Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gotrfydzikowi się pogorszyło :-( Miał jakiś dziwny atak wczoraj, jakby miał zwymiotować i potem się rozpłaszczył...

Wzięłam go na kolanka na termofor i lepiej się poczuł... Ale potem znowu się napuszył. Późnym wieczorem moja mama znowu go wzięła na termoforek i zaczęła masować mu brzuszek i "prykał" aż inne świnki się przestraszyły. On sam też piszczał, więc chyba go bolało, ale potem lepiej się poczuł. Może to wzdęcia? Ale żadna inna tego nie ma.

Jemu w pierwszej kolejności trzeba zrobić USG, ale ja nie mam kasy! :placz:

Posted

Szlag... Pucka, możesz jeszcze pożyczyć? Ja teraz nie mogę, miałem wydatki na samochód, no i praca mi się kończy...
Seledynku, w razie czego bierz faktury, zapłacimy ze skarpety.

Posted

seledynku ja nie wiem czy ten termofor to dobry pomysł. jesli to zapalenie czegos to to przyspieszy proces zapalny. zadzwoń na powstańców, umów się na usg, tel jest w necie, tam jest czynne całodobowo. przy odrobinie szcześcia nawet dzis by sie mogło udac zrobic. a moze do weta z nim trzeba najpierw? napewno elwet jest czynny w ok metro wierzbno - tam specjalista od gryzoni jest dr Dagmara Astachow. Jest jeszcze coś czynne napewno. Może Oaza?
Pieniądze mogę pożyczyc - to przeleje ci - beda jutro. Jeśli musisz mieć dziś to musimy coś wymyslić innego

Posted

a nie mozna do niej zadzwonic? :-(
zaczynam sie coraz bardziej martwic, maluch bo takie dziwne krostki przy oczkach i takie troche lysawe :-( moze juz obsesja?

Posted

zobaczcie ta aukcje.. zalamalam sie :placz:
[url]http://allegro.pl/item281855523_krolik_miniaturka_z_calym_wyposazeniem.html[/url]
królik w 60!! :placz: czy ludzie nie widza ze krolik sie w takiej klatce meczy? :shake:

Posted

seledynek do mnie napisała, ze nie miała przy sobie telefonu i ze z Gilbertem lepiej. Nie wiem czy mam jej przelewać i ile bo mi nie odpisała. Jak myslicie? Przelać jej 200 na usg 3 świń? Wypowiedzcie sie wogóle w sprawie tego usg

Posted

Przepraszam, że się nie odzywałam, ale komórki nie miałam przy sobie a do tego byłam poza domem. Dopiero co wróciłam. Gotfrydzik jedynie lepiej się czuje na termoforze. Ogólnie jest lepiej, ale coś się jednak u niego dzieje. Na szczęście brzuszek się zmniejszył.

Natomiast problem pojawił się z Renaldzikiem/Kremusiem :/ Przez prawie cały tydzień super dogadywał się z Nikusiem a dzisiaj to odgryzł mu kawałek sierści... Od razu ich rozdzieliłam i się okazało, że R/K narządy płuciowe ma bardzo nabrzmiałe i czerwone. Jakieś zapalenie czy co? Może go tam Nikuś ugryzł? Już się trochę zmniejszyło, ale koniecznie muszę z nim iść do weta.

Zaraz dzwonię na Powstańców i się umawiam, ale kasy nie mam :/

Posted

Na Powstańców o tej porze nie wiedział Pan ile kosztuje USG, kiedy je robią i jacy specjaliści od gryzoni w jakie dni przyjmują. Jutro rano muszę zadzwonić.

Pucko może jednak przelej mi 200 zł? Jak coś to po prostu z powrotem Ci przeleję.

Posted

dobra - to ja przelewam !
na powstancow - na usg do dr Marcinskiego trzeba sie umawiac, a dr Bielecki w czwartki przyjmuje. USG - ok 60 zl za sztukę, ale moze jakbys pojęczała i poopowiadala ze to swinki bezdomne - to daloby rade mniej :)

Posted

Dzięki.

Zaczynam świrować z tymi świnkami. Za każdym razem myślę, że to już koniec. Jakieś schizy normalnie... A przecież się poprawia :/ Ale jak zobaczyłam ten czerwony nabrzmiały wzgórek zamiast narządów płciowych Renaldzika/Kremusia to po prostu myślałam, że się rozpłaczę :-( Na szczęście już się zmniejszył...

A Gotfrydzik to taki kochany świnek, uwielbia włazić mi na kolanka i się ogrzewać w termoforku, a jak otwieram klatkę to od razu do mnie leci i wącha co mu przyniosłam :loveu: Wie, że staram się mu pomóc... Gucio też się do mnie powoli przekonuje. A jak dzisiaj wzięłam na ręce Nikusia i Renaldzika/Kremusia to grzecznie siedzieli i nie uciekali :loveu:

Posted

Wiem, że dr Marciński, ale ten pan co odebrał telefon to powiedział, że nie zna grafików lekarzy i mi nie pomoże. Trzeba tam zdzwonić w godzinach 8-22 jak ktoś kto się na tym zna będzie przy telefonie.