Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę pogadać z TZem, ale mała szansa, zobaczymy.
Czekoladową Sarę z Sochaczewa nam wyadoptowali sprzed nosa, może ta psinka mu się spodoba. Miałam nadzieję, że w DT obejrzałby ją i zakochał się od razu na amen, a tak to ciężko będzie. Ale spróbuję, choć nic nie obiecuję.

Posted

Hello wszystkim, widze ,ze watek sie rozwija, wiec wrzucam moje trzy grosze do tematu. To ja mam ten DT w Wawie,a konkretnie pod wawa.
Chce te sunie wyciagnac ze schroniska jak najszybciej i czekam na razie na odpowiedz w sprawie zoorganizowania transportu do Wawy. W sumie najlepiej to byloby juz jutro to ruszyc.
Czy ktos ma czas, zeby sunie dowiesc do dworca PKP w Poznaniu - to znaczy odebrac ze schronu i dowiesc na dworzec. Najwygodniej dla wszystkich jest pojechac pociagiem Intercity jest w 3h w Wawie.
Piszcie.

Posted

Nie wiem co da dowiezielnie suni na Dworzec PKP poznań. Przeciez sama nie pojedzie:roll:

Jakie sunia miałaby warunki i na jak długo mógłby byc ten tymczas?

Posted

Albo sama przyjade na dworzec i wtedy nastepnym pociagiem wroce, albo moja kolezanka pojedzie. Zalezy na jaki dzien sie umowimy.
Czy moglabys podwiesc sunie ?
U mnie moglaby byc przez miesiac, mam nadzieje,ze szybciej by znalazla dom, jakby ludzie mogli ja obejrzec i pies bylby wyciagniety ze schronu.

Posted

A jakbym powiedziała, że ją biorę na stałe... :p

Czy w Komornikach nikt jej nie szuka? Bo nie chciałabym potem... wiecie o co chodzi. I mogłabym po nią pojechać dopiero za tydzień, teraz pracuję na popołudnia.

Posted

Miałam, ale już nie mam. Właśnie przed chwilą przyszedł i powiedział "bierzemy". Potrzebował trochę czasu na przemyślenie sprawy i już jest na TAK :multi:

Posted

zdrojka napisał(a):
Miałam, ale już nie mam. Właśnie przed chwilą przyszedł i powiedział "bierzemy". Potrzebował trochę czasu na przemyślenie sprawy i już jest na TAK :multi:
No to teraz publicznie się nam wyspowiadaj... Jaki oferujesz dom???

Posted

A proszę bardzo, nie mam nic do ukrycia.
Domku z ogrodem nie mam, mieszkam w 2-piętrowym bloku (parter i 2 piętra) na parterze w dwupokojowym mieszkaniu ok 50 metrów obok wyścigów konnych w Wawie. Wychodząc z domu mam za 100 metrów konny tor treningowy do biegania (mnóstwo psów tam bywa) i drogę po nieużywanych torach kolejowych w kierunku lotniska (łąki, chaszcze, zające i kuropatwy).
Na wakacje możemy ją zabrać ze sobą, znajomy właściciel kilku hektarów pod lasem.
Coś jeszcze? Bo już sama nie wiem, co więcej napisać.

Posted

zdrojka napisał(a):

Coś jeszcze? Bo już sama nie wiem, co więcej napisać.
Poczekaj aż się Ciotki obudzą, to i pytania sie posypią :diabloti:

No, możesz jeszcze wypełnić ankietę adopcyjną ;)

1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu?
2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie?
3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy?
4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)?
5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika?
5. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.?
6. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo?
7. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, może coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść?
8. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa?
9. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani?
Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciwkleszczowej itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki?
10. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa?
11. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt?
12. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska – a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie naszej fundacji?
13. Czym zamierzacie Państwo żywić psa?
14. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki?
[FONT=&quot]15. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela fundacji w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy) ?[/FONT]

Posted

Już wypełniam:
1. mieszkanie
2. brak
3. Migacz ONkowaty (awatar) 13 lat z nami, za TM - rak [']
4. brak
5. oczywiście
5a. zabieramy ze sobą (w przypadkach nagłych, szpital itp - odpukać, zostanie u moich rodziców w domku z ogródkiem)
6. oczywiście
7. oczywiście
8. brak
9. oczywiście
10. oczywiście
11. "za"
12. oczywiście
13. tym, czym będzie trzeba w zależności od wieku, zdrowia, zapotrzebowania, oczywiście dobrej jakości karmą gotową lub samodzielnie przygotowaną
14. nie
15. oczywiście
Jej, nie myślałam, że to aż tak szczegółowe, ale wszystko ok :p

Posted

zdrojka napisał(a):

Jej, nie myślałam, że to aż tak szczegółowe, ale wszystko ok :p
Ale to jeszcze nie koniec, tego jestem pewna :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powodzenia! Wg mnie jesteś dobrą kandydatką ;)