Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja kiedyś u nas w Laskowej zauważyłam pieska/suczke.. Dokładnie nie wiem, co to za płeć, bo widziałam tego psa mnóstwo razy, ale tylko przelotem. Taki mały, ładny, rudy, podobny do jamnika. Nie wiem czy ma właściciela, jednak sądząc po tym co dziś zobaczyłam, wątpię... Ten pies wygląda jak totalna kopia naszych Szkielecików !!! :-o A taki fajny jest, sympatyczny, raz sprawia wrażenie przybłędy, a raz dość pewny siebie... Jednak nigdy nie widziałam go na czyimś podwórku. Nie wiem, czy jest chory, zdrowy, stary, młody... :-(

edit: Znów widziałam kolejnego psa, ale ten był już na 100 % przybłęda..

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie są nienormalni!!!! Właściciel Snopika dzwoni i straszy, że zawiadomi media o tym jak fundacja traktuje ludzi!! Że niby nie wywiązujemy się z obowiązków i wydajemy psy nie do adopcji!! Dostałam takiego szału przez ten telefon, podobnie jak wtedy na właścicieli Rebita gdy dzwonili!!!
D... dostał małego szczeniaka, zniszczył mu psychikę poprzez bicie i wypędzanie z domu!!! Jeszcze się otwarcie do tego przyznaje! Problemy z wychowaniem go mieli od początku i Ewka tam jeździła jak się okazało, ale nic nie umiała poradzić i nie przyznała nam się do tego, wiedząc, że piesek będzie miał tam straszliwe życie!
Dziad usłyszał swoje na temat odpowiedzialności, pijaństwa i bycia niedouczonym darmozjadem :angryy: Jakim prawem ktoś taki wyskakuje z pretensjami, cholerny sadysta, jak można znęcać się nad takim małym pieskiem!!!!!

Snopik ma kastracje we wtorek lub środę. Zmusiłam dziadygę żeby go tu przywiózł, bo tej rozmowie nie mam zamiaru robić nic dobrego dla tych ludzi. Kobieta jest zupełnie inna i nie wyobrażam sobie jakie piekło musi w tym domu przeżywać. Syn alkoholik, mąż tyran i despota. Nie ze mną taka rozmowa, na jej miejscu bym go zabiła już po 2 takich akcjach :angryy:

Biedne psiątko. Ten telefon zobrazował idealnie, co maluszek tam przeżywał od samego początku!!!!! Oby nadawał się jeszcze do czegokolwiek :placz: Rok w życiu pieska to strasznie dużo! Rok życia wśród ludzi którzy nadają się tylko do psychiatryka!

Zapewne skasuję część tego posta jak mi przejdzie złość, ale na razie muszę sobie ulżyć :angryy::mad::mad::mad::mad:

Posted

Taki mały off, ale niezwykle szczęśliwy !!! :loveu::loveu::loveu: :multi:

Dziś rano jechałam na rowerze do babci i zauważyłam na drodze malutkiego szczeniaczka, słodka kulka, jamniczek długowłosy mix... Jednocześnie koleżanka powiedziała mi, że ten pies to przybłęda.. No więc wzięłam go (po dokładniejszym obejrzeniu stwierdziłam, że ten słodziak MA :
- około 6 miesięcy, -drugie ząbki, -pchły, -jest przeraźliwie chudy, - i straaaasznie kochany, bezproblemowy, miły i w ogóle cud miód ! :loveu:.
Cała rodzinka rozpłynęła się w zachwytach i jednocześnie w złości na ludzi, którzy go porzucili.. Już miałam ogłaszać go, ale wyobraźcie sobie, że ten malec... [B]ma dom u mojej babci !!!!!!!!!!!!! [/B]:multi::multi::multi: Uratowałam psa. Strasznie się cieszę, bo u babci będzie miał towarzystwo (drugiego pieska bishona Bąbla :p oraz małą 6-letnią kuzynkę :cool3:) i wspaniałą opiekę !!!

Jakie szczęście, że nie wszystkie historie, które mają złe początki, źle się kończą.... :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Dziękuję !! :loveu: Płakać mi się chciało, jak go na tej drodze widziałam, a teraz chce mi się płakać, bo widzę, że (już!!!:multi:) się tam zadomowił i pokochali się wszyscy nawzajem ! :loveu:

Posted

Ula jak dlugo psy beda czekac jeszcze na ogloszenia. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: P. Kasia jest juz oburzona Czarusia i Rudaska mialy byc u niej tylko 3 tygodnie, sa juz cztery miesiace, Krowek mial byc tylko 3 tygodnie a jest juz prawie dwa miesiace,
minelo juz dwa miesace jak dziadzio jest w hotelu, wiesz o tym doskonale ze brak juz dla niego kasy a do dnia dzisiejszego nigdzie nie byl oglaszany, nie wspominajac o Bobiku. Dojdzie do tego ze p. Kasia przywiezie Ci psy osobiscie.

Posted

Pisałam już na wątku Dziadzia ale tutaj też się odezwę - ON NIE MA ŻADNYCH OGŁOSZEŃ DO ROZWIESZANIA :shake: a to bardzo istotne bo zwiększa szanse, że go ktoś wypatrzy, porozwieszam je z miłą chęcią wszędzie gdzie tylko będę jechać rozwieszać pozostałe (w tą niedzielę jadę zrobić kolejną turę bo złapało mnie przeziębienie i nie mogłam na początku tygodnia - może to i lepiej bo Dziadziowe wezmę od razu jak będą). Tak jak napisała Hanek na wątku Dziadzia - potrzeba specjalnego tekstu na te plakaty, chwytającego za serce i obrazującego całą sytuację i to w kilku zdaniach niestety.

Posted

A ja pozwolę sobie wstawić 3 zdjęcia tego słodziaka - Czarusia:loveu:, który jest u mojej babci (jeśli będziecie potem chciały, to posta usunę ;)) :

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/6506/obraz034xgl1.jpg[/IMG]

dla porównania - z moją ręką - żeby widać było jaki on maleńki :iloveyou:

[IMG]http://img46.imageshack.us/img46/1974/obraz065xc6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/3205/obraz070qt5.jpg[/IMG]

Można się w nim zakochać, zapewniam Was :loveu::loveu::loveu:

Posted

Tak Bea dostalam juz info ze pieniadze juz wplywaja, co prawda do podzialu na trzy ale zawste to lepsze niz nic. Mamy cicha nadzieje ze w przyszlym roku beda juz wplywac bezposrednio na nasze konto. A jak tam Twoje podopieczne dalmaty, ciagle przybywaja w schronach :crazyeye: Szukamy sponsora ktory da nam kawalek ziemi na ktorej mogly bysmy postawic kilka kojcow, moze znasz takiego?

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tak Bea dostalam juz info ze pieniadze juz wplywaja, co prawda do podzialu na trzy ale zawste to lepsze niz nic.[/quote]

Dobrze że Us się wywiązuje. Muślę że będzie tego sporo bo jednak kampania była duża.

[quote name='Ada-jeje']Mamy cicha nadzieje ze w przyszlym roku beda juz wplywac bezposrednio na nasze konto. .[/quote]
To nie ma co mieć nadziei tylko robić tak żeby wpływały na Wasze konto.

[quote name='Ada-jeje']A jak tam Twoje podopieczne dalmaty, ciagle przybywaja w schronach :crazyeye: .[/quote] Powiem tak. Grzyby na mazowszu nie obrodziły ale dalmaty w lasach sie wysypały. Pozwól że bez komentaza to zostawię.

[quote name='Ada-jeje']Szukamy sponsora ktory da nam kawalek ziemi na ktorej mogly bysmy postawic kilka kojcow, moze znasz takiego?[/quote]
A Pani Dereszowska nie mogła by pomóc?

Posted

Weronika cudny maluszek!!!!!
Założ mu galerię wspólną z Tofisiem!

Ruth, dzisiaj zrobiłam plakacik Dziadeczka. Wysłałam do Yorija i Agamika, żeby wstawiły na serwer i na wątek.

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bazarek z Akcesoriami dla psów[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10752068#post10752068[/URL]