invictus hilaritas Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 a co bedzie po swietach.. :( nieudany prezent wyladuje w najlepszym razie w schronisku.. :( Quote
Aniuś Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Napisała do mnie kolejna osoba chętna na prosiaczka :). Jednak wchodzi w grę tylko samiczka. Dziewczyna ma już jedną samiczkę i szuka jej towarzystwa. Na świnkimorskie.com ma nick [B]Haldiria. [/B] Wiek i umaszczenie obojętne... Dziewczyna jest z Krakowa. Wpiszcie ją na listę oczekujących, plis... Quote
seledynek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Arnoldzik wczoraj pojechał do nowego domku :multi: Quote
Ayia Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 super :multi: a jak reszta swinek sie czuje? Quote
seledynek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Eh... średnio. Zdrowe sobie brykają, ale Gucio i Gotfrydzik nadal są napuszeni i trochę ospali. Ale przynajmniej jedzą, a to najważniejsze. Może jak za 2 dni przestanie działać antybiotyk to się lepiej poczują. Quote
seledynek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Z uwagi na to, że Nikuś dogadał się z Renaldzikiem/Kremusiem to te dwie świnki za tydzień jadą do Mokisi do Wrocławia :) Reszta świnek może już trafić do adopcji, ale wydane będą trochę później. Quote
Karena Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='seledynek']Eh... średnio. Zdrowe sobie brykają, ale Gucio i Gotfrydzik nadal są napuszeni i trochę ospali. Ale przynajmniej jedzą, a to najważniejsze. Może jak za 2 dni przestanie działać antybiotyk to się lepiej poczują.[/quote] Cieszę się, że Arnoldzik ma domek :multi: Trzymam kciuki za Gucia i Gotfrydzika. seledynku, zapytam tak dla pewności - podajesz Lakcid? Mam już chyba jakieś skrzywienie na tym punkcie.:evil_lol: Quote
seledynek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kareno oj nie czytasz ze zrozumieniem... :> Oczywiście, że podaję. Kilka postów wcześniej o tym pisałam :) Quote
Karena Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Przepraszam w takim razie nie było tematu :oops: To wynika z tego, że ostatnio mam mniej czasu na dogo i czasami czytam tylko ostatnie posty. Cóż, życie... Quote
AnK Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No to fajno z tym Arnoldem! Świniaki są jednak zarażliwe!!!;-) U mnie zaczęło się od tego, że mama kiedyś przyniosła jednego [']. Nie wiedziałam wtedy jeszcze, że to takie fajne świniości są:) Quote
pucka69 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Seledynku! byłam u dr Bieleckiego. dałam mu do pzreczytania Twoje maile na temat świnek z labo - jeżeli chcesz mnie zlinczować - to prosze bardzo, ale uznałam, że będzie miał po ich przeczytaniu najlepszy obraz. Powiedział że: 1. trzeba zrobić USG 2. jakby sie okazało, że są ropnie to można je operować, przeciez nawet chomiki sie podobno operuje Quote
seledynek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ok, ale to będzie kosztować... Wydaje mi się, że na Klemensiewicza nie mają aparatu do USG. Wiem, że na Powstańców jest. Ale tam może być drogo. Wiecie gdzie tanio zrobią im USG? Quote
pucka69 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 ja Jadzi robiłam na Postańców. Nie pamiętam ile kosztowało, nie wiem tez ile gdzie indziej kosztuje. Na Powstańców dr Marciński - albo jakos podobnie - robi. A dr Bielecki przyjmuje na Powstańców w czwartki Quote
zasadzkas Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Coś kojarzę, że w Oazie zakupili, ale nie pamiętam, czy usg czy rtg Quote
seledynek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Jak naszej Chmurcii robili USG w klinice SGGW to kazali sobie zapłacić 58 zł :/ a 58 x 3 to już naprawdę sporo... Dlatego się pytam czy wiecie gdzie indziej kosztuje taniej... Quote
pucka69 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 tak mi soie właśnie koł 60 zł pałętało. trzeba jutro do oazy zadzwonić i spytać Quote
invictus hilaritas Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dzień dobry! mam do oddania za symboliczną cenę dwuletniego , rudego z białym, samca świnki morskiej, oraz jego 3 miesięcznego syna trikolor z przewagą czarnego.Świnki te określiłabym jako krótkowłose lub półdługowłose, są dobrze utrzymane, oswojone trzymane w domu, są własnością mojej 9 letniej córki która zdecydowała się odstąpić dwie ze swoich 4 świnek. Z tego powodu dla świnek trzeba będzie kupić klatki. Świnki można odebrać w Rajszewie (koło Legionowa , Jabłonnej k. Warszawy). tel.022 424 74 22. link do allegro: [URL]http://allegro.pl/item280345459_swinki_morskie_samiec_i_mlody_samczyk_krotkowl.html[/URL] Quote
bona_46 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='invictus hilaritas']Dzień dobry! mam do oddania za symboliczną cenę dwuletniego , rudego z białym, samca świnki morskiej, oraz jego 3 miesięcznego syna trikolor z przewagą czarnego.Świnki te określiłabym jako krótkowłose lub półdługowłose, są dobrze utrzymane, oswojone trzymane w domu, są własnością mojej 9 letniej córki która zdecydowała się odstąpić dwie ze swoich 4 świnek. Z tego powodu dla świnek trzeba będzie kupić klatki. Świnki można odebrać w Rajszewie (koło Legionowa , Jabłonnej k. Warszawy). tel.022 424 74 22. link do allegro: [URL]http://allegro.pl/item280345459_swinki_morskie_samiec_i_mlody_samczyk_krotkowl.html[/URL][/quote] o jak miła, może odstąpić:cool3: pewnie zrobi sobie kolejne:mad: Quote
invictus hilaritas Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 kopiuje z forum: [URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=24128&p=326645#p326645[/URL] [QUOTE] "oddam" świnkę w dobre ręce - razem sprzedam wyposażenie Niestety, nie bede mogła sie moim świnkiem, Rudolfem vel Rudi, opiekować w niedalekiej przyszłości. jest rasowy... chce aby ktos sie nim zaopiekował.. klatka i inne gadżety razem sprzedam, pytac prosze pod mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Dzieki wielkie za pomoc! (Warszawa) [/QUOTE] Quote
seledynek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Eh chyba zaczynam wariować, ale martwię się o Gotfrydzika. Po ostatniej dawce antybiotyku w czwartek trochę dziwnie się zachowuje. Oklapły mu nagle uszka. Żadnemu innemu nie, czy to może być jakiś sygnał? Do tego je wyłącznie warzywka/owoce oraz sianko. Ziarna/granulatu nie chce tknąć. Pije sporo wody, najwięcej ze wszystkich świnek. Wcześniej bał się tak jak i inne świnki jak je brałam na ręce, a teraz spokojnie można go wziąć. Jak otwieram klatkę to od razu biegnie do wejścia i z ręki wyrywa mi warzywko czy owoc. Skąd ta nagła zmiana w jego zachowaniu? Już się mnie nie boi? Z uwagi na to, że Gucio był w najgorszym stanie to siedział sam w klatce, a Gotfryd i Gilbert byli razem. Ale wczoraj Gotfrydzik zaczął notorycznie wąchać tyłeczek Gilbercika, wciskać pysio pod jego pachę i pyszczek i Gilbert się wkurzał i zaczął go gryźć. No to włożyłam Gotfryda do Gucia, ale on mu to samo robił a Gucio odpłacał się gryzieniem. Teraz siedzi sam w klatce, a Gucio i Gilbert są razem. Czy powinnam się martwić? Quote
pucka69 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 wg mnie chyba nie ;) dzwoniłas do oazy pytac czy maja usg i po ile? Quote
seledynek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Nie. Nawet nie mam ich nr telefonu i nie wiem gdzie jest ich lecznica :P Poza tym czy oni w weekend pracują? Quote
pucka69 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 zadzwoniłam właśnie do oazy. pani powiedziała ze usg maja ale niedostosowane do takich małych zwierzat. odesłała mnie - zgadnijcie do kogo? do dr Marcińskiego na Powstańców ;) Quote
Elurin Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Seledynku, Oaza ma stronę w necie, tam jest nr - ja nie pamiętam teraz. Jutro pracują 10-12. Quote
Recommended Posts