agaton85 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Piękna ta sunia :loveu: niestety nie mogę na razie wspomóc finansowo :shake: za dużo tych bid.. Quote
bela51 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Wysłałam zdjecia Emmy do pewnej Pani, ktora chce dac dom starszej ONce. Quote
Marycha35 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Widziałam i kibicuję, pycha pomysł:):) Quote
Bonsai Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Czytałam na wątku - byłoby super, gdyby Emma się spodobała, jednak trochę mam obawy, bo Emma bywa zaborcza zwłaszcza przy jedzeniu. Jednak istnieje duża szansa, że z samcem się dogada, wtedy tylko przy posiłkach należałoby uważać. ;) I najlepiej, żeby psiaki miały szansę się poznać przed adopcją. No nic, czekamy na odpowiedź Pani, w razie czego podaję numer tel do opiekunki: 505 344 666. :) Quote
Bonsai Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Filmik z Emmą! (i małą Nuką przy okazji) [video=youtube_share;v9d2cSL29aw]http://youtu.be/v9d2cSL29aw[/video] Quote
Marycha35 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 REWELKA, dzięki:):):):) Kochane dzwońce dwa:) Quote
DONnka Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Fajny filmik :happy1: Melduję, że SKARPETA OWCZARKOWA wykonała przedwczoraj zadanie i zamówiła dla Emmy 12 kg karmy HILL`s PD Canine l/d za 199 zł Oprócz tego z funduszy uzbieranych na tym bazarku cegiełkowym http://www.dogomania.pl/forum/threads/248122 zakupiliśmy jak dotąd kilkanaście puszek z karmą RC na łączną kwotę 178,40 zł :) Prosze o potwierdzenie jak karma dotrze do celu Quote
DONnka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Hop, hop ... Bonsai, czy karma dotarła do celu ??? Jak się miewa Emma ? Quote
Bonsai Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 [quote name='DONnka']Hop, hop ... Bonsai, czy karma dotarła do celu ??? Jak się miewa Emma ? Pytałam, dotarły na razie puszki, już z resztą Emma z nich skorzystała dzisiaj. :razz: Karma pewnie niedługo dojdzie. A jak się miewa Emma... Jest uśmiechnięta, jak zawsze przy człowieku. :loveu: Quote
phase Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Proszę bardzo co znaczy dobre zdjęcie, widać całą przepiękną urodę Emmy! :loveu: Quote
Bonsai Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 Emma trafiła dziś na stół operacyjny. Jakiś okropny guz. :( martwił nas ogromny brzuch Emmy, podejrzeń było kilka, a dziś się wyjaśniło i musiała jak najszybciej być operowana. Zabieg jest ryzykowny, czekamy na koniec. I szukamy domu tymczasowego, bo przez kilka dni co najmniej musi mieć intensywną opiekę. Jak się więcej dowiem, to napiszę. Przepraszam za chaotyczność, ale nie ma mnie w Polsce i przekazuję Wam te informacje, jakie dostałam. Quote
Marycha35 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 O jasna cholera, oby wszystko ok poszło!!! Quote
DONnka Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Bonsai napisał(a):Emma trafiła dziś na stół operacyjny. Jakiś okropny guz. :( martwił nas ogromny brzuch Emmy, podejrzeń było kilka, a dziś się wyjaśniło i musiała jak najszybciej być operowana. Zabieg jest ryzykowny, czekamy na koniec. I szukamy domu tymczasowego, bo przez kilka dni co najmniej musi mieć intensywną opiekę. Jak się więcej dowiem, to napiszę. Przepraszam za chaotyczność, ale nie ma mnie w Polsce i przekazuję Wam te informacje, jakie dostałam. No masz ci los :shake: Trzymaj się Emma :thumbs: Quote
Bonsai Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 Emma ma się lepiej, wczoraj zaczęła jeść, i to z wilczym apetytem. Trzeba ją pilnować, bo nawet zjadła kawałek czegoś skórzanego... Już na szczęście nie krwawi, guz na śledzionie został usunięty w całości. Zastanawiam się czy obiniżone parametry wątroby we krwi mogły być spowodowane tym guzem? Nie znam się, musimy dopytać wetki. Jutro Emma wraca do schroniska, miała awaryjny DT u jednej wolontariuszki na kilka dni po zabiegu. Quote
Marycha35 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Kochana sunieczka, cholera domku jej trzeba!!!!! Zdrowiej smoczku nasz kochany:) Quote
Bonsai Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Zapomniałam napisać bardzo ważną informację: w DT, w którym była Emma, były koty - i Emma w ogóle się nimi nie interesowała. No, może z wyjątkiem sytuacji, gdy pojawiały się w kuchni - jej zaborczość na jedzenie rozciąga się widać również na koty. ;) Ale ogólnie - nadaje się do domu z kotami! Quote
Marycha35 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 I to jest bardzo smaczna, oj, dobra wiadomość;) Quote
Cantadorra Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A czy wraz z guzem usunięta została śledziona? Po operacji śledziony trzeba monitorować morfologię, gdyż może źle się wszystko potoczyć. Quote
Bonsai Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Emmie humor dopisuje, apetyt ma - wszystko zmierza ku dobremu. No, tylko domku brakuje. Sunia przebywa jeszcze w szpitaliku w schronisku, wciąż nosi fartuszek pooperacyjny. Zalecenia od weterynarza są takie, że musi jeść małe ilości jedzenia, ale często. Na dniach ma wrócić do boksu. Cała ta nieszczęśliwa historia pokazała jeszcze bardziej, jak cudowna jest Emma. Jest bardzo za człowiekiem, jak na owczarka przystało. Koty ją nie interesują. W domu ani razu nie załatwiła swoich potrzeb - być może była kiedyś domową sunią... Bardzo, bardzo marzymy o domku dla niej. Quote
sybillas Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Mam wielki sentyment do owczarków. Rok temu pochowałam moją sunię ON, a miesiąc temu psa (też ON). Gdyby nie to, że mam jeszcze 3 psy, to kto wie co by było...? Bardzo mi szkoda Emmy i mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto da jej dom na spokojną starość. Quote
Marycha35 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Sunieczko kochana, oby już teraz wszystko ok z twoim zdrowiem było:) Quote
Zofija Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 pilnie-mega pilnie szukam osoby do wizyty przeadopcyjnej w Poznaniu... dla biednej łagodnej amstafki ze schroniska z cieszyna. bardzo proszę o pomoc!!! Quote
Recommended Posts