Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za zaglądanie :) Wklejam jeszcze 2 zdjęcia Kłaczka. Staruszek nie raz był prezentowany na Dniach Otwartych Schroniska czy promowany na różnych imprezach typu Zoo Park,niestety większego zainteresowania ani deklaracji o dom nigdy nie było. Ludzie zazwyczaj podchodzą,pogłaszczą,zadają podstawowe pytania a gdy padnie jedno z nich,o wiek naszego Kłaka niestety odchodzą. A to taki oryginalny,kochany piesek..

Tutaj z koleżanką,także staruszką-Tiną,która jakiś czas temu została adoptowana,taka z nich była zgrana parka :)

A tutaj na Zoo Parku 2013

Posted

Truskawka, skąd ja to znam:shake: "Moja" Brenuśka ma multum ogłoszeń, co jakiś czas te ogłoszenia wyróżniamy, była już na każdej możliwej akcji adopcyjnej KTOZ-u od kilku miesięcy i nic, cisza :(
Udało się Owerkowi zrobić ogłoszenia?

Posted

A no właśnie,tyle ogłoszeń,akcji promocyjnych i cisza.Dziś byłam w schronisku,Kłaku tak smutno piszczał zza krat,tak bardzo chce do człowieka. Gdyby znalazł się ktoś,kto da mu tylko kawałek posłania w ciepłym domu i odrobine uwagi,Kłaku jest cichutki,spokojny,uległy,nikomu by nie zawadzał..Idzie zima a dla starszego pieska wiadomo że różnie może się to skończyć :shake:
Ogłaszany był już wielokrotnie ale jeszcze mam wysłać inf i zdjęcia koleżance z dogo,która jeszcze zrobi ogłoszenia.

Posted

Skoro Tinka znalazła domek to i Owerkowi się uda! Ale naprawdę się dziwię, że nikt o niego nie pyta, jak go zobaczyłam na zdjęciach to od razu się zakochałam! Może że mam słabość do starszych psiaków, ale ze względu też na jego naprawdę cudną urodę!

Posted

[quote name='truskawkab']Gdy są bardzo duże mrozy staruszki przeważnie nie są wypuszczane na zewnątrz,mają ciepłe posłania i grzeją się w środku :) Dają radę.[/QUOTE]

Kamień spadł mi z serca, że i w Waszym schronisku staruszki siedzą w ciepełku w zimę, a nie w zewnętrznych boksach...Choć wiadomo, że to nie to samo co własny domek i własny człowiek :(

Posted

Już próbowaliśmy i takich sposobów. Na fejsie schroniskowym ciągle umieszczane są takie teksty dotyczące staruszków. Adopcje są rzadko niestety,ale np ostatnio poszły 2 staruszki więc może i Kłakulowi się uda,ciągle mamy nadzieję..

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='truskawkab']Niestety ale wygląda na to że Ower kolejne święta spędzi w schroniskowym boksie.. Bardzo to przykre że taki kochany psiak tkwi już tam tyle czasu..[/QUOTE]

Potwornie mi przykro Truskawko, że Owerek, pomimo tylu starań, nie ma jeszcze domku :(

• 1 month later...
Posted

Wątek niestety niczego nie zmienił ani nie ruszył. W spawie Owera ani nikt nie dzwoni,nie pyta,tak jak zwykle.. Umilamy mu schroniskowe życie spacerami,głaskaniem,smakołykami ale wiadomo,że to nie daje nawet namiastki prawdziwego domu :sad: