Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest bardzo dobra propozycja ze strony dziennikarki Przelomu tylko dograc termin bedzie gorzej, przedewszystkim dziennikarka musialaby najpierw dograc termin z ktoryms z wetow i z kims z policji a my musimy sie dopasowac.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak tylko znowu to potrwa nie wiadomo ile, a psy z Trzebini nie są jeszcze zrzeczone i czy to nie zaszkodzi jeśli o nich też będzie?
Co odpisać?

Posted

[quote name='Ada-jeje']Super Weronika, widzisz nie jest tak zle w twojej szkole jak przypuszczalas, a to znow twoja zasluga, trzymaj tak dalej nie wszystko mozna zmienic od razu ale drobnymi kroczkami tez mozna dojsc do celu.
Ula i Hanek jestem umowiona jutro na spotkanie z prawniczka w poznych godzinach popoludniowych, sprawa stala sie pilna dobrze by bylo zebyscie byly na tym spotkaniu. Dostalysmy dwa pisma z KRS (nieciekawe).

No, tak pani Jolu ;) Udało się. Ale tylko zgłosiła się pani nauczycielka i nikt więcej, a co za tym idzie, nikogo z uczniow nie obchodzą zwierzęta- biedne, głodne i potrzebujące.. :-( No ale chociaż tyle dobrze, że ona chciała pomóc :multi: Ja- gdy będę znów mieć jakieś rzeczy to też dam . ale na razie nic takiego nie mam, bo ostatnio Uli dawałam. Aha, i wysłałam Hanek
paczuszkę z rzeczami na bazarek, powinna dojść w tym tygodniu na pewno :p I jeszcze jedno ! Przez weekend narysuję nowe rysuneczki i też Ci wyślę, Aniu :lol:

Posted

Dzisiaj odebrałam pita od ksiegowej. Dużo to nie jest i to na 4 trzeba będzie podzielić :( .Ale to zawsze coś! Jutro lece do US. Trzymajcie kciuki coby kolejki nie było.

Posted

Jutro po Katowicach (jedziemy moim autem, także i Kiara i Boksio się
zmieszczą) trzeba zabrać sunię z lecznicy do p. Basi. I mogłabym też podjechać do Lintie z rzeczami dla Azy, bo po drodze odwiozłoby się gołąbka do hodowcy w Płazie. O ile przeżyje do jutra. I tak nas zaskoczył :) Myślałam, że będzie uśpiony od razu.

Posted

Ulaa napisał(a):
Jutro po Katowicach (jedziemy moim autem, także i Kiara i Boksio się
zmieszczą) trzeba zabrać sunię z lecznicy do p. Basi. I mogłabym też podjechać do Lintie z rzeczami dla Azy, bo po drodze odwiozłoby się gołąbka do hodowcy w Płazie. O ile przeżyje do jutra. I tak nas zaskoczył :) Myślałam, że będzie uśpiony od razu.

To jak wpadniecie do mnie po gołąbka i bluzkę dla Lintie to dam wam plakaty dla suni z lecznicy.

Posted

Co mam odpisać Przełomowi?

"Zamawiamy" artykuł o zaniedbaniach i głodzeniu? Czy czekamy na zrzeczenie psów z Trzebini? Bo póki nie są nasze, może nie warto się z nimi wychylać?

Posted

Dziewczyny !!! Mam super wiadomość : :multi::multi::multi:
Pani nauczycielka, która wczoraj zechciała służyć nam pomocą dała mi dziś reklamówkę, a w niej same niespodzianki dla naszych kotów i psów :
- jedno opakowanie karmy Bono Fit (500 g)
- jedno puszka karmy Darling z kurczakiem i z indykiem z firmy Purina (1200 g )
- jedna puszka karmy Chappi z wołowiną w sosie
- jedno opakowanie karmy Kitekat z kurczakiem w sosie
- dwie puszki karmy OptiCat (przekąski w sosie z łosiosiem/z wołowiną
- jedno opakowanie Whiskas z cielencinką w kremowym sosie

A ode mnie też pieski dostaną pół opakowania Pedigree Junior z kurczakiem i ryżem :loveu::loveu::loveu:

Proponuję Uli i Hanek :p abyście podjechały po to do mnie w najbliższym czasie i przy okazji wreszcie mnie odwiedziły (oczywiście jeśli tylko chcecie) ;) Możemy umówić się na jakiś konkretny termin ???

Posted

Trzeba dograć dowóz bokserki Gaji do Luszowic. W ten weekend będzie to możliwe. Ja nie mogę dzwonić, a trzeba podać panu od boksia numer do pani z Luszowic albo na odwrót.
Nie mam numeru do tamtej pani (Ada-jeje, czy ten numer jeszcze gdzieś jest do zdobycia?)

A dla gołąbka
[*]. Szkoda, że nie dane mu było odejść bez cierpienia, choć była taka szansa :-(

Posted

KOchani, jakis czas temu kupowalam od szwajcarow jednemu z przytulisk karme Bono. Dowiedzialam sie wtedy, ze firma ta daje znizki schroniskom i fundacjom takim jak Wasza. Wczoraj wyslalam do nich maila z pytaniem, czy jest to aktualne w stosunku do Waszej fundacji. Dzisiaj otrzymalam odpowiedz :-D
"Witam pani Katarzyno,
tak wszystko jest aktualne, proszę podać jaka karma Panią interesuje i za
jaka kwotę. Paweł Statucki"

Czy mam kontynuowac temat?

Posted

Saganka brakuje mi słów dla tego co robisz :loveu:
gdyby te wszystkie sierotki mogły Ci same podziękować za to co dla nich zrobiłaś i robisz to chyba życia by Ci brakło ;-)

Posted

Saganka czy chodzi o firme BONO POLSKA Sp. z o. o. z Poznania? dostalam juz od nich sucha karme zafundowana przez sponsora.
Sprawdzilam teraz na fakturze i daja upust 30 % i 10 kg worek kosztuje 32.75 zl. ale to byla duza dostawa.

Posted

Jest nastepne zgloszenie psow glodzonych w Trzebini, Osoba anonimowa zglosila to na policja a policja dala namiary na nasza fundacje. Mysla ze dajac namiary na nas to ich omnie robota, ale sie grubo myla wroci to do nich niczym bumerang.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Saganka czy chodzi o firme BONO POLSKA Sp. z o. o. z Poznania? dostalam juz od nich sucha karme zafundowana przez sponsora.
Sprawdzilam teraz na fakturze i daja upust 30 % i 10 kg worek kosztuje 32.75 zl. ale to byla duza dostawa.

Tak, chodzi o ta firme. MOge sie dowiedziec, czy dadza i teraz i przy jakich ilosciach.

Posted

[quote name='Ruth']Ja też prosiłabym o interwencję - więcej mogę napisać na pw.

Z grubsza o co chodzi możesz napisac tutaj, musimy wiedziec co tam sie dzieje, bo jeśli chodzi o odebranie psów to na razie odpada :shake: Nie ma juz gdzie...

W PRZELOMIE NIE MA ZADNEGO ARTYKULU!!! A ogloszenia psow sa bez zdjec i niewidoczne :(:(:(

Posted

Rutch owszem podaj na PW gdzie ma byc interwencj i opisz sytuacje, niemniej przykre ale prawdziwe interwencje tez moga byc zalatwiane w jakiejs kolejnosci bo nie ma gdzie psiakow zabierac i druga sprawa zbieranie dokumentacji tez trwa i kosztuje. Zobaczymy ktora interwencje w przyszlym tygodniu mozemy zaliczyc jedno jest pewne podaj adres na PW.

Posted

Wydaje mi się, że wystarczyłoby wytłumaczyć właścicielom sytuację i nakłonić do sterylizacji suczki. Jest naprawdę katastrofa - dziś już były 4 psy przy ogrodzie i wciąż wybiegały na ulicę :placz:, nie mogę już dłużej na to patrzeć, jak tam stałam to serce miałam e gardle dosłownie. Kierowcy jakoś nie bardzo się przejmują i na tym odcinku mają ciężką nogę.

Ula, macie jakąś stronę gdzie są ogłoszenia do ściągnięcia i drukowania? Wiem, że kiedyś przesyłałaś mi coś z chomikuj.pl (czy jakkolwiek ;)). Jeśli jest to ja poproszę linka.

Posted

hanek napisał(a):
Co z tym czarnym psem od pani z banku, któremu robiłam fotki? Na kogo podawać namiary w ogłoszeniach?

On dzisiaj moglby jechac do nowego domu do Jaworzna, gdyby mialby kto go zawiezc :cool3: Domek czeka, a ma pecha, bo zaden z wybranych dotad pieskow nie byl aktualny :roll:

Posted

Dziewczyny, może gdzieś wpadnie Wam w oko ta sunieczka:

To spokojna 5-cio letnia psina. Pod koniec lutego zmarła jej pani. Żabcia cały czas siedziała przy oknie w pustym mieszkaniu czekając aż jej pani wróci. Trwało to kilka tygodni. Pomagała jej sąsiadka, która ją karmiła i wyprowadzała kilka razy dziennie.Sąsiadka szukała domu dla sunieczki i w końcu udało jej sie znaleźć dom w Jaworznie. Niestety... Żabka uciekła :shake:. Pobiegła szukać swojej kochanej pańci. Nie zna okolicy.
Bardzo proszę dogomaniaków z Jaworzna i okolic o zwracanie uwagi na podobne psiaki błąkające sie po okolicy.
Jakie schronisko przyjmuje bezdomne psy z okolic Jaworzna?
Tutaj jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109816