Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie. zresztą kupić ie trudno, tylko - co potem z nimi zrobić? Gdyby był ktoś chętny na 100% na którąś świnkę, to mogłabym przetrzymać na tymczasie, ale inaczej nie da rady.
Czasami człowiek czuje taka bezsilność, że nie może nic zrobić, jak się patrzy na takie maleństwa, to aż skręca.:shake: Ale, całego świata sie nie zbawi, chociaż czasami ciężko sie z tym pogodzić.

Posted

halu! ja juz po raz kolejny powtarzam, ze to jest swiniak dla dziewczyny z Czerwonaka, zobowiazałyście sie pojechac z bajonem z wizyta przedadopcyjną do niej. pojechałyście? umówiłyście sie? po co klatka - ona ma miec klatkę! Halu - okreslcie sie czy macie zamiar sie z nia skontaktowac. co ona sobie o nas pomyśli? ja za Waszym przyzwoleniem napisałam, ze odezwiecie sie do niej i umowicie - a potem jest tydzień ciszy!

Posted

Pucka! Nie czytasz uważnie! Przecież napisałam, że czekam na Bajon i mamy sięjutro umówić z dziewczyną! Rzomawiałam z bajonem o tym i mamy jechać. Ale ona miała teraz wystawę psów i nie miała głowy do myślenia o świniaku. Jak powiedziałam, że pojedziemy, to pojedziemy!.

Posted

ja jestem z Lubina, to swinki ktore mialam kiedys wziasc. teraz na tymczasie mam chlopaka od tej dziewczyny.. ona bardzo kreci ze stanem zdrowia swinek i wogole nie interesuje sie komu je daje.. chlopak ktory jedzie do koreni ma grzybice !!! zapewne i te swinki sa chore !!! daje sobie lape uciac.. juz wtedy ich stan zdrowia mis ie nie podobal !!! nikt ich nie chcial , wiec zaprzestala szukac im domu .. po paru miesiacach umiescila na aukcji Willgo i go wzielam wiec najwidoczniej pomyslala ze jest teraz popyt na swinki i ponownie chce sie ich pozbyc !!

Posted

Elurin, dostałam do Neigh 2 klatki, wymiary są dokładnie takie jak tych czerwonych, więc na laboświnki w sobotę będzie miejsce. A jak dobrze pójdzie i też tak szybko znajdą dom, jak te co mam teraz, to nie będzie trzeba się spieszyć z oddaniem klatki :)

Posted

Domek dla 2 prosiaków z laboratorium u mnie nadal aktualny. Zastanawiam sie nad tymi z Zawiercia, ale wydaje mi sie że mają wieksze szanse na dom niz te "dzikie" z laboratorium. Jeśli dobrze zrozumialam to w najbliższą sobote ktos odbiera swinki z laboratorium. nawet dobrze ,że jest troche czasu bo przynajmniej zdąże sie przygotowac :) [B]Seledynek[/B], czekam na wieści:)

Posted

Uprzejmie donoszę, że świnka z Piekar prawdopodobnie pojedzie do Wrocławia - Fando wykupił ją na Allegro.
Dzisiaj będę ją miała u siebie w domu. Trzymajcie kciuki, żeby nikt nie wyszedł na korytarz, jak będę się z nią skradała do mieszkania. Bo za brak subordynacji i nadmierne zaświnienie zostanę skreślona z listy członków rodziny.
Jeśli ktoś miałby transport K-ce Wrocław to bardzo proszę o kontakt.

Mokisiu, przemyśl jeszcze raz te świnki z Zawiercia. Jeśli ktoś z nas ich nie weźmie, to prawdopodobnie zostaną rozdzielone, bo niewielu jest takich maniaków, jak na tym wątku.

Posted

bylam w zoologicznym dzisiaj i zobaczylam malenka swinke , ma kilka tygodni- dzidzius , szukala cyca u innych swinek , nie dosiegala do poidelka.. swinka jest za 40 zl (pucka 55 bylo naklejone na akwarium - stara cena krolika) .. poprosilam aby kobita obnizyla poidelko bo malenstwo nie moglo sie napic.. tuli sie do swinek a tamte maja go gdzies.. zapytalam czy to samczyk, babka powiedziala ze tak , ale wiecie ja nie wieze jej w 100 % milam dzwonic do elurina ale sie opamietalam.. jak to samiec to nie mam go gdzie go wziasc.. robimy cos z tym dzidziusiem ?

Posted

O ludzie kochani, nie było mnie kilka dni a tu proszę co za poruszenie:evil_lol:
Niestety mój wyjazd w tym tygodniu na przedadopcyjną, odpada, moja Zuza zakomunikowała mi trzy sprawdziany na ten tydzień i będę musiała z nią trochę przysiąść, niestety:roll:

Widzę że temat Mamutka bardzo żywy.
Ayia, ja mam w domu od jakiegoś czasu strajk związany z Mamutem ,żeby został u nas,płacz i zgrzytanie zębów mojej Zuzy,nawet mój TZ który wydawał się niewzruszony....teraz ogląda razem z Mamutem na biurku aukcje na Allegro:evil_lol:
Rodzina mi oszalała na punkcie świń.....:cool1:

Tak z Kulką debatowałyśmy na temat pomocy przyszłym
potrzebującym świnkom, że może zrejonizować by ta pomoc.Co Wy na to?
Nie byłoby problemów z ew. DT lub DS, nie byłoby kłopotów z transportem,bo szukalibyśmy domów w okolicach...
Kulka vel Agnieszka_Su1 napisz coś więcej na ten temat jak możesz....

Pzdr

Posted

wiedzialam ze tak to sie skonczy :placz:
io chyba zostanie mi tylko kupienie swiniaka na gieldzie zoologicznej badz u hodowcy :shake:
Mamutek trzymaj sie i niech Ci sie dobrze tam mieszka;)