dexterka Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='DONnka'][B]Dexterko[/B], z Twojego rozliczenia wynika, że Jurand ma już opłacony hotelik ze styczniem włącznie. Czy to oznacza, że pieniążki przyznane chłopakowi przez SKARPETĘ OWCZARKOWĄ (200 zł na dofinansowanie hotelowania) nie będą mu w styczniu potrzebne? Czy mamy je rezerwować w lutym ?[/QUOTE] Donnko już piszę pw [quote name='monika083']Nie widze w rozliczeniu mojej wplaty z 20.12 powinna juz byc.[/QUOTE] Moniko to jest tylko moje ( hoteliku) rozliczenie , to są pieniążki , które przesyła mi Wiewoira na bieżące wydatki Jurasia. Musisz sprawdzać rozliczenie Wiewoiry chyba w 4 poście:) Quote
wiewoira Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='monika083']Nie widze w rozliczeniu mojej wplaty z 20.12 powinna juz byc.[/QUOTE] Moniczko Twoja wplata jest. Wszystkich przepraszam za opóznienie w rozliczeniach ale nie mam na razie dostepu do kompa a z telefonu niektorych rzeczy zrobić nie moge[a raczej nie umiem :( ] Wszystko jednak nadrobie i poprawie. Dokladne roziczenie jest na wydarzeniu Jurasia na fb w opisie. Quote
wiewoira Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Uwaga !!! Udało mi się dorwać kompa i nanieść wszystkie poprawki w poście nr 4 dotyczące wpłat i wypłat ;) Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc,jednocześnie proszę o sprawdzenie i jak co to napisanie uwag. Jurasiu popatrz tylko jaki Ty kochany jesteś przez tych wszystkich wspaniałych ludzi,tylko domek musi się znaleźć taki już na zawsze :roll: Quote
Nadziejka Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Odwiedzam sercem Jurasia :iloveyou: wiewióreczko zdrowenka wszlkuskiego Twoim skarbenkom :modla::modla: Quote
dexterka Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 [video=youtube;PYFyKNMJhrM]http://www.youtube.com/watch?v=PYFyKNMJhrM[/video] Quote
bela51 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Swietnie sobie radzi nasza CHUDZINKA:loveu: Czy on nic nie widzi, jak sądzisz Dexterko ? Quote
wiewoira Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 O rany jaki ten nasz Juraś jest kochany :loveu: Tak by mu wlasny czlowiek byl potrzebny by mógl sie do niego tulac ciaglebi wciaz... Quote
Nadziejka Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Jaki kochany :buzi: :buzi: Wiewioreczko jak wasze zdrówko?:iloveyou: Quote
wiewoira Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 [quote name='ewa gonzales']Jaki kochany :buzi: :buzi: Wiewioreczko jak wasze zdrówko?:iloveyou:[/QUOTE] Ewus dziekujemy za troske i przemy do przodu :) Quote
Doda_ Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Jejku, Jurand tylko do kochania !!!!!!!! złapał mi za sercę, miałam suczkę (za TM) pod koniec swojego życia przez cukrzycę była niewidoma . . . szkoda, że nie mogę mu zaoferować DS . . . Quote
dexterka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 [quote name='bela51']Swietnie sobie radzi nasza CHUDZINKA:loveu: Czy on nic nie widzi, jak sądzisz Dexterko ?[/QUOTE] Niestety on nic a nic nie widzi:( Ani z bliska ani z daleka. Biedak całkowicie stracił wzrok. Mimo to radzi sobie naprawdę bardzo dobrze. Wystarczy ,że pozna otaczający teren i świetnie sobie radzi. U mnie na początku poruszał się bardzo powoli , przednimi łapkami badał teren. Spacerki były bardzo powolne, a teraz zaczyna mnie ciągnąć na smyczy , gdy czuje ,że idziemy na łąkę. Szybciutko też nauczył się reakcji na słowo stop , wie ,że musi się wtedy zatrzymać i najlepiej zmienić kierunek. Dzięki temu nie ma już poobdzieranego nochalka. Quote
Doda_ Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 czemu stracił wzrok ?? przez chorobę, czy na starość Quote
wiewoira Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 [quote name='Doda_']czemu stracił wzrok ?? przez chorobę, czy na starość[/QUOTE] Jeszcze jak był w schronie poprosilam weta o konsultacje. Juras ma zaćme i zwichniecie gałek ocznych.Zostalo to zaniedbane i raczej w jego wieku już nie jest do wyleczenia.Zawsze mozna skonsultować to w klinice w Krakowie ale trzeba sie zastanowic czy warto czy nie lepiej wydać pieniazki na bardziej potrzebne Jurciowi rzeczy bo jak widac bez wzroku dobrze sobie radzi a do szczescia potrzeba mu tylko milosci. Rewelacja dla niego byl by chociaz bdt gdzie zapewnilibysmy mu karme i weta w zamian za obdarzenie go cieplem i miloscia ... U Dexterki ma sie bardzo dobrze ale człowiek "na własność" to najwieksze szczescie. Quote
mdk8 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 cioteczki proszę pomóżcie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249876-Wst%C4%85p-zobacz-kup-pom%C3%B3%C5%BC%21-Dla-podopiecznych-azylu-Do-19-01-2014r-godz-21/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249876-Wst%C4%85p-zobacz-kup-pom%C3%B3%C5%BC%21-Dla-podopiecznych-azylu-Do-19-01-2014r-godz-21/page2[/URL] Quote
Doda_ Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 racja, ja nic z tymi oczami bym nie zrobiła. jeśli nie zagrazaja zdrowiu/zycia narkoza w mlodym wieku jest niebezpieczna a co dopiero w takim wieku . . . . . Quote
DONnka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [B]Dexterko[/B], otrzymałam maila z rachunkiem za hotelowanie Jurasia :) Czekam na wersję papierową :) Quote
dexterka Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [quote name='DONnka'][B]Dexterko[/B], otrzymałam maila z rachunkiem za hotelowanie Jurasia :) Czekam na wersję papierową :)[/QUOTE] DONnko wersję papierową wyślę jutro:) Z Jurasiowymi kupsztalami jest ok ( odpukać), ale dalej jest na metronidazolu. Być może będzie potrzebował karmy dla wrażliwych brzuszków. Dzisiaj wyniosłam mu posłanko na zewnątrz , żeby troszkę sobie chłopak na słoneczku poleżał. Psami raczej nie jest zainteresowany, woli chodzić swoimi drogami , a najlepiej być blisko człowieka. Quote
Nadziejka Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Jurasiu :iloveyou: :iloveyou: dobrze ze kupenka ladnaja :thumbs: sciskam za domus :thumbs: wiewióreczko i za Was sciskuniam :thumbs: Quote
mari23 Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 [quote name='wiewoira']Jeszcze jak był w schronie poprosilam weta o konsultacje. Juras ma zaćme i zwichniecie gałek ocznych.Zostalo to zaniedbane i raczej w jego wieku już nie jest do wyleczenia.Zawsze mozna skonsultować to w klinice w Krakowie ale trzeba sie zastanowic czy warto czy nie lepiej wydać pieniazki na bardziej potrzebne Jurciowi rzeczy bo jak widac bez wzroku dobrze sobie radzi a do szczescia potrzeba mu tylko milosci. Rewelacja dla niego byl by chociaz bdt gdzie zapewnilibysmy mu karme i weta w zamian za obdarzenie go cieplem i miloscia ... U Dexterki ma sie bardzo dobrze ale człowiek "na własność" to najwieksze szczescie.[/QUOTE] nie ma sensu narażać Juranda na cierpienie, a i koszty niepotrzebne, niemałe by były, żeby spróbować przywrócić mu wzrok.... wiem coś o tym... dokładnie taką samą sytuację ma "mój" Dropsik - obustronne zwichnięcie soczewek - próba przywrócenia mu wzroku nie powiodła się,operacja i późniejsze cierpienie Dropsika poszło "na marne", za dużo czasu minęło i wzroku przywrócić się nie da.... Dropsik ma domek tymczasowy u mnie.... tymczasowy, jak i cała reszta staruszków.... dożywotni raczej, bo na stały to chyba liczyć nie może... Quote
Martika&Aischa Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 zdrówka zdrówka zdrówka kochany psiaku !!!!!!!!!! :calus: Quote
dexterka Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Juraś dostał dzisiaj w prezencie od Fundacji Fioletowy Pies kropelki przeciwpchelne i kleszczowe:) Bardzo dziękujemy :loveu: [url]https://www.facebook.com/FioletowyPies[/url] Quote
wiewoira Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 [quote name='dexterka']Juraś dostał dzisiaj w prezencie od Fundacji Fioletowy Pies kropelki przeciwpchelne i kleszczowe:) Bardzo dziękujemy :loveu: [URL]https://www.facebook.com/FioletowyPies[/URL][/QUOTE] Bardzo bardzo bardzo dziękuję Fundacji Fioletowy Pies :loveu: Przy takiej zimie to ważne żeby Juraś miał zabezpieczenie przeciw kleszczom ;) Ja już wszystkich serdecznie pozdrawiam z domeczku po tygodniu pobytu w szpitalu i postaram się szybciutko uzupełnić wszystkie zaległości ;) Jurasiu kochany jesteś taki wspaniały,tyle radości miał by ktoś kto by zabrał Cie do siebie ... Quote
AgusiaP Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 [quote name='wiewoira']Bardzo bardzo bardzo dziękuję Fundacji Fioletowy Pies :loveu: Przy takiej zimie to ważne żeby Juraś miał zabezpieczenie przeciw kleszczom ;) Ja już wszystkich serdecznie pozdrawiam z domeczku po tygodniu pobytu w szpitalu i postaram się szybciutko uzupełnić wszystkie zaległości ;) Jurasiu kochany jesteś taki wspaniały,tyle radości miał by ktoś kto by zabrał Cie do siebie ...[/QUOTE] zdrówka życzę :) Quote
Recommended Posts