Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czytałam na wątku - byłoby super, gdyby Emma się spodobała, jednak trochę mam obawy, bo Emma bywa zaborcza zwłaszcza przy jedzeniu. Jednak istnieje duża szansa, że z samcem się dogada, wtedy tylko przy posiłkach należałoby uważać. ;) I najlepiej, żeby psiaki miały szansę się poznać przed adopcją. No nic, czekamy na odpowiedź Pani, w razie czego podaję numer tel do opiekunki: 505 344 666. :)

Posted

Fajny filmik :happy1:
Melduję, że SKARPETA OWCZARKOWA wykonała przedwczoraj zadanie i zamówiła dla Emmy 12 kg karmy HILL`s PD Canine l/d za 199 zł
Oprócz tego z funduszy uzbieranych na tym bazarku cegiełkowym
http://www.dogomania.pl/forum/threads/248122
zakupiliśmy jak dotąd kilkanaście puszek z karmą RC na łączną kwotę 178,40 zł :)

Prosze o potwierdzenie jak karma dotrze do celu

Posted

[quote name='DONnka']Hop, hop ...
Bonsai, czy karma dotarła do celu ???
Jak się miewa Emma ?

Pytałam, dotarły na razie puszki, już z resztą Emma z nich skorzystała dzisiaj. :razz: Karma pewnie niedługo dojdzie.

A jak się miewa Emma... Jest uśmiechnięta, jak zawsze przy człowieku. :loveu:

Posted

Emma trafiła dziś na stół operacyjny. Jakiś okropny guz. :( martwił nas ogromny brzuch Emmy, podejrzeń było kilka, a dziś się wyjaśniło i musiała jak najszybciej być operowana. Zabieg jest ryzykowny, czekamy na koniec. I szukamy domu tymczasowego, bo przez kilka dni co najmniej musi mieć intensywną opiekę.
Jak się więcej dowiem, to napiszę. Przepraszam za chaotyczność, ale nie ma mnie w Polsce i przekazuję Wam te informacje, jakie dostałam.

Posted

Bonsai napisał(a):
Emma trafiła dziś na stół operacyjny. Jakiś okropny guz. :( martwił nas ogromny brzuch Emmy, podejrzeń było kilka, a dziś się wyjaśniło i musiała jak najszybciej być operowana. Zabieg jest ryzykowny, czekamy na koniec. I szukamy domu tymczasowego, bo przez kilka dni co najmniej musi mieć intensywną opiekę.
Jak się więcej dowiem, to napiszę. Przepraszam za chaotyczność, ale nie ma mnie w Polsce i przekazuję Wam te informacje, jakie dostałam.

No masz ci los :shake:
Trzymaj się Emma :thumbs:

Posted

Emma ma się lepiej, wczoraj zaczęła jeść, i to z wilczym apetytem. Trzeba ją pilnować, bo nawet zjadła kawałek czegoś skórzanego...
Już na szczęście nie krwawi, guz na śledzionie został usunięty w całości. Zastanawiam się czy obiniżone parametry wątroby we krwi mogły być spowodowane tym guzem? Nie znam się, musimy dopytać wetki.
Jutro Emma wraca do schroniska, miała awaryjny DT u jednej wolontariuszki na kilka dni po zabiegu.

Posted

Zapomniałam napisać bardzo ważną informację: w DT, w którym była Emma, były koty - i Emma w ogóle się nimi nie interesowała. No, może z wyjątkiem sytuacji, gdy pojawiały się w kuchni - jej zaborczość na jedzenie rozciąga się widać również na koty. ;) Ale ogólnie - nadaje się do domu z kotami!

Posted

Emmie humor dopisuje, apetyt ma - wszystko zmierza ku dobremu. No, tylko domku brakuje.

Sunia przebywa jeszcze w szpitaliku w schronisku, wciąż nosi fartuszek pooperacyjny. Zalecenia od weterynarza są takie, że musi jeść małe ilości jedzenia, ale często. Na dniach ma wrócić do boksu.

Cała ta nieszczęśliwa historia pokazała jeszcze bardziej, jak cudowna jest Emma. Jest bardzo za człowiekiem, jak na owczarka przystało. Koty ją nie interesują. W domu ani razu nie załatwiła swoich potrzeb - być może była kiedyś domową sunią... Bardzo, bardzo marzymy o domku dla niej.

Posted

Mam wielki sentyment do owczarków. Rok temu pochowałam moją sunię ON, a miesiąc temu psa (też ON). Gdyby nie to, że mam jeszcze 3 psy, to kto wie co by było...? Bardzo mi szkoda Emmy i mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto da jej dom na spokojną starość.