Karol9535 Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Witam mam psa kundelek ma już swoje latka jednak teraz od pewnego czasu chodzi i po całych dniach strasznie wyje siada wącha liże się po odbycie. Jeśli ktoś wie jak mu pomóc to bardzo proszę bo jest mi strasznie go żal jest on taki biedny ;( P.S. - Myślałem z rodziną że to robaki kupiliśmy mu tabletki jednak po nich miał 1 dzień przerwy a teraz od 2 tyg jest znów to co wyżej opisałem :( Quote
catie Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 obstawiam, że to może być coś z gruczołami okołoodbytowymi. Najlepiej wybrać się do weterynarza Quote
Karol9535 Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź a może wiesz czy obejdzie się bez operacji? Czy jednak nie da się tego uniknąć ? Quote
Maron86 Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 wet je tylko "wyciśnie", chyba ze to coś innego Quote
gryf80 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 karol tak jak pisze maron,lepiej udac sie do lek wet niech obejzy.moze wystarczy usunac wydzieline z tych gruczołow mechanicznie,ale jeśli zrobił sie juz ropień-to chyba bez znieczulenia sie nie obedzie.no chyba że do dzis ten ropień juz pękł,przynoszac psu ulge. Quote
Nienor Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [b]Karol9535[/b], pies od 2 tyg. wyje, piszczy i wylizuje się pod ogonem i nagle ci się zrobiło go żal, bo taki biedny?!?! Do tego wszystkiego zamiast zabrać go do lekarza szukasz pomocy na forum?!?! Może dlatego, że "[I]ma już swoje lata"[/I] i nie ma co inwestować w weta. Quote
funia Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='Karol9535']Witam mam psa kundelek ma już swoje latka jednak teraz od pewnego czasu chodzi i po całych dniach strasznie wyje siada wącha liże się po odbycie. Jeśli ktoś wie jak mu pomóc to bardzo proszę bo jest mi strasznie go żal jest on taki biedny ;( P.S. - Myślałem z rodziną że to robaki kupiliśmy mu tabletki jednak po nich miał 1 dzień przerwy a teraz od 2 tyg jest znów to co wyżej opisałem :([/QUOTE] Niestety pozostaje Ci szybka wizyta u weta .Nie zwlekaj i napisz nam jaka diagnoza. PS.W jakim mieście mieszkasz ?Moze doradzimy jakąś dobrą lecznicę . Quote
MALWA Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Juz dzisiaj ktoś pytał o podobną sprawę i rano odpisywałam............ Znajdę post i go przekopiuęe tu.........ale trzeba z psem natychmiast iść do weta, bo "samo nie przejdzie" Quote
MALWA Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Kopiuję mój wpis z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248909-Czerwony-odbyt-u-psa[/URL] "Mój pies raz na pół roku ma czyszczone kanaliki odbytowe, i to czyszczenie odbywa się poprzez tzw. wyciśnięcie, wymycie odbytu u weterynarza. Pamietam, że kilka lat wstecz miałam podobną sytuację, ze miał czyszczone, i płakał, i lekarz zaprzestał wyciskania, dał środek znieczulający i rozciął mu skórą tuż nad odbytem, bo w tym miejscu było najwięcej wydzieliny ropnej. Zobacz u swojego psa, czy nad odbytem nie utworzyła się taka zgrubiała, wybrzuszona skóra, to jest to o czym piszę". Quote
Recommended Posts