Mecka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='hanek']Jest link podany, można bezpośrednio z niego zapisać na kompie. Ale jeszcze raz: [URL]http://hanek.genobis.pl/procent4.pdf[/URL][/quote] Hanus ja wiem skarbie, ale ja ciemna masa jestem i nie wiem jak go mam zapisać bo nie mam aktywnego pola "zapisz jako", moge go jedynie jako skrót wyslać np. na pulpit albo od razu drukować. Quote
Ulaa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='Mecka']Uluś zastanawiam się nad wątkiem, bo wiem tylko tyle, co Ci podesłałam mailem, ale ogłoszenia bardzo chętnie. A pytałaś tej pani- wiesz której?[/quote] Tak, pytałam. Porozmawia z mężem, bo myśleli raczej o "czymś mniejszym" :roll: Wątek można założyć, a jakby brakowało jakichś info to się zadzwoni do pana. Zresztą i tak trzeba to zrobić, żeby spytać, czy pan pokryłby kastrację. Najlepiej byłoby zrobić ją jak najszybciej. Mecka zadzwonisz, czy ja mam? Quote
Ulaa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Boksio [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105779[/url] a jaki jest powód oddania? Bo mi wyparowało jak mówiłaś :oops: Quote
saganka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ulotka wyslana do drugiej drukarni, przypilnujcie ich. Quote
Mecka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Ulaa']Tak, pytałam. Porozmawia z mężem, bo myśleli raczej o "czymś mniejszym" :roll: Wątek można założyć, a jakby brakowało jakichś info to się zadzwoni do pana. Zresztą i tak trzeba to zrobić, żeby spytać, czy pan pokryłby kastrację. Najlepiej byłoby zrobić ją jak najszybciej. Mecka zadzwonisz, czy ja mam?[/quote] Ula ten Pan pracuje po 12 i więcej godzin to jest powod oddania, nie moge teraz z nim się skontaktowac, sprobuj ty wieczorkiem i zapytaj o ta kastracje, ja sama mam mieszane uczucia... a teraz dajcie mi w spokoju popłakać :-(, ada-jej wie co się dzieje, a wszystko przez te cholerne przepisy :shake: sami zobaczcie jakie [URL]http://arka.strefa.pl/Ustawy/ustawa_o_ochronie_zwierzat.pdf[/URL] art. 7 :angryy: Quote
Ada-jeje Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Nowelizacja ustawy, jeszcze bardziej pograzyla bite, katowane maltretowane zwierzeta, kompletnie zwiazala nam rece, ktos moza mordowac psa a my jestesmy bezsilni, jedyne co bedziemy mogly robic to kierowac sprawy do sadow, (skad brac na to kase) i czekac na wyrok sadowy albo skazujacy lub tez sprawa bedzie umozona z powodu braku dostatecznych dowodow. :angryy: Jednym slowem coraz wiekszy horror w Polskiej ustawie dotyczacej ochrony zwierzat.:mad: Ja osobiscie odbieram to tak ze ludzie wydajacy tego typu uchwaly sa za mordowaniem zwierzat zeby miec problem z glowy. Polski ciemnogrod z epoki kamienia lupanego, sami barbarzyncy:diabloti: i co my moemy mala grupka osob kochajacych zwierzeta.:placz: Quote
Ada-jeje Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Nastety nastepna smutna wiadomosc na dzis, :placz: nie dostaniemy nieruchomosci w Stelli gdyz zostala sprzedana w przetargu. Znalezlismy sie znow na poczatku drogi, ani kroku do przodu.:angryy::angryy: Quote
Ulaa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Czy to w jakiś sposób będzie rzutowało na sprawę Borki? Quote
Ulaa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [quote name='Ada-jeje']Nastety nastepna smutna wiadomosc na dzis, :placz: nie dostaniemy nieruchomosci w Stelli gdyz zostala sprzedana w przetargu. Znalezlismy sie znow na poczatku drogi, ani kroku do przodu.:angryy::angryy:[/quote] Nie noooooo!!!!!! :placz::placz::placz::placz: Szukamy dalej. Quote
Ada-jeje Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Z Borka wieksze problemy anizeli myslisz, ale to nie jest sprawa na forum.:angryy: Quote
hanek Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Mecka']Hanus ja wiem skarbie, ale ja ciemna masa jestem i nie wiem jak go mam zapisać bo nie mam aktywnego pola "zapisz jako", moge go jedynie jako skrót wyslać np. na pulpit albo od razu drukować.[/quote] Kliknij sobie prawym przyciskiem myszy na linku i z listy wybierz "zapisz element docelowy jako...". Quote
Mecka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Dzięki Hanek udało się :lol:. Tak moi drodzi mamy dziś wieeelkie zamieszanie, jest gorąco, oj jest, ręce opadaja, ale wybrałyśmy dobro psa, a raczej suczki- wiecie której- to jest teraz najważniejsze, jak więcej się wyjaśni napiszemy. Quote
Silhouelle Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Witam wszystkich :razz: Jako jeden z miłośników i obrońców zwierząt właśnie postanowiłam przyłączyć się do pomocy na rzecz fundacji :lol: Pozdrawiam ;) Quote
Ulaa Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 [SIZE=4][COLOR=Red][B]witamy[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [B]Sil[/B].... ehm :roll: [B] !!!!!![/B] :multi::multi::multi::multi:[/SIZE] fajnie, że jesteś i nam pomożesz, to baardzo potrzebne :) Quote
Ada-jeje Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [I][SIZE=5][COLOR=red][B]DZIS W PROGRAMIE "UWAGA " TVN BEDZIE REPORTAZ O SCHRONISKU W KRZYCZKACH[/B][B] GODZINA 19,45.[/B][/COLOR][/SIZE][/I] [I][B][SIZE=5][/SIZE][/B] [/I] [I][B][COLOR=#ff0000]Przeczytalam na watku o Krzyczkach.[/COLOR][/B][/I] Quote
hanek Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Nowy wątek, którym Ulaa jeszcze się tutaj nie pochwaliła: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105861[/url] Quote
Mecka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='hanek']Nowy wątek, którym Ulaa jeszcze się tutaj nie pochwaliła: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105861[/URL][/quote] Dziewczynki przeczytałam wątek i... niesamowite :-o, kochani ludzie. Juz wam wszystkim coś napisze- otóż możemy zbierac pieniążki na konto i potem kupić wszystko co potrzebne na FAKTURĘ! oczywiście, ale na wątku nie rezygnujmy z pomocy również bezpośrednich darów- jak myślicie? Gro osób ma np. leki, które są na recepte- jak wystawi wet są pełnopłatne, ale jak są dla ludzi wystawiane to wiecie ze zniżką. Ja sama sprawdze, bo zdaje się mam enarenal- to jest na obnizenie ciśnienia tętniczego serca, muszę sprawdzić tylko datę ważności. Quote
Ada-jeje Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Zadzwonie jutro do hurtowni do Zabierzowa i dowiem sie jak u nich wyglada sprawa dowozu, recepty jak wystawi wet to tez mozemy wykupic na fakture ale tylko te dla zwierzat i prosimy osoby ktore zaoferowaly kuwety jak rowniez lekarstwa dla ludzi o bezposrednie wyslanie paczki do tych panstwa a Ulka poda dane do wysylki na PW. Quote
Ulaa Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [quote name='Mecka']Dziewczynki przeczytałam wątek i... niesamowite :-o, kochani ludzie. Juz wam wszystkim coś napisze- otóż możemy zbierac pieniążki na konto i potem kupić wszystko co potrzebne na FAKTURĘ! oczywiście, ale na wątku nie rezygnujmy z pomocy również bezpośrednich darów- jak myślicie? Gro osób ma np. leki, które są na recepte- jak wystawi wet są pełnopłatne, ale jak są dla ludzi wystawiane to wiecie ze zniżką. Ja sama sprawdze, bo zdaje się mam enarenal- to jest na obnizenie ciśnienia tętniczego serca, muszę sprawdzić tylko datę ważności.[/quote] Super!!!!! Mecka, a z darów wiadomo, że nie rezygnujemy, przecież tego państwu potrzeba bardzo. [quote name='Ada-jeje']Zadzwonie jutro do hurtowni do Zabierzowa i dowiem sie jak u nich wyglada sprawa dowozu, recepty jak wystawi wet to tez mozemy wykupic na fakture ale tylko te dla zwierzat i prosimy osoby ktore zaoferowaly kuwety jak rowniez lekarstwa dla ludzi o bezposrednie wyslanie paczki do tych panstwa a Ulka poda dane do wysylki na PW.[/quote] Zamiast w hurtowni w Zabierzowie, można zamówić w hurtowni internetowej. Także wystawiają faktury, a nie trzeba jechać nigdzie, żeby wybrać rzeczy :) [B]Nie wiem, czy wszyscy czytali nowy Przełom :) Jest artykuł o Zuzi i Pitusiu[/B] :loveu: Nawet fajny (biorąc pod uwagę, jak ciężkie warunki pracy miała pani dziennikarka, szczególnie u Pitusia :evil_lol:) Quote
Ulaa Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Dzisiaj odwiedziła nas (tzn mnie i stadko) Weronika13 z rodzinką :cool3: Szkoda, że taka króka wizytka, ale i tak bardzo miło było poznać :loveu: No i szkoda, że bez Tofecka :mad: :eviltong: Weronika przekazała dla Fundacji [B]kołdrę, kocyki i posłanko dla małego pieska, [/B]a także [B]siatę rzeczy na bazarek!!! [/B]Zabrała [B]ulotki o 1% oraz plakaciki Korka - pechowca :razz: [/B] To jest wspaniałe i niesamowite, kiedy tak młoda osoba wkłada tyle serca i zagnażowania w pomoc zwierzaczkom :loveu: Weroniko, jesteś ogromną szczęściarą, że masz takich wspaniałych rodziców, którzy podtrzymują Twój zapał i pasję!! :multi: Od razu pytanko do ciotek bazarkowych Hanek i Dorixx (bo Dominiczka ma teraz nawał roboty, więc głowy nie zawracamy) ;) : [B]Która ma ochotę zrobić bazarek z mnóstwem ślicznych drobiazgów?[/B] :loveu: [B]Czy podarowane rzeczy można przekazać do Mętkowa?[/B] Weroniko zgadzasz się? I czy pozostałe osoby się zgadzają? (wątek Mętkowa Hanek podała gdzieś wcześniej). Quote
hanek Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='Ulaa'] Od razu pytanko do ciotek bazarkowych Hanek i Dorixx (bo Dominiczka ma teraz nawał roboty, więc głowy nie zawracamy) ;) : [B]Która ma ochotę zrobić bazarek z mnóstwem ślicznych drobiazgów?[/B] :loveu: [/quote] Ja raczej nie mam ręki do drobiazgów, teraz breloczki niańczę i mam wystawiać bazarka z rzeczami dla zwierząt. Quote
Ulaa Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [quote name='hanek']Ja raczej nie mam ręki do drobiazgów, teraz breloczki niańczę i mam wystawiać bazarka z rzeczami dla zwierząt.[/quote] Ale robisz prześliczne fotki :loveu: Quote
Weronikaa Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Oczywiście, że nie mam nic przeciwko, żeby rzeczy trafiły do Mętkowa !!! :lol: dziękuję Ulci, za taką pochlebną opinię o mnie :buzi: Cieszę się, że byłam dziś u Uli i że zobaczyłam psiątka (przesłodkie) !!! I cieszę się, że Wam pomogłam. To napewno nie ostatnia taka moja akcja ... :loveu: Quote
hanek Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='Ulaa']Ale robisz prześliczne fotki :loveu:[/quote] Moje bazarki nie idą najlepiej:shake: Niestety nie umiem ładnie reklamować rzeczy. Zobaczymy co dorixx powie, może będzie miała czas bazarkować. Quote
Recommended Posts