Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deklaruję 20 zł na wykup tych świniorków, niestety na więcej nie mogę sobie pozwolić- może ponegocjujemy z nim tą cenę? Jeżeli bylby transport do Wrocka mogę przyjąć 2-3 świnki na tymczas, ale też bym potrzebowała klatkę.

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I co dalej z tymi świnkami...20 świń to dużo...
O ile dobrze rozumiem za tydzien ma być 10 laboprośków...
Poza tym mam olbrzymie watpliwości, czy nie napędzilibyśmy pseudohodowli
wykupując wszystkie po 15zł...
Nie zrozumcie mnie źle,ja po prostu czuję się bezsilna...

Posted

Dlatego trzeba spytać dlaczego tak dużo świnek na raz sprzedaje. Jeżeli kończy hodowlę no to może się "opłaca" wykupić wszystkie, ale jeśli nie no to nie wiem co zrobić. Tak jak Elurin napisał "te tak uratujemy, a tych nie"? Lexi jest z Tychów blisko Katowic, kiedyś pisała, że mogłaby wziąć na tymczas świnki. Bebe chyba nie weźmie...

Posted

[quote name='seledynek']Jeżeli kończy hodowlę no to może się "opłaca" wykupić wszystkie, ale jeśli nie [/quote]

jeśli nie kończy,to za pół roku będzie podobne ogłoszenie...
I jak sie dowiedzieć czy naprawdę kończy? Uwierzysz takiemu?
Praktycznie brak jest możliwości sprawdzenia...

[QUOTE]no to nie wiem co zrobić. [/QUOTE]

właśnie.
Jeśli cos wymyslicie ,to ja też się przyłączę.Choć watpliwości mam.Niestety nie jestem w stanie zaopiekować się tyloma świnkami..I naprawdę jest mi ich szkoda..Świat bywa podły...

Posted

Jeżeli to hodowla, to rzeczywiście nie ma sensu napędzać interesu. Czasami zastanawiam się, czy wchodzić jeszcze kiedykolwiek na te ogłoszenia na terrarystyce... :bad-word::wallbash:

Posted

Przepraszam, zapomniałam, że nie wszyscy są tam zarejestrowani ;):
[URL]http://swinkimorskie.org/sforum/index.php[/URL]

Wkleić tam ogłoszenie, czy najpierw dowiemy się czy to hodowla?

Posted

Na początek dowiedzmy się, czy to hodowla - czyli czemu sprzedaje aż tyle świń. Potem możemy podjąć decyzję i wklejać info na inne fora - choć na większości już Zytka wkleiła.
Mamy na razie zadeklarowane 50+30+20 = 100 zł - czyli na 1/3 prośków.
Mamy też mozliwy DT w Warszawie (dzięki, Seledynku!) dla wszystkich prośków, ale konieczne byłoby codzienne jeżdżenie do nich (świnki mieszkałyby w pustym mieszkaniu, traktuję to jako ostateczną rezerwę).
Proponuję też, jesli zdecydujemy się wykupić świnki, negocjowanie ceny, czyli zejście do 10 zł/świnkę.

Posted

Dzisiaj już chyba za późno na dzwonienie:roll: Kto skontaktuje się z gościem? Mogę to zrobić, tylko jeżeli powie, że wyprzedaje hodowlę to co dalej - rezerwować? kto by je ewentualnie odebrał?

Posted

Właśnie, najpierw musimy ustalić, kto odbiera świnki i gdzie jadą. To musimy załatwić dziś. Najlepiej byłoby, gdyby ktoś z Katowic/okolic (Lexi albo Bebebe) zadzwonił jutro do gościa i wypytał, potem decyzja. Ew. Karena zadzwoni, ale ktoś musi zadeklarowac odbiór.

Posted

Ok,to brzmi rozsądnie.
.Dorzucę się oczywiście jesli zostanie podjeta decyzja o wykupie,np 50zł choć wątpliwości nadal mam.
Edytowałam post bo doczytałam na Caviarni co ma być z prośkami z labo...
Musicie zdecydować sami, ja mieszkam daleko i codziennej opiece nad prośkami w Wraszawie Wam nie pomogę....
I nie możemy za bardzo obciążać Seledynek..Raz już tak było...

Posted

No tak, to duże obciążenie. Zaczyna włączać mi się rozsądek, bo w takich sytuacjach zawsze reaguję najpierw impulsywnie, a potem analizuję...
Decyzja należy do osób, które miałyby się zająć prośkami. Mnie łatwo pisać z Koszalina...

Posted

To mamy 200 zł - na 13 i 1/3 świni. Brakuje 100 zł.
Też mam wątpliwości, ale, jak pisałem - Wiktorka wyciągnęliśmy, a tym powiemy - sorry, nie możemy? Ja nie umiem ich skazać na śmierć dla przyjemności gadziarzy...
Z DT w W-wie to trochę skomplikowane, może Seledynek to opisze.

Posted

Znowu jestem zła, że mieszkam tak daleko:angryy:
Mogę jeszcze podrzucić link kuzynce KulaPaPa, ale nie wiem czy mogliby, bo chyba klatki nie mają.
Może maja znajomych, którzy by dali im DT...