Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:) Dobra wiadomość :) I dobrzy fani na fb:))))

PSY ANI SŁAWOMIR Z. DOBRE MISTO 400 ZŁ :)

Super wiadomość tym bardziej że dziś od tego pana dotarła karma DOGMIO i jest aż 7 Worków.Wow jestem w szoku :D

Posted

Super! Jakiś czas masz spokój i psiaki też. Oby więcej takich darczyńców:)

Z tego co wiem to ten pan zrobił zbiórke w pracy i uzbierał tyle pieniedzy kupił 7 worków karmy i reszte wpłacił na konto.Zbliża się wiosna więc bedzie za co kupić obroże bo już się martwiłam że nie starczy dla wszystkich psiaków na obróżki.

Posted

Z tego co wiem to ten pan zrobił zbiórke w pracy i uzbierał tyle pieniedzy kupił 7 worków karmy i reszte wpłacił na konto.Zbliża się wiosna więc bedzie za co kupić obroże bo już się martwiłam że nie starczy dla wszystkich psiaków na obróżki.

Wspaniała wiadomość !

Posted

Sunie wysterylizowane pora na pieski,wstępnie ustalona pierwsza kastracja na sobote.Miałam ich nie kastrować ale codziennie podkopują się pod ogrodzenie i gdzieś uciekają podejrzewam że na suczki,nie chce żeby coś im się stało dlatego zdecydowałam będą kastrowane.

Posted

Dobra decyzja, jeśli jest problem z upilnowaniem to  bezpieczeństwo psa jest najważniejsze. Ludzie mogą pobić lub zabić  psa, który im wysiaduje za suką na posesji, pies  może też zostać pogryziony lub zagryziony w walkach o sukę,  naprawdę lepszy żywy kastrat niż martwy  napalony samiec.  

Posted

Dobra decyzja, jeśli jest problem z upilnowaniem to  bezpieczeństwo psa jest najważniejsze. Ludzie mogą pobić lub zabić  psa, który im wysiaduje za suką na posesji, pies  może też zostać pogryziony lub zagryziony w walkach o sukę,  naprawdę lepszy żywy kastrat niż martwy  napalony samiec.  

Wiem o tym,kiedyś miałam psa mieszańca owczarka niemieckiego i też jak pobiegł na suki to złapał się w sidła,wrócił z drutem w szyi i to był cud że ten drut nie przeciął mu krtani.Pies przeszedł operacje i wyszedł z tego.Wole nie przechodzić tego drugi raz tym bardziej że teraz psy mogą nie mieć tyle szcześcia co Misiek.

Posted

Rambo i Cygan ciągle uciekają i chyba jutro pójdzie Rambo pierwszy.Boje się co bedzie po zabiegu bo jego nie da się zamknąć w domu no i ten okropny kołnierz bedzie miał założony,wiem jak wygląda karmienie psa w kołnierzu Koda miała też założony po operacji i przez 10 dni praktycznie nic nie jadła :-(

Posted

Dacie radę.  Mój Docent ma nogi krótkie jak jamnik, to dopiero było mu niewygodnie- rył kołnierzem w ziemi, stukał w ściany,  zawadzał o schody i  co najgorsze- nie mógł na łóżko wskoczyć, to dopiero była dla niego męka ;). W dodatku po 10 dniach, jak go uwoliniłam, to rozlizał sobie rankę i musiał jeszcze kolejnych kilka dni nosić kołnierz.  

Posted

Rambo już po kastracji,nie ma kołnierza wzięłam kubraczek troszke przerobiłam i powinno być dobrze.Z tego wszystkiego zapomniałam mu zrobić zdjęcie ale postaram się zrobić i wrzuce.Dżeki i Cygan mają wstępnie umówione zabiegi na czwartek.

Posted

Omija wszystkich z daleka,uciekł z domu i schował się w stodole,już go nie zabierałam do domu tam ma czystą słome i czysty kocyk do leżenia,widać że potrzebuje spokoju.Dostał dzisiaj jakieś leki w tabletkach a we wtorek jedzie na kontrol.Dostał suchą karme to troszke zjadł.Tylko zdjęcia nie dał sobie zrobić,może przestanie się gniewać to mu wtedy zrobie.

Posted

Jutro na 13 mam zawieźć Cygana i Dżekiego na kastracje.Rambo dochodzi pomału do siebie i jak na razie jest wszystko dobrze,wczoraj był na kontroli i pani weterynarz powiedziała że wszystko jest dobrze.

Posted

Wczoraj Cygan i Dżeki mieli kastracje.Jak na razie wszystko jest ok mimo że wczoraj Dżeki zdążył sobie zerwać szew zanim jeszcze go odebrałam z gabinetu.Teraz jest ubrany w kubraczek i w kołnierz żeby nic sobie nie zrobił.Cygan też ma kubraczek.

Posted

11034303_958013330875888_380132550253803
Cygan czeka na kastracje

11034219_958015910875630_131871016696343
Cygan w ubranku

11008504_958017194208835_296656950453970

Cyganowi chyba nie podoba się ubranko

11030857_958014367542451_505658766927038

Dżeki w ubranku i w kołnierzu,musi tak być zabezpieczony bo już w gabinecie zanim go odebrałam zerwał jeden szew.

10398657_958015474209007_313190048182501
Ładna ze mnie lampka?:-)

Posted

Słodki uśmiechnięty ryjek... to o Azie. A chłopaki... no cóż... wiadomo tylko, że nie dla nich gender;) bo jak przystało na prawdziwego faceta żaden z nich nie lubi a to kokardek a to przebrania za (za przeproszeniem) lampę;)