Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Evelin']Jesli tylko się ganiają,nie gryzą się do krwi- to zaczekaj...może właśnie trwa ustalanie hierarchii...
Jeśli gryzą sie do krwi-to masz problem...takich wojowników trzeba oddzielić od siebie..np tą setkę możesz przedzielić na pół może najlepiej metalową kratką...
Są świnie,które mogą być z innymi,są takie które nie tolerują przedstawicieli swojego gatunku...miałam ten sam problem i dwóch agresorów (Gwiduś i Honuś) nie mogą być razem...za to każdy z nich współzyje pokojowo z wielką 1400 gramową rozetką Wolfim..
a tu link..
[URL]http://www.grebski.nazwa.pl/ccp_forum/viewtopic.php?t=997[/URL][/quote]

Najgorsze to, to ze ja wyjezdzam 26 i wroce dopiero 5stycznia :shake: a tata sie juz zalamuje jak on poradzi sobie z ta 2 niewychowanych smarkaczy :placz:
napisalam do kimery moze pomoze mi i przechowa Spinterka.. bo jednak 9h beda same jak rodzice beda w pracy :shake:

[quote name='Karena'] Ayia, wiem, że masz kłopoty ze świnkami, ale chciałam zapytać czy może masz jakiekolwiek wieści od znajomego ze Stargardu?[/QUOTE]

znajomy nie dal mi dzis wogle znaku co dalej, chlopak nie odp na sms.. i ostatnio podobno nie mial wl koma :roll: prosilam go raniutko niech idzie do niego na podany adres i sie dowie co jest...

Posted

zobaczcie tego linka:
[url]http://www.frikokarma.pl/index.php?p4186,a-m-krolik-120-cm-omega-oc-skladana[/url]

lekko sie pukneli w cenie raczej.. :evil_lol: ale taka fajna okazja za taka klatke :roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='Elurin']Pucka - na nic takiego się nie umawiałem, choć na pewno pomogłoby to dziewczynom (króliczkom? :evil_lol: ). Jesli mamy DT dla 2 panów świnkowych, to tak. Tam są jeszcze: 2 szczurki, 4 szynszyle, z 10 myszoskoczków, taka sama liczba koszatniczek i chomików - wszystkie do adopcji. Plus gady, płazy i rybki (te plusy na sprzedaż).
Na maściach grzybiczych JESZCZE się nie znam, niestety. Poczekaj do 7 stycznia, będą wyniki hodowli zeskrobiny Bercika - na pewno dostanę jakiś środek:evil_lol:[/quote]

Gdyby był jakiś problem z gadami ( oprócz węży) bo wężów nie lubiam.....to służe pomocą.

Miałam onegdaj 2 legwany zielone ( ROŚLNOŻERNE JAKBY KTO NIE WIEDZIAŁ) i nadal mam terraria z osprzętem. Mogę przetrzymać gdyby była konieczność.

Miałam też anolisy karolińskie i bahamskie. Nadal mam szyszkowca. No ok. jedzą świerszcze, ale to tyciuśkie jascurecki.
No i mam 5 żółwi ( 3 lądowe i dwa wodne ) także jakby co.............

Posted

Dla pewności sprawdziłam pociągi z Dworca Centralnego do Katowic, jest ich bardzo wiele, co godzinę jadą. Jeżeli on będzie jechał rano to może Elurinku zrobimy tak, że wpadniesz po mnie z Nikusiem, pojedziemy na dworzec, a z dwroca do Azylu? Jeżeli będzie jechał trochę później, to może wracając z Azylu podjechałbyś na dworzec? Możemy się tak umówić jeżeli godzinowo na siebie najdą nasze plany?

A tak w ogóle to o której po mnie przyjedziesz?

Posted

Możemy na trasie wpaść na dworzec, nie ma sprawy. Przyjechać planuję ok. 10-11-tej, zależy, ile czasu będę się rejestrował. Jak bedę miał jakieś pojęcie na ten temat, to dam ci znać.
Dobranoc, do jutra.

Posted

Odebraliśmy świnkę z azylu. Świnka to Dyzia, nie Dyzio:evil_lol:. Spora, śliczna, przytulasta, odważna. Dużo pije. Nadałem sprawę ludziom, którzy szukają panny - Seledynek z nimi wszystko załatwi.
Nikuś niestety jeszcze w DT - transport nawalił:-(

Posted

Pucko, zamiast Dyzi te dziewczyny mogą inną świnkę wziąć. Wybiorą sobie u mnie. Mam aż 6 panów do wydania ;) Skoro Dyzio okazał się Dyzią to pojedzie do państwa co chcieli samiczkę.

A Dyzia dużo piła, albo chciała pić, bo poidełko jest zepsute, kulka się zacina :-( Już jej wyminiełam i jak tylko się napiła to przestała się interesować wodą.

Posted

ciotka - jedziesz jutri do królików? dostaw te uszka i pastowanie podłóg ;) jak Zuzia? powiedz jej ze rozety wyniosły pół klatki - nie starczy chyba skarbonki hihihi
kto jedzie - ??? seledynek? bona?

Posted

Dyzio pojechał z nowym państwem. Zdążyli mnie jeszcze złapać. Ale umowa jest na samiczkę Dyzię :P Mam nadzieję, że to nie problem ;)

Ludzie wydali się rozsądni. Zobaczymy co będzie dalej, ale myślę, że będzie ok.

Jutro postaram się przyjechać, ale przeziębienie totalnie mnie rozkłada na łopatki :P

Faktycznie, dziewczyny nie odpowiedziały mi na tych chłopców z labo. Może ta dziewczynka-świnka z Wawy co Bona wkleiła link?

Posted

Ja się wreszcie muszę dowiedzieć, czy ten świnek z mojego rzutu definitywnie już oddany czy nie. Zadzwonie tam dzisiaj.

Nie mogę Pucko........moje starsze dziecko dziś urodziny ma:-).

A Zuzia powiedziała, że do królików to ONA powinna pojechać:-). Jak usłyszała, że "króliki" to panie........to popatrzyła na mnie jak na świra i poszła. O skarbonce już jej nawet nie mówiłam.....

Posted

Ja z chęcią bym pomogła, ale nie przeżyłabym tego. Jak dzisiaj wieczorem Elurin przywiózł te dwie rozety z zoologa to myślałam, że mama mnie ukatrupi na miejscu... Powiedziała, że zepsułam jej święta i teraz jest mi przykro :-(

Posted

Eh tak... no wiesz i te siano wszędzie. Cały czas tylko sprząta i sprząta... Oczywiście zaraz jak zobaczyła maleństwa to zaczęła się rozpływać jakie to cudne mordki i w ogóle... ale jednak słowa bolą. A do tego tak się rozłożyłam, że mama jutro rano jedzie z Luciem do weta. Przeze mnie ma więcej pracy, do tego martw się o mnie. Jakoś sobie poradzę, trzeba tylko szukać dobrych domków dla świnek ;)