Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba zorientować się co u suni z adopcji Ewy, leonkowatej Tiny w Jaworznie. Ludzie chcą ją zwrócić.... :shake:
Mecka podam Ci adres, czy możesz odwiedzić tych ludzi i z nimi pogadać? Oni są chyba - żeby to delikatnie określić - "puszkogłowi" :roll:

Chodzi o tą sunię http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80406

boje się, żeby jej do schronu nie oddali. Oni chcą nowego psa podobno.

Posted

Ulaa napisał(a):
Weronika, każdy sprzedaje na bazarkach to co chce, a kolczatki nie są niestety zabronione w Polsce, więc je sprzedają.
My wyrzucamy do smietnika, chociaz tez moglibysmy sprzedawac... Coz, kazdy ma wybor.

Fakt.. Niestety. :roll:

Posted

Właśnie dostałam zgłoszenie o rodowodowym młodym ONku na rynku w Trzebini.
Ustaliłam, że pochodzi z hodowli zarejestrowanej w oddziale ZK Bielsko-Biała.
Zaraz tam zadzwonię aby ustalić hodowcę i być może uda się właściciela znaleźć.
Tak czy inaczej - potrzeba mu DT na góra 2 dni, na ONki mamy kolejkę chętnych.

Posted

Hodowca, który rzekomo miał znać właściciela miał pod tym numerem tatuażu jedynie sukę.
Byłyśmy więc zobaczyć ONka. Tatuaż był źle odczytany, pies pochodzi z oddziału w Chorzowie.
Jest czynny jutro od 16:00 więc zadzwonię i się dowiem.
Oto hodowle oddziału w Chorzowie:
http://www.zkwp-chorzow.net/hodowle_chorzow.htm
i co ciekawe, jest tam także ta sama hodowla, do której dzwoniłam :crazyeye: tylko na żonę (?) / córkę (?) zapisana - ale przydomek ten sam :-o

Posted

Kilka dni temu do pewnych ludzi w Luszowicach przyplątała się młoda suczka oraz ciężarna kotka. Państwo dali DT obydwu zwierzakom.
Sunia jest już na naszej stronie ("Sunia"). Jest kochana i słodka, jeśli nikt się po nią nie zgłosi, ma szansę zostać w tym domu, o ile zostanie wysterylizowana (jest tam już pies, który bardzo ją molestuje). Suczka może być w ciąży, ma duże sutki.
Kotka dzisiaj rodzi. Pani dzwoniła do mnie, jest już pierwszy kociak. Kotka jest dzika, nie daje się dotknąć... Nie można zostawić jej ani jednego, bo i tak pies je zagryzie, kotka nie wejdzie z małymi do domu.
Państwo jutro po południu przywieźliby kocięta do lecznicy oraz suczkę do badania. Dobrze by było, aby ktoś od nas pojawił się wtedy w lecznicy by opłacić eutanazje kociąt.

Posted

Przeciez bedziemy w lecznicy po odbior krowka Felka i tu mam pytanie a panstwo nie sa w stanie sami zaplacic za eutanazje kociat przeciez to napewno nie jest wielki koszt? Moge jeszcze zadzwonic i zapytac ile to bedzie kosztowac.

Posted

Przecież już kiedyś tak uzgadnialiśmy, że płacimy za eutanazje ślepych miotów, jeśli ludzie o to poproszą.
Tak im powiedziałam.
Może uzgodnijmy takie rzeczy, żeby znów nie było nieporozumień, jak kiedyś ze sterylkami.

Posted

ONek z rynku w Trzebini szuka domu bez kotów i innych zwierząt (suka lub spokojny łagodny pies może być).
Hanek wyślij mi proszę jego foty, wsadzę na stronkę.

Kto mógłby zorientować się co z leonkowatą Tiną z Jaworzna?
Choćby zadzwonić... ja znowu nie mogę :angryy:

Posted

Ulka mowilam ci wyslij smasa do Mecki z adresem lub napisz PW, jak ma isc sprawdzic jak nie ma adresu.
Slepy miot zostanie uspiony za friko, nasi weci jednak pod tym wzgledem sa wyrozumiali. Za sterylke aborcyjna kotki ktora juz jest w lecznicy przywieziona przez Dominke z Libiaza zaplacilam 80 zl.

Posted

Jeśli Wy codziennie macie takie dni jak ja dzisiaj to chyle czoła.:roll:

Jutro podejde do pieska, o którym rozmawiałam z Adą.
No i zadzwoniła do mnie sprzataczka ze szkoły nr 4 w Libiązu, że przybłąkał się tam pies, i ona prosi aby go zabrać, może to ten sam, już sama nie wiem.
Wziąć go nie ma gdzie, on podobno pod szkołę przychodzi i odchodzi. już sama nie wiem co mam robić.

Posted

:placz: rano trzeba zadzwonic na Policje i zapytac czy ktos zglosil blakajacego sie psa. Okolo 22.00 Dominika zadzwonila do mnie ze sunia z Chelmka przywiezina do DS do Chrzanowa zwiala. Moze tez rano trzeba by plakaty porozwieszac w okolicy Oswiecimskiej, ta ulica jest dosc ruchliwa nawt boje sie myslec jaki los moze spotkac sunie.:shake: