Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam mam psa kundelek ma już swoje latka jednak teraz od pewnego czasu chodzi i po całych dniach strasznie wyje siada wącha liże się po odbycie. Jeśli ktoś wie jak mu pomóc to bardzo proszę bo jest mi strasznie go żal jest on taki biedny ;(

P.S. - Myślałem z rodziną że to robaki kupiliśmy mu tabletki jednak po nich miał 1 dzień przerwy a teraz od 2 tyg jest znów to co wyżej opisałem :(

Posted

karol tak jak pisze maron,lepiej udac sie do lek wet niech obejzy.moze wystarczy usunac wydzieline z tych gruczołow mechanicznie,ale jeśli zrobił sie juz ropień-to chyba bez znieczulenia sie nie obedzie.no chyba że do dzis ten ropień juz pękł,przynoszac psu ulge.

Posted

[b]Karol9535[/b], pies od 2 tyg. wyje, piszczy i wylizuje się pod ogonem i nagle ci się zrobiło go żal, bo taki biedny?!?! Do tego wszystkiego zamiast zabrać go do lekarza szukasz pomocy na forum?!?! Może dlatego, że "[I]ma już swoje lata"[/I] i nie ma co inwestować w weta.

Posted

[quote name='Karol9535']Witam mam psa kundelek ma już swoje latka jednak teraz od pewnego czasu chodzi i po całych dniach strasznie wyje siada wącha liże się po odbycie. Jeśli ktoś wie jak mu pomóc to bardzo proszę bo jest mi strasznie go żal jest on taki biedny ;(

P.S. - Myślałem z rodziną że to robaki kupiliśmy mu tabletki jednak po nich miał 1 dzień przerwy a teraz od 2 tyg jest znów to co wyżej opisałem :([/QUOTE]
Niestety pozostaje Ci szybka wizyta u weta .Nie zwlekaj i napisz nam jaka diagnoza.
PS.W jakim mieście mieszkasz ?Moze doradzimy jakąś dobrą lecznicę .

Posted

Juz dzisiaj ktoś pytał o podobną sprawę i rano odpisywałam............

Znajdę post i go przekopiuęe tu.........ale trzeba z psem natychmiast iść do weta, bo "samo nie przejdzie"

Posted

Kopiuję mój wpis z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248909-Czerwony-odbyt-u-psa[/URL]

"Mój pies raz na pół roku ma czyszczone kanaliki odbytowe, i to czyszczenie odbywa się poprzez tzw. wyciśnięcie, wymycie odbytu u weterynarza.

Pamietam, że kilka lat wstecz miałam podobną sytuację, ze miał czyszczone, i płakał, i lekarz zaprzestał wyciskania, dał środek znieczulający i rozciął mu skórą tuż nad odbytem, bo w tym miejscu było najwięcej wydzieliny ropnej.

Zobacz u swojego psa, czy nad odbytem nie utworzyła się taka zgrubiała, wybrzuszona skóra, to jest to o czym piszę".