Ada-jeje Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 To jest bardzo dobra propozycja ze strony dziennikarki Przelomu tylko dograc termin bedzie gorzej, przedewszystkim dziennikarka musialaby najpierw dograc termin z ktoryms z wetow i z kims z policji a my musimy sie dopasowac. Quote
Ulaa Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Tak tylko znowu to potrwa nie wiadomo ile, a psy z Trzebini nie są jeszcze zrzeczone i czy to nie zaszkodzi jeśli o nich też będzie? Co odpisać? Quote
Weronikaa Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='Ada-jeje']Super Weronika, widzisz nie jest tak zle w twojej szkole jak przypuszczalas, a to znow twoja zasluga, trzymaj tak dalej nie wszystko mozna zmienic od razu ale drobnymi kroczkami tez mozna dojsc do celu. Ula i Hanek jestem umowiona jutro na spotkanie z prawniczka w poznych godzinach popoludniowych, sprawa stala sie pilna dobrze by bylo zebyscie byly na tym spotkaniu. Dostalysmy dwa pisma z KRS (nieciekawe). No, tak pani Jolu ;) Udało się. Ale tylko zgłosiła się pani nauczycielka i nikt więcej, a co za tym idzie, nikogo z uczniow nie obchodzą zwierzęta- biedne, głodne i potrzebujące.. :-( No ale chociaż tyle dobrze, że ona chciała pomóc :multi: Ja- gdy będę znów mieć jakieś rzeczy to też dam . ale na razie nic takiego nie mam, bo ostatnio Uli dawałam. Aha, i wysłałam Hanek paczuszkę z rzeczami na bazarek, powinna dojść w tym tygodniu na pewno :p I jeszcze jedno ! Przez weekend narysuję nowe rysuneczki i też Ci wyślę, Aniu :lol: Quote
bea_m Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Dzisiaj odebrałam pita od ksiegowej. Dużo to nie jest i to na 4 trzeba będzie podzielić :( .Ale to zawsze coś! Jutro lece do US. Trzymajcie kciuki coby kolejki nie było. Quote
Ulaa Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Jutro po Katowicach (jedziemy moim autem, także i Kiara i Boksio się zmieszczą) trzeba zabrać sunię z lecznicy do p. Basi. I mogłabym też podjechać do Lintie z rzeczami dla Azy, bo po drodze odwiozłoby się gołąbka do hodowcy w Płazie. O ile przeżyje do jutra. I tak nas zaskoczył :) Myślałam, że będzie uśpiony od razu. Quote
hanek Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Ulaa napisał(a):Jutro po Katowicach (jedziemy moim autem, także i Kiara i Boksio się zmieszczą) trzeba zabrać sunię z lecznicy do p. Basi. I mogłabym też podjechać do Lintie z rzeczami dla Azy, bo po drodze odwiozłoby się gołąbka do hodowcy w Płazie. O ile przeżyje do jutra. I tak nas zaskoczył :) Myślałam, że będzie uśpiony od razu. To jak wpadniecie do mnie po gołąbka i bluzkę dla Lintie to dam wam plakaty dla suni z lecznicy. Quote
Ulaa Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Co mam odpisać Przełomowi? "Zamawiamy" artykuł o zaniedbaniach i głodzeniu? Czy czekamy na zrzeczenie psów z Trzebini? Bo póki nie są nasze, może nie warto się z nimi wychylać? Quote
Weronikaa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Dziewczyny !!! Mam super wiadomość : :multi::multi::multi: Pani nauczycielka, która wczoraj zechciała służyć nam pomocą dała mi dziś reklamówkę, a w niej same niespodzianki dla naszych kotów i psów : - jedno opakowanie karmy Bono Fit (500 g) - jedno puszka karmy Darling z kurczakiem i z indykiem z firmy Purina (1200 g ) - jedna puszka karmy Chappi z wołowiną w sosie - jedno opakowanie karmy Kitekat z kurczakiem w sosie - dwie puszki karmy OptiCat (przekąski w sosie z łosiosiem/z wołowiną - jedno opakowanie Whiskas z cielencinką w kremowym sosie A ode mnie też pieski dostaną pół opakowania Pedigree Junior z kurczakiem i ryżem :loveu::loveu::loveu: Proponuję Uli i Hanek :p abyście podjechały po to do mnie w najbliższym czasie i przy okazji wreszcie mnie odwiedziły (oczywiście jeśli tylko chcecie) ;) Możemy umówić się na jakiś konkretny termin ??? Quote
Ulaa Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Trzeba dograć dowóz bokserki Gaji do Luszowic. W ten weekend będzie to możliwe. Ja nie mogę dzwonić, a trzeba podać panu od boksia numer do pani z Luszowic albo na odwrót. Nie mam numeru do tamtej pani (Ada-jeje, czy ten numer jeszcze gdzieś jest do zdobycia?) A dla gołąbka [*]. Szkoda, że nie dane mu było odejść bez cierpienia, choć była taka szansa :-( Quote
Ada-jeje Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Mam Ulka nr tel. od pani z Luszowic komu mam go podac, napisz mi PW to zadzwonie. Quote
saganka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 KOchani, jakis czas temu kupowalam od szwajcarow jednemu z przytulisk karme Bono. Dowiedzialam sie wtedy, ze firma ta daje znizki schroniskom i fundacjom takim jak Wasza. Wczoraj wyslalam do nich maila z pytaniem, czy jest to aktualne w stosunku do Waszej fundacji. Dzisiaj otrzymalam odpowiedz :-D "Witam pani Katarzyno, tak wszystko jest aktualne, proszę podać jaka karma Panią interesuje i za jaka kwotę. Paweł Statucki" Czy mam kontynuowac temat? Quote
dorixx Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Saganka brakuje mi słów dla tego co robisz :loveu: gdyby te wszystkie sierotki mogły Ci same podziękować za to co dla nich zrobiłaś i robisz to chyba życia by Ci brakło ;-) Quote
Ada-jeje Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Saganka czy chodzi o firme BONO POLSKA Sp. z o. o. z Poznania? dostalam juz od nich sucha karme zafundowana przez sponsora. Sprawdzilam teraz na fakturze i daja upust 30 % i 10 kg worek kosztuje 32.75 zl. ale to byla duza dostawa. Quote
Ada-jeje Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Jest nastepne zgloszenie psow glodzonych w Trzebini, Osoba anonimowa zglosila to na policja a policja dala namiary na nasza fundacje. Mysla ze dajac namiary na nas to ich omnie robota, ale sie grubo myla wroci to do nich niczym bumerang. Quote
saganka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ada-jeje napisał(a):Saganka czy chodzi o firme BONO POLSKA Sp. z o. o. z Poznania? dostalam juz od nich sucha karme zafundowana przez sponsora. Sprawdzilam teraz na fakturze i daja upust 30 % i 10 kg worek kosztuje 32.75 zl. ale to byla duza dostawa. Tak, chodzi o ta firme. MOge sie dowiedziec, czy dadza i teraz i przy jakich ilosciach. Quote
Ada-jeje Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Saganka tylko ze na dzien dziesiejszy my mamy jeszcze karme, chociaz trzeba przyznac idzie jak woda, jak masz z niami kontakt to zapytaj prosze. Quote
Ada-jeje Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Pomocy! Jest wplata 20 zl. od Anny S. nie wiem na jaki cel, czy to nie za jakis bazarek? :oops: Nick Resuruss DZIEKUJEMY :loveu: Quote
Ruth Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Ja też prosiłabym o interwencję - więcej mogę napisać na pw. Quote
Ulaa Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 [quote name='Ruth']Ja też prosiłabym o interwencję - więcej mogę napisać na pw. Z grubsza o co chodzi możesz napisac tutaj, musimy wiedziec co tam sie dzieje, bo jeśli chodzi o odebranie psów to na razie odpada :shake: Nie ma juz gdzie... W PRZELOMIE NIE MA ZADNEGO ARTYKULU!!! A ogloszenia psow sa bez zdjec i niewidoczne :(:(:( Quote
hanek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Co z tym czarnym psem od pani z banku, któremu robiłam fotki? Na kogo podawać namiary w ogłoszeniach? Quote
Ada-jeje Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Rutch owszem podaj na PW gdzie ma byc interwencj i opisz sytuacje, niemniej przykre ale prawdziwe interwencje tez moga byc zalatwiane w jakiejs kolejnosci bo nie ma gdzie psiakow zabierac i druga sprawa zbieranie dokumentacji tez trwa i kosztuje. Zobaczymy ktora interwencje w przyszlym tygodniu mozemy zaliczyc jedno jest pewne podaj adres na PW. Quote
Ruth Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Wydaje mi się, że wystarczyłoby wytłumaczyć właścicielom sytuację i nakłonić do sterylizacji suczki. Jest naprawdę katastrofa - dziś już były 4 psy przy ogrodzie i wciąż wybiegały na ulicę :placz:, nie mogę już dłużej na to patrzeć, jak tam stałam to serce miałam e gardle dosłownie. Kierowcy jakoś nie bardzo się przejmują i na tym odcinku mają ciężką nogę. Ula, macie jakąś stronę gdzie są ogłoszenia do ściągnięcia i drukowania? Wiem, że kiedyś przesyłałaś mi coś z chomikuj.pl (czy jakkolwiek ;)). Jeśli jest to ja poproszę linka. Quote
Ulaa Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 hanek napisał(a):Co z tym czarnym psem od pani z banku, któremu robiłam fotki? Na kogo podawać namiary w ogłoszeniach? On dzisiaj moglby jechac do nowego domu do Jaworzna, gdyby mialby kto go zawiezc :cool3: Domek czeka, a ma pecha, bo zaden z wybranych dotad pieskow nie byl aktualny :roll: Quote
Witokret Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Dziewczyny, może gdzieś wpadnie Wam w oko ta sunieczka: To spokojna 5-cio letnia psina. Pod koniec lutego zmarła jej pani. Żabcia cały czas siedziała przy oknie w pustym mieszkaniu czekając aż jej pani wróci. Trwało to kilka tygodni. Pomagała jej sąsiadka, która ją karmiła i wyprowadzała kilka razy dziennie.Sąsiadka szukała domu dla sunieczki i w końcu udało jej sie znaleźć dom w Jaworznie. Niestety... Żabka uciekła :shake:. Pobiegła szukać swojej kochanej pańci. Nie zna okolicy. Bardzo proszę dogomaniaków z Jaworzna i okolic o zwracanie uwagi na podobne psiaki błąkające sie po okolicy. Jakie schronisko przyjmuje bezdomne psy z okolic Jaworzna? Tutaj jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109816 Quote
Recommended Posts