT ,ale któs by mi klatke musiał porzyczyc .no ale tradycyjny problem -jestem z konina:-( mogła bym dac 50zł za prosiaki które miały by do mnie trafić Quote
Recommended Posts