asz26 Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 Jedyne pocieszenie to to że mają długie działanie. Quote
ludwa Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 :) Dobra wiadomość:) I dobrzy fani na fb:)))) PSY ANI SŁAWOMIR Z. DOBRE MISTO 400 ZŁ:) 1 Quote
asz26 Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 :) Dobra wiadomość :) I dobrzy fani na fb:)))) PSY ANI SŁAWOMIR Z. DOBRE MISTO 400 ZŁ :) Super wiadomość tym bardziej że dziś od tego pana dotarła karma DOGMIO i jest aż 7 Worków.Wow jestem w szoku :D Quote
asz26 Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Dla potwierdzenia zdjecie karmy :D 1 Quote
rudakacha Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Super! Jakiś czas masz spokój i psiaki też. Oby więcej takich darczyńców:) Quote
asz26 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Super! Jakiś czas masz spokój i psiaki też. Oby więcej takich darczyńców:) Z tego co wiem to ten pan zrobił zbiórke w pracy i uzbierał tyle pieniedzy kupił 7 worków karmy i reszte wpłacił na konto.Zbliża się wiosna więc bedzie za co kupić obroże bo już się martwiłam że nie starczy dla wszystkich psiaków na obróżki. Quote
toyota Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Z tego co wiem to ten pan zrobił zbiórke w pracy i uzbierał tyle pieniedzy kupił 7 worków karmy i reszte wpłacił na konto.Zbliża się wiosna więc bedzie za co kupić obroże bo już się martwiłam że nie starczy dla wszystkich psiaków na obróżki. Wspaniała wiadomość ! Quote
asz26 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Sunie wysterylizowane pora na pieski,wstępnie ustalona pierwsza kastracja na sobote.Miałam ich nie kastrować ale codziennie podkopują się pod ogrodzenie i gdzieś uciekają podejrzewam że na suczki,nie chce żeby coś im się stało dlatego zdecydowałam będą kastrowane. Quote
toyota Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Dobra decyzja, jeśli jest problem z upilnowaniem to bezpieczeństwo psa jest najważniejsze. Ludzie mogą pobić lub zabić psa, który im wysiaduje za suką na posesji, pies może też zostać pogryziony lub zagryziony w walkach o sukę, naprawdę lepszy żywy kastrat niż martwy napalony samiec. Quote
asz26 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Dobra decyzja, jeśli jest problem z upilnowaniem to bezpieczeństwo psa jest najważniejsze. Ludzie mogą pobić lub zabić psa, który im wysiaduje za suką na posesji, pies może też zostać pogryziony lub zagryziony w walkach o sukę, naprawdę lepszy żywy kastrat niż martwy napalony samiec. Wiem o tym,kiedyś miałam psa mieszańca owczarka niemieckiego i też jak pobiegł na suki to złapał się w sidła,wrócił z drutem w szyi i to był cud że ten drut nie przeciął mu krtani.Pies przeszedł operacje i wyszedł z tego.Wole nie przechodzić tego drugi raz tym bardziej że teraz psy mogą nie mieć tyle szcześcia co Misiek. Quote
asz26 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 W sobote o 10 musze się wstawić z którymś psem na kastracje,jeszcze nie wiem który pójdzie pierwszy. Quote
rudakacha Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Wybierz tego, który jest najbardziej kochliwy bo jeszcze będziemy musieli zbierać na alimenty...;) Quote
asz26 Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 Rambo i Cygan ciągle uciekają i chyba jutro pójdzie Rambo pierwszy.Boje się co bedzie po zabiegu bo jego nie da się zamknąć w domu no i ten okropny kołnierz bedzie miał założony,wiem jak wygląda karmienie psa w kołnierzu Koda miała też założony po operacji i przez 10 dni praktycznie nic nie jadła :-( Quote
toyota Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Dacie radę. Mój Docent ma nogi krótkie jak jamnik, to dopiero było mu niewygodnie- rył kołnierzem w ziemi, stukał w ściany, zawadzał o schody i co najgorsze- nie mógł na łóżko wskoczyć, to dopiero była dla niego męka ;). W dodatku po 10 dniach, jak go uwoliniłam, to rozlizał sobie rankę i musiał jeszcze kolejnych kilka dni nosić kołnierz. Quote
asz26 Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Rambo już po kastracji,nie ma kołnierza wzięłam kubraczek troszke przerobiłam i powinno być dobrze.Z tego wszystkiego zapomniałam mu zrobić zdjęcie ale postaram się zrobić i wrzuce.Dżeki i Cygan mają wstępnie umówione zabiegi na czwartek. Quote
beataczl Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 trzymam kciuki za Rambo,zeby jak najszybciej doszedl do siebie :) jak sie zachowuje po kastracji? Quote
asz26 Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Omija wszystkich z daleka,uciekł z domu i schował się w stodole,już go nie zabierałam do domu tam ma czystą słome i czysty kocyk do leżenia,widać że potrzebuje spokoju.Dostał dzisiaj jakieś leki w tabletkach a we wtorek jedzie na kontrol.Dostał suchą karme to troszke zjadł.Tylko zdjęcia nie dał sobie zrobić,może przestanie się gniewać to mu wtedy zrobie. Quote
rudakacha Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Każdy facet ma bzika na punkcie swoich klejnotów, a co dopiero tych straconych...;) 1 Quote
asz26 Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/145767-pilnie-potrzebna-pomoc-dla-chorego-psa-liczy-si%C4%99-ka%C5%BCda-z%C5%82ot%C3%B3wka/ zajrzyjcie dziewczyna potrzebuje pomocy. Quote
asz26 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Jutro na 13 mam zawieźć Cygana i Dżekiego na kastracje.Rambo dochodzi pomału do siebie i jak na razie jest wszystko dobrze,wczoraj był na kontroli i pani weterynarz powiedziała że wszystko jest dobrze. Quote
asz26 Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Wczoraj Cygan i Dżeki mieli kastracje.Jak na razie wszystko jest ok mimo że wczoraj Dżeki zdążył sobie zerwać szew zanim jeszcze go odebrałam z gabinetu.Teraz jest ubrany w kubraczek i w kołnierz żeby nic sobie nie zrobił.Cygan też ma kubraczek. Quote
asz26 Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Cygan czeka na kastracjeCygan w ubrankuCyganowi chyba nie podoba się ubranko Dżeki w ubranku i w kołnierzu,musi tak być zabezpieczony bo już w gabinecie zanim go odebrałam zerwał jeden szew.Ładna ze mnie lampka?:-) Quote
asz26 Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Pimpuś najmniejszy z psiakówCygan bawimy się?:-) Quote
rudakacha Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Słodki uśmiechnięty ryjek... to o Azie. A chłopaki... no cóż... wiadomo tylko, że nie dla nich gender;) bo jak przystało na prawdziwego faceta żaden z nich nie lubi a to kokardek a to przebrania za (za przeproszeniem) lampę;) Quote
Recommended Posts