Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeż zrobił nam wspaniałą przysługę!!!

Będziemy mieć moduł sporych rozmiarów :multi: Gdzie będzie można umieścić Wszystkie potrzebne informacje na temat adopcji - a w dodatku modyfikować je co tydzień meilowo :multi::multi::multi:

[SIZE=4]Dziękujemy ŻÓŁTY JEŻU :)[/SIZE]

Posted

[quote name='Ulaa']Brakuje nam kotów do adopcji. Kolejny domek się zgłosił - i to na dorosłego kota po kastracji / sterylizacji.
Poszukam na miau, bo cóż innego robić...[/quote]

Zadzwonił pan, że ktoś im (prawdopodobnie) podrzucił do ogródka kicię dorosłą. Pan nie umie powiedzieć ile ma lat, ale mówi, że jest wysterylizowana, nauczona czystości, typowo "domowa", nadaje się do bloku. Bura, boi się psów, raczej dla starszych, spokojnych ludzi. Przetrzymają ją dopóki się nie znajdzie ktoś chętny do adopcji, mimo, że mają kłopot, bo muszą ją izolować od swoich dwóch psów.

Posted

[B][COLOR=red]Zapraszamy na bazarek dla Szkieleciej Rodzinki. [/COLOR][/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9917213#post9917213"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...13#post9917213[/URL]

Posted

[quote name='dorixx']jak kicia nie jest jego to skąd wie że jest wysterylizowana? to aż tak widac?[/quote]
No właśnie po pewnym czasie w ogóle nie ma śladu, futerko zarasta.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Czyli kolejny podstep podrzucenia nam kota, najpierw musi powiedziec prawde czyja to kotka.[/quote]
i zrobić wyprawkę też powinienin :fadein:

Posted

Wczoraj poszły do adopcji 2 pieski, o czym nie zdążyłam napisać, bo padłam :)
- mała czarna puchata kluska Koda z DT u mnie
- jamnik Bobik z DT na Rospontowej :)

:multi:

Posted

Chcialam na mojej stronce napisać króciutki tekst o tych nieszczęsnych stworzeniach.Proszę o zgodę na wykorzystanie trzech zdjęć ze stony PRO-ANIMALS.
Byly by to fotki: sunia z krzywą łapką, pies z wrośniętym łańcuchem i to zagłodzone biedactwo. Tekst o tym co "mądrzy i myślący" ludzie potrafią zgotować swoim mniejszym braciom i o tym, że do niekórych piesków los się jednak uśmiechnoł.

Posted

Wczoraj dostaliśmy zgłoszenie o kociętach wyrzuconych w krzakach na Fabloku. Okazało się, że jest ich 5 i są maleńkie :-o Odbiór kociąt od był dla mnie traumatycznym przeżyciem i jeśli więcej będzie takich to wyląduje w psychiatryku albo zabiję kogoś. Policja dla zwierząt wysiada.
Kociaczki poszły na 1 noc na tymczas do przemiłej pani z bardzo odpowiedzialnym synkiem. Już chyba z miesiąc temu chcieli przygarnąć 2 maleńkie koteczki i tak właśnie zrobili.
Tak więc 3 pozostałe kocięta są u mnie: 2 kocurki i kotka, wszystkie dymne. Mają ok 3-4 tygodnie i dopiero uczą się same jeść.

Byłam u weta z wszystkimi i zostały odrobaczone i dostały książeczki. Jest do zapłacenia 15 zł.

Na sterylkę Margolki trzeba umawiać się z Maćkiem (tzn zadzwonić do niego), bo on jest rano w tym tygodniu. Na kastrację ONka z Wodanu trzeba umawiać się z p. Lucynką, bo Gosia nie wiedziała jak powpisywać.

----------------------

Zgłoszenie kilka dni temu było, że na trzebionce są 2 zagłodzone psy przy budzie w bardzo złych warunkach. Dzisiaj pani zadzwoniła ponownie, że jeden z psów już nie wstaje i nie reaguje na wołanie :shake: Nie wiadomo czy żyje i jak długo.
Byłaby możliwość tam jutro podjechać?

Posted

Ok Ulka jutro zadzwonie do ciebie to pojedziemy do Trzebini na interwencje mysle ze masz dokladny adres. Pojedziemy dopiero po poludniu bo wstapilybysmy od raz do suni gdzie bylysmy na interwncji podac tabletki na odrobaczenie i odpchlic sunie bo napewno takie stworzonka jak pchly zamieszkuja na jej skorze. Ulka prosze cie skontaktuj sie z Lintie i dowiedz sie w ktore dni ma wolne zeby podjechac z karma witaminami i bluzka.

Posted

Nasza wycieczke rozpoczelysmy dzis o godzinie 11.00 do domu wrocilysmy na godzine 18.00 Przybylo nam tylko cztery psiaki ale jakie to juz Ulka z Hanek beda pisac i fotki wstawiac, coraz czesciej nasze dni sa wiecej niz bogate w bidy i szkielety.

Posted

Psy odebrane podczas inerwencji z policją na Trzebionce: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9940727&[/URL]

Szczeniak znaleziony w parku miejskim: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9940820[/url]

Suczce przywiezionej do lecznicy Hanek założy wątek bo ma fotki.

Posted

Ale super, dziewczyny !!!!! Okazało się dziś, że moja pani nauczycielka wesprze Proanimals! Tzn- jutro przyniesie mi do szkoły RZECZY dla psiaczków !!! Nie wiem niestety co to będzie.. Ale przypuszczam, że np jakieś kołderki, kocyki, może karma, miski... Nie wiem naprawdę! Ale wiem, że psiaki będą mieć gwarantowane "COŚ" tzn te rzeczy ;) :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Super Weronika, widzisz nie jest tak zle w twojej szkole jak przypuszczalas, a to znow twoja zasluga, trzymaj tak dalej nie wszystko mozna zmienic od razu ale drobnymi kroczkami tez mozna dojsc do celu.
Ula i Hanek jestem umowiona jutro na spotkanie z prawniczka w poznych godzinach popoludniowych, sprawa stala sie pilna dobrze by bylo zebyscie byly na tym spotkaniu. Dostalysmy dwa pisma z KRS (nieciekawe).

Posted

O kurcze :-o Jak bardzo nieciekawe?

Z Przełomu przyszłą propozycja (przy okazji wysyłania ogłoszeń napomknęłam o kolejnym odebraniu psów), co o tym myślicie?

[QUOTE][FONT=Arial][SIZE=2]Witam,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]To faktycznie chyba jakas plaga. Zastanawiam się, czy wobec tego nie warto byłoby jakiegoś ogólnego tekastu na ten temat zrobić. Taki z waszymi przykładami, weterynarzem, policją. co Pani na to?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Pozdrawiam, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]E[/SIZE][/FONT]
[/QUOTE]