Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kimera']Widzieliście tego sheltika?
[URL]http://www.allegro.pl/item310220343_rasowa_sliczna_swinka_morska_rodowod_.html[/URL]
Śliczny, rodowodowy, do wylicytowania w tej chwili za 1 zł. Limanowa, właścicielka może dowieźć do Krakowa.

Ulotki i informacje u weterynarzy to świetny pomysł. Ja cały czas zostawiam w najbliższej mi klinice i podobno jest duże zainteresowanie. Drukuję tylko po kilka, ale na pewno wzięliby więcej.[/quote]

Piękny:loveu:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz jest za późno, żeby dzwonić, ale jutro z rana zadzwonie do kumpeli i dowiem się czy te maluchy z allegro mogłaby jakoś odebrać. Jeżeli to nie będzie problem, to jutro wylicytuje świnki. Do 16 mamy czas. Napisze jeszcze do kolesia, czy może on by mógł podrzucić świnki do niej na wioske.

Posted

[quote name='invictus hilaritas']seledynku imiona nie sa wazne , zapewne wlasciciel i tak nazwie sjojego proska po swojemu ;) zdjecia sa widzoczne tym razem :)

PILNIE potrzebuje hotelu we wroclawiu !! czy ktos moze mi jakis polecic hotel dla psa !![/quote]

Invi wyobraź sobie, że aż 3/4 moich tymczasowiczów zachowało swoje imiona! :razz:

Posted

[quote name='invictus hilaritas']
PILNIE potrzebuje hotelu we wroclawiu !! czy ktos moze mi jakis polecic hotel dla psa !![/quote]
poszukaj na [url]http://www.petsitter.pl/ogloszenia.php[/url] :)

Posted

Mogę wziąć świnki z Opola ([url]http://allegro.pl/item303458218_swinki_morskie.html[/url]). Pani wystawiająca maluchy na aukcji może przywieźć je do mojej koleżanki. Do jakiej kwoty mam licytować? Czy mam je wyciągać za wszelką cenę? Nie brałam jeszcze udziału w takiej akcji, więc mi trochę podpowiedzcie :P

Posted

[quote name='invictus hilaritas']a oni skad sa ? gdzie mieszkaja ?w lublinie ? czy gdzie?[/quote]

Z Puław - prawdopodobnie...:roll:
W Lublinie mają stancję- tak mówił ten chłopak...

Posted

[quote name='Elurin']Trolko - masz priv, w razie czego dzwoń - mogłem coś niejasno napisać.
A co z tą świnką z opolskiego przytuliska??? Kontaktował się ktoś?[/quote]
Ta świnka z przytuliska też może być zabrana do mnie, ale coś nie mogę się tam dodzwonić. Jeszcze będę próbować.
Co do aukcji, to poradzę sobie. Nie byłam tylko pewna tej górnej kwoty :). Dzięki!!!!

Posted

Mamy już nową klatkę, taka samą jak od Elurina. Bardzo solidna i ma mocne pręty. Ale chyba będzie w niej mieszkał Jurand, bo on bez domku ani rusz, a w mniejsze jak wstawimy domek, będzie miał bardzo mało miejsca. Pruszek będzie mieszkał w 60-tce.

Posted

Eh... mam złe wiadomości... Obejrzałam przed chwilką brzuszki nowym laboświnkom. Dwie mają ropnie: Rubinek i Szafirek. Jutro jadę na Klemensiewicza ze wszystkimi. Mam nadzieję, że pozostałej dwójce nie wyjdą ropnie... Ale też je wezmę i pewnie zapobiegawczo dostaną antybiotyk. Rachunek wezmę na AFN. Kurczę, a wczoraj zrobiłam duże zakupy na animalii i nie mam wiele kasy :-(

Posted

Wkurzyłam się :angryy::flaming:

Wczoraj znalazłam ogłoszenie na terrarystyce z działu "sprzedam karmówkę" o rasowych myszach bez rodowodu i szczurkach na sprzedaż. Wkleiłam na gryzonie.info, może ktoś z miłośników tych gryzoni zechce im pomóc, pomyślałam. I głupia byłam, że kogoś to będzie obchodziło. Ja wiem, że to nakręcanie hodowli, ale i tak ktoś je kupi dla węża, tak czy inaczej i taki koleś terrorysta dalej będzie je rozmnażał. Więc chyba lepiej, żeby chociaż tych kilka uratować, bo już są chętni na nie terraryści...
No i napisali mi na gryzoniach, że po co ja tu wyjeżdżam z takimi rzeczami, skoro na terrarium jest już ogłoszenie. I kto chce może tam śledzić takie ogłoszenia. I że tutaj to nie potrzebne i w ogóle.
Po takim czymś aż sie odechciewa cokolwiek robić. Skoro miłośników tych gryzoni to nie obchodzi to mnie tym bardziej nie powinno, bo ja mam świnki.
Najlepiej udawać, że wszystkie gryzonie są szczęśliwe, maja dobre domki a terrarystów i innych ludzi bez serca w Polsce nie ma.
Co o tym sądzicie? Może to i nakręcanie interesu terrarystom, ale skoro już ktoś chce je kupić dla węża, to chyba lepiej chociaż spróbować je wyciągnąć.

Posted

Kareno a za ile terrarysta je sprzedaje?

Też nie jestem za wykupowaniem od gadziarzy. To się nigdy nie skończy, ale czasem jak np. nie mamy wielu gryzoni na stanie do adopcji możemy parę groszy wydać i kupić je, ale jeżeli nie ma domków na horyzoncie no to jest pewien problem.

Posted

[URL]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=235150[/URL]

Były dwa, ale to drugie ogłoszenie już nieaktualne.

Ja wiem, że to nakręcanie biznesu, ale jak widzę, że już jakiś gadziarz się nimi interesuje, to i tak zostaną sprzedane.

Posted

Kilka osób na wątku ais - likwidacji sklepiku chciało myszki. Może ich o to zapytać? Wtedy z kilka moglibyśmy wykupić dla nich. APSA też kiedyś była zainteresowana myszkami.

Posted

Off top!!!

Nie wiecie przypadkiem czy to ktoś z dogo czy nie, bo jak nie możnaby dać jakieś ogłoszenie na dogo

[url]http://allegro.pl/item305844039_kot_niedowidzaca_mala_tygrysia_kotka_czeka.html[/url]

Posted

[quote name='seledynek']Kilka osób na wątku ais - likwidacji sklepiku chciało myszki. Może ich o to zapytać? Wtedy z kilka moglibyśmy wykupić dla nich. APSA też kiedyś była zainteresowana myszkami.[/quote]

My z Kulką w przyszłym tygodniu też jedziemy po skoczki, dla nich ewentualnie o ile dożyją odbioru ,też potrzebny będzie dom.....:shake:
Może zrobić jakąś akcje dla terrarystów że żywe zwierze szkodzi wężowi??:cool3:

Posted

[quote name='Bajon']
Może zrobić jakąś akcje dla terrarystów że żywe zwierze szkodzi wężowi??:cool3:[/quote]

Obawiam się Bajonku, że objęłoby to tylko świnki, koszatniczki i ewentualnie szczury. Mniejsze gryzonie typu myszki czy myszoskoczki raczej nie zrobią wężowi krzywdy...

Posted

No i Trolka nie kupiła tych prośków. Mam nadzieję, że choć tą świnkę z przytuliska wyciągnie.
Kareno - wykupowanie zwierząt od gadziarzy to problematyczna kwestia. Z jednej strony masz rację, że uratuje się jakieś ogonki, z drugiej - kiedyś trzeba będzie powiedzieć "te nie" - czy mogłabyś?
Właściwie tym powinno się zająć SPK i SPS.
A co do aukcji - to ktoś z miau, nie znalazłem tej koci na dogo.

Seledynku - trzymam kciuki, żeby nic poważnego nie było!

[B][COLOR=Red]Kto może w piątek/sobotę pojechać do Piaseczna po 10 świnek i dać im DT???[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Karena'][URL]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=235150[/URL]

Były dwa, ale to drugie ogłoszenie już nieaktualne.

Ja wiem, że to nakręcanie biznesu, ale jak widzę, że już jakiś gadziarz się nimi interesuje, to i tak zostaną sprzedane.[/quote]

Karena ja znalazłam na allegro ogloszenie tej samej osoby: [URL]http://www.allegro.pl/item309782964_myszy_rasowe_bez_rodowodu.html[/URL] I miała chwilkę zawachania czy zamiast namawiac mamę (w dalszym ciągu) na chomika to czy nie kupic myszek dwie lub trzy tylko nie mam nic w czym by mogły mieszkać :roll: a w dodatku będę miała świnke na tymczasie i to nie będzie tak łatwo. Ehhh...:-( świnki nie zdązyłam zabrać bo jak dojechała to już było zamknięte. Biedny prosiaczek musi czekac do poniedziałku.:placz:Nie ma to jak być "ciapą".

Posted

Ja nadal śledzę wątek może znajdę tu towarzysza życia Anteczka:lol:a liczę,że tak chociaz ostatnio zwątpiłam czy jest chłopakiem:roll:bo nie ma siusiaka, kuperek ma wydluzony,ze myslalam ze to jajeczka ale tak sprawdzam a tu siuiorka nie ma :roll: