ana666 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Macia napisał(a):Cokolwiek wiadomo w sprawie naszej propozycji? Pogoda się psuje, a my na pewno dla jednego mamy dobre miejsce. Teraz jest dobry moment, bo będzie wolne i ja jestem kolejne 4 dni w domu. tez bym chciała wiedzieć bo i ja i Macia zaproponowałysmy DT a nawet nie ma odpowiedzi w waszej strony czy się zagadzacie żeby sunie jechały i teraz nie wiem czy w ogóle ktoś szuka transportu, czy sa na transport w ogóle jakieś środki. Pytałam czy Nina25bierze szczeniaka, Nina sie pojawiła ale nie odpisała na moje pyt. Jest realna pomoc w postaci DT a Wy wklejacie foty i sie użalacie zamiast działac i wyciagać psy.... Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Dziewczyny spokojnie, funia nie może się zalogować na dogo. Od rana non stop siedzi na telefonie w związku z tą sprawą. Kudlataja z Niną od rana szarpią się z facetem, zakopały się w błocie. Funia jest z nimi w kontakcie, wetka czeka od rana na sunię do sterylki. Sytuacja jest ciężka, facet wyzywa, drażni się z dziewczynami. Wypuścił na pole szczeniaka, dziewczyny próbują go złapać. Bardzo dziękujemy a Waszą propozycję. Jak najbardziej chcemy z niej skorzystać, każda pomoc jest na wagę złota w sytuacji tych psów....Niestety nie mam środków na transport, a to kawał drogi od nas...Musimy nazbierać na ten transport. Jeśli się zgodzicie mogę użyczyć własnego konta. Quote
sonia71 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 gdyby ktoś chcial pomóc w podrzucaniu bazarku na transport suń to proszę się nie krępować ;) Quote
ala123 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 (edited) Zdjęcia wstawiłam,bo zwykle na wątkach się to robi,aby była jasność, ile tych psów jest. Nie siedzimy z założonymi rękami, tylko robimy co możemy; funia znalazła wczoraj tymczas na czas rekonwalescencji po zabiegu dla czarnej suczki,niestety na krótko,ale dobre i to; dziewczyny tj.kudlataja i Nina25 dzisiaj pół dnia spędziły na użeraniu się z facetem i łapaniu szczeniaka,którego nie udało się ostatecznie złapać, ale za to sunia jest już po sterylce ,na jajnikach miała jakieś torbiele,ale wszystko na razie jest OK. Jest mi strasznie przykro,kiedy czytam ,że nic nie robimy. Edited November 8, 2013 by ala123 Quote
Kryzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 (edited) Dziewczyny - teraz trafiłam na wątek. Nie jestem facebook'owa, ale znalazłam info o stronie SOS Borderom - bo ta dropiata sunia to chyba mix, ta czarna z budy chyba też, właściwie chyba cała trójka dropiata, bo jeszcze piesek, no i ta ruda też chyba. Spróbujcie tam zamieścić info, może akurat https://www.facebook.com/groups/306037499433452/ edit: teraz zauważyłam, że już tam zamieściłyście info napisałam jeszcze do jednej osoby od borderów, może tu zajrzy pobrałam sygnaturę, na razie nic więcej nie mogę Edited November 8, 2013 by Kryzia Quote
ala123 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 [quote name='Kryzia']Dziewczyny - teraz trafiłam na wątek. Nie jestem facebook'owa, ale znalazłam info o stronie SOS Borderom - bo ta dropiata sunia to chyba mix, ta czarna z budy chyba też, właściwie chyba cała trójka dropiata, bo jeszcze piesek, no i ta ruda też chyba. Spróbujcie tam zamieścić info, może akurat https://www.facebook.com/groups/306037499433452/ edit: teraz zauważyłam, że już tam zamieściłyście info napisałam jeszcze do jednej osoby od borderów, może tu zajrzy pobrałam sygnaturę, na razie nic więcej nie mogę Dziękujemy:lol::lol: A ja zapraszam na bazarek z kartkami świątecznymi podarowanymi przez cioteczkę laraine: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248540-Kartki-%C5%9Bwi%C4%85teczne-do-dnia-15-11-2013r-na-potrzeby-ps%C3%B3w-ze-Skierbieszowa Quote
Kryzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Mogę jeszcze opłacić wyróżnienie ogłoszenia na tablicy na miesiąc, ale ktoś musiałby je zrobić. Quote
ana666 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 ala123 napisał(a): Jest mi strasznie przykro,kiedy czytam ,że nic nie robimy. Przepraszam, nie chciałam żebyś to tak odebrała, ale martwie sie o te psy bo w głowie mam ciągle sceniariusze ze je gdzies wywiezie albo coś gorszego tylko po to żeby Wam ich nie oddać i potem tak pisze:oops: Quote
funia Posted November 8, 2013 Author Posted November 8, 2013 WIęc tak ,Sunia dropiata już po sterylce .Okazało się ,ze miała ogromną cystę na jajniku ,wetka dosłownie powiedziała ze olbrzymią .Pewnie biedna cierpiała .' Ma niestety dużo więcej niż cztery lata .Macica wyciągnieta jak stara pończocha ,rodziła cały czas :roll: JEst przecudna i przekochana .Ledwo się wybudziła już machała ogonkiem do kazdego kto do niej mówił . Po tylu latach na łańcuchu jest wpatrzona w człowieka jak w obraz . Jest u mojej sąsiadki na awaryjnym tymczasie .ZOstała przyjęta jak królowa . POnton i piękne kocyki polarowe .WIedziała od razu ,ze trzeba się tam położyć . MA super opiekę do czasu zdjęcia szwów. Ps.Handzia wstawi zdjęcia naszej cudnej suni w dojrzałym wieku . Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 (edited) Mam zdjęcia suni Czarnulki, tej dzisiaj sterylizowanej. Sunia jest przemiła i przekochana. Tutaj jeszcze w lecznicy. Niestety zdjęcia nie są najlepsze, bo nie mam w telefonie lampy :roll: Uploaded with ImageShack.us Zobaczcie jaka jestem grzeczniutka :) Uploaded with ImageShack.us Jeszcze nigdy nie leżałam na takim posłanku :) Uploaded with ImageShack.us Edited November 8, 2013 by handzia Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mam w telefonie lampy i zdjęcia po zmroku takie wychodzą. Sunia jest czarna i tym bardziej trochę źle ją widać. Ale jest śliczniutka, taka dropiata właśnie :) Quote
funia Posted November 8, 2013 Author Posted November 8, 2013 Przecież ta mordka tylko do całowania :loveu: Ps >Zbierajmy więc na ten transport jak najszybciej . Tylko on już nie chce oddawać psów .POwiedział ,ze więcej nie chce zeby przyjeżdzać . Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Kilka osób zaoferowało tutaj pomoc finansową. Jeśli się zgodzicie wyślę nr konta i będę zabierać na ten transport. Z mojego ostatniego bazarku zostało jeszcze 84 zł. Też przeznaczę je dla tych psiaków. Quote
Kryzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Handziu, to może ja zamiast na ogłoszenia wpłacę na transport ? Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Może i lepiej, o ogłoszenia poprosi się jakąś miłą cioteczkę, może zrobi za darmo? :) Quote
handzia Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Jutro porozsyłam, bo dzisiaj już padam ;) Dzięki :) Quote
Laraine Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Ja mogę na kilkunastu portalach zrobić tym psiakom ogłoszenie, oczywiście za darmo, tylko potrzebuję jak najwięcej info o danym piesku, zdjęcia, dokładną lokalizację no i nr kontaktowy. Proszę mi to przysłać na maila: [email protected] Niedzielę mam wolną, mogę poświęcić na robienie ogłoszeń psiakom. Jestem zakochana w całej tej gromadce, także chętnie im pomogę w ten sposób. A cioteczki zapraszam na bazarek, może się komuś przyda kartka świąteczna? http://www.dogomania.pl/forum/threads/248540-Kartki-świąteczne-do-dnia-15-11-2013r-na-potrzeby-psów-ze-Skierbieszowa Całość oczywiście idzie na psiaki z tego wątku. Dużo się nie uzbiera (oby cokolwiek!), ale... grosz do grosza... :) Quote
Nina25 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Ej, jeszcze Pirata zgodzil sie oddac po dluzszych namowach. Pirat to szczeniak merle, czarna starsza sunia to chyba Bunia albo Punia, duzy pies na lancuchu to Franek, maly szczeniak to Harnas, czarny pies to Czarek. Quote
ana666 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 ale sunia jest cudna:) dobrze ze miala ta sterylke skoro miała ta cyste biedulka:( a ta sunia merle tam nadal jest? Jak facet nie będzie chciał oddać psów nie możecie jechać tam z policją lub strażą miejską? nie wiem jak u Was działają oni bo u nas w Obornikach/poznań przyjezdza policja, przedstwiciel toz czy straży dla zwierzat i "własciciel" nie ma nic do gadania. Quote
ailema Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Jak czytam co ten "właściciel " wyprawia to mnie szlag trafia . Zamieściłam już ogłoszenie na swojej tablicy na FB i na forum owczarków australijskich jak na razie cisza :( Planujecie go (właściciela ) gdzieś zgłosić za znęcanie się nad zwierzętami ?? Quote
ana666 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 to na ile lat wet oszacowal Bunie? Jak zbiórka pieniedzy na transport, doszły jakieś wpłaty? Quote
funia Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 ana666 napisał(a):to na ile lat wet oszacowal Bunie? Jak zbiórka pieniedzy na transport, doszły jakieś wpłaty? Niestety wetka oceniła ją na ponad 11 lat ....JEst zmarnowana i wyniszczona .Jej macica jest jak rozwalona pończocha .... Dzisiaj byłąm z nią u weta gdyż bardzo żle się czułą i sąsiadka zniepokojona poprosiła mnie o pilny wyjzad do weta. DOstała kroplówkę ,glukoze i od bólu . Zauważamy ,ze sunia ma chyba depresje ...Jest nieobecna nie je i nie pije .Jest grzeczna i spokojna ,ale jakby w innym świecie . Ożywia się gdy wychodzi na dwór .Ku naszej wielkiej uciesze przewróciłą się na plecy i próbowała tarzać po trawie .Podejrzewam ,ze rzadko było jej dane powąchać trawkę .Upajała się tym zapachem ,aczkolwiek robiła to po woli bo jest słąba . Nie opuszcza opiekunki na krok i wodzi bez przerwy za nią wzrokiem .To bardzo emocjonalna i wrażliwa sunia .Bardzo martwię się o jej psychikę . Na widok pomocnicy wetki ,która ja uspypiała ogonek jej chodził jak śmigło .A jak zobaczyłą psa wchodzącego do lecznicy to przy jej osłabieniu widać było ogromną radośc !!Widać ,ze jednak tęskni za swoimi psimi przyjaciółmi niedoli . Serce mi rozrywało jak patrzyłąm dzisiaj na jej mordkę .Ma takie smutne oczy ,takie cierpiące... U mojej sąsiadki ma miłośc i luksus ale strach myśleć co zrobimy po zdjęciu szwów . Quote
funia Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 O pieniadzach na transport wypowie się handzia bo to na jej konto miały iśc wpłaty . STarsznie boje się o sunie ,która została u debila bo jak widzimy kazda z nich tak naprawdę ma problem zdrowotny . Pies w kojcu głoduje ...Boze zwariuje ... PS .Po niedzieli pojedziemy tam z karma ,chociaż gnój powiedział ze nie chce nikogo już widzieć ,,,, Quote
Aimez_moi Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Jestem Funiu..... poczytam. Boziu jakie biedactwa...... Quote
Recommended Posts