Karena Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ayia, wiem, że masz kłopoty ze świnkami, ale chciałam zapytać czy może masz jakiekolwiek wieści od znajomego ze Stargardu? Quote
Ayia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='Evelin']Jesli tylko się ganiają,nie gryzą się do krwi- to zaczekaj...może właśnie trwa ustalanie hierarchii... Jeśli gryzą sie do krwi-to masz problem...takich wojowników trzeba oddzielić od siebie..np tą setkę możesz przedzielić na pół może najlepiej metalową kratką... Są świnie,które mogą być z innymi,są takie które nie tolerują przedstawicieli swojego gatunku...miałam ten sam problem i dwóch agresorów (Gwiduś i Honuś) nie mogą być razem...za to każdy z nich współzyje pokojowo z wielką 1400 gramową rozetką Wolfim.. a tu link.. [URL]http://www.grebski.nazwa.pl/ccp_forum/viewtopic.php?t=997[/URL][/quote] Najgorsze to, to ze ja wyjezdzam 26 i wroce dopiero 5stycznia :shake: a tata sie juz zalamuje jak on poradzi sobie z ta 2 niewychowanych smarkaczy :placz: napisalam do kimery moze pomoze mi i przechowa Spinterka.. bo jednak 9h beda same jak rodzice beda w pracy :shake: [quote name='Karena'] Ayia, wiem, że masz kłopoty ze świnkami, ale chciałam zapytać czy może masz jakiekolwiek wieści od znajomego ze Stargardu?[/QUOTE] znajomy nie dal mi dzis wogle znaku co dalej, chlopak nie odp na sms.. i ostatnio podobno nie mial wl koma :roll: prosilam go raniutko niech idzie do niego na podany adres i sie dowie co jest... Quote
Ayia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 zobaczcie tego linka: [url]http://www.frikokarma.pl/index.php?p4186,a-m-krolik-120-cm-omega-oc-skladana[/url] lekko sie pukneli w cenie raczej.. :evil_lol: ale taka fajna okazja za taka klatke :roll: :evil_lol: Quote
Neigh Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='Elurin']Pucka - na nic takiego się nie umawiałem, choć na pewno pomogłoby to dziewczynom (króliczkom? :evil_lol: ). Jesli mamy DT dla 2 panów świnkowych, to tak. Tam są jeszcze: 2 szczurki, 4 szynszyle, z 10 myszoskoczków, taka sama liczba koszatniczek i chomików - wszystkie do adopcji. Plus gady, płazy i rybki (te plusy na sprzedaż). Na maściach grzybiczych JESZCZE się nie znam, niestety. Poczekaj do 7 stycznia, będą wyniki hodowli zeskrobiny Bercika - na pewno dostanę jakiś środek:evil_lol:[/quote] Gdyby był jakiś problem z gadami ( oprócz węży) bo wężów nie lubiam.....to służe pomocą. Miałam onegdaj 2 legwany zielone ( ROŚLNOŻERNE JAKBY KTO NIE WIEDZIAŁ) i nadal mam terraria z osprzętem. Mogę przetrzymać gdyby była konieczność. Miałam też anolisy karolińskie i bahamskie. Nadal mam szyszkowca. No ok. jedzą świerszcze, ale to tyciuśkie jascurecki. No i mam 5 żółwi ( 3 lądowe i dwa wodne ) także jakby co............. Quote
seledynek Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Dla pewności sprawdziłam pociągi z Dworca Centralnego do Katowic, jest ich bardzo wiele, co godzinę jadą. Jeżeli on będzie jechał rano to może Elurinku zrobimy tak, że wpadniesz po mnie z Nikusiem, pojedziemy na dworzec, a z dwroca do Azylu? Jeżeli będzie jechał trochę później, to może wracając z Azylu podjechałbyś na dworzec? Możemy się tak umówić jeżeli godzinowo na siebie najdą nasze plany? A tak w ogóle to o której po mnie przyjedziesz? Quote
Elurin Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Możemy na trasie wpaść na dworzec, nie ma sprawy. Przyjechać planuję ok. 10-11-tej, zależy, ile czasu będę się rejestrował. Jak bedę miał jakieś pojęcie na ten temat, to dam ci znać. Dobranoc, do jutra. Quote
Elurin Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Odebraliśmy świnkę z azylu. Świnka to Dyzia, nie Dyzio:evil_lol:. Spora, śliczna, przytulasta, odważna. Dużo pije. Nadałem sprawę ludziom, którzy szukają panny - Seledynek z nimi wszystko załatwi. Nikuś niestety jeszcze w DT - transport nawalił:-( Quote
seledynek Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Pucko, zamiast Dyzi te dziewczyny mogą inną świnkę wziąć. Wybiorą sobie u mnie. Mam aż 6 panów do wydania ;) Skoro Dyzio okazał się Dyzią to pojedzie do państwa co chcieli samiczkę. A Dyzia dużo piła, albo chciała pić, bo poidełko jest zepsute, kulka się zacina :-( Już jej wyminiełam i jak tylko się napiła to przestała się interesować wodą. Quote
Elurin Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Hih, Dyzia to jednak Dyzio:evil_lol:. Na szczęście ci ludzie wezmą malucha, będzie udawał dziewczynkę przed dzieckiem. Quote
seledynek Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Widocznie Dyzio ze swojej skromnej nieśmiałości schował swoje męstwo w futerko ;) Quote
bona_46 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Elurin musisz pójść na kurs sexera:evil_lol: Quote
Elurin Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Wy się teraz śmiejecie, a jak przychodzi co do czego...:evil_lol: Seledynku - już powinni zabierać Dyzia - napisz coś... Quote
bona_46 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 śliczna rozetka w W-wie - dziewczynka [URL]http://www.allegro.pl/item287560593_swinka_morska_w_dobre_rece_aukcja_od_1_zl.html[/URL] Quote
pucka69 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 seledynku - jesli napisalas do dziewczyn o swinkach z labo i nic na to nie mówia - to ja nie wiem czy je chca ;( elurin - kurs sexera - koniecznie ! Quote
Neigh Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Niom Elurin - ktoś musi:-) A Tobie jakoś bardziej wypada hihihih Quote
pucka69 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 ciotka - jedziesz jutri do królików? dostaw te uszka i pastowanie podłóg ;) jak Zuzia? powiedz jej ze rozety wyniosły pół klatki - nie starczy chyba skarbonki hihihi kto jedzie - ??? seledynek? bona? Quote
seledynek Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Dyzio pojechał z nowym państwem. Zdążyli mnie jeszcze złapać. Ale umowa jest na samiczkę Dyzię :P Mam nadzieję, że to nie problem ;) Ludzie wydali się rozsądni. Zobaczymy co będzie dalej, ale myślę, że będzie ok. Jutro postaram się przyjechać, ale przeziębienie totalnie mnie rozkłada na łopatki :P Faktycznie, dziewczyny nie odpowiedziały mi na tych chłopców z labo. Może ta dziewczynka-świnka z Wawy co Bona wkleiła link? Quote
Neigh Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Ja się wreszcie muszę dowiedzieć, czy ten świnek z mojego rzutu definitywnie już oddany czy nie. Zadzwonie tam dzisiaj. Nie mogę Pucko........moje starsze dziecko dziś urodziny ma:-). A Zuzia powiedziała, że do królików to ONA powinna pojechać:-). Jak usłyszała, że "króliki" to panie........to popatrzyła na mnie jak na świra i poszła. O skarbonce już jej nawet nie mówiłam..... Quote
Karena Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 [IMG]http://images34.fotosik.pl/85/c25dc1d99e95bbd9.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 widze ze wszyscy juz swietuja a tu pomoc potrzebna- dla gryzoni - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9146316#post9146316[/URL] Quote
seledynek Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Ja z chęcią bym pomogła, ale nie przeżyłabym tego. Jak dzisiaj wieczorem Elurin przywiózł te dwie rozety z zoologa to myślałam, że mama mnie ukatrupi na miejscu... Powiedziała, że zepsułam jej święta i teraz jest mi przykro :-( Quote
invictus hilaritas Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 a dlaczego popsulas swieta ? mamie chodzi ze zaduzo juz swinek w domu? Quote
seledynek Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Eh tak... no wiesz i te siano wszędzie. Cały czas tylko sprząta i sprząta... Oczywiście zaraz jak zobaczyła maleństwa to zaczęła się rozpływać jakie to cudne mordki i w ogóle... ale jednak słowa bolą. A do tego tak się rozłożyłam, że mama jutro rano jedzie z Luciem do weta. Przeze mnie ma więcej pracy, do tego martw się o mnie. Jakoś sobie poradzę, trzeba tylko szukać dobrych domków dla świnek ;) Quote
Elurin Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Na szczęście te dwa prośki mają 28-go jechać do DS... Seledynku, przykro mi... Gdybym wiedział, zostałyby u mnie... Quote
Recommended Posts