Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dzisiaj z Vitą zostałyśmy na terenie schroniska. Porządnie się wyprzytulałyśmy i wygłaskałyśmy :)
Poćwiczyłyśmy oczywiście znów komendy i się wyczesałyśmy. Dzisiaj postanowiłam spróbować z "psią" szczotką (taką z drucikami), ze względu na jej gęstą sierść. Dziewczyna bardzo dobrze to zniosła :) A gdy już nie chciała się czesać, to po prostu się odsuwała.
Vita też w pewnym momencie zrobiła się troszkę zazdrosna o inne psy ;) Gdy robiłam już dłuższy czas zdjęcia, a ona tylko stała koło mnie, to chyba stwierdziła, że już dość, czas się nią zająć. Zaczęła mi się wdrapywać na kolano i lizać po twarzy ;)
Na koniec chciałam Vicie znaleźć jakąś zabawkę. Na początku zainteresowała się gumową piłeczką. Szalała z nią niemożliwie! :) Ale po ok. 5 minutach przeszła jej ochota. To znalazłyśmy kolejną zabawkę - pluszaka. Sytuacja się powtórzyła. A na koniec dostała znowu piłeczkę. Gdy tylko wyszłyśmy ze schroniska na dwór to piłka poszła "w kąt" :P Ach, niezdecydowana ta moja kobitka ;)
Posted

Kolejny wolontariat za nami. Wczoraj cały czas spędziłyśmy z Vitą na głaskaniu i czochraniu, co bardzo się jej podobało :)
Jutro pójdziemy na spacerek, więc będzie jakaś dłuższa relacja :)

Posted

Kolejny wolontariat za nami. Wczoraj cały czas spędziłyśmy z Vitą na głaskaniu i czochraniu, co bardzo się jej podobało :)
Jutro pójdziemy na spacerek, więc będzie jakaś dłuższa relacja :)

A ja urozmaicę ten krótki opis zdjęciami ;)

DSC_6059.JPG

DSC_6060.JPG

DSC_6063.JPG

Posted

Dzisiaj poszłyśmy w towarzystwie Fary na Burowiec :) Vita przez większość czasu szła na luźnej smyczy, a z Farą w ogóle nie zwracały na siebie uwagi ;)
W parku spotkałyśmy nową miłość Vity - niedużego, jasno-brązowego psiaka :D Niestety chłopak trochę się jej bał, więc poszłyśmy dalej. Gdy wróciłyśmy do schroniska, to moja dziewczyna była już padnięta; pogoda zrobiła swoje. Siadłyśmy sobie na ziemi, a ona przez większość czasu leżała koło mnie i czekała na pieszczoty :)
Próbowałyśmy się też wyczesać, ale niestety dzisiaj Vicia nie miała na to ochoty i ode mnie uciekała.

I kilka nowych zdjęć :)

DSC_6412.JPG

DSC_6414.JPG

DSC_6419.JPG

DSC_6422.JPG

DSC_6430.JPG

Posted

piękna :) i jak dalej żadnego zainteresowania Vitą?

Żadnego :( Na olx ma 134(!) wyświetlenia numeru telefonu, a jak na razie nikt do mnie ani nie dzwonił, ani nie pisał...

Posted

trzymam mocno, mocno :) a wiadomo już coś?

Niestety nic nie wiem. Z tego co zrozumiałam, to p. Ani nie było przy adopcji, więc czekam aż będzie w schronisku i się wszystkiego dowie. A potem przekaże to mnie ;)
Poza tym na razie pisała, że podobno. Mam nadzieję, że nie tylko podobno, a na pewno :)

Posted

Ania na wycieczce, więc przekazuje co na razie wiemy ;)
"Ogolnie to tak. Malzenstwo w srednim wieku, mieli juz dwa psy. Szukali psa do glaskania i do pilnowania (pomijajac, ze do tego drugiego Vita sie kompletnie nie nadaje). Na poczatku chcieli Mone, ale w koncu zdecydowali sie na Vite. Ma mieszkac na ogrodku, na razie nie wiem dokladnie na jakich zasadach. Zostali poinformowani o jej problemach zdrowotnych, wiedza jaka karme jej dawac. Mam numer do faceta i bede do niego dzwonic jutro, zeby sie wiecej dowiedziec. Mam nadzieje ze to bedzie dobry dom dla niej."

Posted

Dzwoniłam do Pana, wydaje się być w porządku :) Vita ma mieszkać na ogródku, ma podobno swoją budę i sobie biega. Wszystko już obwąchała. Na zimę zobaczą jeszcze, czy ją będą brać do domu. Obskakuje wszystkich i chce być głaskana. Pan mówi, że musi ją tego oduczyć :p
Vita ich podobno zainteresowała, bo jako jeden z nielicznych psów nie szekała ;)
A! No i państwo byli z nią już u weterynarza, więc wiedzą jak ją karmić i wszystko :)
Wydaje mi się, że domek dobry :)

• Upvote 1
Posted

Dzwoniłam do Pana, wydaje się być w porządku :) Vita ma mieszkać na ogródku, ma podobno swoją budę i sobie biega. Wszystko już obwąchała. Na zimę zobaczą jeszcze, czy ją będą brać do domu. Obskakuje wszystkich i chce być głaskana. Pan mówi, że musi ją tego oduczyć :P
Vita ich podobno zainteresowała, bo jako jeden z nielicznych psów nie szekała ;)
A! No i państwo byli z nią już u weterynarza, więc wiedzą jak ją karmić i wszystko :)
Wydaje mi się, że domek dobry :)

oduczyć głaskania ? no jak to :P