Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisała do mnie kolejna osoba chętna na prosiaczka :).
Jednak wchodzi w grę tylko samiczka. Dziewczyna ma już jedną samiczkę i szuka jej towarzystwa. Na świnkimorskie.com ma nick [B]Haldiria. [/B]
Wiek i umaszczenie obojętne...

Dziewczyna jest z Krakowa.

Wpiszcie ją na listę oczekujących, plis...

Posted

Eh... średnio. Zdrowe sobie brykają, ale Gucio i Gotfrydzik nadal są napuszeni i trochę ospali. Ale przynajmniej jedzą, a to najważniejsze. Może jak za 2 dni przestanie działać antybiotyk to się lepiej poczują.

Posted

Z uwagi na to, że Nikuś dogadał się z Renaldzikiem/Kremusiem to te dwie świnki za tydzień jadą do Mokisi do Wrocławia :)

Reszta świnek może już trafić do adopcji, ale wydane będą trochę później.

Posted

[quote name='seledynek']Eh... średnio. Zdrowe sobie brykają, ale Gucio i Gotfrydzik nadal są napuszeni i trochę ospali. Ale przynajmniej jedzą, a to najważniejsze. Może jak za 2 dni przestanie działać antybiotyk to się lepiej poczują.[/quote]

Cieszę się, że Arnoldzik ma domek :multi:

Trzymam kciuki za Gucia i Gotfrydzika. seledynku, zapytam tak dla pewności - podajesz Lakcid? Mam już chyba jakieś skrzywienie na tym punkcie.:evil_lol:

Posted

No to fajno z tym Arnoldem! Świniaki są jednak zarażliwe!!!;-) U mnie zaczęło się od tego, że mama kiedyś przyniosła jednego [']. Nie wiedziałam wtedy jeszcze, że to takie fajne świniości są:)

Posted

Seledynku! byłam u dr Bieleckiego. dałam mu do pzreczytania Twoje maile na temat świnek z labo - jeżeli chcesz mnie zlinczować - to prosze bardzo, ale uznałam, że będzie miał po ich przeczytaniu najlepszy obraz. Powiedział że:
1. trzeba zrobić USG
2. jakby sie okazało, że są ropnie to można je operować, przeciez nawet chomiki sie podobno operuje

Posted

Ok, ale to będzie kosztować... Wydaje mi się, że na Klemensiewicza nie mają aparatu do USG. Wiem, że na Powstańców jest. Ale tam może być drogo. Wiecie gdzie tanio zrobią im USG?

Posted

ja Jadzi robiłam na Postańców. Nie pamiętam ile kosztowało, nie wiem tez ile gdzie indziej kosztuje. Na Powstańców dr Marciński - albo jakos podobnie - robi. A dr Bielecki przyjmuje na Powstańców w czwartki

Posted

Dzień dobry! mam do oddania za symboliczną cenę dwuletniego , rudego z białym, samca świnki morskiej, oraz jego 3 miesięcznego syna trikolor z przewagą czarnego.Świnki te określiłabym jako krótkowłose lub półdługowłose, są dobrze utrzymane, oswojone trzymane w domu, są własnością mojej 9 letniej córki która zdecydowała się odstąpić dwie ze swoich 4 świnek. Z tego powodu dla świnek trzeba będzie kupić klatki. Świnki można odebrać w Rajszewie (koło Legionowa , Jabłonnej k. Warszawy). tel.022 424 74 22.
link do allegro: [URL]http://allegro.pl/item280345459_swinki_morskie_samiec_i_mlody_samczyk_krotkowl.html[/URL]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']Dzień dobry! mam do oddania za symboliczną cenę dwuletniego , rudego z białym, samca świnki morskiej, oraz jego 3 miesięcznego syna trikolor z przewagą czarnego.Świnki te określiłabym jako krótkowłose lub półdługowłose, są dobrze utrzymane, oswojone trzymane w domu, są własnością mojej 9 letniej córki która zdecydowała się odstąpić dwie ze swoich 4 świnek. Z tego powodu dla świnek trzeba będzie kupić klatki. Świnki można odebrać w Rajszewie (koło Legionowa , Jabłonnej k. Warszawy). tel.022 424 74 22.
link do allegro: [URL]http://allegro.pl/item280345459_swinki_morskie_samiec_i_mlody_samczyk_krotkowl.html[/URL][/quote]

o jak miła, może odstąpić:cool3:
pewnie zrobi sobie kolejne:mad:

Posted

kopiuje z forum:
[URL]http://www.gryzonie.info/viewtopic.php?f=51&t=24128&p=326645#p326645[/URL]

[QUOTE]
"oddam" świnkę w dobre ręce - razem sprzedam wyposażenie

Niestety, nie bede mogła sie moim świnkiem, Rudolfem vel Rudi, opiekować w niedalekiej przyszłości. jest rasowy... chce aby ktos sie nim zaopiekował.. klatka i inne gadżety razem sprzedam, pytac prosze pod mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Dzieki wielkie za pomoc!
(Warszawa)
[/QUOTE]

Posted

Eh chyba zaczynam wariować, ale martwię się o Gotfrydzika. Po ostatniej dawce antybiotyku w czwartek trochę dziwnie się zachowuje. Oklapły mu nagle uszka. Żadnemu innemu nie, czy to może być jakiś sygnał? Do tego je wyłącznie warzywka/owoce oraz sianko. Ziarna/granulatu nie chce tknąć. Pije sporo wody, najwięcej ze wszystkich świnek. Wcześniej bał się tak jak i inne świnki jak je brałam na ręce, a teraz spokojnie można go wziąć. Jak otwieram klatkę to od razu biegnie do wejścia i z ręki wyrywa mi warzywko czy owoc. Skąd ta nagła zmiana w jego zachowaniu? Już się mnie nie boi?

Z uwagi na to, że Gucio był w najgorszym stanie to siedział sam w klatce, a Gotfryd i Gilbert byli razem. Ale wczoraj Gotfrydzik zaczął notorycznie wąchać tyłeczek Gilbercika, wciskać pysio pod jego pachę i pyszczek i Gilbert się wkurzał i zaczął go gryźć. No to włożyłam Gotfryda do Gucia, ale on mu to samo robił a Gucio odpłacał się gryzieniem. Teraz siedzi sam w klatce, a Gucio i Gilbert są razem. Czy powinnam się martwić?

Posted

zadzwoniłam właśnie do oazy. pani powiedziała ze usg maja ale niedostosowane do takich małych zwierzat. odesłała mnie - zgadnijcie do kogo? do dr Marcińskiego na Powstańców ;)