Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Tak jak już napisałam w pw do Hanek i do Saganki - także uważam, że i jedne i drugie plakaty i ulotki są potrzebne. Hanek jest świetna w robieniu plakacików i ulotek "na szybko" do domowego druku, w sytuacji kiedy potrzebne są natychmaist i każdy z nas może sobie ściągnac i w dogodnym momencie wydrukowac. Świetnie nadają się do powieszenia w lecznicach, sklepach, itd. Natomiast do większych, zaplanowanych akcji potrzebny nam będzie plakat oraz ulotki z drukarni, które będą np większego formatu albo na lepszej jakości papierze. A takich przecież sami nie wydrukujemy. I tutaj ukłon w stronę Saganki. Pracy jest tyle, że wszystko można pogodzic. I w dalszym ciągu zostanie. Samochód albo osoba dyspozycyjna z autem to niezbędnośc. Chociaż ja od tego tygodnia znowu będę miała normalny dostęp do auta, więc jakoś się rozluźni. Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ulaa, wysłałam Ci PW w sprawie zdjęć Rebita, a na gg opisy do zdjęć. Czekam na zatwierdzenie i informacje na którą jutro je wydrukować - czytałam na wątku Rebita, że komplet dokumentów dla prokuratury ma być gotowy na jutro. No i jeśli trzeba jakieś zdjęcia jeszcze dołączyć to napisz. Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Co do nieszczęsnego www.proanimals.org - wysłałam im wczoraj rano maila z pytaniem czy mogą już przekazać domenę fundacji. Powinni się odezwać, jeśli nie do mnie, to do Was. Quote
Ulaa Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 hanek napisał(a):Ulaa, wysłałam Ci PW w sprawie zdjęć Rebita, a na gg opisy do zdjęć. Czekam na zatwierdzenie i informacje na którą jutro je wydrukować - czytałam na wątku Rebita, że komplet dokumentów dla prokuratury ma być gotowy na jutro. No i jeśli trzeba jakieś zdjęcia jeszcze dołączyć to napisz. Miałam zapchaną skrzynkę, więc pw nie doszło, ale opisy są ok. Nie musi być tak konkretnie na jutro, bo: 1. trzeba odebrać obdukcję 2. Ada-jeje musi podpisać kiedy wróci a więc tak przyjmiemy, że najpóźniej w piątek złożymy. Powstał już artykuł. Dostałam do zatwierdzenia. Fajnie napisany, ale moooocno skrótowo. No cóż... Ważne, że w dobrym tonie i z fotkami zrobionymi przez Hanek. Quote
Ada-jeje Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ze zlozeniem doniesienia do prokuratury nie trzeba bedzie czekac do piatku, jutro odbieramy ulotki z Trzebini i jedziemy prosto do lecznicy po obdukcje i zaplacic zalegly dlug. Tyle na jutro dla mnie do zalawienia o czym wiem, chyba ze ty Ulka masz jesccze cos w zanadrzu. Po odebraniu ulotek trzeba je rowniez porozwozic w kilka miejsc. Quote
Ulaa Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Ada-jeje napisał(a):Ze zlozeniem doniesienia do prokuratury nie trzeba bedzie czekac do piatku, jutro odbieramy ulotki z Trzebini i jedziemy prosto do lecznicy po obdukcje i zaplacic zalegly dlug. Tyle na jutro dla mnie do zalawienia o czym wiem, chyba ze ty Ulka masz jesccze cos w zanadrzu. Po odebraniu ulotek trzeba je rowniez porozwozic w kilka miejsc. Jadę odwieźć Barriego do nowego domu w Trzebini, więc odbiorę ulotki. Obdukcję też, bo dzisiaj zabieramy przecież Rebitka do mnie i trzeba wziąć dla niego Sedalin. Więc przy okazji zapłacę przynajmniej część. Co do innych spraw, nie wiem, wyjdzie w praniu. Quote
ewadr Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 W środe jade do Oświęcimia do pana Grzebinogi. Mam zgodę na powieszenie plakatów. Ktore proponujecie powiesić w klinice? Quote
Ada-jeje Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ewa mozna sciagnac ten plakat z postu 1731, ktory zrobila hanek, tylko chetnie dalybysmy ci jeszcze troche ulotek ktore bierzemy jutro z drukarni. Jak sie mozna z toba spotkac? bedziesz moze jutro w Chrzanowie? Quote
dominik_a Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Sunia z Libiąża - masakryczne warunki , ta z Waryńskiego !!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9624837#post9624837 Quote
Ulaa Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 [quote name='dominik_a']Sunia z Libiąża - masakryczne warunki , ta z Waryńskiego !!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9624837#post9624837 o boże :crazyeye::crazyeye::crazyeye: kobieta zgłaszająca nie mówiła, że tam taki horror :placz: znowu!! SZUKAMY DT!!! Quote
ewadr Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ada-jeje napisał(a):Ewa mozna sciagnac ten plakat z postu 1731, ktory zrobila hanek, tylko chetnie dalybysmy ci jeszcze troche ulotek ktore bierzemy jutro z drukarni. Jak sie mozna z toba spotkac? bedziesz moze jutro w Chrzanowie? Jolu PODJADĘ JUTRO DO CIEBIE W OKOLICACH 14.00. Bedziesz w domu? Do oświęcimia jadę po 15. Quote
Ada-jeje Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Zadzwonie do ciebie bo raczej bede w trasie, to bysmy sie spotkaly na miescie, tylko pytanie czy jestes pod tym samym nr. tel. zyczynajacym sie na 512? Quote
ewadr Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Tak i mam godzinke wolną właśnie między 14 a 15. To czekam na telefon:lol: Quote
Ulaa Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Dzwoniła dzisiaj p. Halina, że domku szuka piesek średniej wielkości 7-miesięczny, do domu z ogródkiem (ma bardzo dużo energii i w bloku go roznosi). Jest na DT u jej koleżanki. Dominika, Ty miałaś domku z ogródkiem po Korku? Może jakiś by się nadał? A druga rzecz jest taka, że 13 lutego miałam zgłoszenie również od p. Haliny, że w lesie w Sierszy błąka się masakrycznie wychudzona jamniczka. Nie wiadomo, gdzie śpi, ale ludzie ją dokarmiają. A dzisiaj zadzwoniła pani z banku (która jest z nami w stałym kontakcie odnośnie różnych spraw piesków), i wspomniała, że jej koleżanka znalazła i przygarnęła sunię - okazało się, że to ta! :) Więc nie musimy już robic żadnej obławy, bo jest w dobrym domku i śpi w łóżku :) Ale mamy wywiad, prawie jak CBŚ :lol: Quote
Ulaa Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Szczeniak, o którym pisałam wyżej być może znajdzie dom, jedna pani chciała takiego. A Barri wraca :placz: Na jutro potrzeba DT, to pilne!!! Proszę, choćby kojec.... Nie ma co z nim zrobić, a ludzie chcieli go już dzisiaj przywieźć... tylko gdzie :placz: I sprawa Margolki robi się pilna. Przed chwilą pani zadzwoniła i chciała ją do mnie przywieźć w sobotę :-o Niestety trochę mi nerwy puściły, gdy to usłyszałam... Jednak najpilniejszy jest Barri i jeśli jemu nie znajdziemy DT - jutro - to nie wiem co będzie.... Quote
Ulaa Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 3-ci post z rzędu.... sorrki... Skopiowane z Forum Przełomu: Od kilku dni psy te biegały przy drodze z Żarek do Krakowa (okolice parkingu przy skręcie do Chrzanowa). Jeszcze w niedzielę leżały w deszczu na poboczu drogi. Może ktoś je rozpozna i powiadomi właściciela? Quote
Weronikaa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Rany, jakie ładne ... :-( Ja w niedziele jechałam do cioci i ich nie widziałam :( Ale zauważcie, jakie one brudne ... Quote
Ada-jeje Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Odebralam dzis ulotki z Trzebini bylo tego 3000 szt. czesc od razu poroznosilam w sklepie zoo w Trzebini do lecznicy na Mydlana, do weta Th. pani Madzia wziela tez do rozdania, pani Terenia od Klusi, troche tez zostawilam w banku na Aleji, jutro jeszcze zaniose do banku w rynku, i do biura podatkowego. Kto ma jeszcze jakies pomysly i potrzebuje ulotki prosze o kontakt. Ewadr tez zabrala ulotki do kliniki do Oswiecimiu. Quote
Jade_Natalia Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Takie ładne psiaki na pewno komuś uciekły. A ten DONek jest piękny:loveu: Quote
Ulaa Posted March 6, 2008 Author Posted March 6, 2008 Ada-jeje napisał(a):Odebralam dzis ulotki z Trzebini bylo tego 3000 szt. czesc od razu poroznosilam w sklepie zoo w Trzebini do lecznicy na Mydlana, do weta Th. pani Madzia wziela tez do rozdania, pani Terenia od Klusi, troche tez zostawilam w banku na Aleji, jutro jeszcze zaniose do banku w rynku, i do biura podatkowego. Kto ma jeszcze jakies pomysly i potrzebuje ulotki prosze o kontakt. Ewadr tez zabrala ulotki do kliniki do Oswiecimiu. Koniecznie do Pupila do Rynku. Zabrałabym też trochę dla znajomych i sąsiadów. Ostatnio bardzo uprzejmie podchodzą do mnie i moich tymczasów :cool3: Jade_Natalia napisał(a):Takie ładne psiaki na pewno komuś uciekły. A ten DONek jest piękny:loveu: W Przełomie ukazał się komunikat z tymi psiakami. Zapewne ktoś je złapie, a my nie będziemy wiedzie, gdzie trafią :-( ten pan który je zgłosił, chciałby je przygarnąc. Ten mały wygląda bernusiowato :razz: Ludzie są straszni. Przed chwilą dzwoniła pani, bardzo miła, dokładnie opisała suczkę jaką chce. Mała, wiek do pół roku, ruda, z dłuższym włosem. Domek z ogródkiem. Już miałam pisac namiar i szukac suni, a okazało się że to ma byc suczka "na łańcuszek"!!!! Ale dostałam furii :angryy: I baba czytała Przełom, gdzie jest o Rebitku, ale twierdzi, że "czasem trzeba"!!! Bo od tego jest pies!!! Że też tacy mają czelnośc wogóle dzwonic i od rana nerwy psuc :angryy: Quote
Ada-jeje Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 A moze ta baba jest z Metkowa? :diabloti: Na konto fundacji wplynely pieniazki od siostry hanek 10 zl. za pocztowki i od Agamy 50 zl. na ONke mysle ze to o nasza Bore chodzi ktora bedzie w najblizszych dniach szczepiona na wirusowki i wscieklizne, a pozniej sterylka. Quote
Ulaa Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Dzwonił sołtys z Mętkowa. Dzisiaj ktoś na oczach ludzi wyrzucił z auta psa i odjechał. Niestety stało się to szybko i nie zdążyli odpisac numerów. Jest to duży rudy pies. Mam adres i nazwisko osoby, która widziała porzucenie. Wyrwało mi się, że kamery by się im przydały. Sołtys nie wyklucza, bo porzucane psy to tam plaga. Jak to określił "teraz się zaczyna sezon". Musimy tam jechac i zabrac go, albo chociaż poszukac, bo inaczej wyszlibyśmy w bardzo złym świetle po tym wszystkim. Jakieś pomysły, gdzie możnaby go zabrac?? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :niewiem::-( Dobijające jest to wszystko!! Niechże ktoś wreszcie da nam budynek albo chociaż kawałek pola by postawic budy!!!! :placz: Bo ciągle tylko chcą, a od siebie nic!!! Quote
Ulaa Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Udało się nam złapać z Hanek psiaka porzuconego w Mętkowie!! :multi::multi::multi: Jest to prześliczna młoda suczka Leonberger! Goniłyśmy ją przez całą wieś, tak się bała, ale w końcu się udało :loveu: Jest kochana. Hanek założy wątek, bo ma fotki. Quote
Ulaa Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 WĄTEK LEONBERGERKI http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107066 Quote
dorixx Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nowy bazarek na chrzanowskie sierotki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9640882#post9640882 Zapraszamy! :multi: Quote
Recommended Posts